Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Előbb az orvosoknak kellene egyetérteniük a hálapénz ügyében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 13:37

Először nem a minisztériumnak, hanem az orvosoknak kellene egyetérteniük a hálapénz kriminalizálásában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a Magyar Orvosi Kamara (MOK) legújabb javaslatára reagálva hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A kormány elkötelezett, hogy minél több segítséget nyújtson a meddő pároknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 12:28

A kormány elkötelezett abban, hogy minél több segítséget nyújtson a meddő pároknak, ezért február 1-től ingyenesek lesznek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt hétfőn.

A kormány a legkorszerűbb ellátást kívánja biztosítani az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 8:48

A kormány célja, hogy a legkorszerűbb ellátásban részesüljenek az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy szombati budapesti rendezvényen.

A fogászatok idén is megkapják az ígért támogatást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 8:42

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt célként kezeli a fogászati ellátás finanszírozásának folyamatos javítását. Ennek érdekében a közfinanszírozott fogorvosi alap- és szakellátó szolgáltatók egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019. decemberben.

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 16. 8:01

A kormány számára kiemelten fontos terület az egészségügy, a kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett. Ezért ma került sor a folytatólagos sztrájktárgyalások ez évi első fordulójára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek – a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ), mint főtárgyaló, valamint a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) – között. A megbeszélésen részt vettek az egészségügyi ágazat reprezentatív szakszervezeteinek stratégiai partnereként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői is.

EMMI eddig is nyitott volt és ezután is nyitott a párbeszédre a Magyar Orvosi Kamarával - reagálás a MOK közleményére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 9:18

Az egészségügy finanszírozása, az ágazatban dolgozók anyagi elismerése annál sokkal felelősségteljesebb feladat, minthogy egyesek licitversennyé silányítsák.

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 8:53

A tervek szerint pluszforrást biztosítana a kormány az iskolaorvosok számára - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Idén is folytatódnak a népegészségügyi programok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 13. 12:20

Idén is folytatódnak a különböző népegészségügyi programok, fejlesztik és erősítik az iskolaorvosi szolgálatot és a gyerek-alapellátást, folytatódik a szintén a megelőzést szolgáló Három generációval az egészségért program - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási támogatást január közepétől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. január 10. 12:33

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (tb-) támogatást január 15-től - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.