Sikeres az Új Nemzedékközpont egri médiatábora. Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár csütörtökön egy sajtó háttérbeszélgetés alkalmával találkozott a táborozó fiatalokkal. Mint fogalmazott: fontos a tehetségek megtalálása és fejlesztése, amelyet a Nemzeti Tehetség Program fog össze. A tehetséges fiatalok útját egyengetni kell, hogy befuthassák azt a karriert, amelyre képesek lehetnek.

Schanda Tamás egy diákújságíró kérdésre válaszolva beszélt a középiskolásokat érintő közösségi szolgálatról is. Ezzel kapcsolatban elmondta: Fontos, hogy a diákok megtapasztalják, hogy a közösségük tagjaiként felelősséggel tartoznak egymásért, a környezetért, a társadalomért, de ennek a programnak más szerepe is van. Segít a fiataloknak a pályaválasztásban is, hiszen megismerkedhetnek szakmákkal és új kihívásokkal, így pedig könnyebb lesz döntést hozniuk arról is, hogy az érettségi után milyen irányt szabjanak az életüknek.

A médiatábort 594 gyermeket bevonó médiaismereti képzés előzte meg, amit az Új Nemzedék Központ az ország számos iskolájában valósított meg. Az immár 35. éve zajló médiatáborral az Új Nemzedék Központ partnere, a Diákújságírók Egyesülete már bebizonyította, hogy sikerrel szólítja meg ezt a korosztályt, hiszen a mai magyar médiában is sok-sok helyen dolgoznak olyan kiválóságok, akik a DUÉ-nél sajátították el a szakma alapjait. A táborban egyértelművé vált, hogy megvan az utánpótlás, és a fiatalok tettre készen várják, hogy az igazi életben, az igazi médiában is kipróbálhassák magukat.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)