Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház

Miniszterelnök-helyettes, 2020. március 17. 18:53

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE). A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fabiny Tamás, az evangélikus egyház elnök-püspöke és Prőhle Gergely, a MEE országos felügyelője írta alá kedden Budapesten.

Moldova külügyminiszterét fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2020. február 24. 13:35

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta a Moldovai Köztársaság magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó külügy- és európai integrációs miniszterét, Aureliu Ciocoit hétfőn Budapesten a Karmelita épületben.

30 éves a Közép-Európai Kezdeményezés

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 19. 16:24

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes képviselte hazánkat az idén 30 éves Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) jubileumi csúcstalálkozóján Rómában.

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 17. 15:47

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei; a magyar állam feladata pedig, hogy fejlődésükhöz, gazdagodásukhoz és értékmegőrzésükhöz biztosítsa a feltételeket - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Nemzetiségekért-díj átadásán kedden Budapesten.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Gloria von Thurn und Taxis hercegné

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 27. 15:40

Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – Magyarország melletti következetes kiállása, valamint hazánk érdekeit szolgáló közéleti tevékenysége elismeréseként – Gloria von Thurn und Taxis hercegnének a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta.

A Szentföldi kereszténység helyzetéről tárgyalt Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 13. 16:38

Semjén Zsolt hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Francesco Pattont, a Szentföldi Ferences Kusztódia kusztosát szerdán. A megbeszélésen részt vett Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök és Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 15. 15:59

Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre - mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása alkalmából.

Habsburg Ottó valódi európai értékeket képviselt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 11. 14:20

A Habsburg Ottó által 1989-ben képviselt értékek valódi európai gondolatok, értékek voltak, amelyeket "mi is tisztelünk" és amelyekhez "tartozónak valljuk magunkat" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Habsburg Ottó és a rendszerváltás című konferencián, pénteken Budapesten.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Miniszterelnök-helyettes, 2019. október 8. 15:31

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat kedden a Parlamentben, az ünnepségen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kiemelte: a magyar állam elismeri azokat a rendkívüli teljesítményeket, amelyek a humán-, a természettudományok, a művészetek, vagy a teológia területén megjelennek.