RSS feliratkozás

Videók

Adottak a feltételek a migrációs helyzet kezeléséhez

Adottak a feltételek a migrációs helyzet kezeléséhez 2017. január 18.

Megfelelőek a személyi és tárgyi feltételek a jelenlegi migrációs helyzet kezeléséhez - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter, miután látogatást tett a szerb-magyar határon.
Átalakul a fóti gyermekváros

Átalakul a fóti gyermekváros2017. január 18.

A kormány szándékai szerint 2019-re tömegszerű intézményekben nem lesz gyermekvédelmi gondoskodás, ennek részeként átalakul a fóti gyermekváros is - közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, a Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral, térségi országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatón.
A kormány dolgozik az otthon melege program folytatásán

A kormány dolgozik az otthon melege program folytatásán2017. január 18.

A kormány dolgozik az otthon melege program kiterjesztésén, hogy minél több pénz maradjon a családoknál - hangsúlyozta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat2017. január 18.

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent - mondta Novák Katalin budapesti sajtótájékoztatóján.
Erősödik a magyar mezőgazdaság

Erősödik a magyar mezőgazdaság 2017. január 17.

Erősödik a magyar mezőgazdaság, ezt jelzi az ágazat növekvő teljesítménye, bővülő hozzájárulása a GDP-növekedéshez és a foglalkoztatottak számának emelkedése is. A teljesítmény elismerését pedig az is mutatja, hogy az idén a berlini Zöld Héten (Grüne Woche) Magyarország lesz az esemény partnerországa, díszvendége - mondta Fazekas Sándor.
Magyarország akkor erősödik, ha a családbarát értékeket megerősítik

Magyarország akkor erősödik, ha a családbarát értékeket megerősítik2017. január 17.

Lezárult a Védőháló a családokért projekt, amelynek keretében családokat segítő civil szervezeteket támogattak - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.
A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez2017. január 17.

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez - jelentette ki Dömötör Csaba sajtótájékoztatón.
Továbbra is fokozottan kell figyelni a hajléktalanokra

Továbbra is fokozottan kell figyelni a hajléktalanokra2017. január 16.

A kormány azt kéri, hogy továbbra is fokozott figyelmet fordítson mindenki a hajléktalanokra, valamint a településeken elszigeteltségben, magányosan élő emberekre a várható újabb, a szokottnál hidegebb időjárás miatt - hangsúlyozta Czibere Károly.
Továbbra is fokozottan kell figyelni a hajléktalanokra

Továbbra is fokozottan kell figyelni a hajléktalanokra2017. január 16.

A kormány azt kéri, hogy továbbra is fokozott figyelmet fordítson mindenki a hajléktalanokra, valamint a településeken elszigeteltségben, magányosan élő emberekre a várható újabb, a szokottnál hidegebb időjárás miatt - hangsúlyozta Czibere Károly.
Az OLAF 167 milliárdos károkozást tárt a fel a 4-es metró beruházásánál

Az OLAF 167 milliárdos károkozást tárt a fel a 4-es metró beruházásánál2017. január 16.

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot - közölte Csepreghy Nándor sajtótájékoztatón.
Permanens a nyomás a magyar-szerb határon

Permanens a nyomás a magyar-szerb határon 2017. január 16.

A múlt év adatai azt mutatják, hogy 2015-höz képest alacsonyabb, de permanens nyomás alatt állt a magyar-szerb határszakasz - mondta sajtótájékoztatóján Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Tavaly is rekordévet zárhatott a turizmus

Tavaly is rekordévet zárhatott a turizmus2017. január 15.

Az első tíz hónap turisztikai adatai alapján 2016-ban is rekordévet zárhatott a turizmus: a vendégek és a vendégéjszakák száma is 6 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, a szállásdíjbevételek 10 százalékkal, a szálláshelyek összes bevétele pedig 8 százalékkal növekedett egy év alatt - mondta Guller Zoltán sajtótájékoztatón.
Újabb 35 nagyvállalat kap állami támogatást

Újabb 35 nagyvállalat kap állami támogatást2017. január 13.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-os döntése alapján összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 35 hazai nagyvállalat, ennek eredményeként több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 1147 új munkahely jön létre Magyarországon - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
A gyed extra bevezetése mérföldkő volt a családtámogatásokban

A gyed extra bevezetése mérföldkő volt a családtámogatásokban2017. január 13.

A gyed extra három évvel ezelőtti bevezetése mérföldkő volt a családtámogatásokban - mondta Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.
Kormányinfó 75 - Vissza kell állítani az idegenrendészeti őrizetet

Kormányinfó 75 - Vissza kell állítani az idegenrendészeti őrizetet2017. január 12.

A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 75. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.
A határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy

A határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy 2017. január 12.

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.