Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Átadták a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat

Miniszterelnök-helyettes, 2020. szeptember 24. 14:59

Átadták az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat. A magyarországi nemzetiségek kultúrájáért folytatott tevékenységek szakmai elismerésében 13 személy, illetve szervezet részesült.

Szem előtt kell tartanunk elődeink áldozatát

Miniszterelnök-helyettes, 2020. augusztus 24. 15:57

Hogy itt megmaradhassunk, elődeink nagy árat fizettek; nekünk, kései utódoknak ezt mindig szem előtt kell tartanunk. Ezt Semjén Zsolt mondta hétfőn, amikor a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában megnyitotta A nemzet emlékezete című kiállítást.

Pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége

Kormányzat, 2020. július 10. 9:33

A karitatív szervezetek szolgálata pótolhatatlan, mivel képesek személyessé tenni a segítségnyújtást - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a budavári Karmelita kolostorban.

Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű

Miniszterelnök-helyettes, 2020. július 2. 15:43

Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.

Magas állami kitüntetést kapott Kozma Imre

Miniszterelnök-helyettes, 2020. június 10. 14:03

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át Kozma Imrének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház

Miniszterelnök-helyettes, 2020. március 17. 18:53

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE). A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fabiny Tamás, az evangélikus egyház elnök-püspöke és Prőhle Gergely, a MEE országos felügyelője írta alá kedden Budapesten.

Moldova külügyminiszterét fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2020. február 24. 13:35

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta a Moldovai Köztársaság magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó külügy- és európai integrációs miniszterét, Aureliu Ciocoit hétfőn Budapesten a Karmelita épületben.

30 éves a Közép-Európai Kezdeményezés

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 19. 16:24

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes képviselte hazánkat az idén 30 éves Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) jubileumi csúcstalálkozóján Rómában.

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 17. 15:47

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei; a magyar állam feladata pedig, hogy fejlődésükhöz, gazdagodásukhoz és értékmegőrzésükhöz biztosítsa a feltételeket - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Nemzetiségekért-díj átadásán kedden Budapesten.