Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Több mint 2,2 milliárd forintos támogatás a külhoni magyar közösségeknek

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. július 7. 14:39

Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A sikeres nemzetpolitika letéteményesei a fiatalok

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. július 7. 9:47

A koronavírus-járvány okozta helyzetből a magyarság megerősödve került ki - hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen.

Új elemekkel bővül a magyar kormány kárpátaljai szociális programcsomagja

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. július 1. 14:16

Szélesebb támogatotti kört megcélozva, 2,56 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg idén kárpátaljai szociális programcsomagját a magyar kormány szerdától.

Kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. június 24. 10:38

Kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt, több mint 2200 pályázat érkezett, és a kérelmek mintegy fele nyert el támogatást - közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A programra idén az erős magyar közösségek éve keretében 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

Történelmi sikert ért el a Vajdasági Magyar Szövetség

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. június 22. 14:04

Történelmi sikert ért el a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a hétvégi szerbiai választáson - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a voksolást értékelve hétfőn Budapesten.

113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. június 16. 16:54

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék, megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert könyv- és fejlesztő játékcsomagot, úgynevezett Csodasarkot - közölte Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Eddig több mint hatszázan vettek részt a Kőrösi Csoma Sándor-programban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. június 16. 9:36

Eddig 625-en vettek részt a Kőrösi Csoma Sándor-programban, segítve a külhoni magyar közösségeket - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa hétfőn Budapesten.

Potápi Árpád János megköszönte a muravidéki magyarság kitartását

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. június 10. 9:51

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a nemzeti összetartozás éve alkalmából kedden, a szlovéniai Lendván megköszönte a muravidéki magyarság kitartását, hogy megőrizte kultúráját, nyelvét és ragaszkodását a magyarsághoz.

A kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása az elmúlt tíz év nemzetpolitikájának legfontosabb mérföldköve

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. május 26. 16:22

A kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása az elmúlt tíz év nemzetpolitikájának legfontosabb mérföldköve - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden az évforduló alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Nemzeti összetartozás napja - Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. május 12. 11:15

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából - az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében - fiataloknak szóló videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel.