RSS feliratkozás

Videók

Családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emmi

Családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emmi2015. január 31.

Családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvői kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.
Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből

Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből2015. január 31.

Február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel, és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Az államnak segítenie kell az állampolgárok ügyintézését

Az államnak segítenie kell az állampolgárok ügyintézését2015. január 30.

Az államnak az a dolga, hogy gyorsan, olcsón és hatékonyan segítse az állampolgárokat ügyeik intézésében – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatalban megnyíló új kormányablak átadásán.
Minél több szakemberre van szükség a termelésben

Minél több szakemberre van szükség a termelésben2015. január 30.

Minél több szakemberre van szükség Magyarországon a termelésben; ezt a célt szolgálta a szakképzési rendszer átalakítása, amelyet Magyarország a német mintát alapul véve hajtott végre - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter német nagyvállalatoknak rendezett befektetői fórumon.
Kiváló a magyar-német külgazdasági partnerség

Kiváló a magyar-német külgazdasági partnerség2015. január 30.

Kiváló a magyar-német külgazdasági együttműködés, és ezt a jövőben még tovább szeretné erősíteni a magyar kormány - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Német Befektetői Fórumon pénteken.
Sikeres a magyar–amerikai gazdasági együttműködés

Sikeres a magyar–amerikai gazdasági együttműködés2015. január 30.

Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági együttműködése kiemelkedően fontos szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményének folyamatos növekedésében – hangsúlyozta Szijjártó Péter az Alcoa Magyarország új székesfehérvári keréktermék-gyártó üzemének avatásán.
Végső búcsú Buzánszky Jenőtől

Végső búcsú Buzánszky Jenőtől2015. január 30.

Végső búcsút vettek pénteken Buzánszky Jenőtől, az Aranycsapat utolsóként elhunyt játékosától, aki január 11-én, nyolcvankilenc évesen távozott az élők sorából. A búcsúztatáson beszédet mondott Orbán Viktor.
Átadták a demjéni Cascade barlangfürdőt

Átadták a demjéni Cascade barlangfürdőt2015. január 30.

A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a turisztikai létesítmény átadásán 2015. január 29-én.
Magyarországnak szüksége van a jól képzett vezetőkre

Magyarországnak szüksége van a jól képzett vezetőkre2015. január 30.

Február 1-jén kezdi meg működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új kara, a Nemzetközi és Európa Tanulmányok Kar. A pénteki alapító ünnepségen Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár mondott beszédet.
Világszínvonalú fejlesztések a Fővárosi Állatkertben

Világszínvonalú fejlesztések a Fővárosi Állatkertben2015. január 29.

A kormány 25 milliárd forinttal támogatja a budapesti állatkert felújítását – hangzott el Kovács Zoltán kormányszóvivő, Tarlós István főpolgármester és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója közös sajtótájékoztatóján.
Fontos a helyi közösségek kultúra mentén történő újjászerveződése

Fontos a helyi közösségek kultúra mentén történő újjászerveződése2015. január 29.

Mintegy ezer program várja február 13. és 15. között az érdeklődőket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének (MNE) elnöke a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.
A világ víziparának vezető állama lehet Magyarország

A világ víziparának vezető állama lehet Magyarország2015. január 29.

A magyar vízipar kutatás-fejlesztési kapacitásának növelése jelentősen segíti az ágazat és ezzel az egész magyar nemzetgazdaság exportképességének növelését - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán, egy víztechnológiai kutatóközpont avatóján kedden.
A kiváló teljesítményekhez összefogásra van szükség

A kiváló teljesítményekhez összefogásra van szükség2015. január 29.

Olyan összefogás kell, melyben mindenki teljesíti a feladatát – hangsúlyozta Orbán Viktor a diákolimpikonok és tanáraik kitüntetésén az Országház Kupolacsarnokában.
Száz új munkahelyet létesít az Interspan Vásárosnaményban

Száz új munkahelyet létesít az Interspan Vásárosnaményban2015. január 28.

Mintegy 95 millió eurós beruházással létesít faüzemet Vásárosnaményban a svájci tulajdonú Interspan, amely ezzel több mint 100 munkahelyet teremt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban - jelentette be Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár.
A családok megerősítésével lehet sikeres nemzetté válni

A családok megerősítésével lehet sikeres nemzetté válni2015. január 28.

Mind hazánkban, mind Európában, mind a világon csak a családok megerősítésével lehet sikeres nemzetté válni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Családpolitika jelene és jövője című konferencián.
A kormány 2015-ben is támogatja a fűszerpaprika-termesztőket

A kormány 2015-ben is támogatja a fűszerpaprika-termesztőket2015. január 27.

Mintegy 170 millió forint támogatást nyújt az idén a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a fűszerpaprika termesztő gazdáknak. Az FM a tavalyi évhez hasonlóan elő kívánja segíteni a minőségi fűszerpaprika előállítást azzal, hogy támogatást biztosít a minősített szaporítóanyag felhasználáshoz, mely a termelési költségek egyik meghatározó tényezője.