Átadták a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium óvodájának új épületét. A beruházást a Magyar Kormány az Új Széchenyi Terv keretében 120 millió forinttal támogatta.

Fülöp Attila, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a Kárpát-medence országait az együttélésre és összefogásra tanította a történelem. Az itt élő nemzetiségek közös keresztény múltja és kultúrája olyan erőforrás, amelyet a Magyar Kormány a továbbiakban is támogatni és erősíteni szeretne. Ennek jó példái a nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában működő, a nemzetiségi nyelv, identitás és kultúra megőrzését szolgálni képes köznevelési intézmények, amelyek száma az elmúlt öt évben 12-ről 60-ra nőtt - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Hisszük, hogy a Magyarországon élő nemzetiségek támogatása jó példát nyújt a szomszédos országoknak az ott élő magyar nemzetiséggel kialakított viszonyhoz – tette hozzá Fülöp Attila.

Pécs Város Önkormányzata és a Horvát Országos Önkormányzat összefogásának, valamint a Kormány támogatásának köszönhetően az elmúlt évek fejlesztésének eredményeként a Miroslav Krleza Iskola az ország egyik legmodernebb iskolájává vált.

(EMMI)