Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 13:47

Jövőre jóval könnyebb lesz kiváltani a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit, mert attól kezdve a hozzátartozóknak nem lesz szükségük papíralapú igazolásra a gyógyszerek vásárlásához, ugyanis az EESZT állampolgári portál szolgáltatásai lehetővé teszik az elektronikus meghatalmazást.

Több mint hétezren vettek részt a Fővárosi Nagycirkusz előadásain az Erzsébet-karácsony keretében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 9:20

Több mint hétezren nézhették meg a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte Álom - Ősi cirkuszi mese című előadását december 11. és 13. között az Erzsébet-karácsony keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az Erzsébet-karácsony záróeseményén a Fővárosi Nagycirkuszban.

Nincs egészségügyi vészhelyzet, nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 13:56

A napokban megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs egészségügyi vészhelyzet és nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában – ezt Zala megyei látogatásán nyomatékosította Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára.

Egyre több a családbarát szülészet, jelentősen csökkent a csecsemőhalandóság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 13:52

Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket ért el hazánk a csecsemőhalandóság csökkentésében – hangsúlyozta Prof. Dr. Horváth Ildikó pénteken egy, a várandósgondozás, szülés és csecsemőkor témájában rendezett konferencia megnyitóján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszönetét fejezte ki a szakembereknek az elkötelezett, magas színvonalú munkáért.

Borvendég János kapta idén a Hőgyes Endre-emlékérmet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 13. 13:44

Borvendég János professzor, klinikai farmakológus kapta idén a Hőgyes Endre-emlékérmet; a rangos elismerést Szigeti Szabolcs egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár adta át a díjazottnak pénteken Budapesten.

Kásler Miklós útnak indította a karácsonyi adományokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. december 13. 12:47

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten útnak indította sok ezer minisztériumi dolgozó rászoruló gyerekeknek küldött személyes ajándékait.

Már 114 járásban működik egészségfejlesztési iroda

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 16:39

Mintegy 14 milliárd forintból épült ki az elmúlt hat évben az ország egész területét lefedő Egészségfejlesztési Irodák hálózata Szendrőtől Sarkadig, Létavértestől Farkasgyepűig. A 114 járásban működő Egészségfejlesztési Irodáknak rendkívül fontos szerepük van a Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter által meghirdetett új egészségkultúra programban, a magyar emberek egészségi állapotának javításában, a népbetegségek megelőzésében.

Farkas István életmű-kiállítás nyílt a Nemzeti Galériában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 13:56

Kihűlt világ címmel a 75 éve Auschwitzban meggyilkolt Farkas István életművét bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a Nemzeti Galériában.

Családias otthonokba költöznek Zalában a szociális intézmények lakói

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 13:23

Jelenleg 13 ezer ember él Magyarországon 50 főnél nagyobb létszámú otthonokban, a hosszú távú tervek szerint 2036-ig akit lehet, családias otthonokba költöztetnek - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken.