Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Nevelőszülőket lehet jelölni a Szent Anna-díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 13. 11:42

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly alapította meg a Szent Anna Díjat, amelyet azok a nevelőszülők kapnak, akik kiemelkedően, magas színvonalon végzik munkájukat. munkájukat. A Szent Anna díjból évente hat adományozható, külön jutalmazzák azokat a nevelőszülőket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttet látnak el.

Remélhetőleg hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 13. 11:11

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hét év alatt 14,5 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett Tatára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 10. 15:02

A most záruló európai uniós fejlesztési ciklusban Tatára összesítve 14,5 milliárd forintnyi uniós forrás és állami önerő érkezett beruházásokra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Tatán, a Szivárvány óvoda energetikai korszerűsítésének átadásán.

Minden humán terület többletforrást kap jövőre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. július 10. 11:11

Minden humán terület kap többletforrásokat az idei évhez képest a 2021-es költségvetésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Megkapták a közös működtetésű színházak az állami támogatást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. július 10. 9:53

A kormány valamennyi színház számára átutalta az idei finanszírozási összegeket. 2010 óta csaknem 15 milliárd forinttal több állami pénz jut a színházak fenntartására. A kormány garantálja és biztosítja a színházak működtetéséhez szükséges forrásokat.

Hamarosan kihirdetik a Stipendium Peregrinum ösztöndíj nyerteseit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 10. 8:41

Várhatóan csütörtökön hirdetik ki a Stipendium Peregrinum ösztöndíj húsz nyertesét, aki egy éven keresztül tanulhat külföldi egyetemen magyar állami támogatással - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A fertőzések megelőzésére változatlanul oda kell figyelni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 10. 8:38

A koronavírus-fertőzések megelőzésére ma is oda kell figyelni, hiszen a szomszédos országokban ismét több a megbetegedés - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Sikeres tanévet zártunk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 9. 17:09

Sikeresnek értékelte a koronavírus-járvány miatt tantermen kívüli, digitális munkarendben befejezett elmúlt tanév lezárását a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Eredményt hirdettek a diabéteszesekkel foglalkozó szervezeteknek és centrumoknak szóló pályázatokon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 9. 11:50

Eredményt hirdettek azon a két pályázaton, amelyet az 1-es típusú diabéteszesekkel foglalkozó civil szervezeteknek és a gyermek-diabéteszcentrumoknak írtak ki - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.