RSS feliratkozás

Videók

Az interneten folytatódik a kormány párbeszéde a fiatalokkal

Az interneten folytatódik a kormány párbeszéde a fiatalokkal2015. május 29.

Az interneten folytatódik a kormány Rólad szól elnevezésű párbeszédsorozata a fiatalokkal júniustól - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Biztonságosabb sztrádakapcsolatok szüntetik meg a torlódásokat Érdnél és Törökbálintnál

Biztonságosabb sztrádakapcsolatok szüntetik meg a torlódásokat Érdnél és Törökbálintnál2015. május 29.

Júniusban megkezdődik az M0-M7 törökbálinti és az M7 autópálya kapacitáshiányos Érd, Iparos úti csomópontjainak átépítése. A beruházásoknak köszönhetően 2016 nyarára megszűnnek az állandó torlódások.
A kormány elismeri a szociális ágazatban dolgozók munkáját

A kormány elismeri a szociális ágazatban dolgozók munkáját2015. május 29.

A kormány ismeri és elismeri a szociális ágazatban dolgozók hősies és elkötelezett munkáját, és tovább dolgozik a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozók életpályájának bevezetésén - közölte Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteki budapesti doorstep sajtótájékoztatóján.
A polgári életminőség megteremtésére kell a hangsúlyt fektetni

A polgári életminőség megteremtésére kell a hangsúlyt fektetni2015. május 29.

A miniszterelnök szerint új szakaszt kell nyitni és a polgári életminőség megteremtésére kell a hangsúlyt fektetni. Orbán Viktor a kormány elmúlt öt évét értékelő konferencián azt mondta: a 2016-os költségvetés már erről szól.
Megnőtt az emberi élet értéke Magyarországon

Megnőtt az emberi élet értéke Magyarországon2015. május 29.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az elmúlt években megnőtt az élet értéke Magyarországon. Balog Zoltán erről a kormány elmúlt öt évét értékelő konferencián beszélt pénteken a fővárosban.
Kormányinfo 10

Kormányinfo 102015. május 28.

Kormányinfo 10 - Mit miért tesz a kormány? címmel tartott sajtótájékoztatót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
Átutalták az állami kórházaknak az adósságkonszolidációs támogatást

Átutalták az állami kórházaknak az adósságkonszolidációs támogatást2015. május 28.

Az állami fenntartású 99 kórháznak már átutalták a konszolidációs támogatást, a fővárosi Honvédkórház pénteken kapja meg a pénzt, a többi intézmény a jövő héten jut hozzá - jelentette be Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
Példaértékű a Waberer's International Zrt. üdülővásárlása

Példaértékű a Waberer's International Zrt. üdülővásárlása 2015. május 28.

Orbán Viktor szerint példaértékű, ha egy magáncég úgy dönt, hogy a tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó módon, "kicsit a régi idők hangulatát idézve" vállalati üdülőt vesz. A miniszterelnök erről a Waberer's International Zrt. üdülőjének avatásán beszélt Balatonvilágoson.
A „Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai” kiállításmegnyitó

A „Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai” kiállításmegnyitó2015. május 28.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Bánffy Miklós Szakkönyvtára, valamint Vallásdiplomáciai Osztálya Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai újrafelvételének 25. évfordulója alkalmából rendezte meg a „Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai” című szakmai kiállítását, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, melyet Mikola István nyitott meg.
A kormány ezermilliárdot fordít nemzeti forrásból közlekedésfejlesztésre

A kormány ezermilliárdot fordít nemzeti forrásból közlekedésfejlesztésre2015. május 27.

A kormánynak fontos a közlekedés fejlesztése, mivel javítja a gazdaság versenyképességét, ezért 2020-ig mintegy ezermilliárd forintot fordít nemzeti forrásból erre a célra - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
190 millió forintra pályázhatnak az autistákat és a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek

190 millió forintra pályázhatnak az autistákat és a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek2015. május 27.

Az autistákat, illetve a fogyatékossággal élőket ellátó, civil fenntartású intézmények 190 millió forintra pályázhatnak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vonzóvá kell tenni Székesfehérvár városát

Vonzóvá kell tenni Székesfehérvár városát2015. május 26.

Életminőség-javító fejlesztések kezdődnek Székesfehérváron, kibővül a belváros, hangversenyterem, valamint multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok épül, és lakásépítési program indul el - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, miután a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár polgármesterével Cser-Palkovics Andrással.
Corvinus - Okirathamisítás miatt feljelentést tett az Emmi

Corvinus - Okirathamisítás miatt feljelentést tett az Emmi2015. május 22.

Okirathamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban - közölte a Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
3,5 milliárd forintos beruházás Rétságon

3,5 milliárd forintos beruházás Rétságon2015. május 22.

Összesen 3,5 milliárd forintos beruházással épült édesipari gyárát avatta az Urbán és Urbán Kft. a Nógrád megyei Rétságon. A több mint harmincéves múlttal rendelkező cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált.
Júliustól átlagosan bruttó 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók

Júliustól átlagosan bruttó 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók2015. május 22.

Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
Olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég

Olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég2015. május 21.

A következő két hétben olyan megállapodások várhatók, amelyekkel az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben, és a távhőszolgáltatással kapcsolatban is megkezdődtek az egyeztetések - közölte Lázár János.