RSS feliratkozás

Videók

Völner Pál a Quaestor-károk rendezéséről

Völner Pál a Quaestor-károk rendezéséről2015. november 25.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára vette át 2015. november 25-én a Quaestor-károsultak petícióját. A miniszterhelyettes kijelentette, hogy az átadott levelet az Igazságügyi Minisztérium át fogja tekinteni, és meg fogja vizsgálni az abban foglaltakat.
Jövőre 208 ezer gyerek részesülhet ingyenes szünidei étkezésben

Jövőre 208 ezer gyerek részesülhet ingyenes szünidei étkezésben2015. november 25.

Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
Elmaradt a szocialista diktatúrák felelősségre vonása

Elmaradt a szocialista diktatúrák felelősségre vonása2015. november 25.

Nem történt meg "a létező szocializmus" nemzetközi diktatúráinak nürnbergi pere, ezért törlesztenünk kell ezt az adósságot - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Szovjetunióba hurcolt magyar rabok és kényszermunkások emlékére rendezett kiállítás megnyitóján a budapesti Nyugati térnél.
Erősíteni kell a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatát

Erősíteni kell a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatát2015. november 24.

Bemutatták a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanulmánykötetét. A tanulmányt Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár, Palkovics László felsőoktatási államtitkár és Odrobina László szakképzésért felelős helyettes államtitkár ismertette.
Jövőre is megkapja a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális ágazat

Jövőre is megkapja a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális ágazat2015. november 23.

Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók a kormány csütörtöki döntése értelmében - jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
A kommunizmus egy őrült eszme volt

A kommunizmus egy őrült eszme volt2015. november 21.

Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzetiszocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen.
Ostoba vita zajlik arról, hogy az illegális bevándorlásnak van-e köze a terrorizmushoz

Ostoba vita zajlik arról, hogy az illegális bevándorlásnak van-e köze a terrorizmushoz2015. november 20.

Ostoba vita zajlik arról, hogy az illegális bevándorlásnak van-e köze a terrorizmushoz - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután kétoldalú találkozón fogadta Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettest.
Újabb 4 milliárd forint a fiatal vállalkozóknak

Újabb 4 milliárd forint a fiatal vállalkozóknak2015. november 20.

Fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indul 4 milliárd forint uniós forrásból - jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, a fiatalok foglalkoztatásának növelése, a munkaerőpiacra történő első belépésük megkönnyítése a kormány egyik legfontosabb foglalkoztatáspolitikai célkitűzése.
Magyarország támogatja Macedónia uniós és NATO-tagságát

Magyarország támogatja Macedónia uniós és NATO-tagságát2015. november 20.

Orbán Viktor beszéde a Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.
Kárpát-medencei ösztöndíjprogram indul

Kárpát-medencei ösztöndíjprogram indul2015. november 20.

Kárpát-medencei ösztöndíjprogramot indít a kormány mintegy 375 millió forintos kerettel - jelentette be Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere a Kárpát-medencei Felsőoktatási Kerekasztal alakuló ülésén elmondta: a program egy hallgatói és egy oktatói mobilitási részből áll. Előbbire 234 millió, utóbbira 140 millió forint áll rendelkezésre a következő tanévben - közölte.
1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés

1,6 százalékos lesz a nyugdíjemelés2015. november 20.

Jövőre 1,6 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: az emelés minden nyugellátásra vonatkozik, és a
z intézkedés 2,6 millió embert érint.
Kormányinfo 31 - Terroristacsoportok telepedtek rá a népvándorlásra

Kormányinfo 31 - Terroristacsoportok telepedtek rá a népvándorlásra2015. november 19.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő közös, "Kormányinfo 31 – Mit miért tesz a kormány?" című sajtótájékoztatója.
Komolyan kell venni, hogy háborús területről érkeznek a migránsok

Komolyan kell venni, hogy háborús területről érkeznek a migránsok2015. november 19.

A terrortámadások arra hívják fel a figyelmet, komolyan kell venni, hogy az Európai Unióba olyan háborús területről érkeznek emberek, amelyekkel az unió különböző országai - különböző mértékben - hadban állnak - mondta a miniszterelnök, miután a Parlamentben találkozott Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával.
Jövőre ismét bővül a családtámogatási rendszer

Jövőre ismét bővül a családtámogatási rendszer2015. november 19.

A jövő évtől ismét bővül a családtámogatási rendszer, az erre vonatkozó előterjesztést csütörtökön tárgyalja az Országgyűlés - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, egy XI. kerületi bölcsődében tartott sajtótájékoztatón.
Magyarország a lerombolt iraki műemlékek helyreállításában is együttműködhet Flandriával

Magyarország a lerombolt iraki műemlékek helyreállításában is együttműködhet Flandriával2015. november 18.

Budapesten tartotta kilencedik ülését a magyar-flamand vegyes bizottság szerdán, a tanácskozáson arról is szó volt, hogy lehetséges együttműködési terület a lerombolt iraki műemlékek közös helyreállítása.
Négyszeresére nő a gyermekjóléti központok száma januártól

Négyszeresére nő a gyermekjóléti központok száma januártól2015. november 18.

A kormány elkötelezett abban, hogy megújítsa a gyermekvédelmi rendszer elsődleges védelmi vonalát, a gyermekjóléti rendszert januártól, ennek érdekében négyszeresére emelik a gyermekjóléti központok számát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron, az országos gyermekvédelmi konferencián.