Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Több mint kétharmadával növekedett a CT-vizsgálatok száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 7. 13:08

Az Eurostat adatai szerint nyolc év alatt több mint kétharmadával növekedett Magyarországon az elvégzett CT-vizsgálatok száma - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken az MTI-t.

Támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott előadások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 6. 9:56

Az idén májusra tervezett Pécsi Országos Színházi Találkozó a pandémiás helyzet miatt elmaradt, azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma fontosnak tartja, hogy a találkozó programjába beválasztott darabok elérhetők legyenek.

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 5. 9:31

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni - tájékoztatta Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke szerdán az MTI-t.

Megjelentek a külhoni irodalmi és művészeti pályázatok eredményei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 5. 11:22

Megszületett a döntés a külhoni magyar kultúra támogatására hirdetett Irodalmi karaván és Művészeti karaván elnevezésű meghívásos pályázatokról. Az EMMI 10 millió forinttal támogatja a külhoni magyar írók, filmes szakemberek és fotóművészek fellépéseit, közös műhelymunkáit.

Befejeződött a vizsgálat az Operettszínházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. augusztus 4. 16:12

A sajtóban megjelent cikkek nyomán 2020. június 10-én Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter vizsgálóbizottságot bízott meg a Budapesti Operettszínházról megjelent hírek valóságtartalmának tisztázása céljából.

Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 3. 9:29

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Üllőn újságíróknak, abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Az anyatejjel való szoptatás az anya és a csecsemő egészségét is védi

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. augusztus 3. 9:49

Ma kezdődik az anyatejjel való szoptatás hete, amikor szerte a világon az egyik legjobb befektetésre hívják fel a figyelmet a csecsemők érdekében. A szoptatásbarát társadalom létrejöttének elősegítésére szeptember elején Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére.

Elfogadhatatlan az elítélt veszprémi orvos kitüntetése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 28. 16:36

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma etikai okokból elfogadhatatlannak tartja, hogy a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház orvosigazgatója a Semmelweis-nap alkalmából dicséretben részesítette az intézménynek azt a főorvosát, akit a bíróság üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és akinek a felfüggesztett börtönbüntetése jelenleg is érvényben van.

Idén 200 millió forinttal több jut a vírusos hepatitis szűrésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 28. 12:27

2004-től július 28-án rendezik meg szerte a világon a hepatitis világnapját. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten kezeli a jelentős közegészségügyi kockázatot jelentő megbetegedést felszámolását, melyet az Egészségügyi Világszervezet 2030-ig tűzött ki célul.
A máj idült vagy gyulladásos megbetegedéséért és a máj eredetű halálozások majdnem feléért felelős vírusos hepatitis a világon a hetedik legfontosabb halálokok között szerepelt 2013-ban, évente 1,4 millió ember halálát okozva. Hazánkban 50.000 fertőzőképes HCV fertőzött él. A krónikus megbetegedések a legtöbb esetben tünetmentesek, kezelés nélkül pedig lassan, évtizedek alatt válnak egyre súlyosabbá. A betegek többsége nem is sejti, hogy vírushordozó, és sok esetben a fertőzés forrása sem azonosítható.