Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot

Miniszterelnök-helyettes, 2019. augusztus 20. 7:37

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából hétfőn kitüntetéseket adott át az Országházban.

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara

Miniszterelnök-helyettes, 2019. augusztus 14. 19:26

A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát, amelynek fővédnöke a kormány részéről Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Habsburg Ottó életművének tanulmányozása érthetőbbé teszi a 20. század történelmét

Miniszterelnök-helyettes, 2019. július 5. 9:10

Habsburg Ottó életművének tanulmányozása érthetőbbé teszi a 20. század történelmét - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Pannonhalmán, a Páneurópai Unió egykori elnöke halálának nyolcadik évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Semjén Zsolt orosz egyházi vezetővel tárgyalt Moszkvában

Miniszterelnök-helyettes, 2019. június 20. 14:34

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön megbeszélést folytatott Moszkvában Ilarion metropolitával, a moszkvai patriarchátus Külső Egyházügyi Kapcsolatok Hivatalának irányítójával.

A magyar nemzet integráns részei az őshonos nemzetiségek

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 22. 10:25

A magyar nemzet integráns részét alkotják a magyarországi őshonos nemzetiségek, akiknek kultúrája a magyar nemzetet és az egyetemes emberiséget egyaránt gazdagítja - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapesten a Pro Cultura Minoritatum Hungarie díjak átadása alkalmából.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést nyújtotta át Ion Tiriacnak Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 7. 16:21

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést nyújtotta át Ion Tiriacnak Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Parlamentben.

A kormány üdvözöli a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének választási győzelmét

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 7. 8:48

Magyarország Kormánya üdvözöli a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) a május 5-i horvátországi kisebbségi önkormányzati választásokon elért elsöprő győzelmét és elismerését fejezi ki a szervezet vezetőjének, Jankovics Róbertnek, valamint a HMDK minden tagjának a történelmi sikerhez.

Az izraeli külügyminiszter-helyettest fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 6. 13:38

A hivatalos magyarországi látogatásra érkezett Tzipi Hotovely izraeli külügyminiszter-helyettest fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Budapesten, a Miniszterelnökség Karmelita épületében hétfőn.

A külhoni magyarság jogvédelmének élharcosa távozott közülünk

Miniszterelnök-helyettes, 2019. április 17. 16:12

Megrendüléssel értesültünk Hámos László, a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) társalapítója és elnöke haláláról. Személyében a diaszpórában élő magyarság kiemelkedő alakja távozott közülünk, aki a világban szétszórtságban élő magyar közösségek megmaradásáért folytatott küzdelem élharcosa volt. Több mint négy évtizedes fáradhatatlan, áldozatos munkájával elévülhetetlen sikereket szerzett nem csak az amerikai, de az erdélyi, kárpátaljai és a Kárpát-medence többi régiójában élő magyarság megőrzése, jogvédelme és magyar identitásának megerősítése területén.