Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor

miniszterelnök

Vezető hírek

Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

Miniszterelnök, 2019. október 17. 19:54

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

Még nem dőlt el, hogy Orbán Viktor mond-e beszédet október 23-án

Miniszterelnök, 2019. október 17. 14:45

Nemzetközi eseményektől, konkrétan a Brexit-folyamat alakulásától függ, hogy Orbán Viktor a hagyományoknak megfelelően mond-e ünnepi beszédet október 23-án - válaszolta az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

A volt spanyol kormányfővel tárgyalt Orbán Viktor

Miniszterelnök, 2019. október 2. 19:00

José María Aznar korábbi spanyol kormányfővel tárgyalt szerda este Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyarok sosem felejtik el, aki visszaszolgáltatta a Szent Koronát

Miniszterelnök, 2019. október 1. 15:00

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte fel 95. születésnapján Jimmy Carter korábbi amerikai elnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

A jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés

Miniszterelnök, 2019. szeptember 30. 22:04

Várhelyi Olivér nagykövetet, a brüsszeli állandó képviselet vezetőjét jelöli Magyarország uniós biztosának Orbán Viktor miniszterelnök, aki ezt hétfő este Budapesten jelentette be az EU soros elnökségét betöltő Finnország kormányfőjével, Antti Rinnével tartott közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor arról is beszélt újságírói kérdésre, hogy a jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés.

A baloldal be akarja hozni a migránsokat

Miniszterelnök, 2019. szeptember 21. 17:39

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában. Orbán Viktor szerint a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

Rómába utazik Orbán Viktor

Miniszterelnök, 2019. szeptember 20. 9:45

Giorgia Meloni, a Fratelli d'Italia (Olasz Testvérek, FdI) párt elnöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond szombaton az Atreju nevű jobboldali rendezvényen Rómában.

Magyarország jelentősen hozzájárult a német és európai történelemhez

Miniszterelnök, 2019. szeptember 19. 12:12

Levelet írt Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter abból az alkalomból, hogy a napokban ünnepelték a 30. évfordulóját Magyarország történelmi határnyitásának az NDK-s állampolgárok számára.

A modern magyar államnak szüksége van alkotmányvédelemre

Miniszterelnök, 2019. szeptember 19. 10:23

A modern magyar államnak szüksége van titkosszolgálatra, alkotmányvédelemre, nemzetbiztonsági szolgálatokra, és minden hasonló tevékenységre - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, XI. kerületi épületének átadási ünnepségén.