Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 13:10

Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz, amelyben az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni és támogatni kell a magatartásváltást - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön a "Ne gyújts rá!" világnapon tartott sajtótájékoztatón, Budakeszin.

A kormány nem készül kórházbezárásokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 11:01

A kormány nem készül kórházbezárásokra, a célja az, hogy jobbá tegye a betegek és az egészségügyi dolgozók körülményeit - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Magyarország számára kiemelten fontos az ivóvízbiztonság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 8:15

Belgrád ad otthont 2019. november 19-21. között a Víz és Egészség Jegyzőkönyv ötödik találkozójának. Az eseményen részt vevő egészségügyi és környezet-egészségügyi szakértőkből álló magyar delegációt Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára vezette.

Törekedni kell a helyes antibiotikum-használatra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 18. 12:48

Törekedni kell a helyes antibiotikum-használatra az egészségügyi ellátás során, és ebben mind a lakosságnak, mind pedig a szakembereknek nagy szerepük és felelősségük van - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón.

A kormány intézkedéscsomaggal segíti a cukorbeteg gyerekeket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. november 18. 8:59

A kormány intézkedéscsomaggal segíti az 1-es típusú cukorbetegséggel élő mintegy 4000 gyermeket, szüleik - indokolt esetben - jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Több új intézkedéssel is segíti a kormány az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket és szüleiket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 14. 15:16

Több új intézkedéssel is segíti a kormány az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeknek és őket gondozó szüleiknek - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

Minden második dohányzó le szeretne szokni a cigarettáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 14. 9:29

Minden második dohányzó ember le szeretne szokni a cigarettáról - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán a november 21-i Ne gyújts rá! világnap alkalmából.

Az egészségügyi humán erőforrás és a gyógyszerpolitika aktuális kérdéseiről tárgyaltak a V4-ek képviselői

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 14:28

A Visegrádi Együttműködés soros cseh elnöksége keretében kedden Prágában tartották az egészségügyi miniszterek találkozóját. Az eseményen hazánkat Prof. Dr. Horváth lldikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára képviselte. A tárgyalás napirendjén az egészségügyi humán erőforrással és a gyógyszerpolitikával kapcsolatos, illetve a V4 országok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésének további erősítésével kapcsolatos kérdések szerepeltek.

Határozott fellépés a kuruzslók, „áldoktorok” ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 12:39

A kormány elkötelezett abban, hogy a magyar emberek a lehető legjobb egészségügyi szolgáltatásban részesülhessenek, ezért a betegek védelme érdekében fellép a gyógyulni vágyókat megtévesztő, sok esetben haszonleső „áldoktorok”ellen. A kuruzslók tevékenységének visszaszorítását célozza az a törvényjavaslat is, amelyet kedden nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országgyűlésnek.