Az Egységes 112-es Európai Segélyhívószám Szövetség (EENA) 2017. április 5-7. között Budapesten rendezi éves konferenciáját. A rendezvény az egymásnak nyújtott segítség fontosságának hangsúlyozására koncentrál.

A konferencia első napjának záróeseményén Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere adta át az EENA "Az év hívásfogadója" díját Koncz Ildikó Zsófiának, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály Szombathelyi Hívásfogadó Központ operátorának.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

A magyar hívásfogadó a rangos nemzetközi elismerést azzal érdemelte ki, hogy egy erőszakos bűncselekmény sértettjének román nyelvű telefonos kikérdezése során példátlan türelmével és együttérzésével meghatározóan járult hozzá a bejelentő tartózkodási helyének pontosításához, a bűncselekmény körülményeinek tisztázásához.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

A Belügyminisztérium fővédnöksége alatt zajló rendezvényen "Rendkívüli állampolgár" díjban részesültek - többek között - a párizsi és a brüsszeli terrortámadás során hősies helytállást tanúsító francia és belga állampolgárok és hívásfogadók. A "Fiatal szuperhős" díjat egy nyolc éves litván kisfiú vette át.

(Belügyminisztérium)