Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A kormány várja az egészségügyben dolgozók véleményét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 14. 9:29

A koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az egészségügyi rendszerünk sérülékeny pontjaira.

Dr. Flóris István az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új vezetője

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 6. 15:17

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2020. július 6-ától Dr. Flóris Istvánt bízza meg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatói feladatainak ellátásával. Dr. Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser a közelmúltig a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet általános főigazgató-helyetteseként és az Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgatójaként dolgozott. Több mint három évtizede áll a magyar traumatológia szolgálatában, vezetőként is folyamatosan végzett sürgősségi traumatológiai és ortopédiai műtéteket. Orvosigazgatóként tevékeny része volt az országos intézeti cím visszaszerzésében. Dr. Flóris István a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Traumatológia és Kézsebészet Tanácsa tagja.

A járvány elleni további sikeres védekezést segíti a nemzeti konzultáció

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. június 26. 13:10

A koronavírus-járvány veszélye nem szűnt meg, de Magyarország felkészült az újabb megbetegedésekre és a betegek ellátására - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar Covid-teszt az alapja a magyar oltóanyag kifejlesztésének

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. június 26. 11:22

Az új, magyar fejlesztésű Covid-tesztre épülhet a koronavírus elleni magyar oltóanyag kifejlesztése - mondta az emberi erőforrások minisztere a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. június 25. 15:13

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.
Kásler Miklós közölte, ez a fejlesztési eredmény azt is jelenti, hogy egy olyan módszer áll rendelkezésre, amely alapja lehet egy szintén hazai oltóanyag kifejlesztésének.

Sikeres volt az egészségügyi védekezés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 18. 9:23

Sikeresnek nevezte a koronavírus elleni védekezést az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az egészségügyi szolgáltatók készítik elő az 500 ezer forint egyszeri juttatás kifizetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 15. 8:14

Az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében az egészségügyi szolgáltatók rögzítik dolgozóik jutalmának kifizetési kérelmét.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. június 12. 12:57

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Indokolatlanul bírálta a kormány döntését a gyógyszerészi kamara elnöke

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 10. 15:02

Közel 94 milliárd forintot ad a kormány egyszeri rendkívüli juttatásként az állam által közfinanszírozott különféle egészségügyi intézmények alkalmazottjainak, akik részt vállaltak a járvány elleni védekezésben. Így állami alkalmazottként a kórházi gyógyszerészek is megkapják az 500 ezer forintos juttatást. Itt az ideje, hogy a magáncégek tulajdonosai is a zsebükbe nyúljanak, és megjutalmazzák azon dolgozóikat, akik szintén sokat tettek a koronavírus elleni küzdelemben. Különösen indokolt ez, hiszen a nagy gyógyszertári hálózatok, városi magánpatikák a járvány kapcsán a 12. héten magasabb forgalmat bonyolítottak le, mint például a karácsonyi, kiemelt időszakban.