Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor

miniszterelnök

Találatok száma: 10

Hírek

Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül

Miniszterelnök, 2020. július 9. 11:43

Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv bemutatóján, csütörtökön Budapesten.

Az EU szükségleteire fókuszáló stratégiára van szükség

Miniszterelnök, 2020. július 8. 12:24

Az Európai Unió (EU) szükségleteire fókuszáló stratégiára van szükség, a valódi kihívást a gazdasági teljesítmény és a versenyképesség erősítése jelenti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európa cenzúrázatlanul címmel rendezett online nemzetközi konferencián, szerdán.

Tolnai Ottó műveivel megidézi Vajdaság sokszínű világát

Miniszterelnök, 2020. július 7. 15:53

Orbán Viktor miniszterelnök is felköszöntötte a 80. születésnapját ünneplő Tolnai Ottót, a vajdasági magyar irodalom egyik legjelentősebb alakját - adta hírül kedden a szabadkai magyar sajtó.

Orbán Viktor a francia Republikánusok vezető politikusával tárgyalt

Miniszterelnök, 2020. július 7. 11:26

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Francois-Xavier Bellamy-t, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét; a politikus vezeti majd a Polgári Magyarországért Alapítvány szerdai "Európa cenzúrázatlanul" című webkonferenciáját, melyen Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök szólal fel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

Miniszterelnök, 2020. július 6. 15:59

Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Közösen valljuk a szabadság, a szuverenitás és a függetlenség értékeit; Magyarország az Egyesült Államok szövetségese marad

Miniszterelnök, 2020. július 4. 15:17

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte Donald Trump amerikai elnököt az Egyesült Államok szövetségi ünnepe, a függetlenség napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Jó évet zár a V4

Miniszterelnök, 2020. július 3. 18:20

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón. Lengyelország július 1-jén vette át a V4-ek elnökségét Csehországtól, amely egy esztendőn át látta el az elnöki feladatot.

Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból

Miniszterelnök, 2020. július 3. 8:31

Magyarország nem engedi, hogy a koronavírus-járvány ismét "felszaladjon", ha "észnél van a határvédelemnél", ha támogatja a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedi, hogy "baleknak" nézzék Nyugaton, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból - mondta a kormányfő.

Az európai uniós költségvetés lesz a V4-ek pénteki csúcstalálkozójának középpontjában

Miniszterelnök, 2020. július 2. 18:03

A visegrádi együttműködés lengyel elnökségének első csúcstalálkozóját rendezik meg pénteken Varsóban Orbán Viktor magyar kormányfő részvételével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat

Miniszterelnök, 2020. július 2. 9:51

Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.