RSS feliratkozás

Videók

A kormányzat nem nélkülözheti a tudományos hátteret

A kormányzat nem nélkülözheti a tudományos hátteret2016. február 5.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Közigazgatás-tudományi Kara 2016. február 1-jétől Államtudományi és Közigazgatási Kar néven működik tovább, a változást a Trócsányi László igazságügyi miniszter mérföldkőnek nevezte.
Munkahelyteremtő beruházásokat támogat a kormány

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat a kormány2016. február 4.

Tizennyolc milliárd forinttal ösztönzi a kormány a magyar vállalatokat új munkahelyek teremtésére és modern technológiák alkalmazására, termelőkapacitásuk bővítésére– jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kiskunfélegyházán. A tárcavezető úgy véli: a hazai vállalatok piac- és exportképességének javítása azt követeli, hogy a kormány segítse a magyar iparvállalatok fejlődését.
Kormányinfó 38 - A kormány kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében

Kormányinfó 38 - A kormány kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében2016. február 4.

A kormány folyamatosan kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében, de azt kéri, hogy ne vigyék be a politikát az iskolákba - mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 38 nevű sajtótájékoztatón.
A kormány a nemzeti tőkét támogatja

A kormány a nemzeti tőkét támogatja2016. február 4.

A kormány a nemzeti tőkét támogatja és az ország méreteiből adódóan a sikerhez az exporton keresztül vezet az út - mondta Orbán Viktor Tatabányán a Graboplast új, luxus minőségű műpadlókat előállító gyárának avatásán.
Megnyíltak az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázatai

Megnyíltak az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázatai2016. február 4.

Csütörtök reggeltől lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázataira - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Február 9-ére hívják össze a köznevelési kerekasztalt

Február 9-ére hívják össze a köznevelési kerekasztalt 2016. február 3.

Február 9-ére hívja össze a köznevelési kerekasztalt az Emberi Erőforrások Minisztériuma - jelentette be Rétvári Bence.
A magyar-lengyel együttműködés mindig is a magyar külpolitika fókuszában lesz

A magyar-lengyel együttműködés mindig is a magyar külpolitika fókuszában lesz2016. február 3.

A magyar-lengyel és a visegrádi együttműködés (V4) mindig is a magyar külpolitika fókuszában volt, és ez így lesz a jövőben is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután egyeztetett lengyel kollégájával szerdán Budapesten.
Átadták a Dél-pesti Kórház megújult röntgengépparkját

Átadták a Dél-pesti Kórház megújult röntgengépparkját2016. február 3.

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet megújult röntgengépparkját szerdán Budapesten. A csaknem 420 millió forintos beszerzés során három régi, manuális készüléket váltottak ki teljesen új, digitális berendezésekkel.
Február elején érkeznek a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában

Február elején érkeznek a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában2016. február 2.

Február elején érkeznek azok a megemelt juttatások az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, amelyekről tavaly év közben döntött a kormány, és amelyek önálló költségvetési tételként a költségvetési törvénybe is beépültek - mondta el Rétvári Bence sajtótájékoztatón.
Rendszerszinten átalakul a hulladékgazdálkodás

Rendszerszinten átalakul a hulladékgazdálkodás2016. február 2.

Országos szinten átalakul a hulladékgazdálkodás, április elsejétől megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amely a szakmai koordinálásért felel - mondta Szabó Zsolt.
Februárban már érkeznek a magasabb fizetések

Februárban már érkeznek a magasabb fizetések 2016. február 1.

A kormány 2016-ban tovább mérsékli a családok terheit a személyi jövedelemadó csökkentésével és a kétgyerekesek családi adókedvezményének növelésével - mondta Novák Katalin és Tuzson Bence.
Sikerrel hajtották végre feladatukat a magyar rendőrök Szlovéniában

Sikerrel hajtották végre feladatukat a magyar rendőrök Szlovéniában2016. január 31.

A Szlovéniában december 28-a óta szolgálatot teljesítő magyar rendőrkontingens szakszerűen, törvényesen, fegyelmezetten és sikerrel hajtotta végre feladatait - mondta Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a hazatérő rendőröket köszöntő beszédében Budapesten.
Széles körű párbeszéd kezdődik a köznevelési kerekasztallal

Széles körű párbeszéd kezdődik a köznevelési kerekasztallal2016. január 31.

A kormány nemcsak az oktatásban dolgozóknak, hanem azoknak a véleményét is igyekszik megismerni, akik érintettek a köznevelésben, mint például a szülők és a munkaadók - mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára azzal kapcsolatban, hogy hétfőtől az ország összes tankerületében folytatódik a köznevelési konzultáció.
Nőtt a házasságok száma Magyarországon

Nőtt a házasságok száma Magyarországon2016. január 30.

A KSH 2015-re vonatkozó, 11 hónapot összegző adatai szerint 17 százalékkal több házasságot kötöttek, mint az előző év azonos időszakában - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a budapesti Esküvői Kiállítás és Vásáron. Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy a kormány az otthonteremtési programot a csok-on túl még két "pillérrel" támasztja alá: az egyik az áfa-támogatásokhoz kapcsolódó kedvezmények, a másik pedig a kamattámogatott hitelek.
Gazdaságfejlesztéssel is segítik a határon túli magyarságot

Gazdaságfejlesztéssel is segítik a határon túli magyarságot2016. január 29.

A határon túli magyarság szempontjából elengedhetetlenül fontos a gazdaság fejlesztése - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozások éve program nyitókonferenciáján, Budapesten.
Megünnepelte a közgyűlés Pest megye önálló régióvá válásának kezdeményezését

Megünnepelte a közgyűlés Pest megye önálló régióvá válásának kezdeményezését2016. január 29.

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés pénteki ülése előtt jelentették be. A kettéválasztás célja, hogy a Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére kedvezőbb európai uniós támogatási feltételek legyenek érvényesek 2020 után – mondta Vitályos Eszter.