A magyarországi látogatáson tartózkodó ugandai katolikus egyházi delegációt fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országházban csütörtökön.

Kép letöltése

Az afrikai ország katolikusait képviselő Lwanga Kizito Cyprian, a Kampalai Főegyházmegye érseke beszámolt az ugandai egyház működéséről, lelkipásztori és karitatív szolgálatáról.

Kiemelte, a helyi keresztény közösség a legnehezebb megpróbáltatások idején is kitart hite mellet. Ismert, hogy a térségeben iszlám szélsőségesek számos támadást indítottak templomok, közösségi intézmények ellen, sok pap és hívő szenvedett vértanúságot.

Kép letöltése

Semjén Zsolt tájékoztatta vendégeit, hogy Magyarország kiáll az üldözött kereszténynek védelmében. Rendszeresen nyújt támogatást helyi iskolák, egészségügyi intézmények, templomok, helyreállításához, új egyházi intézmények építéséhez. Kijelentette, az üldözött keresztény közösségek mindig számíthatnak Magyarország szolidaritására. A találkozón jelen volt Sir Gordon Wavamunno, Magyarország ugandai tiszteletbeli konzulja, és Kovács Péter, Uganda magyarországi tiszteletbeli konzulja.

(Miniszterelnökség)