Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Találatok száma: 10

Hírek

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 15. 15:59

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre - mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása alkalmából.

Habsburg Ottó valódi európai értékeket képviselt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 11. 14:20

A Habsburg Ottó által 1989-ben képviselt értékek valódi európai gondolatok, értékek voltak, amelyeket "mi is tisztelünk" és amelyekhez "tartozónak valljuk magunkat" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Habsburg Ottó és a rendszerváltás című konferencián, pénteken Budapesten.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 8. 15:31

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat kedden a Parlamentben, az ünnepségen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kiemelte: a magyar állam elismeri azokat a rendkívüli teljesítményeket, amelyek a humán-, a természettudományok, a művészetek, vagy a teológia területén megjelennek.

A gyásznap csak március 15-ével és az 1867-es kiegyezéssel érthető számunkra

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 7. 7:56

Semjén Zsolt szerint az október 6-i aradi gyász csak március 15-ével, az 1848-as forradalom kirobbanásának ünnepével, és a forradalom leverése utáni 1867-es kiegyezéssel együtt érthető.

Több mint 50 milliárd forintból újul meg a Hungexpo

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 4. 11:08

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára is rész vett a Hungexpo alapkőletételén.

Hatalmas turisztika együttműködési lehetőségek állnak Budapest és Belgrád előtt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 4. 10:38

Idegenforgalmi szempontból óriási együttműködési lehetőségek állnak Magyarország és Szerbia előtt.

Semjén Zsolt jelenlétében avatták fel a temesvári Bolyai János Szakkollégiumot

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 3. 17:17

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében avatták fel szerda délután Temesváron a Bolyai János nevét viselő egyetemi szakkollégiumot.

Külhoni magyarokkal foglalkozó honlap indult

Miniszterelnök-helyettes, 2019. szeptember 24. 13:48

Külhoni magyarok elnevezéssel új honlapot indított a kormány, a felület célja, hogy újszerű módon mutassa be a Magyarország határain kívül élő magyar közösségek életét és az anyaország értük végzett munkáját.

A legmagasabb kategóriában válik elismert egyházzá az EMIH

Miniszterelnök-helyettes, 2019. szeptember 24. 10:45

Átfogó megállapodást kötött a magyar kormány és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), amelynek értelmében a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá válik - jelentette be a miniszterelnök-helyettes vasárnap, a szentendrei új zsinagóga avatási ünnepségén.

2010 óta megnégyszereződött az őshonos nemzetiségek támogatása

Miniszterelnök-helyettes, 2019. szeptember 20. 15:27

2010 óta megnégyszereződött az őshonos magyarországi nemzetiségek támogatása - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten.