Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Idén ősztől a 7. osztályos fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 21. 11:57

Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Felelős magatartással és felkészített egészségüggyel a betegbiztonságért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 10:46

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szeptember 17-dikét a Betegbiztonság világnapjának nyilvánította. A most zajló koronavírus-járványban a betegbiztonság növelésének fontos része az egészségügy felkészítése, valamint az állampolgárok tudatos, felelős magatartása, az óvintézkedések betartása. A kormány a járvány kezdete óta biztosítja a járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges forrásokat és irányítja a védekezéshez szükséges intézkedéseket, amelyek betartása közös felelősségünk.

Önállóvá vált a magyar tüdőtranszplantációs program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 10. 12:17

Megkezdte a bécsi egyetemi centrumtól független működését a magyar tüdőtranszplantációs program - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Újabb óvintézkedés a járvány megfékezésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 10. 7:13

A koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozás érdekében Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását. Az ebbe a körbe tartozó rendezvényeket kizárólag online módon lehet megtartani.

Kormányzati támogatással folytatódik a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet fejlesztése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 15:39

Az egészségügyi intézményrendszer megújítása során a kormány a kórházak mellett kiemelt hangsúlyt helyez a szakrendelők fejlesztésére. Ehhez kapcsolódóan a Budapest III. kerületi Szent Margit Rendelőintézetben most közel 200 millió forint értékű orvostechnológiai és informatikai eszközbeszerzés valósult meg kormányzati támogatásból. Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően az óbudai lakosok mostantól még magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek.

Az újszülött egész életét meghatározza, ha kizárólag anyatejjel táplálják

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 8. 10:00

2020. szeptember 7-én Prof. Dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár, valamint Dr. Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár jelenlétében megalakult a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság.

Sajtóközlemény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 2. 15:18

Karanténba került az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára, miután a koronavírus-fertőzésre utaló enyhe tünetei miatt elvégzett COVID-tesztje pozitív lett.

Változik az akut érsebészeti ellátás szeptember elsejétől Budapesten és Pest megyében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 1. 10:43

A biztonságos és magas színvonalú betegellátás érdekében szeptember 1-től Budapesten és Pest Megyében az akut érsebészeti ellátás korábbi ügyeleti rendszere átalakul. Az új ügyeleti rend komoly előrelépés az érbeteg-ellátás területén. A hét budapesti és Pest megyei centrum az eddigi forgó rendszer helyett a jövőben folyamatos ügyeleti ellátásra tér át a saját területén a hét minden napján 24 órában.

A kormány 2010 óta 36 milliárdot költött a várólisták csökkentésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 28. 9:27

A kormány a budapesti emberek egészségügyi ellátásának javítását kiemelten kezeli, az Egészséges Budapest Program keretében folyamatosan többletforrásokat biztosít a fővárosnak. A központi régió történetének legnagyobb egészségügyi programjában összesen 700 Mrd forintos fejlesztést hajtunk végre, és ennek köszönhetően sorra újulnak meg a budapesti kórházak, rendelők.