RSS feliratkozás

Videók

Kormányinfó 51 - Magyarországra senkit nem lehet visszatoloncolni

Kormányinfó 51 - Magyarországra senkit nem lehet visszatoloncolni 2016. május 26.

Bár több európai uniós tagállam is Magyarországra akar visszaküldeni bevándorlókat, ide nem lehet visszatoloncolni senkit, Görögországba kell küldeni az embereket - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 51 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.
Az EU és Oroszország pragmatikus együttműködésére van szükség

Az EU és Oroszország pragmatikus együttműködésére van szükség 2016. május 25.

Az EU és Oroszország együttműködésének pragmatikus, egymás és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló újjáépítése nélkül az európai versenyképesség javítása nehezen képzelhető el - mondta Szijjártó Péter, miután orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tárgyalt.
Átadták az első MFB Pontot Kecskeméten

Átadták az első MFB Pontot Kecskeméten2016. május 24.

Az MFB Pontok hálózatával olyan, Európában egyedülálló intézményrendszer kezdi meg működését Magyarországon, mely több százmilliárd forint visszatérítendő uniós támogatás stabil, átlátható és mindenki számára hozzáférhető kihelyezését teszi lehetővé - jelentette ki Németh Lászlóné az első MFB Pont keddi átadási ünnepségén, Kecskeméten.
Bővülő források a gyermekétkeztetésben

Bővülő források a gyermekétkeztetésben2016. május 24.

A gyermekétkeztetési program finanszírozására a jövő évi költségvetésben a tervek szerint az ideinél 2,2 milliárddal több, 74 milliárd forint jut - mondta az Emmi parlamenti államtitkára egy szakmai konferencián.
A családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre

A családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre2016. május 23.

A magyar családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre, mint az idén, a családtámogatások így összességében 1743 milliárd forintra emelkednek a 2017. évi költségvetésben - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Menekült gyermekek oktatását támogatja a kormány

Menekült gyermekek oktatását támogatja a kormány2016. május 23.

A kormány 120 millió, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 85 millió forinttal támogatja a Közel-Keleten menekültként élő gyermekek oktatását - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Veres András püspök sajtótájékoztatón.
Meghozták az eredményt a magyar reformok

Meghozták az eredményt a magyar reformok2016. május 21.

Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása

A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása2016. május 20.

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás; kormány múlt heti ülésén fogadta el a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.
Letették az újjáépülő Lovarda alapkövét a budai Várban

Letették az újjáépülő Lovarda alapkövét a budai Várban2016. május 20.

A beruházást L. Simon László az elmúlt fél évszázad legnagyobb budapesti műemléki felújításának nevezte. A Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára kifejtette: az alapkő letétele a várhatóan egy-másfél évtizedig tartó, a budavári palota több helyszínét érintő nagy felújítási munka kezdetét is jelenti.
A haza védelmének ügye képes megadni a közös nevezőt

A haza védelmének ügye képes megadni a közös nevezőt2016. május 20.

Sok vita zajlik manapság, de van egy olyan ügy, amely megadja a közös nevezőt: a haza védelmének ügye - emelte ki Simicskó István honvédelmi miniszter a tárca honvédelem napja alkalmából tartott központi ünnepségén.
Kormányinfó 50 - Magyarország a bevándorlás útjában áll

Kormányinfó 50 - Magyarország a bevándorlás útjában áll 2016. május 19.

Magyarország a bevándorlás útjában áll, ami jó néhány európai nagyhatalom és az Egyesült Államok elképzelésével is ellentétes - mondta Lázár János a Kormányinfó 50 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.
Növekvő források a Belügyminisztériumnál

Növekvő források a Belügyminisztériumnál2016. május 19.

Több területen is bővülhetnek jövőre a Belügyminisztérium költségvetési forrásai, a tárca összesen 780 milliárd forintból gazdálkodhat a 2017-es büdzsé tervezete szerint - közölte Kontrát Károly parlamenti államtitkár .
Önjáró autóknak épül tesztpálya Zalaegerszegen

Önjáró autóknak épül tesztpálya Zalaegerszegen2016. május 19.

Magyarország 500 kilométeres körzetében nem található ehhez hasonló járműipari tesztpálya - mondta Orbán Viktor a Jövő autója című konferencián.
Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények 2016. május 18.

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Sajtótájékoztató a termőföldek talajjavításáról

Sajtótájékoztató a termőföldek talajjavításáról2016. május 17.

Kiaknázatlan a hazai ásványi nyersanyagok mezőgazdasági hasznosítása - hívta fel a figyelmet Nagy István, a Földművelésügyi (FM) parlamenti államtitkára egy sóskúti mészkőbányánál tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energetikáért felelős helyettes államtitkára arról számolt be, hogy a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet (MFGI) és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) együttműködésében az idén elindult egy projekt Magyarország talajjavító ásványi nyersanyag-potenciáljának felmérésére.
Állami kézbe veszik a közoktatási intézményeket

Állami kézbe veszik a közoktatási intézményeket2016. május 17.

Az állam lesz a közoktatási intézmények működtetője és fenntartója az Országgyűlésnek kedden benyújtandó törvényjavaslat értelmében. Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után közölte: egyértelmű felelősségi viszonyokat kell biztosítani, ezt szolgálják a változtatások.