RSS feliratkozás

Videók

Kiváló a visegrádi együttműködés

Kiváló a visegrádi együttműködés2015. július 6.

Kiváló a visegrádi országok együttműködése, ugyanakkor ilyen együttműködésben természetesen vannak olyan kérdések, amelyeket részleteiben másként látnak az országok - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a harmadik Antall József Nyári Egyetem megnyitóján, hétfőn Budapesten.
Magyar-francia filmkoprodukciós megállapodást írtak alá

Magyar-francia filmkoprodukciós megállapodást írtak alá2015. július 6.

Magyar-francia kormányközi filmkoprodukciós megállapodást írt alá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Roland Galharague budapesti francia nagykövet hétfőn a magyar fővárosban.
Az infrastruktúra hiánya és az ár az internet terjedésének legfőbb akadálya

Az infrastruktúra hiánya és az ár az internet terjedésének legfőbb akadálya2015. július 6.

Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat hazai továbbterjedésének legfőbb akadálya - mondta Deutsch Tamás, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos egy hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
Megnyílt a Csontváry-kiállítás a budai Várban

Megnyílt a Csontváry-kiállítás a budai Várban2015. július 5.

Megnyílt a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató kiállítás a budai Várban vasárnap este.
Öt év alatt 40 milliárd forintot kap fejlesztésre Érd

Öt év alatt 40 milliárd forintot kap fejlesztésre Érd2015. július 3.

Öt évre szóló, összesen 40 milliárd forintos fejlesztési programban állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Érden, ahol a Modern városok program részeként együttműködési megállapodást írt alá T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.
A magyarságot érintő aktuális kérdésekről beszélt Szijjártó Péter a Vajdasági Szabadegyetemen

A magyarságot érintő aktuális kérdésekről beszélt Szijjártó Péter a Vajdasági Szabadegyetemen2015. július 2.

A Közép-Európát, Magyarországot és a magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről beszélt a XIII. Vajdasági Szabadegyetem megnyitóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kishegyesen.
Kormányinfo 15

Kormányinfo 152015. július 2.

Kormányinfo 15 - Mit miért tesz a kormány? címmel tartott sajtótájékoztatót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása

Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása2015. július 2.

A kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy 1,6 milliárd forintot biztosít az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának felújítására – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön.
Újabb stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a fejlesztési minisztérium

Újabb stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a fejlesztési minisztérium2015. július 2.

A hazai klíma- és energiapolitika, valamint a közúthasználattal kapcsolatos szabályozás kialakításában számít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a két új stratégiai partnerre - mondta Fónagy János parlamenti államtitkár, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetséggel és a Magyar Gumiabroncs Szövetséggel kötött stratégiai partnerségi megállapodás aláírásán csütörtökön Budapesten.
A szerb-magyar jószomszédi viszony a következő években is fennmaradhat

A szerb-magyar jószomszédi viszony a következő években is fennmaradhat2015. július 1.

A migrációs kérdés, "a modern kori népvándorlás" kezelése, vagyis a magyar határőrizet helyreállítása sem olyan tényező, amely eltávolíthatná egymástól Magyarországot és Szerbiát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által szervezett szerdai magyar-szerb üzleti fórumon, Budapesten.
Meg kell védeni a déli határt

Meg kell védeni a déli határt2015. július 1.

Magyarország kénytelen megvédeni déli határait, de ez a lépés nem irányul Szerbia és a szerb nép ellen – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő szerdán Budapesten, a magyar–szerb kormányülés után Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatón.
Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter

Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter2015. június 30.

Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.
Az állam feladata az, hogy könnyebbé tegye az emberek életét

Az állam feladata az, hogy könnyebbé tegye az emberek életét2015. június 30.

Huszonöt év után tehermentesíteni kellett az önkormányzatokat, leválasztva azokat a feladatokat, amelyek jelentős mértékben beszűkítik a mozgásterüket – mondta el Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a XV. Kerületi Önkormányzat Köztisztviselők napja alkalmából tartott ünnepségén kiemelte: a 197 kerületi, illetve járási hivatalba szervezett 270 kormányablakkal olyan rendszert hozott létre a kormány, amely az állami szolgáltatásokat közvetlenül képes a polgárok számára nyújtani.
Országos előadás sorozatot tervez a tárca a klímapolitika témakörében

Országos előadás sorozatot tervez a tárca a klímapolitika témakörében2015. június 30.

Ősz végégig, minden megyére kiterjedő előadássorozatot tervez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a hatékony energiafelhasználást célzó európai uniós pályázatokról és a kormány klímapolitikájáról - mondta el a tárca fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kedden Budapesten a minisztérium által rendezett klímakonferencián. Szabó Zsolt az Okosan és tudatosan, azaz fejlesztésekkel a hatékony klímavédelemért című országos programsorozat nyitórendezvényén felidézte az Otthon Melege Program eddigi eredményeit és beszámolt a mostani 7 éves európai uniós pályázati ciklus lehetőségeiről is.
Az amerikai vállalatok Magyarországot fontos gazdasági partnernek tekintik

Az amerikai vállalatok Magyarországot fontos gazdasági partnernek tekintik2015. június 30.

Magyarország sikeresen gyűrte le azt a pénzügyi válságot, amelynek gazdasági és társadalmi következményeit most jól példázza Görögország helyzete – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Amerikai-magyar Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán. A tárcavezető hazánk gazdasági helyzetéről szólva elmondta: a várakozásokat rendre meghaladó eredmények befektetőbarát üzleti környezetet biztosítanak a nálunk működő amerikai vállalatok számára is.
144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést a szünidőben

144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést a szünidőben2015. június 30.

Mintegy 144 ezer gyerek kap a nyári szünet idején napi háromszori étkezést a települési önkormányzatokon keresztül – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.