Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Találatok száma:

Hírek

A tájékozatlanság komoly akadálya a rák korai felismerésének

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 21. 16:20

A tájékozatlanság még mindig jelentős akadálya a daganatos megbetegedések korai felismerésének – állapította meg az az európai felmérés, amelynek eredményeit az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) rendezett Korai Diagnózis Konferencián hoztak nyilvánosságra.

A régió kiemelkedő szereplőjévé válik Magyarország a nemzetközi rákkutatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 21. 9:52

A korábbinál szélesebb körű nemzetközi együttműködésre nyílik lehetősége Magyarországnak azzal, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter kezdeményezésére csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynökségéhez (IARC). Hazánk már eddig is élen járt a kelet-közép-európai régióban a rákregiszter, az epidemiológia, a szűrés és a kutatás területén, a jövőben azonban olyan tudományos projektek indulhatnak, amelyek az IARC adatbázisát és infrastruktúráját kihasználva nagymértékben segíthetik a magyar onkológusok, kutatók munkáját, valamint a nemzeti népegészségügyi program egyik fő célkitűzését: a daganatos megbetegedések megelőzését.

A mentők keresztényi elvek szerint végzik munkájukat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 10. 14:53

A mentők keresztényi elvek - szeretet, szolidaritás, embertársaik gondjainak megértése - szerint végzik munkájukat - mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a mentők napja rendezvényén, az Országházban.

Magyar-lengyel kiállítás nyílt a Varsói Királyi Múzeumban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 7. 8:42

Testvérnemzetek közös történelme címmel nyílt több budapesti gyűjteményből egyedülálló történelmi relikviákat felvonultató kiállítás hétfőn a Varsói Királyi Lazienki Múzeumban.

Lendületben a magyar–amerikai kapcsolatok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 3. 14:28

Magyarország nagyra értékeli Cornstein nagykövet úr elkötelezettségét a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése iránt – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével folytatott csütörtöki megbeszélésén.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr és Chingiz Aidarbekov, a Kirgiz Köztársaság külügyminiszterének találkozója

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 3. 9:44

Kirgizisztán kiemelt partnereink egyike a közép-ázsiai régióban. Intenzíven bővítjük együttműködésünket mind a magyar–kirgiz oktatási és kulturális kapcsolatok terén, mind a türk nyelvű országok szervezetein keresztül – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter a Chingiz Aidarbekovval, a Kirgiz Köztársaság külügyminiszterével folytatott csütörtöki tárgyaláson.

Az egészség megőrzése a legfontosabb cél

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. április 29. 10:33

Az egészség megőrzése a legfontosabb cél, ennek érdekében dolgoztuk ki a nemzeti egészségügyi programokat - mondta az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

A holokauszt a világtörténelem egyik legértelmetlenebb és legbrutálisabb pusztítása volt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. április 15. 7:59

A világtörténelem egyik legértelmetlenebb és legbrutálisabb pusztításának nevezte a holokausztot az emberi erőforrások minisztere a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott vasárnapi megemlékezésen, a budapesti Terror Háza Múzeum előtt.

Minden megyében és a fővárosban is elindult a vastagbélszűrési program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. április 11. 12:05

Eddig 57 ezer páciens mintáját küldték be a kémiai laborokba a vastagbélszűrési programban, ezek közül 3680 főnél további vizsgálatra van szükség - nyilatkozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

A csúsztatás és a tájékozatlanság elegye az MSZP-Párbeszéd rákmegelőzési javaslata

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. április 11. 8:26

"Egészen imponáló, ahogy a csúsztatás és a tájékozatlanság elegyedik" az MSZP-Párbeszédnek a nemzeti rákmegelőzési programról szóló kommunikációjában - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere szerdán telefonon nyilatkozva az MTI-nek.