RSS feliratkozás

Videók

A nyílt forráskódú szoftverek középhatalma vagyunk

A nyílt forráskódú szoftverek középhatalma vagyunk2015. február 27.

A www.internetkon.hu oldal keddi elindulásával kezdetét vette az internetről szóló nemzeti konzultáció - jelentette be Deutsch Tamás, a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos Budapesten.
Magyarország állja a sarat a beruházásokért folytatott versenyben

Magyarország állja a sarat a beruházásokért folytatott versenyben2015. február 27.

Magyarország állja a sarat az új beruházásokért folytatott, egyre élesedő nemzetközi versenyben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, az Opel új magyarországi beruházásainak a bejelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
A minszki megállapodás betartását sürgette a magyar és a brit külügyminiszter

A minszki megállapodás betartását sürgette a magyar és a brit külügyminiszter2015. február 27.

Szijjártó Péter magyar és Philip Hammond brit külügyminiszter egyaránt azt sürgette pénteken Budapesten, hogy Ukrajnában minden fél maradéktalanul tartsa be a minszki megállapodást.
A magyar mezőgazdaság kibocsátás bővült legnagyobb mértékben tavaly az EU-ban

A magyar mezőgazdaság kibocsátás bővült legnagyobb mértékben tavaly az EU-ban2015. február 27.

Fazekas Sándor a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) fórumán közölte: a magyar mezőgazdaság múlt évi, 2410 milliárd forintos kibocsátása folyó áron az előző évit 4,2 százalékkal haladta meg. (Az EU egészében a múlt évben 2,4 százalékkal csökkent az ágazat kibocsátása.)
A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás

A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás2015. február 27.

A jövő héttől kezdődően minden devizahiteles ügyfél számára kézzelfoghatóvá válik, hogy a bankoknak vissza kell adniuk a tisztességtelen, egyoldalú szerződésmódosításból és az árfolyamrésből származó bevételüket - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, annak kapcsán, hogy a pénzügyi intézményeknek március elsejétől meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.
Előrelépést értek el a magyar-ghánai kapcsolatokban

Előrelépést értek el a magyar-ghánai kapcsolatokban2015. február 26.

Magyarországnak érdeke az együttműködés egy olyan stabil nyugat-afrikai országgal, mint Ghána, és most előrelépést is értek el a kétoldalú kapcsolatokban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2,5 milliárdos pályázati keret óvodai férőhelyek bővítésére

2,5 milliárdos pályázati keret óvodai férőhelyek bővítésére2015. február 26.

Folytatódik a tavaly megkezdett óvodabővítési program, melynek keretében idén 2,5 milliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok óvodai férőhelyek bővítésére és csoportszobák létesítésére - jelentette be Czunyiné Bertalan Judit csütörtökön a fővárosban.
Megújul a Gül Baba türbéje

Megújul a Gül Baba türbéje2015. február 26.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a kormány a Gül Baba türbéjének felújítását.
Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban

Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban2015. február 26.

Tavaly 5,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, ennél magasabb értéket utoljára 2004-ben mértek. A témában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott a kormany.hu-nak.
Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben

Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben2015. február 26.

Tizenhét éve nem látott mértékben, 14 százalékkal bővültek tavaly a beruházások Magyarországon, amelyek értéke így meghaladta az 5200 milliárd forintot. Ilyen erőteljes növekedésre az 1998 óta megfigyelt idősor esetében még nem volt példa.
Tovább bővülhet a kerékpárút-hálózat

Tovább bővülhet a kerékpárút-hálózat2015. február 26.

A fejlesztési tárca tervei szerint a hazai kerékpárút-hálózat jelenleg kb. 4000 kilométeres hossza 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővülhet majd – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.
Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra

Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra2015. február 25.

Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra, és igent az alaptörvényben foglalt értékek érvényesülésére - mondta a budapesti Clark Ádám téren rendezett szerdai megemlékezésen Trócsányi László igazságügyi miniszter.
A nemzeti kereskedőház a magyar export fontos pillére

A nemzeti kereskedőház a magyar export fontos pillére2015. február 25.

A magyar export teljesítményének a Magyar Nemzeti Kereskedőház egyik fontos pillére, zászlóshajója - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának rendezvényén, Budapesten.
Az Amnesty International jelentése felületes és elfogult

Az Amnesty International jelentése felületes és elfogult2015. február 25.

Az Amnesty International Magyarországról szóló 2015. február 25-én közzétett jelentése felületes és egyoldalúan elfogult, nem ismeri vagy elhallgatja a magyar kormány által az egyes ügyekben tett intézkedéseket.
Rétvári Bence: alulértékelt hősök a gulág áldozatai

Rétvári Bence: alulértékelt hősök a gulág áldozatai2015. február 25.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint sokszor minden gyanú nélkül, véletlenszerűen hurcoltak el embereket. 2010 után sok anyagi és erkölcsi adósságot kellett törlesztenie a polgári kormánynak.
Orbán Viktor a nyugati és a keleti világ együttműködését szorgalmazza

Orbán Viktor a nyugati és a keleti világ együttműködését szorgalmazza2015. február 24.

A jövő kérdése az, hogyan tud jól együttműködni a nyugati és a keleti világ - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a magyar-török üzleti fórumon.