RSS feliratkozás

Videók

Éves autópálya-matricák már elővételben is

Éves autópálya-matricák már elővételben is2016. december 6.

Idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-ától megvásárolhatóak a következő esztendőre szóló országos és megyei e-matricák – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár 2016. december 6-án, Budapesten.
Átláthatóbbá és egyértelműbbé vált az általános közigazgatási rendtartás

Átláthatóbbá és egyértelműbbé vált az általános közigazgatási rendtartás2016. december 6.

Az általános közigazgatási rendtartásról és a közigazgatási perrendtartásról szóló jogszabályok elfogadását követően Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a rendtartás átláthatóbbá és egyértelműbbé vált. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón hozzátette: az új jogszabály új helyzetet teremt abból a szempontból is, hogy át kell tekinteni az ágazati szabályokat is, ami adott esetben az állampolgárok számára a határidők rövidüléséhez vezethet.
Váljon minél többek életformájává az önkéntesség

Váljon minél többek életformájává az önkéntesség2016. december 6.

Az önkéntesség kultúrájának elterjesztését, az ingyenesen végzett segítő munka népszerűsítését várja a kormányzat a Nemzeti Önkéntes Tanács létrehozásától - hangsúlyozta Novák Katalin a tanács alakuló ülésén
Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot2016. december 5.

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés több éves programját tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.
Színvonalas szakképzéssel és megfelelő bérszínvonallal küzdhető le a munkaerőhiány

Színvonalas szakképzéssel és megfelelő bérszínvonallal küzdhető le a munkaerőhiány2016. december 5.

Szakképzési rendszerünket úgy kell fejlesztenünk, hogy az erős, stabil hátországot jelentsen gazdaságunknak – jelentette ki Varga Mihály a Siemens Zrt. Képzési Központjában. A nemzetgazdasági miniszter Navracsics Tibor uniós biztossal és Dale A. Martinnal, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójával közösen nyitotta meg A szakképzés európai hete magyarországi programsorozatát.
A Külügyminisztérium fokozott óvatosságot kér a külföldre látogató magyaroktól

A Külügyminisztérium fokozott óvatosságot kér a külföldre látogató magyaroktól2016. december 4.

Mindenkitől, aki az ünnepeket megelőzően, alatt és a jövő év elején külföldre utazik, fokozott óvatosságot kérünk - mondta Szijjártó Péter Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján. A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma az esetleg terrorakciók miatt óvatosságra intette Európába látogató polgárait, illetve az Europol is figyelmeztetést adott ki, amely szerint nagy valószínűséggel újabb támadásokat tervez elkövetni Európában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.
A kormány célja, hogy mindenkinek megérje dolgozni

A kormány célja, hogy mindenkinek megérje dolgozni2016. december 3.

A kormánynak világos célja van, nemcsak azt szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy mindenkinek megérje dolgozni - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kiemelte: az elmúlt 26 év legfontosabb megállapodása született meg a munkavállalói és a munkáltatói szervezetekkel a bértárgyaláson.
Vállalkozói szemléletváltásra van szükség

Vállalkozói szemléletváltásra van szükség2016. december 2.

A munkáltatók és a munkavállalók szervezeteivel aláírt megállapodásnak köszönhetően a kormány arra számít, hogy már jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által rendezett Vállalkozók napja rendezvényén.
A megelőzés, az ellátás és a reszocializáció egyaránt fontos a hajléktalanellátásban

A megelőzés, az ellátás és a reszocializáció egyaránt fontos a hajléktalanellátásban2016. december 2.

A hajléktalanná válás megelőzése, a hajléktalanok szükségleteihez igazodó ellátás és a társadalomba visszavezető utak megtalálása egyaránt fontos feladata a szociálpolitikának - mondta Czibere Károly államtitkár Budapesten.
Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai

Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai2016. december 2.

A honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást pénteken írta alá Simicskó István miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetője és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke Budapesten.
Kormányinfó 72 - A kormány érdemben segíti a nyugdíjasokat

Kormányinfó 72 - A kormány érdemben segíti a nyugdíjasokat2016. december 1.

A kormány érdemben tud segíteni a nyugdíjasok megélhetésében - értékelt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 72. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.
Egyre több ember "hívja be az életébe" a fogyatékkal élőket

Egyre több ember "hívja be az életébe" a fogyatékkal élőket2016. december 1.

Egyre több ember és szervezet "hívja be az életébe" a fogyatékos embereket - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára.
Egy győztes csapathoz tartozunk

Egy győztes csapathoz tartozunk2016. december 1.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország ma már "egy győztes csapathoz tartozik", mert míg korábban megbélyegzett, kiszorított ország volt, addig mára a magyar politika "a győztesek politikája lett".
Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el

Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el2016. november 30.

Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el, a bolgárok nemcsak országukért állnak ki és erősítik Magyarország biztonságát, hanem egész Európát védik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a Magyar Érdemrend nagykereszt polgári tagozata kitüntetést adta át Bojko Boriszov bolgár miniszterelnöknek.
A honosítás kezdete óta 920 ezer új állampolgár lett

A honosítás kezdete óta 920 ezer új állampolgár lett2016. november 30.

A honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón, melyet Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral tartott közösen.
Magyarország folyamatos erősödésével számolhatunk a következő öt évben

Magyarország folyamatos erősödésével számolhatunk a következő öt évben2016. november 30.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács VI. ülésén arról is beszélt, hogy Szerbia, Montenegró és Macedónia felvétele az Európai Unióba magyar nemzeti és összeurópai érdek.