Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

A szociális és gyerekvédelmi területen hangsúlyos szerepet kapnak az egyházak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 3. 14:23

A kormánynak 2010 óta stratégiai partnerei az egyházak, amelyek jelentős szerepet töltenek be a szociális ellátórendszerben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken a Magyarországi Evangélikus Egyház Dunakeszi ÉletFa rehabilitációs intézetében tartott sajtótájékoztatón.

Végső búcsút vettek Kárpáti Györgytől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 3. 8:40

A Farkasréti temetőben csütörtökön utolsó útjára kísérték Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját, aki június 17-én, életének 85. évében hunyt el.

Várják az emberek véleményét a tanulók és a tanárok ingyenes internethasználatáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 2. 13:07

A kormány várja az emberek véleményét a diákok és a tanárok ingyenes internethasználatáról - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szabó Tünde államtitkár a WADA elnökével egyeztetett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 15:54

Online egyeztetett szerdán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Witold Banka, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.

Csütörtökön kezdődik a Zenélő Budapest szabadtéri koncertsorozat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 14:24

Csütörtökön kezdődik a Zenélő Budapest szabadtéri programsorozat, amelyen ingyenes minikoncertek várják az érdeklődőket a főváros nyolc helyszínén augusztus 27-ig.

A digitális munkarendben is sikerrel zárult az V. Digitális Témahét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 14:05

A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés kísérte a Digitális Témahetet, amelynek ünnepélyes díjátadója – a koronavírus okozta járványhelyzet miatt – rendhagyó módon online eseményként valósult meg 2020. július 1-jén. A Digitális Jólét Program keretében futó Digitális Témahétre beérkezett intézményi és pedagóguspályázatok a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) meghirdetett 3 kategóriája mellett további 10 különdíj kategóriában kerültek elbírásra. A győztes pályázók számos, a pedagógiai gyakorlatban alkalmazható digitális eszközt, programlehetőséget, illetve továbbképzést nyerhettek el. A díjátadót követően a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által legjobbnak értékelt projekteket egy online Teachmeet-en mutatták be a nyertes pedagógusok.

Szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 1. 13:12

170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán, illetve a napokban; az egyszeri rendkívüli jutalomra a kormány 101 milliárd forintot biztosít - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.

Idén is lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 12:57

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma immár 10. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására. Idén 80 millió forint keretösszegű kiírásra pályázhatnak kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek 2020. augusztus 3-ig. A pályázati kiírás 2020. július 1-től, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján, a www.emet.gov.hu címen érhető el. A pályázaton legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Mintegy hatvan százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma 2010 óta

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 12:24

Mintegy hatvan százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt tíz évben, a bölcsődei ellátást nyújtó települések száma pedig a duplájára nőtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a XVI. kerületi Napsugár Bölcsőde új részlegének átadóján.