A dokumentumtár a 2014. június 6. óta feltöltött dokumentumokat tartalmazza. A korábbi tartalmak ezen a linken érhetők el.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 36

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

2017 Belügyminisztérium Pályázatok
Találatok: 36

2018. évi energiaracionalizálási pályázat

Belügyminisztérium, 2017. december 19.

A Kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása c. pályázat eredménye

Belügyminisztérium, 2017. november 24.

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 3. melléklet II. 12. pont szerint a Kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására. A beérkezett pályázatokról dr. Pintér Sándor miniszter úr döntött, a döntésnek köszönhetően 1701 önkormányzat közel 1,9 milliárd forint támogatásban részesülhetett. A támogatás felhasználásának részleteiről a kedvezményezettek részére kiadott támogatói okirat rendelkezik majd, a támogatási összeg folyósításáról a miniszter utalványozása alapján a Magyar Államkincstár soron kívül gondoskodik. A kapott támogatást 2018. december 31-éig lehet felhasználni, a támogatás felhasználásával legkésőbb 2019. február 28-áig lehet elszámolni, a beszámolót a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságai részére kell majd megküldeni.

Vis maior támogatás 2017. (XII. ütem)

Belügyminisztérium, 2017. november 21.

A tizenkettedik ütemben (november 20.) 58 db kérelem összesen 1081,9 millió forint vis maior támogatásban részesült. Az aktuális ütemben 16 millió forint védekezéshez és 1065,9 millió forint helyreállításhoz kapcsolódó támogatásról született döntés.

Az Európai Migrációs Hálózat Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontjának pályázati felhívása tanulmány elkészítésére

Belügyminisztérium, 2017. november 14.

Az Európai Migrációs Hálózatot (továbbiakban: EMH) a 2008/381/EK tanácsi határozat (2008. május 14.) hozta létre. Az EMH célja, hogy a migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos naprakész, objektív, megbízható és összehasonlítható információk nyújtásával kielégítse az uniós intézmények, valamint a tagállami hatóságok és intézmények ilyen információk iránti igényét, az Európai Unióban e területeken folyó politika meghatározás elősegítése érdekében. A feladatok ellátása során a Nemzeti Kapcsolattartó Pontok többek között tanulmányokat és jelentéseket készítenek.
Az Európai Migrációs Hálózat 2017-18. évi munkaprogramja keretében elkészítendő negyedik tanulmány címe „(Member) States’ approaches to unaccompanied minors following status determination” („Kísérő nélküli kiskorúak helyzete a státusz megállapítását követően – tagállami megközelítések”), melyet az Európai Bizottság által előre megadott specifikáció alapján angol és magyar nyelven szükséges elkészíteni.
A pályázatok benyújtására 2017. november 27-ig (hétfő) van lehetőség az emh@bm.gov.hu e-mail címre való jelentkezés útján, szakmai önéletrajz, motivációs levél és a releváns szakterületen szerzett tapasztalatot bemutató referenciák (pl. korábbi szakmai cikk, tanulmány, releváns projekt és egyéb gyakorlati tapasztalat) egyidejű csatolásával.

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2017. évi pályázat eredménye

Belügyminisztérium, 2017. október 20.

A Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezete 3. melléklet II. 2. a), b) és c) pontok szerint a települési önkormányzatok 2017. évben is pályázhattak az önkormányzati feladatokhoz kapcsolódó fejlesztési támogatásokra.
A beérkezett pályázatokról a helyi önkormányzatokért felelős miniszter - 2017. július 12-ét követően – október 16-án újabb körben döntött. A támogatott önkormányzatok listáját a csatolt táblázat tartalmazza.