Kormányszóvivő

Szentkirályi Alexandra

kormányszóvivő

Kormányszóvivő

Videók

Kormányinfó Plusz - 2. rész

Kormányinfó Plusz - 2. rész2020. március 30.

Kormányinfó Plusz - 2. rész
Halmokban úszó szemét a Tiszán

Halmokban úszó szemét a Tiszán2020. március 3.

Halmokban úszó szeméttől kell megtisztítani a Felső-Tiszát. Esőben, szélben is dolgoznak a gépek, a szakemberek és az önkéntesek. A saját szememmel láttam, mekkora a baj, ezért is nagyon fontos mielőbb lépni. A víz nemzeti kincsünk. A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv egyik pontja, hogy megtisztítjuk a hazai folyókat a sok esetben külföldről érkező hulladéktól.
Szentkirályi Alexandra közzétette a Kormányinfó Plusz első videóját

Szentkirályi Alexandra közzétette a Kormányinfó Plusz első videóját2020. március 2.

A nemzeti konzultációról, a béremelésekről, a természet és- klímavédelmi akciótervről, és még a kötélmászásról is kérdezték a kormányszóvívőt a Kormányinfó Pluszban.
Felhívás a koronavírussal fertőzött területeken járt állampolgárokhoz

Felhívás a koronavírussal fertőzött területeken járt állampolgárokhoz2020. február 27.

A járvány megelőzéséhez mindenki együttműködésére és felelősségvállalására szükség van - hangsúlyozta a kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Tovább emelkednek a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak

Tovább emelkednek a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak2020. február 6.

Tovább emelkednek a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak és már 17 különbözőből választhatnak a hallgatók, természetesen tanulmányi eredményeiknek és szociális helyzetüknek megfelelően.
A kormány vissza akarja adni az esélyt a gyöngyöspatai gyerekeknek

A kormány vissza akarja adni az esélyt a gyöngyöspatai gyerekeknek2020. január 29.

A gyermekek jövője mindannyiunk számára fontos. Nem engedhetjük, hogy külföldről finanszírozott szervezetek hátrányos helyzetű diákokon nyerészkedjenek. A kormány vissza akarja adni az esélyt a gyöngyöspatai gyerekeknek.
A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja2020. január 22.

Ma van 197 éve, hogy Kölcsey Ferenc végzett a Himnusz megírásával, melynek sorait azóta is ismeri és énekli minden magyar. Kulturális értékeink és egyedülálló magyar nyelvünk közösséget, egy nemzetet teremtett itt a Kárpát-medencében. A magyar kultúra közös kincsünk, vigyázzunk rá!
Béremelés és intézményfejlesztés az egészségügyben

Béremelés és intézményfejlesztés az egészségügyben2020. január 16.

Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, melyet tovább folytatunk. Januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is. Továbbá megkezdjük a kórházi várók, kórtermek és az azokhoz kapcsolódó szociális helyiségek felújítását is.
A természetvédelem közös ügyünk

A természetvédelem közös ügyünk2020. január 16.

A környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. A kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is.
Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljaiat is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük.

Ezért az a feltételünk, hogy:
- ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát
- ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak
- ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok
- atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt
Boldog új évet, Magyarország!

Boldog új évet, Magyarország!2020. január 6.

2020-ban is azon leszünk, hogy Magyarország és a magyar emberek előre léphessenek, és hazánk egy kiszámítható és biztonságos hely maradjon. Ezért folytatjuk a gazdaság- és családvédelmi akciótervet, bővítjük a meddőségi kezelések támogatási körét. Folytatódik a Magyar Falu Program, a megyei jogú városok fejlesztése, és szeretnénk folytatni Budapest fejlesztését is. Boldog új évet, Magyarország!
2020: számos új lehetőség a fiataloknak

2020: számos új lehetőség a fiataloknak2020. január 6.

Magyarországnak szüksége van a fiatalok tudására, tehetségére, akiknek a 2020-as év számos új lehetőséget hoz. Elindul a Külföldi Nyelvtanulási Program, továbbra is ingyenes az első sikeres nyelvvizsga, a KRESZ tanfolyam és a vizsga is, valamint a jövő tanévtől nagyon komoly ösztöndíjakkal támogatjuk a szakképzésben tanuló fiatalokat.
Áldott ünnepeket, Magyarország!

Áldott ünnepeket, Magyarország!2020. január 6.

Azért dolgozunk, hogy a magyar családok békében és biztonságban éljenek. Áldott ünnepeket, Magyarország!
Jövőre is a biztonság, a gazdasági növekedés és a családtámogatás lesz a legfontosabb

Jövőre is a biztonság, a gazdasági növekedés és a családtámogatás lesz a legfontosabb2019. december 31.

A kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország biztonságos ország maradjon, ahol mindenki, aki akar, dolgozni tudjon és munkájáért tisztességes bért kapjon, a családok pedig minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy gyermekeiket tisztességesen fel tudják nevelni - mondta Hollik István kormányszóvivő.
Továbbra is elutasítjuk a kötelező kvótát

Továbbra is elutasítjuk a kötelező kvótát2019. december 6.

Mindent megteszünk, hogy megvédjük a magyar határkerítést és a magyar emberek biztonságát - hangsúlyozta Hollik István kormányszóvivő.
Kiszállítási kvóta lehet, de kötelező betelepítési kvóta nem

Kiszállítási kvóta lehet, de kötelező betelepítési kvóta nem2019. október 8.

A migránskvóta újra napirenden van, amely a tagállamokat és az európai városokat is fenyegeti . A magyar kormány álláspontja változatlan: kiszállítási kvóta lehet, de kötelező betelepítési kvóta nem.
A magyar kormány véleménye Trócsányi László leszavazásáról

A magyar kormány véleménye Trócsányi László leszavazásáról2019. szeptember 26.

Az Európai Parlament jogi szakbizottságának bevándorláspárti képviselői leszavazták Trócsányi László bizottsági tagságát.