Példaértékű, ha egy magyar kisvállalat, egy civil szervezet és egy kerületi önkormányzat összefog a rászorulók érdekében- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt adományátadó ünnepségén csütörtökön Csepelen.

A szervezet akciójának keretében megyénként egy, összesen 20 rászoruló család kap mobil cserépkályhákat, hogy könnyebben átvészeljék a fűtési szezont. Az első kályha egy olyan csepeli családhoz került, melynek tagjai nehéz körülményeik miatt korábban a Magyar Vöröskereszt fenntartásában működő Családok Átmeneti Otthonában éltek, de segítséggel új életet tudtak kezdeni. Király Évának és családjának a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd alpolgármester egy évre elegendő tüzelőt adott át.

Novák Katalin államtitkár az átadó ünnepségen emlékeztetett: a Kormány a rezsicsökkentéssel, valamint az önkormányzatoknak szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz nyújtott megemelt támogatással azokon a családokon is segít, akiknek a téli fűtés komoly anyagi megterhelést jelent. Emellett az is fontos, hogy helyi szinten is figyeljünk a nehéz sorsú magyar családokra.

(Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)