Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Költözik az egészségügyi felhő

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 13. 11:56

Új, még magasabb védelmi szintet biztosító tárhelyre költözik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) infrastruktúrája 2020. augusztus 19. és 23. között. A betegellátást mindez nem befolyásolja, a korábban felírt eRecepteket, vagy a sürgősségi ellátás során kinyomtatott recepteket ez idő alatt is ki lehet váltani a patikákban. A fejlesztés támogatja az egészségügyi intézmények munkáját, segíti a betegellátás színvonalának javítását és közvetve a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezést is.

Tíz év alatt hét helyet javított Magyarország az egészségben eltöltött évek számában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 13. 10:24

Az Eurostat felmérése szerint tíz év alatt hét helyet javított Magyarország az egészségben eltöltött évek számában - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Pataki András a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács új elnöke

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 13. 9:32

Újra ülésezett a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács (NEÉT) az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságán. A testület tagjait dr. Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Az érdekegyeztető tanács napirendjén az új tagok bemutatkozása, valamint az új elnök megválasztása szerepelt.

Több pénz jut a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 12. 14:00

Több mint 2,2 milliárd forinttal több pénz jut jövőre a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán a Vas megyei Iváncon.

Az európai onkológiai misszió reményt ad a rák elleni küzdelemben a megelőzés, a betegellátás, a kutatás és az oktatás európai szintű harmonizációjában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. augusztus 11. 14:24

Az európai onkológiai misszió azzal a reménnyel kecsegtet, hogy összehangolt ellátórendszer alakul ki a kontinensen a rák elleni küzdelemben - mondta az emberi erőforrások minisztere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 11. 14:21

A koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást. Ugyanakkor sok országban jelentősen nő a fertőzések száma és a hazai adatok is óvatosságra intenek. Ezért a kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzetet és szükség esetén további intézkedésekről dönt.

Több mint kétharmadával növekedett a CT-vizsgálatok száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 7. 13:08

Az Eurostat adatai szerint nyolc év alatt több mint kétharmadával növekedett Magyarországon az elvégzett CT-vizsgálatok száma - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken az MTI-t.

Támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott előadások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 6. 9:56

Az idén májusra tervezett Pécsi Országos Színházi Találkozó a pandémiás helyzet miatt elmaradt, azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma fontosnak tartja, hogy a találkozó programjába beválasztott darabok elérhetők legyenek.

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 5. 9:31

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni - tájékoztatta Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke szerdán az MTI-t.