Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Vezető hírek

A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. július 16. 16:00

A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Felvidéken és az egész Kárpát-medencében - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak a megnyitóján kedden.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatja a viharban megrongálódott szürtei középiskola tetőszerkezetének helyreállítását

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. július 12. 13:37

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azonnali intézkedésről döntött a vasárnapi viharban súlyosan megrongálódott kárpátaljai Szürtei Középiskolát ért károk helyreállítása céljából.

Az anyaország számít a diaszpórában élő fiatalokra

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. július 9. 16:29

Számít a diaszpórában élő fiatalokra az anyaország, és segíti őket a magyar kultúra őrzésében - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa kedden az Országházban, amikor a diaszpóraprogram keretében Magyarországra érkező uruguayi magyar származású fiatalokat köszöntött.

Nemzetpolitikai témában különösen aktív a Kárpát-medencei magyarság

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. július 8. 14:51

Nemzetpolitikai témában különösen aktív a Kárpát-medencei magyarság - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa hétfőn Martonvásáron a nyolcadik Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetem résztvevőit köszöntve.

2010-ben radikális változások történtek a magyar nemzetpolitikában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. július 2. 9:08

Radikális változások történtek 2010-ben a korábban hullámzó magyar nemzetpolitikában - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj nyári gyakorlatának megnyitóján, hétfőn Budapesten.

A kárpátaljai egészségügynek nyújtott magyar kormányzati támogatás a szülőföldön maradást szolgálja

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. június 27. 17:12

A magyarul beszélő kárpátaljai orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak nyújtott fizetéskiegészítő magyar kormányzati támogatás és a lakossági egészségügyi ellátást javító fejlesztési programok az orvosok és a lakosság szülőföldön maradását segítik elő - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Csapon, a magyar kormány támogatásával felújított klinika és családorvosi rendelőintézet ünnepélyes átadásán.

Nemzetpolitikai cél, hogy a Kárpát-medence maradjon az európai fejlődés motorja

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. június 24. 9:55

Az európai fejlődés súlypontja az elmúlt időszakban áttevődött a Kárpát-medencére, a magyar kormány célja e folyamat fenntartása és erősítése - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal közös szervezésében megvalósuló, sorrendben negyedik Kárpát-medencei vállalkozók találkozóján, Mezőkövesden.

A nemzetpolitika zászlóshajója a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. június 20. 14:47

A nemzetpolitika zászlóshajójaként jellemezte a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programot a nemzetpolitikai államtitkár csütörtökön Budapesten.

A kormány kiemelten foglalkozik a nemzetpolitikával

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. június 19. 18:14

Magyar származású, az Egyesült Államokban és Kanadában élő fiatalokat fogadott szerdán a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa Budapesten.