Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Videók

Felelősségünk azt üzenni a világnak, hogy a kereszténység él

Felelősségünk azt üzenni a világnak, hogy a kereszténység él2017. szeptember 12.

Hatalmas felelősségünk van abban, hogy azt üzenjük a világnak: a kereszténység él - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Péscett.
Kárpátaljai és vajdasági magyar, valamint ukrán gyermekek is nyaralhatnak Zánkán

Kárpátaljai és vajdasági magyar, valamint ukrán gyermekek is nyaralhatnak Zánkán2017. július 25.

Mintegy ezer kárpátaljai és kétszázötven vajdasági magyar gyermek mellett ötszáz ukrán fiatal is nyaralhat idén Zánkán - mondta Soltész Miklós az Erzsébet-táborban tett látogatásán.
Családszervezetek jótékonysági vására lesz szombaton a Várkert Bazárban

Családszervezetek jótékonysági vására lesz szombaton a Várkert Bazárban2016. november 23.

Több mint ötven civil szervezet összefogásának eredményeképp szombaton nyílik meg a Várkert Bazárban az a jótékonysági adventi vásár, amelyen különböző családszervezetek kínálják saját készítésű portékáikat, hogy a befolyt összegből a daganatos gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák. A rendezvényről Soltész Miklós államtitkár tartott sajtótájékoztatót, Budapesten.
Karitatív szervezeteket tüntettek ki

Karitatív szervezeteket tüntettek ki 2016. szeptember 27.

A migránsválság idején tanúsított humanitárius munkája elismeréseként hat karitatív szervezet vehetett át miniszteri elismerő oklevelet Rétvári Bence parlamenti és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkártól kedden Budapesten.
Sportcsarnokkal és óvodával bővült a jászberényi katolikus iskola

Sportcsarnokkal és óvodával bővült a jászberényi katolikus iskola2016. augusztus 31.

A kormány támogatásának köszönhetően új sportcsarnokkal és óvodával bővült a Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium. Az ünnepélyes átadáson beszédet mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A kormány támogatja a segélyszervezetek munkáját a határon

A kormány támogatja a segélyszervezetek munkáját a határon2016. június 3.

Kétszázötvenmillió forint támogatást ad a kormány a Karitatív Tanács (KT) öt tagszervezetének, hogy támogassa a határon végzett munkájukat - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KT elnöke.
Istenhitre van szükség Magyarország megerősítéséhez

Istenhitre van szükség Magyarország megerősítéséhez 2016. január 6.

Istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük Európát és megerősítsük országunkat - jelentette ki az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az Egri Érseki Palota Kulturális és Turisztikai Látogatóközpont szerdai avatóünnepségén.
Már pályázhatnak a civil szervezetek működési támogatásra

Már pályázhatnak a civil szervezetek működési támogatásra2015. november 30.

Már pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alapból működési támogatásra - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Jövőre csaknem egymilliárd forintra pályázhatnak a nemzetiségek

Jövőre csaknem egymilliárd forintra pályázhatnak a nemzetiségek2015. november 18.

A kormány 2010 óta kiemelt kötelezettségének tekinti a Magyarországon élő 13 nemzetiség támogatását - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta: jövőre csaknem egymilliárd forintos pályázati forrás jut a magyarországi nemzetiségek kultúrájának, nemzeti identitásának megőrzésére.
Idén is lesz kazáncsereprogram Kárpátalján

Idén is lesz kazáncsereprogram Kárpátalján2015. november 5.

A magyar közösség kérésére idén is lesz kazáncsereprogram Kárpátalján - mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Karitatív Tanács csütörtöki megbeszélése előtt tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.
Megduplázódott a nemzetiségi iskolák, önkormányzatok, médiumok és intézmények támogatása

Megduplázódott a nemzetiségi iskolák, önkormányzatok, médiumok és intézmények támogatása2015. október 27.

Két év alatt duplájára növelte a kormány a nemzetiségi iskolák, önkormányzatok, médiumok és intézmények támogatását - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
A migrációról és a kárpátaljai helyzetről is tárgyalt a Karitatív Tanács

A migrációról és a kárpátaljai helyzetről is tárgyalt a Karitatív Tanács2015. szeptember 29.

A migrációról, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) feladatvállalásáról és a kárpátaljai helyzetről egyeztettek a karitatív szervezetek a Karitatív Tanács keddi ülésén - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.
Zákány példát mutat Horvátországnak

Zákány példát mutat Horvátországnak2015. szeptember 22.

Zákány példát mutat Horvátországnak, mert a nem egészen 1100 lakosú település az elmúlt napokban több illegális bevándorlót fogadott, mint Horvátország abban a másfél napban, amíg ott össze nem omlott a migránshelyzet kezelése - közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a magyar-horvát határon fekvő Zákány vasútállomásán.
Összehangolt munkával segítenek a karitatív szervezetek

Összehangolt munkával segítenek a karitatív szervezetek2015. július 15.

A Karitatív Tanács tagjai a hatóságokkal egyeztetve, szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva segítenek a továbbiakban ellátni az illegális bevándorlókat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a karitatív szervezetekkel való egyeztetés után tartott szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
Több mint kétmilliárd forinttal nő a nemzetiségek támogatása jövőre

Több mint kétmilliárd forinttal nő a nemzetiségek támogatása jövőre2015. július 8.

Több mint kétmilliárd forinttal nő jövőre a magyarországi nemzetiségek költségvetési támogatása. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt.
Mentőautót küld Kárpátaljára a Johannita Segítő Szolgálat

Mentőautót küld Kárpátaljára a Johannita Segítő Szolgálat2015. június 17.

Betegszállító autót küld Kárpátaljára a Johannita Segítő Szolgálat - hangzott el Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Porcsalmy László, a Johannita Segítő Szolgálat elnöke közös sajtótájékoztatóján.