RSS feliratkozás

Videók

Átadták a Schönvisner- és Forster Gyula-díjakat

Átadták a Schönvisner- és Forster Gyula-díjakat2014. április 18.

Budapest, 2014. április 18., péntek (MTI) - Winkler Barnabás vehette át a műemlékvédelmi Forster Gyula-, Horváth Ferenc pedig a régészeti örökségvédelemért járó Schönvisner István-díjat a műemléki világnap alkalmából, pénteken a Belügyminisztériumban (BM).
Átvette megbízólevelét Varga Mihály

Átvette megbízólevelét Varga Mihály 2014. április 18.

Varga Mihály a Budapest 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője ma délelőtt átvette megbízólevelét Földváryné dr. Orosz Juliannától a helyi választási bizottság elnökétől. Ebben a választókerületben volt a legmagasabb a választási arány Magyarországon, a választok közel 80% százaléka úgy érezte, hogy él a szavazati jogával – mondta Varga Mihály köszöntőjében.
Kampány indul a kapcsolati erőszak ellen

Kampány indul a kapcsolati erőszak ellen2014. április 17.

Az első Facebook-poszt megosztásával vette kezdetét az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kampánya csütörtökön. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával megvalósuló kezdeményezést Balog Zoltán miniszter és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója indította el a budapesti sajtótájékoztatón.
Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba

Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba2014. április 16.

Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán a Parlament épületében abból az alkalomból, hogy 10 millió dolláros bankközi vevő-hitelkeretről írt alá megállapodást a fehérorosz fejlesztési bank és a magyar Eximbank.
A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat

A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat2014. április 16.

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014-20-as időszakában az érintett országok ez alapján együttműködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket - egyebek közt ezt állapították meg a hat ország területfejlesztési minisztereinek keddi budapesti tanácskozásán résztvevők.
Javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról

Javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról2014. április 16.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2014. évi konjunktúrajelentése szerint javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról. Varga Mihály az eredményeket értékelve felhívta a figyelmet arra, hogy a befektetői hangulatindex és a magyar bruttó hazai termék (GDP) alakulása összhangban van, és reméli, hogy ez a tendencia idén sem fog megtörni.
A megtermelt jövedelem az élelmiszerláncban hasznosuljon

A megtermelt jövedelem az élelmiszerláncban hasznosuljon2014. április 16.

A gazdaságnak arra van szüksége, hogy a megtermelt jövedelmet a hazai körforgásban tartsuk, a pénz a termelői láncban hasznosuljon, eljusson a termelőkhöz, őstermelőkhöz - mondta Varga Mihály az óbudai Kolosy téri őstermelői piac megnyitásán.
Több mint 160 ezer látogató a rendezvénysorozaton

Több mint 160 ezer látogató a rendezvénysorozaton2014. április 16.

A Kultúrházak Éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához csatakozott 420 művelődési ház több mint 1200 programján országszerte 160 ezren vettek részt február 28. és március 2. között - közölte Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a rendezvény pályázatainak szerdai budapesti díjátadóján.
Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek

Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek2014. április 16.

Répás Zsuzsanna az Iskola és képesség címmel szerdán a fővárosban rendezett konferencián kiemelte: a magyar nemzet megmaradásának zálogai a helyi magyar közösségek, a magyar közösségek kialakulásának és megmaradásának feltételei pedig a magyar anyanyelvi intézmények. Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetője a Magyarság Házában tartott tanácskozáson kiemelte: a nemzetpolitika egyre inkább szakpolitikává válik.
A választók igent mondtak az új gazdaságpolitikára

A választók igent mondtak az új gazdaságpolitikára2014. április 16.

Az országgyűlési választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek célja egy munkaalapú, nem pedig "spekulációalapú" gazdaság felépítése - értékelte a tíz nappal ezelőtti választást Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén, melyen Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is köszöntőt mondott.
A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezett Navracsics Tibor

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezett Navracsics Tibor 2014. április 16.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a Cipők a Duna-parton emlékműnél mécsest gyújtottak és elhelyezték az emlékezés köveit a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján.
Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban

Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban2014. április 14.

A budapesti és a szabadkai kerékpározás történetét mutatja be a Bicikliváros című kiállítás, amelyet Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitott meg a Néprajzi Múzeumban 2014. április 14-én.
Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át2014. április 14.

Halász János kultúráért felelős államtitkár hétfőn a Műcsarnokban adta át a Derkovits Gyula képzőművészeti, Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi, Kozma Lajos iparművészeti ösztöndíj, Pécsi József fotóművészeti, Moholy-Nagy formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.
Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny2014. április 14.

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.
Az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban

Az új szlovák elnök nyilatkozata nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban2014. április 12.

Az újonnan megválasztott szlovák államfő nyilatkozata, amelyben kegyelmet ígért Zsák Malina Hedvignek, nagy előrelépést jelent a magyar-szlovák viszonyban - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján szombaton Budapesten.
Répás Zsuzsanna ünnepi köszöntője a Költészet Napján

Répás Zsuzsanna ünnepi köszöntője a Költészet Napján2014. április 11.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken a Magyarság Házában mondott ünnepi köszöntőt a Költészet Napja alkalmából.