Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Gloria von Thurn und Taxis hercegné

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 27. 15:40

Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – Magyarország melletti következetes kiállása, valamint hazánk érdekeit szolgáló közéleti tevékenysége elismeréseként – Gloria von Thurn und Taxis hercegnének a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta.

A Szentföldi kereszténység helyzetéről tárgyalt Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 13. 16:38

Semjén Zsolt hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Francesco Pattont, a Szentföldi Ferences Kusztódia kusztosát szerdán. A megbeszélésen részt vett Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök és Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 15. 15:59

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre - mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása alkalmából.

Habsburg Ottó valódi európai értékeket képviselt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 11. 14:20

A Habsburg Ottó által 1989-ben képviselt értékek valódi európai gondolatok, értékek voltak, amelyeket "mi is tisztelünk" és amelyekhez "tartozónak valljuk magunkat" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Habsburg Ottó és a rendszerváltás című konferencián, pénteken Budapesten.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 8. 15:31

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat kedden a Parlamentben, az ünnepségen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kiemelte: a magyar állam elismeri azokat a rendkívüli teljesítményeket, amelyek a humán-, a természettudományok, a művészetek, vagy a teológia területén megjelennek.

Hatalmas turisztika együttműködési lehetőségek állnak Budapest és Belgrád előtt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 4. 10:38

Idegenforgalmi szempontból óriási együttműködési lehetőségek állnak Magyarország és Szerbia előtt.

Több mint 50 milliárd forintból újul meg a Hungexpo

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 4. 11:08

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára is rész vett a Hungexpo alapkőletételén.

Semjén Zsolt jelenlétében avatták fel a temesvári Bolyai János Szakkollégiumot

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 3. 17:17

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében avatták fel szerda délután Temesváron a Bolyai János nevét viselő egyetemi szakkollégiumot.

Külhoni magyarokkal foglalkozó honlap indult

Miniszterelnök-helyettes, 2019. szeptember 24. 13:48

Külhoni magyarok elnevezéssel új honlapot indított a kormány, a felület célja, hogy újszerű módon mutassa be a Magyarország határain kívül élő magyar közösségek életét és az anyaország értük végzett munkáját.