Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 13:47

Jövőre jóval könnyebb lesz kiváltani a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit, mert attól kezdve a hozzátartozóknak nem lesz szükségük papíralapú igazolásra a gyógyszerek vásárlásához, ugyanis az EESZT állampolgári portál szolgáltatásai lehetővé teszik az elektronikus meghatalmazást.

Egyre több a családbarát szülészet, jelentősen csökkent a csecsemőhalandóság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 13:52

Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket ért el hazánk a csecsemőhalandóság csökkentésében – hangsúlyozta Prof. Dr. Horváth Ildikó pénteken egy, a várandósgondozás, szülés és csecsemőkor témájában rendezett konferencia megnyitóján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszönetét fejezte ki a szakembereknek az elkötelezett, magas színvonalú munkáért.

Borvendég János kapta idén a Hőgyes Endre-emlékérmet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 13:44

Borvendég János professzor, klinikai farmakológus kapta idén a Hőgyes Endre-emlékérmet; a rangos elismerést Szigeti Szabolcs egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár adta át a díjazottnak pénteken Budapesten.

Már 114 járásban működik egészségfejlesztési iroda

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 16:39

Mintegy 14 milliárd forintból épült ki az elmúlt hat évben az ország egész területét lefedő Egészségfejlesztési Irodák hálózata Szendrőtől Sarkadig, Létavértestől Farkasgyepűig. A 114 járásban működő Egészségfejlesztési Irodáknak rendkívül fontos szerepük van a Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter által meghirdetett új egészségkultúra programban, a magyar emberek egészségi állapotának javításában, a népbetegségek megelőzésében.

Javulnak a tüdődaganatos betegek túlélési esélyei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 9:22

Az új terápiák eredményeként javult a tüdődaganatos betegek túlélési aránya - mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 10. 8:23

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére, egyben a fenntartható gazdasági fejlődés és a demográfiai fordulat kulcseleme, amibe invesztálni kell, mert a jó egészség egy jobb jövőhez vezet - jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Foglalkoztatási Szociálpolitikai Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) ülése után az MTI-nek adott brüsszeli nyilatkozatában.

Példaértékű a gyermekek védelme – nő az egészségben eltöltött életévek száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 6. 16:35

A magyar lakosság egészségi állapotát jellemző mutatók javultak és nőtt hazánkban a születéskor várható élettartam is – állapítja meg az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozott országjelentése, amely kiemeli, hogy különösen magas Magyarországon a gyermekkori immunizáció az ingyenes kötelező védőoltásoknak köszönhetően. A javuló tendenciák az eddigi kormányzati intézkedéseknek köszönhetőek: 2010-hez képest 770 milliárd forinttal többet fordítunk egészségügyre, egyre bővülnek az ingyenes szűrővizsgálatok, a védőoltások és a gyermekek egészségesebb életmódját támogató programok. Erősödik az alapellátás, folyamatosak a kórházfejlesztések, elindítottuk Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, és szeretnénk megépíteni Európa legmodernebb kórházát Budapesten.

Gyermekszemészeti szűrőbuszt indítanak a legszegényebb településekre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 5. 12:07

Gyermekszemészeti szűrőbusz indul a háromszáz legnehezebb helyzetű településre, a rászoruló családok gyermekei a vizsgálatok alapján szükségesnek ítélt szemüvegeket ingyenesen kapják meg. A program a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében valósul meg.

Megelőzésre nyert el támogatást hatvannégy praxisközösség

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 3. 9:38

Prevenciós tevékenységekre nyert el támogatást hatvannégy praxisközösség a Három generációval az egészségért pályázat második fordulójában - mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Házhoz jön az orvosi lelet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 30. 10:30

Nemcsak infrastrukturális és orvosi eszközfejlesztések zajlanak az egészségügyben, hanem jelentős digitális fejlesztések is. Évente mintegy 200 millió receptet, valamint mintegy 100 millió beteg-orvos találkozást rögzítenek a 2017 novemberében indult Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT). Ez egyszerre szolgálja a betegeket, az orvosokat és a patikusokat is.