Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Sikeres volt az egészségügyi védekezés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 18. 9:23

Sikeresnek nevezte a koronavírus elleni védekezést az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az egészségügyi szolgáltatók készítik elő az 500 ezer forint egyszeri juttatás kifizetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 15. 8:14

Az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében az egészségügyi szolgáltatók rögzítik dolgozóik jutalmának kifizetési kérelmét.

Indokolatlanul bírálta a kormány döntését a gyógyszerészi kamara elnöke

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 10. 15:02

Közel 94 milliárd forintot ad a kormány egyszeri rendkívüli juttatásként az állam által közfinanszírozott különféle egészségügyi intézmények alkalmazottjainak, akik részt vállaltak a járvány elleni védekezésben. Így állami alkalmazottként a kórházi gyógyszerészek is megkapják az 500 ezer forintos juttatást. Itt az ideje, hogy a magáncégek tulajdonosai is a zsebükbe nyúljanak, és megjutalmazzák azon dolgozóikat, akik szintén sokat tettek a koronavírus elleni küzdelemben. Különösen indokolt ez, hiszen a nagy gyógyszertári hálózatok, városi magánpatikák a járvány kapcsán a 12. héten magasabb forgalmat bonyolítottak le, mint például a karácsonyi, kiemelt időszakban.

Több mint egymilliárd forintos energetikai korszerűsítés a hatvani kórházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 3. 14:49

Mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztés készült el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet központi és aszódi telephelyén - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a korszerűsítést bemutató szerdai hatvani sajtóeseményen.

Tovább bővülnek az egészségügyi ellátások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 1. 20:14

A veszélyhelyzet alatt meghozott szükségszerű intézkedések eredményeként, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájával, valamint az emberek fegyelmezett magatartásával kedvezőbbé vált a járványügyi helyzet Magyarországon. Ennek következményeként, 2020. június 1-től lehetővé válik az egészségügyi ellátások további bővítése.

Júniustól a magánorvosok is az EESZT-be töltik betegeik egészségügyi adatait

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 1. 20:10

Minden egészségügyi szolgáltató érdeke, hogy az ellátottak minél hatékonyabb és jobb ellátást kapjanak

Már csak pár nap a magánszolgáltatók kötelező EESZT adatszolgáltatásáig

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. május 29. 10:48

Már csak pár nap van hátra ahhoz, hogy a csatlakozásra kötelezett magánszolgáltatók 2020. június 1-jével megkezdjék az adatok szolgáltatását az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszerébe. Az adatszolgáltatáshoz elengedhetetlen, hogy az ellátó intézmények rendelkezzenek akkreditált, EESZT-kompatibilis szoftverrel.

Újabb intézkedés a betegellátás biztonsága érdekében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. május 24. 11:56

Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára. Ennek lényege az, hogy a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez.

Senki sem beszélt üres ágyakról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. május 22. 12:22

Miután Magyarországon a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés, és nálunk nem zajlottak olyan tragikus jelentek a kórházakban, mint Európa több országában, a hazai ellenzék dühödt vagdalkozásba kezdett. Ahelyett, hogy támogatták volna a járvány frontvonalában dolgozó orvosokat, ápolókat, tengernyi értelmetlen kérdéssel zaklatták az intézményeket, és az sem számított, hogy a kórházvezetőknek a veszélyhelyzetben inkább a betegek életéért küzdő munkatársaikat kellett segíteniük.

Megkezdődött a hazai koronavírus-vakcina fejlesztése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. május 21. 13:14

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megkezdődött az új koronavírus-vakcina fejlesztése.