Budapesten tartotta felügyelőbizottsági ülését a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége. A szövetség elnökségét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára fogadta hivatalában. A nemzetpolitikai államtitkáron kívül az ülésen részt vett Grezsa István kormánybiztos, a felügyelőbizottság tagjai közül pedig Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Járai Zsigmond, Polgár Róbert és Edvi Péter.

Az ülésen elfogadták a szövetség 2017. évi pénzügyi és szakmai beszámolóit, valamint megvitatták a jövőre vonatkozó középtávú célokat és terveket. A szövetség elnöksége tájékoztatójában kiemelte: az elmúlt évben megvalósult kulturális, szociális, vallási és sportprogramokon keresztül közel 7000, csángómagyar falvakban élő főt értek el – ez 50 %-os bővülést jelent a 2016-os évhez képest.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár örömének adott hangot, hogy a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége – melynek elsőszámú célja a moldvai csángómagyar közösség képviselete és érdekeinek védelme, az identitástudat és az összetartozás erősítése – évről évre jelentősebb sikereket ér el, valamint biztosította az elnökség tagjait, hogy az anyaországtól a jövőben is minden lehetséges támogatást megkapnak.

(Miniszterelnökség)