Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor

miniszterelnök

Találatok száma: 10

Hírek

Az Európai Zsidó Szövetség elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért

Miniszterelnök, 2019. november 20. 19:44

Köszönetet mondott a ciszjordániai zsidó telepekkel kapcsolatos magyar kormányzati álláspontért, Magyarország Izrael melletti következetes kiállásáért valamint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH) kötött átfogó megállapodásért Orbán Viktornak írt levelében Menachem Margolin rabbi, az Európai Zsidó Szövetség (EJA) elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerda este.

Közép-Európa lesz Európa jövője

Miniszterelnök, 2019. november 17. 13:47

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Tisztán magyar pártok tudják hatékonyan képviselni a Kárpát-medencei magyarságot

Miniszterelnök, 2019. november 15. 12:17

A magyar etnikai pártok szükségességéről, a Kárpát-medencei magyarlakta területek gazdasági fejlesztéséről és a magyar közösségek önazonosságának megvédéséről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délelőtt a Magyar Állandó Értekezlet XVIII. plenáris ülésén a Várkert Bazárban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az államnak segítenie kell a nemzeti és családi közösségek megerősítését

Miniszterelnök, 2019. november 14. 19:30

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek A liberalizmus kudarca című kötetét a napokban mutatják be Budapesten - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Bevándorlásellenesek vagyunk, magyart csak magyarral lehet pótolni

Miniszterelnök, 2019. november 14. 11:05

Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.

Orbán Viktor részvétét fejezte ki a szlovákiai buszbaleset kapcsán

Miniszterelnök, 2019. november 13. 19:37

Levélben fejezte ki részvétét Orbán Viktor miniszterelnök Peter Pellegrini szlovák kormányfőnek a Nyitragerencsér közelében bekövetkezett tragikus buszbaleset miatt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda este.

Orbán Viktor az Európai Tanács új elnökével tárgyalt

Miniszterelnök, 2019. november 11. 14:41

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az Európai Tanács (EiT) megválasztott elnökét.

Ha Törökországban nincs biztonság, akkor nem tudják megállítani a migránsokat

Miniszterelnök, 2019. november 8. 8:52

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európa felé irányuló migrációt

Miniszterelnök, 2019. november 7. 17:43

Törökország stratégiai partnere Magyarországnak a biztonság és a migráció kérdésében is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Igazságot akarunk a következő uniós költségvetésben

Miniszterelnök, 2019. november 5. 11:18

Igazságtalan az a javaslat, amelyet a távozó Európai Bizottság készített az Európai Unió következő költségvetéséről, és mi "igazságot akarunk".