Kormányszóvivő

Szentkirályi Alexandra

kormányszóvivő

Kormányszóvivő

Videók

Kormányinfó Plusz 2020. július 11.

Kormányinfó Plusz 2020. július 11.2020. július 14.

A Kormányinfó Pluszban ismét a kormányszóvivőhöz érkezett legaktuálisabb és érdeklődésre leginkább számot tartó kérdéseket válaszolta meg, mint például a koronavírus-járványról, a nemzeti konzultációról, a különböző nyári utazási kedvezményekről vagy a nyugdíjasok foglalkoztatására vonatkozó új szabályokról.
Új hajójáratok indulnak a Dunakanyarban

Új hajójáratok indulnak a Dunakanyarban2020. július 13.

A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójárat indul péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram

Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram2020. július 7.

Megszépülve várja a látogatókat az Edelényi kastélysziget és a Tiszadobi Andrássy kastély. Nemrég meglátogattam mindkét helyet: csodás élmény volt, mindenkinek jó szívvel ajánlom! Megújult épületek között, megszépült kerteken át sétálhatnak a látogatók, családi programnak is tökéletes.
Diplomamentő program

Diplomamentő program2020. július 7.

Nagyon örülök, hogy megismerhettük Orsit, aki a diplomamentő programnak köszönhetően már dolgozik is. Ő annak a több tízezer embernek az egyike, aki a kormány intézkedése nyomán, az előírt nyelvvizsga-kötelezettség nélkül megkapta oklevelét.
Munkahelyvédelmi bértámogatás

Munkahelyvédelmi bértámogatás2020. július 1.

A Kormány azon dolgozik, hogy minél több, a koronavírus- járvány miatt veszélybe került munkahelyet mentsen meg, és hogy minél több új munkahelyet hozzon létre.

A munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelynek keretében elbocsátás helyett csökkentett munkaidőben, "kurzarbeit" keretében lehet foglalkoztatni a dolgozókat, eddig több mint 120 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből 59 ezerre már megkapták a támogatást.

A biatorbágyi Kemenes Cukrászda is igényelte a támogatást, így 48 kollégájával továbbra is együtt tud dolgozni a családi vállalkozás sikeréért. Schanda Tamás államtitkár úrral tegnap őket látogattunk meg.
Hogyan indul újra az élet? Kormányinfó Plusz!

Hogyan indul újra az élet? Kormányinfó Plusz!2020. július 1.

A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, ezért is lehet megszüntetni a rendkívüli jogrendet, a járványveszély azonban továbbra sem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget.

✅ Hogyan változtak a csok igénylésre vonatkozó szabályok a veszélyhelyzet alatt és meddig érvényesek?

✅ Meddig igényelhető a munkahelyvédelmi támogatás?

✅ Milyen támogatásra számíthatnak a magyar gazdák a következő hónapokban?

✅ Meddig tart a hitelfizetési moratórium?
Magyar Falu Program - Bakony

Magyar Falu Program - Bakony2020. július 1.

A Magyar Falu Programot 2018-ban hirdette meg a Kormány annak érdekében, hogy erősítse a falvak népességmegtartó erejét, segítse a helyi közösségeket és kényelmesebbé tegye a vidéki életet.????

A végrehajtás 2019-ben kezdődött és a helyi életminőség javítását célzó pályázati alprogram mellett hozzátartozik a falusi CSOK is, valamint az az útfelújítási program, amelynek keretében 800 kilométernyi alacsonyabb rendű útszakasz újulhat meg 2019-2020-ban.

Új orvosi eszközök, megszépült óvodaudvar, felújított utak – ilyen, a Magyar Falu Programban megvalósult beruházásokat láttunk Veszprém megyében, ahol Pápateszért, Nagygyimótot és Bakonybélt látogattuk meg Gyopáros Alpár kormánybiztos úrral. Reméljük, hogy mindezek segítik majd, hogy minél többen gondolják úgy, hogy érdemes ezekben a falvakban maradni vagy esetleg ideköltözni.
Magyar Falu Program - Zajta és Nyírparasznya

Magyar Falu Program - Zajta és Nyírparasznya2020. július 1.

A Magyar Falu Program célja a kistelepüléseken az elmúlt évtizedekben tapasztalt népességcsökkenés megállítása. Ennek érdekében az ország számos településén - így a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zajtán és Nyírparasznyán is - valósulnak meg olyan beruházások, amelyek nem csak kényelmesebbé teszik a vidéki életet, de a közösség összetartozását is erősíthetik.
Látogatás a lajosmizsei epertermesztőknél

Látogatás a lajosmizsei epertermesztőknél2020. május 20.

A hazai termék vásárlása
- biztonságot,
- minőséget,
- garanciát jelent.
Így magyar munkahelyek megőrzéséhez, magyar családok megélhetéséhez is hozzájárulhatunk, miközben egészséges, friss, helyi élelmiszerrel láthatjuk el a családunkat.

Tegnap Nagy István agrárminiszterrel Lajosmizsén jártunk, ahol egyrészt megköszöntük a gazdáknak, hogy a járványidőszakban, a legnagyobb rohamban is friss élelmiszerrel látták el az országot.

Másrészt szerettük volna felhívni a figyelmet a www.termeloikosar.hu oldalra is, amellyel egy új online piactér nyílt meg a gazdák és a vásárlók számára. Kiváló élelmiszerek a termelőktől egyenesen a magyar családok asztalaira.

Használjuk minél többen!
Hátország - Arcok a koronavírus-járvány idején

Hátország - Arcok a koronavírus-járvány idején2020. május 20.

A koronavírus-járvány idején az ország, és benne az emberek a legjobb arcukat mutatták meg, amely a becsületes munkába vetett hitben és összefogásban mutatkozott meg. Azoknak az embereknek a munkáját akartuk bemutatni, akik a hátországban becsülettel, emberfeletti erővel azon munkálkodnak, hogy a változások közepette is változatlan maradjon az életünk.
Adományátadás Ajkán a Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanáccsal

Adományátadás Ajkán a Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanáccsal2020. május 20.

A Karitatív Tanács egész évben végzi a dolgát, ott segít, ahol kell. Most, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet óta kiegészülve állami szervezetekkel Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanácsként döntenek a felajánlásokról és kiegészítve az állami szerepvállalást célba is juttatják azokat.

Köszönet mindenkinek, aki részese ennek az összefogásnak, segítse azt akár adománnyal, akár a munkájával. A legkisebb segítség is számít!
Kormányzati támogatás a dísznövényt termesztők számára

Kormányzati támogatás a dísznövényt termesztők számára2020. május 20.

A dísznövénykertészet az agrárium egyik olyan ágazata, amely komoly gazdasági veszteségeket szenved a koronavírus-járvány miatt, így a kormány az ezen a területen tevékenykedő gazdák számára is segítő kezet nyújtott. Nagy István miniszter úrral tegnap Szőlősgyörökön egy olyan tulipán termesztőnél jártunk, aki idén a szebbnél-szebb virágok 80%-át nem tudja értékesíteni, ami nem csekély bevételkiesést is jelent számára.

Ismét arra bíztatok mindenkit, hogy aki teheti vásároljon magyar termesztőktől virágot a következő anyák napjára, lepje meg édanyját, nagymamáját és segítse ezzel a gazdákat is.
Új emeletes vonat a Budapest-Szolnok vonalon

Új emeletes vonat a Budapest-Szolnok vonalon2020. május 20.

Nehéz időkben is vannak jó híreink! ???? Ma elindult az első Stadler KISS emeletes vonat a Budapest-Szolnok vonalon, amit reméljük, mihamarabb a megszokott módon használhatunk majd a főváros környéki elővárosi közlekedésben.

☝ Addig csak az próbálja ki az új vonatot, akinek feltétlenül muszáj utazni más okból is!

???? 600 utas
???? Akadálymentes közlekedés
????‍♀ WIFI, USB töltők, kerékpártárlók és légkondicionált utastér
Hulladékkezelés Tatabányán

Hulladékkezelés Tatabányán2020. május 20.

A kidobott szemét vajon hány százaléka hasznosítható újra? – a tatabányai hulladékhasznosítóban jártunk.
A hulladék mennyiségének csökkentése és így a természet védelmének érdekében:
???? 2021-től betiltjuk az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, így különösen a műanyag poharakat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat és bevásárló táskákat.
???? Radikálisan átalakítjuk a műanyag palackok, fém dobozok és üvegek használatának rendszerét, gyakorlatilag megszüntetjük a környezetkárosító hatásukat.

A tatabányai hulladékhasznosítóban láthattuk, hogy mi lesz a lakossági szemét sorsa és az is kiderült, hogy a vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán csak 35%-a hasznosítható újra, míg szelektív gyűjtés esetén ez az arány akár 80% is lehet.

Tegyünk együtt a környezetünkért!
Kormányinfó Plusz - 3.rész

Kormányinfó Plusz - 3.rész2020. május 5.

"Az új rendelkezések értelmében mennyiben változik az élet hétfőtől? Ahol nincs kijárási korlátozás, ott esküvőt is lehet tartani? Leutazhatunk Budapestről a Balatonra? Az önkormányzatok helyben változtathatnak például az időseknek kijelölt vásárlási idősávon, vagy az egész országban egységes lesz? Vihetek virágot édesanyámnak anyák napja alkalmából?

Ezekre és hasonló hétköznapi kérdésekre adok válaszokat a mai Kormányinfó Pluszban."
Isten éltesse az édesanyákat!

Isten éltesse az édesanyákat!2020. május 5.

Isten éltesse az édesanyákat!