RSS feliratkozás

Videók

Május végéig elszállítják a legveszélyesebb anyagokat

Május végéig elszállítják a legveszélyesebb anyagokat2015. május 4.

A Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről május 31-ig kell elszállítani azt a 991 hordót, amely a legveszélyesebb anyagokat tartalmazza - közölte a Pest megyei kormánymegbízott hétfőn a helyszínen újságírókkal. Tarnai Richárd sajtótájékoztatóján elmondta, folyamatosan szállítják el a hordókat. A veszélyes anyagot a dorogi égetőműbe viszik, ahol azokat megsemmisítik - tette hozzá.
Huszonegy településen lesznek programok az európai ifjúsági héten Magyarországon

Huszonegy településen lesznek programok az európai ifjúsági héten Magyarországon2015. május 4.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az Új Nemzedék Központban azt mondta, Európa-szerte 33 országban kezdődnek - illetve egyes országokban már megkezdődtek - az európai ifjúsági hét programjai. A várakozások szerint Magyarországon mintegy nyolcezer fiatal tud részt venni az eseményeken, amelyeket civil szervezetek szerveztek számukra.
Megkezdhetik a veszélyes anyagok elszállítását az Illatos útról

Megkezdhetik a veszélyes anyagok elszállítását az Illatos útról2015. április 30.

Még csütörtökön megkezdhetik mintegy ezer hordó veszélyes hulladék elszállítását a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről - jelentette be a Pest megyei kormánymegbízott a helyszínen sajtótájékoztatón.
Lázár János azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el az Illatos úton

Lázár János azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el az Illatos úton2015. április 30.

Azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el a főváros IX. kerületében lévő Illatos úti telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan – jelentette be Lázár János a mai Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón a Paksi Atomerőmű fejlesztésével kapcsolatos hazai és nemzetközi közmeghallgatásokról, a trafikok fóliázásáról, az új közbeszerzési törvényről, valamint a halálbüntetéssel kapcsolatos társadalmi vitáról is beszélt.
Csütörtöktől pályázhatnak a társasházak energiahatékonysági támogatásra

Csütörtöktől pályázhatnak a társasházak energiahatékonysági támogatásra2015. április 30.

Tíz milliárd forintos kerettel, 50 százalékos támogatási intenzitással indul el az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramja.
Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a Metrans

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a Metrans2015. április 30.

Csepelen épít logisztikai és raktározási terminált a vasúti szállítások lebonyolításával foglalkozó Metrans Danubia Kft., amely a beruházás első fázisában 200 új munkahelyet teremt.
Erős és sikeres családi vállalkozások kellenek

Erős és sikeres családi vállalkozások kellenek2015. április 30.

A sikeres Magyarországhoz erős és sikeres családi vállalkozások kellenek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Lajosmizsén.
Felavatták Schwajda György szobrát a Nemzeti Színház előtt

Felavatták Schwajda György szobrát a Nemzeti Színház előtt2015. április 29.

Orbán Viktor miniszterelnök és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója avatta fel Schwajda György, az új Nemzeti Színház első igazgatója szobrát, Varga Imre alkotását a teátrum előtti Bajor Gizi parkban.
Becsületbeli ügy Pécs sikere

Becsületbeli ügy Pécs sikere2015. április 28.

A kormány becsületbeli ügynek tekinti, hogy sikeres várossá tegye Pécset, miután az önkormányzati választáson nagy bizalmat kapott a polgármester és a képviselő-testület - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pécsett.
Világelső lett a budapesti IRONMAN 70.3 triatlonverseny

Világelső lett a budapesti IRONMAN 70.3 triatlonverseny2015. április 28.

Sporttörténelmet írt a tavaly első alkalommal megrendezett IRONMAN 70.3 Budapest, amelyet idén augusztus 22-én rendezhet meg a főváros. Több ezer nemzetközi induló értékelése alapján a rendezvény 2014-ben első lett a legelőször megrendezett versenyek kategóriájában.
Több területen működhet együtt a rendőrség és a közterület-felügyelet

Több területen működhet együtt a rendőrség és a közterület-felügyelet2015. április 27.

Számos területtel lehetne szélesíteni a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködését, például a 14 éven aluliak alkoholfogyasztásának ellenőrzésével - mondta Pintér Sándor belügyminiszter miután megalakult a Megyei Jogú Városok Szövetségének közterület-felügyelőket összefogó kollégiuma.
Magyarország rendezi 2018-as EuroSkills versenyt

Magyarország rendezi 2018-as EuroSkills versenyt2015. április 27.

Orbán Viktor miniszterelnök erről a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján beszélt. Kiemelte: az, hogy Magyarország rendezi a fiatal szakemberek európai bajnokságát azt jelenti, hogy az ország a szakképzés világában is feljebb lépett egy osztályt.
Tizenkét kérdésben konzultálna a kormány a bevándorlásról

Tizenkét kérdésben konzultálna a kormány a bevándorlásról2015. április 24.

A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.
Történelmi feladat volt az alaptörvény megalkotása

Történelmi feladat volt az alaptörvény megalkotása2015. április 24.

Magyarország alaptörvényének megalkotása történelmi feladat, szükségszerűség volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a Párbeszéd és identitás című, az alaptörvény elfogadásának negyedik évfordulója alkalmából tartott konferencián.
Kiterjesztik a pedagógus-életpályát a bölcsődei nevelőkre és az örökbefogadási tanácsadókra is

Kiterjesztik a pedagógus-életpályát a bölcsődei nevelőkre és az örökbefogadási tanácsadókra is 2015. április 24.

Kiterjeszti a kormány a pedagógus-életpályát a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőkre, valamint az örökbefogadási tanácsadókra 2016-tól - jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere egy konferencián.
Mérföldkő a brüsszeli hozzájárulás

Mérföldkő a brüsszeli hozzájárulás2015. április 23.

Lázár János szerint a Magyarország, Oroszország és az Európai Unió között létrejött szerződés mérföldkőnek tekinthető előrelépés az olcsó áram érdekében. A Kormányinfo 5 nevű sajtótájékoztatón a miniszter szót ejtett az Altus ügyéről, a brókerbotrányról, a kaposvári gyilkosságról és a 2016-os büdzséről is.