A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azonnali intézkedésről döntött a vasárnapi viharban súlyosan megrongálódott kárpátaljai Szürtei Középiskolát ért károk helyreállítása céljából.

Tekintettel a kialakult helyzetre, az államtitkárság a kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programjának terhére anyagi támogatást nyújt az iskola részére, amely a település egyetlen oktatási intézménye.

Fontosnak tartjuk, hogy a kárpátaljai magyarság érezze, nincs egyedül. Ezzel a lépéssel ismételten azt szeretnénk bizonyítani, hogy Kárpátalja magyar közössége mindenben számíthat az anyaország figyelmére és támogatására.

A magyar kormány a szülőföldön való boldogulás megteremtése és a magyar nyelvű oktatási intézményrendszer megőrzése, megerősítése és fejlesztése céljából idén februárban fogadta el a kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programját. A programnak köszönhetően 64 magyar tannyelvű oktatási intézmény felújítása, bővítése és fejlesztése valósul meg Kárpátalján az elkövetkező évek folyamán.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára

(Miniszterelnökség)