Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Találatok száma: 10

Hírek

Semjén Zsolt orosz egyházi vezetővel tárgyalt Moszkvában

Miniszterelnök-helyettes, 2019. június 20. 14:34

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön megbeszélést folytatott Moszkvában Ilarion metropolitával, a moszkvai patriarchátus Külső Egyházügyi Kapcsolatok Hivatalának irányítójával.

A magyar nemzet integráns részei az őshonos nemzetiségek

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 22. 10:25

A magyar nemzet integráns részét alkotják a magyarországi őshonos nemzetiségek, akiknek kultúrája a magyar nemzetet és az egyetemes emberiséget egyaránt gazdagítja - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapesten a Pro Cultura Minoritatum Hungarie díjak átadása alkalmából.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést nyújtotta át Ion Tiriacnak Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 7. 16:21

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést nyújtotta át Ion Tiriacnak Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Parlamentben.

A kormány üdvözöli a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének választási győzelmét

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 7. 8:48

Magyarország Kormánya üdvözöli a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) a május 5-i horvátországi kisebbségi önkormányzati választásokon elért elsöprő győzelmét és elismerését fejezi ki a szervezet vezetőjének, Jankovics Róbertnek, valamint a HMDK minden tagjának a történelmi sikerhez.

Az izraeli külügyminiszter-helyettest fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 6. 13:38

A hivatalos magyarországi látogatásra érkezett Tzipi Hotovely izraeli külügyminiszter-helyettest fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Budapesten, a Miniszterelnökség Karmelita épületében hétfőn.

A külhoni magyarság jogvédelmének élharcosa távozott közülünk

Miniszterelnök-helyettes, 2019. április 17. 16:12

Megrendüléssel értesültünk Hámos László, a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) társalapítója és elnöke haláláról. Személyében a diaszpórában élő magyarság kiemelkedő alakja távozott közülünk, aki a világban szétszórtságban élő magyar közösségek megmaradásáért folytatott küzdelem élharcosa volt. Több mint négy évtizedes fáradhatatlan, áldozatos munkájával elévülhetetlen sikereket szerzett nem csak az amerikai, de az erdélyi, kárpátaljai és a Kárpát-medence többi régiójában élő magyarság megőrzése, jogvédelme és magyar identitásának megerősítése területén.

Földkábelbe helyezték a villamos szabadvezetéket Kunpeszérnél a túzok védelme érdekében

Miniszterelnök-helyettes, 2019. április 9. 15:42

Átadta földkábel-fektetési projektje első szakaszát a Nemzeti Közművek Zrt. (NKM) kedden a Bács-Kiskun megyei Kunpeszér határában, ahol több mint 200 villanyoszlop által tartott szabadvezetéket bontottak le annak érdekében, hogy a környéken élő túzokok ne szenvedjenek áramütést. A Kiskunsági Nemzeti Park területén zajlott beruházás értéke 560 millió forint.

A kenyai házelnökkel tárgyalt Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. április 1. 15:03

A miniszterelnök-helyettes hivatalában fogadta a hivatalos magyarországi látogatásra érkezett Justin Muturit, a kenyai parlament elnökét hétfőn, a Miniszterelnökség Karmelita épületében.

A nemzetpolitikáért felelős szlovén minisztert fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. március 27. 8:03

A hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó nemzetpolitikáért felelős szlovén kormánytagot fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Miniszterelnökség Karmelita épületében kedden.

Minél több erdélyi képviselje az összmagyarságot az Európai Parlamentben 

Miniszterelnök-helyettes, 2019. március 16. 10:01

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az egyetemes magyarságnak is szüksége van arra, hogy minél több erdélyi magyar képviselje az összmagyarságot az Európai Parlamentben. A kereszténydemokrata politikus Nagyváradon, Szacsvay Imre szobra előtt beszélt erről a nemzeti ünnepen, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) központi rendezvényén.