Olyan összefogás kell, melyben mindenki teljesíti a feladatát – hangsúlyozta Orbán Viktor a diákolimpikonok és tanáraik kitüntetésén az Országház Kupolacsarnokában.

A miniszterelnök kijelentette, a tisztelet, a nagyrabecsülés és az alázat érzését váltja ki az Országház, mely egykor pontosan azért épült, hogy a nemzet számára fontos döntések, események helyszíne legyen.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely

Mi magyarok okos és tehetséges népnek tartjuk magunkat, és érdekes módon ezzel a ránk sok esetben „ kancsalul” tekintő külföldiek is egyetértenek – mondta a miniszterelnök, majd leszögezte, a diákolompián elért sikereink jó bizonyítéka ezen állításoknak.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/Miniszterelnökség

Orbán Viktor – felidézve több világhírű magyar tudós munkásságát –emlékeztetett, egykor ők is hasonlóan indultak el pályájukon, majd vittek véghez minden magyar számára „ példaértékű cselekedeteket”. Ilyen emberré csak az válhat – fogalmazott a kormányfő –, aki megtalálja küldetését, és ki is tart mellette. Hozzátette: elismerésre méltó, hogy a résztvevők diákként ki mertek lépni a felnőttek világába, ezt csak a legjobbak vállalják.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely

A miniszterelnök köszönetet mondott a tanulók felkészítőinek, illetve szüleinek is, mint kiemelte, nincs kiváló teljesítmény olyan összefogás nélkül, melyben mindenki teljesíti vállalt feladatát.

Beszéde után Orbán Viktor Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárral közösen adta át az elismeréseket a biológiai, csillagászati és asztrofizikai, filozófiai, fizikai, földrajzi, informatikai, kémiai és matematikai diákolimpián eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

A diákolimpikonok és felkészítő tanáraik névsora a csatolt dokumentumban olvasható.

A miniszterelnök teljes beszéde letölthető a Sajtószobában.

(kormany.hu)