Magyarország célja, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok olyan támogatásokat kapjanak az otthonteremtéshez, a gyermekneveléshez vagy a bölcsődei ellátáson keresztül a gyermekfelügyelethez, melyek segítik őket abban, hogy bátran igent tudjanak mondani a gyermekvállalásra - közölte Beneda Attila.

A család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár az Egy családbarátabb Európa felé címmel Brüsszelben, az Európai Parlamentben rendezett konferencián kifejtette, Magyarországon 2018 a Családok Éve, melyről "így az év végéhez közeledve elmondhatjuk, igyekeztünk még inkább középpontba helyezni a családi értékeket, még több támogatást adni a magyar családoknak".

A kormány 2010 óta folyamatosan bővíti a családtámogatások rendszerét, melynek tekintetében Magyarország listavezetővé vált Európában - emelte ki.

A helyettes államtitkár elmondta, az elmúlt években Magyarország bizonyította, hogy a családpolitika terén kimagaslót alkotott, tekintettel a családtámogatási rendszer rugalmasságára, kiszámíthatóságára és értékállóságára. Kiemelte, jelenleg Európában Magyarország fordítja GDP-arányosan a legtöbbet a családtámogatásokra, amelyet az európai közvélemény is elismer.

Fontos, hogy a fiatalabb korosztállyal meglegyen a kapcsolat a több gyermek vállalását akadályozó tényezők azonosítása érdekében, a demográfiai problémák megoldására - emelte ki.

(MTI; kormany.hu)