Péntektől egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs - jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A koronavírus elleni védekezés érdekében létrehozott tíz akciócsoport egyikének, a kommunikációs akciócsoportnak a vezetője kiemelte: a vírus Magyarországon mindenhol jelen van, ezért van szükség az óvintézkedésekre.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

A vírus terjedésével párhuzamosan a védekezés újabb szakaszába lépett, minden jel arra utal, hogy a figyelemfelhívások ellenére sem lehet elkerülni a tömeges megbetegedések fázisát - mondta Kovács Zoltán. Hozzátette: ezért döntöttek a sajtó munkájában is az új rend bevezetéséről. Megjegyezte, a csütörtöki kormányinfóval kapcsolatban is kaptak olyan jelzést, hogy az újságírók nem érzik magukat biztonságban, mivel viszonylag zsúfolt térben, egyetlen mikrofon átadásával történik az érintkezés.

Péntektől a résztvevők körét is kiterjesztik: a nemzetközi sajtó, valamint a megyei lapok munkatársaitól, továbbá a megyei jogú városok sajtóképviselőitől is várnak kérdéseket, amelyeket az újságírók online, a [[[CWyKMepePCytJLvKW9jJ4BmjiyycHJlc3NAa29yb25hdmlydXMuZ292Lmh1]]] címen tehetnek fel - közölte az államtitkár.

Előrevetítette: a rendszeres tájékoztatók folytatódnak.

A nap folyamán erről közleményben értesítik a szerkesztőségeket, egyúttal mindenkit arra kért, hogy tartsák be a kormány ajánlásait, a hatóságok utasításait, például a kézmosásra vagy éppen a távolságtartásra vonatkozó javaslatokat.

Az államtitkár arra kérte a sajtó munkatársait, hogy legyenek partnerek ebben az új rendben. Hozzátette: minden információt meg fognak adni, ami a rendelkezésükre áll, mivel az elemi érdekük az, hogy mindenki hiteles forrásból értesüljön arról, "hogyan küzdünk a vírus ellen", és melyik fázisában, hogyan áll a vírus terjedése.

(MTI)