Kormányszóvivők

Szentkirályi Alexandra és Kovács Zoltán

kormányszóvivők

Vezető hírek

A kormány nem kapott korlátlan hatalmat

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. április 1. 20:21

A magyar kormány nem kapott korlátlan hatalmat a koronavírus elleni védekezésről szóló friss törvény nyomán, soha nem is vágyott ilyesmire, és ez nagyon sajnálatos is lenne - mondta Kovács Zoltán szerdán a BBC-nek adott rövid interjújában.

Mindenkinek joga van tudni, melyek a veszélyeztetett korosztályok, csoportok

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. április 1. 19:02

Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben.

A rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 31. 15:16

A rendkívüli helyzet és az annak okán hozott rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel, valamint a magyar alkotmánnyal - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-üzenetében az Európai Bizottság elnökének a tagállamok által hozott rendkívüli intézkedésekről kiadott nyilatkozatára reagálva kedden.

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 28. 17:49

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására - mondta Kovács Zoltán.

A világjárvány idején nagyobb szolidaritásra lenne szükség

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 27. 9:02

Nagyobb szolidaritásra lenne szükség ebben az időszakban, amikor az évszázad legsúlyosabb világjárványával nézünk szembe, amikor a kormányok mindenhol egy ismeretlen ellenséggel veszik fel a harcot és minden tőlük telhetőt megtesznek a lakosság védelméért - hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Gátolja a vírus elleni védekezést az ellenzék

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 24. 15:59

Gátolja a koronavírus-járvány elleni védekezést a baloldali ellenzék azzal, hogy nem támogatta a vírus elleni törvényt hétfőn az Országgyűlésben - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden az MTI-hez eljuttatott videójában.

Péntektől online tart sajtótájékoztatót az operatív törzs

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 19. 17:12

Péntektől egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs - jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Új fázisába lépett a védekezés

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 17. 11:23

Új fázisába lépett a koronavírus elleni védekezés - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az operatív törzs keddi ülése után.

Kovács Zoltán a kormány részvétnyilvánítását tolmácsolta az első magyar haláleset miatt

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. március 15. 17:56

Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja - hívta fel a figyelmet a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.