Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás költségvetés, családvédelmi intézkedések és demográfiai fordulat kellene, szinte egyszerre

Pénzügyminisztérium, 2020. január 23. 11:33

A pénzügyminiszter szerint Magyarországon adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás hiányú költségvetés, családvédelmi intézkedések és demográfiai fordulat szükséges szinte egyszerre úgy, hogy közben a jövőjét sem éli fel az ország.

50 milliárd forintból folytatódhat az oktatási intézmények fejlesztése

Pénzügyminisztérium, 2020. január 23. 10:47

A hazai köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények fejlesztését szolgáló, 50 milliárd forint összértékű hitelszerződést írt alá a Magyar Állam az Európai Beruházási Bankkal – jelentette ki Varga Mihály, miután Lilyana Pavlova EIB-alelnökkel aláírta a megállapodást.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2019 december havi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Tovább csökken az adósságfinanszírozás költsége

Pénzügyminisztérium, 2020. január 21. 14:47

Magas kamatozású dollárkötvények visszavásárlását hirdette meg az adósságkezelő egymilliárd amerikai dollár értékben kedden - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

Az uniós klímastratégia költségeit a legnagyobb szennyezőknek kellene fizetniük

Pénzügyminisztérium, 2020. január 21. 11:45

Az Európai Unió klímastratégiájának kialakításakor az egyik legfontosabb szempont, hogy az intézkedések egyetlen tagállamban se járjanak aránytalanul nagy költségvetési teherrel, és nem hátráltathatják a gazdasági növekedést – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozásán (Ecofin).

Erősödik az igény a házi pálinkára

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2020. január 20. 16:16

Az Európai Unió illetékes fórumain újra napirendre kerülhet az a kezdeményezés, amely nyomán bizonyos mennyiségű tömény italt adómentesen lehetne előállítani - mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára, hozzátéve, hogy az ilyen felvetéseket a magyar kormány mindig támogatja, a hagyományainkhoz ugyanis ragaszkodnunk kell.

A magyar gazdaság továbbra is az Európai Unió élmezőnyében

Pénzügyminisztérium, 2020. január 20. 9:17

A tavalyihoz hasonlóan az idei is jó éve lesz a magyar gazdaságnak a pénzügyminiszter óvatosan optimista várakozása szerint. Ennek érdekében a kormány újabb szerkezetátalakító, beruházás- és foglalkoztatás-ösztönző, adócsökkentő, az otthonteremtést és a lakásfelújításokat támogató lépésekre készül - mondta a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban Varga Mihály.

Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 9:10

Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t