Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

Novák Katalin

család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Július végéig lehet jelölni a Nők Magyarországért-díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 14. 9:31

Meghosszabbították a jelölés határidejét, így július végéig lehet leadni a jelöléseket a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni - közölte Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Hamarosan kihirdetik a Stipendium Peregrinum ösztöndíj nyerteseit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 10. 8:41

Várhatóan csütörtökön hirdetik ki a Stipendium Peregrinum ösztöndíj húsz nyertesét, aki egy éven keresztül tanulhat külföldi egyetemen magyar állami támogatással - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Újabb gyermek vállalására ösztönző Testvér-füzet jelent meg

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 9. 13:55

További gyermekek vállalására ösztönzi a fiatalokat a Testvér-füzet, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom újabb kötete, amelyet csütörtökön mutattak be Budapesten. A kiadványt a védőnői szolgálat segítségével juttatják el minden Magyarországon megszülető gyermek szüleihez.

Eredményt hirdettek a diabéteszesekkel foglalkozó szervezeteknek és centrumoknak szóló pályázatokon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 9. 11:50

Eredményt hirdettek azon a két pályázaton, amelyet az 1-es típusú diabéteszesekkel foglalkozó civil szervezeteknek és a gyermek-diabéteszcentrumoknak írtak ki - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

2010 óta folyamatosan bővül a családtámogatások köre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 9:10

Folyamatosan bővül a családtámogatások köre 2010 óta, a kormány két és félszer annyi támogatást ad a családoknak, mint tíz évvel ezelőtt - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a közmédiának hétfőn Csopakon.

A legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 9:10

A Stipendium Peregrinum ösztöndíj azoknak a kiemelkedő diákoknak ad esélyt a legszínvonalasabb külföldi egyetemeken való tanulásra, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük rá - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Balatonszárszón az MTI-nek.

Idén is lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 12:57

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma immár 10. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására. Idén 80 millió forint keretösszegű kiírásra pályázhatnak kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek 2020. augusztus 3-ig. A pályázati kiírás 2020. július 1-től, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján, a www.emet.gov.hu címen érhető el. A pályázaton legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Mintegy hatvan százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma 2010 óta

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 12:24

Mintegy hatvan százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt tíz évben, a bölcsődei ellátást nyújtó települések száma pedig a duplájára nőtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a XVI. kerületi Napsugár Bölcsőde új részlegének átadóján.

Már kétszázezer családot támogattak a családvédelmi akcióterv keretében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 30. 14:05

Mintegy 200 ezer családot, több mint 900 milliárd forinttal támogatott a kormány egy év alatt a családvédelmi akcióterv keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten.