RSS feliratkozás

Videók

Idén több mint egymilliárd forintos támogatás a nyári fesztiváloknak

Idén több mint egymilliárd forintos támogatás a nyári fesztiváloknak2016. július 22.

Idén összesen több mint egymilliárd forintot fordít a kormányzat a nyári zenei, művészeti és szabadidős fesztiválok támogatására - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.
Európa most ismét veszélyben van, ismét meg kell védenünk

Európa most ismét veszélyben van, ismét meg kell védenünk2016. július 22.

A magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala volt a nándorfehérvári győzelem – hangsúlyozta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a nándorfehérvári diadal 560. évfordulóján.
Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer2016. július 21.

A jövő év végén teljes körűen megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hozzátette: a sport világszerte nagy ütemben digitalizálódik, és ebből nem maradhat ki Magyarország sem.
Soha indokoltabb nem volt a népszavazás, mint most

Soha indokoltabb nem volt a népszavazás, mint most2016. július 20.

A kormány megítélése szerint soha indokoltabb nem volt a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás, mint most - közölte Rogán Antal, miután a kormány megtárgyalta az Európai Bizottság menekültügyi javaslatát.
Brüsszel miatt veszélybe került az internetezés áfacsökkentése

Brüsszel miatt veszélybe került az internetezés áfacsökkentése2016. július 19.

Brüsszel megtámadta Magyarország áfacsökkentési szándékát az internet-előfizetések tekintetében - mondta Tuzson Bence államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, amelyet Deutsch Tamás miniszterelnöki biztossal tartott közösen.
Az EU vezetői elvesztették józan ítélőképességüket

Az EU vezetői elvesztették józan ítélőképességüket2016. július 19.

Az Európai Unió vezetői elvesztették józan ítélőképességüket és nem látják azt a tényt, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között szoros kapcsolat van - jelentette ki Tuzson Bence a Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferencián.
Centralizált ellenőrzésnek vetik alá a taxisokat

Centralizált ellenőrzésnek vetik alá a taxisokat2016. július 18.

Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a taxis szervezetekkel folytatott tárgyalás után.
Vegyék komolyan a külföldön tartózkodók a hatóságok figyelmeztetéseit!

Vegyék komolyan a külföldön tartózkodók a hatóságok figyelmeztetéseit!2016. július 17.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a kormány nevében arra kérte a külföldön tartózkodó, illetve odautazó magyar állampolgárokat, hogy minden esetben vegyék figyelembe a hatóságok terrorfenyegetettséggel kapcsolatos figyelmeztetéseit. Rogán Antal hangsúlyozta, hogy a migrációval Európa terrorfenyegetettsége is megnövekedett.
Magyarország elítéli a puccskísérletet

Magyarország elítéli a puccskísérletet2016. július 16.

Magyarország a leghatározottabban elítéli a törökországi puccskísérletet - jelentette ki Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter Budapesten.
A nyáron megkezdődik a 35 ezer forintos juttatás kifizetése a pedagógusok munkáját segítő dolgozóknak

A nyáron megkezdődik a 35 ezer forintos juttatás kifizetése a pedagógusok munkáját segítő dolgozóknak2016. július 15.

Idén kétszer 35 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak a nem pedagógus végzettségű, nevelést és oktatást segítő dolgozók, az első összeghez még a nyáron hozzájutnak - mondta Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár.
Határozottan visszautasítjuk a valótlan állításokat

Határozottan visszautasítjuk a valótlan állításokat2016. július 14.

Fel kell lépni a valótlan állításokkal szemben, amelyek Magyarország, a magyar hatóságok jó hírnevét sértik, ezért a Human Rights Watch (HRW) megalapozatlan állításait is határozottan visszautasítjuk - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Kormányinfó 58 - Kifejezetten veszélyes az EB új javaslata

Kormányinfó 58 - Kifejezetten veszélyes az EB új javaslata2016. július 14.

Az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős biztosának teljesen új betelepítési programra tett javaslata "kifejezetten veszélyes" Magyarországra nézve, mert érdemben érinti az ország szuverenitását, a javaslatok újabb milliók meghívását jelentik - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 58. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.
A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet

A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet2016. július 13.

A kormány kiemelt szerepet szán a jövőben a gyógyszeriparnak, amely az egyik kitörési pontja lehet a hazai gazdaságnak – emelte ki Varga Mihály a pilisborosjenői Meditop Kft. beruházásának átadásakor.
A kormány új gyülekezési törvényt készít elő

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő2016. július 12.

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő, hogy korrigálja az Alkotmánybíróság által kedden megállapított mulasztásos alkotmánysértést - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet Pintér Sándor belügyminiszterrel tartott közösen.
Negyvenmilliárdos forrás a borágazat fejlesztésére

Negyvenmilliárdos forrás a borágazat fejlesztésére2016. július 12.

A borászati ágazat versenyképességének és energiahatékonyságának javítására fordíthatják a termelők azt a negyvenmilliárd forintos pályázati keretet, amelyet 2016. július 12-én hirdetett meg a Miniszterelnökség - mondta el sajtótájékoztatón Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Átadták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot és Digitális Erőművet Ózdon

Átadták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot és Digitális Erőművet Ózdon2016. július 11.

Átadták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot és Digitális Erőművet Ózdon, a létesítményt 2,5 milliárd forintból az egykori kohászati üzemek területén alakították ki.