Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Találatok száma: 10

Hírek

Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű

Miniszterelnök-helyettes, 2020. július 2. 15:43

Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.

Magas állami kitüntetést kapott Kozma Imre

Miniszterelnök-helyettes, 2020. június 10. 14:03

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át Kozma Imrének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Azé legyen a tulajdon, aki a feladatot ellátja

Miniszterelnök-helyettes, 2020. május 21. 16:27

Az állami intézmények működtetését átvállaló egyházak azért kapják meg az ingatlan tulajdonjogát, mert az a helyes, hogy azé legyen a tulajdon, aki a feladatot ellátja - mondta a miniszterelnök-helyettes szerdán Esztergomban, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idősotthonában tartott sajtótájékoztatón.

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház

Miniszterelnök-helyettes, 2020. március 17. 18:53

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE). A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fabiny Tamás, az evangélikus egyház elnök-püspöke és Prőhle Gergely, a MEE országos felügyelője írta alá kedden Budapesten.

Moldova külügyminiszterét fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2020. február 24. 13:35

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta a Moldovai Köztársaság magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó külügy- és európai integrációs miniszterét, Aureliu Ciocoit hétfőn Budapesten a Karmelita épületben.

30 éves a Közép-Európai Kezdeményezés

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 19. 16:24

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes képviselte hazánkat az idén 30 éves Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) jubileumi csúcstalálkozóján Rómában.

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 17. 15:47

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei; a magyar állam feladata pedig, hogy fejlődésükhöz, gazdagodásukhoz és értékmegőrzésükhöz biztosítsa a feltételeket - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Nemzetiségekért-díj átadásán kedden Budapesten.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Gloria von Thurn und Taxis hercegné

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 27. 15:40

Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – Magyarország melletti következetes kiállása, valamint hazánk érdekeit szolgáló közéleti tevékenysége elismeréseként – Gloria von Thurn und Taxis hercegnének a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta.

Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 18. 18:19

Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH). A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija írta alá hétfőn Budapesten, a Karmelita kolostorban.

A Szentföldi kereszténység helyzetéről tárgyalt Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 13. 16:38

Semjén Zsolt hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Francesco Pattont, a Szentföldi Ferences Kusztódia kusztosát szerdán. A megbeszélésen részt vett Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök és Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.