RSS feliratkozás

Videók

Közel 4 százalékos reálbér-emelkedés októberben

Közel 4 százalékos reálbér-emelkedés októberben2014. december 19.

3,7 százalékkal nőttek a reálbérek októberben, ezzel 22 hónapja tart a keresetek vásárlóértékének töretlen emelkedése a KSH legfrissebb adatai szerint. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – tekintélyes mértékű, 53 ezres létszámbővülés ment végbe októberben egy év alatt. Erről Varga Mihály nyilatkozott a a kormany.hu-nak.
Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem

Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem 2014. december 19.

Idén októberben 5,2 százalékkal, az év első tíz hónapjában pedig 5,1 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, így Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhatodik hónapja erősödik. A témában Varga Mihály nyilatkozott a kormany.hu-nak.
7 milliárd forint a közvilágítás fejlesztésére

7 milliárd forint a közvilágítás fejlesztésére2014. december 19.

A napokban várhatóak a "Közvilágítás energiatakarékos átalakítása" című pályázat (KEOP-2014-5.5.0/K) támogatói döntéseiről szóló értesítések. A helyi önkormányzatok közvilágítási feladatainak 100%-os, vissza nem térítendő támogatását célzó pályázatot a fejlesztési tárca a Széchenyi 2020 program keretében írta ki.
Óvodáztatáshoz kötött családi pótlék

Óvodáztatáshoz kötött családi pótlék2014. december 18.

Kötelező óvodáztatáshoz köti a Kormány a családi pótlékot 2016. január 1-től- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a kormany.hu-val. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetően az óvodákban is csökken majd az igazolatlan hiányzások száma.
Európai érdek a szoros együttműködés Kínával

Európai érdek a szoros együttműködés Kínával2014. december 18.

Európai érdek a lehető legszorosabb együttműködés Kínával, ezért is nagy siker, hogy a Bank of China Budapesten nyitotta meg kelet-közép-európai regionális központját - jelentette ki Szijjártó Péter Budapesten, a kínai nagybank fióktelepének ünnepélyes megnyitóján.
Támogatást kapnak a fogyatékossággal élőket foglalkoztató cégek

Támogatást kapnak a fogyatékossággal élőket foglalkoztató cégek2014. december 18.

Még az idén 2 milliárd 670 millió forint támogatást kapnak a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató akkreditált cégek a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.
Javult a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonsága

Javult a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonsága 2014. december 18.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával zajlik idén is a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonságának a vizsgálata, az eddigi tapasztalatok kedvezőbbek a tavalyinál - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
Szükséges a bankrendszer megerősítése

Szükséges a bankrendszer megerősítése2014. december 18.

A kormány felkérte a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) a nemrég állami tulajdonba került Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) megerősítésére és újjászervezésére – jelentette be Orbán Viktor csütörtökön.
A gyermekek ingyenes étkeztetése a cél

A gyermekek ingyenes étkeztetése a cél2014. december 17.

A kormány feltett szándéka, hogy 2016-tól az óvodában és a bölcsődében is minden gyermek ingyenesen étkezzen, a szülőknek csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene minimális térítési díjat fizetniük - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.
Befejeződött az EMMI karácsonyi adománygyűjtő akciója

Befejeződött az EMMI karácsonyi adománygyűjtő akciója2014. december 17.

Öt mikrobusznyi adományt és ajándékot gyűjtöttek össze az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai hátrányos helyzetű térségekben élő rászoruló emberek számára.
Sikeres vállalkozásokat díjazott a nemzetgazdasági miniszter

Sikeres vállalkozásokat díjazott a nemzetgazdasági miniszter2014. december 17.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit Budapesten.
Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana

Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana2014. december 16.

Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana a 2015/2016-os tanévben és a nyolcszázat közelíti azon hallgatók száma, akiket ebben a képzési formában fogadni tudnak - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Bemutatták a könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az ELDORADO-rendszert

Bemutatták a könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az ELDORADO-rendszert2014. december 16.

Bemutatták a magyar könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az ELDORADO elnevezésű fejlesztést, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a könyvtárak digitális tartalmait otthonról is elérhessék. Hoppál Péter államtitkár elmondta, a rendszer célja, hogy a közkincsnek számító teljes könyvtári állomány elérhető legyen, ezáltal a már kereskedelmi forgalomban nem kapható kiadványok is digitális formában újraéledjenek.
Módosították a sporttörvényt

Módosították a sporttörvényt2014. december 16.

A sporttörvény módosításának célja, hogy mentesítse a sportági szakszövetségeket a fölösleges adminisztratív terheiktől, ugyanakkor a szövetségek az állami támogatásra vonatkozó pénzügyi, elszámolásra továbbra is kötelesek – mondta Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár. A törvénymódosítást követően az állami források továbbra is áttekinthetőek maradnak, míg a személyiségi jogokat érintő adatok számára a módosított törvény a jövőben védelmet jelent.
Hat százalékos többletforrás az egészségügyi ágazatnak

Hat százalékos többletforrás az egészségügyi ágazatnak2014. december 16.

A 2015. évi költségvetés 6 százalékos többletforrást biztosít az egészségügyi ágazat számára. Mindemellett jelenleg is folyamatban van az országban közel 300 uniós fejlesztési projekt közel 400 milliárd forint értékben - mondta a kormany.hu-nak Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.
Az országgyűlés elfogadta a banki elszámoltatás költségvetését

Az országgyűlés elfogadta a banki elszámoltatás költségvetését2014. december 15.

A képviselők elfogadták a 2015-évi költségvetést, amelynek célja a családok megerősítése, a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítése – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.