Ha a következő három napban mindannyian elvégezzük a munkánkat, vasárnap este Fenyvesi Zoltánnak fogják hívni a tapolcai választókörzet országgyűlési képviselőjét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tapolcán, ahol a Fidesz-KDNP jelöltjének támogatására buzdította a kormánypártok szimpatizánsait.

A kormányfő szerint vasárnap az időközi választáson olyan jelöltet kell megválasztani, aki tudja, mit kell tenni hétfőn, és akinek nem ér véget a tudománya „a vasárnapi hőbörgéssel”.

A miniszterelnök - mint mondta - azt várja Fenyvesi Zoltántól, hogy „a következő három nap kemény munkájának eredményeképpen győzelemre vigye az ügyünket”.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

„Számunkra ez a döntés nem politikai”, hanem becsületbeli ügy, „tartozunk vele” Lasztovicza Jenőnek, Fenyvesi Zoltánnak, magunknak, Tapolcának és a hazának - mondta Orbán Viktor a Malom-tónál összegyűlt mintegy 200 ember előtt.

A térség januárban elhunyt fideszes országgyűlési képviselőjéről, Lasztovicza Jenőről megemlékezve a pártelnök-miniszterelnök azt mondta, a politikus dicséretre méltó módon szolgálta Tapolcát és az egész országot. Ezután a tömeg néhány másodperces csenddel emlékezett meg az elhunytról.

Orbán Viktor megköszönte, hogy 2014-ben három választást is megnyerhetett a Fidesz-KDNP, de jelezte, „már nem 14-et, hanem 15-öt írunk, és együtt tanuljuk, hogyan kell ezt az országot jól kormányozni”.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

A Malom-tónál néhány tucat ellentüntető is volt, ők nemtetszésüket kifejezve folyamatosan fütyültek, bekiabáltak a miniszterelnök beszéde alatt, egyebek mellett azt skandálták, „hazudik, hazudik”. A kormányfő rájuk is kitért szónoklatában, úgy fogalmazva, hogy „vannak, akik azért jöttek, hogy elrontsák a mi jó napunkat”. „Miután Magyarország egy szabad ország és demokrácia, még azt is szabad, hogy megpróbálhassák elrontani a mi jó napunkat” - tette hozzá.

A rövid kampányrendezvényen felszólalt a Fidesz-KDNP jelöltje, Fenyvesi Zoltán is, akit „Hajrá, Zoli” felkiáltással fogadtak a szimpatizánsok. Ő arról beszélt, nem mindegy, hogy a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrásból mennyi érkezik a tapolcai választókörzetbe. Mint mondta, készen áll arra a feladatra, hogy minél több fejlesztési pénzt hozzon a térségnek.

(MTI)