RSS feliratkozás

Videók

Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán

Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán2015. március 31.

Lázár János és Seszták Miklós miniszterek utasítást adtak arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését - jelentette be a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Cél a biztonságos, minőségi, egészséges magyar élelmiszer

Cél a biztonságos, minőségi, egészséges magyar élelmiszer2015. március 31.

A kormány célja, hogy a családok asztalára kiváló minőségű, egészséges és biztonságos magyar élelmiszer kerüljön - mondta a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
A magyar-montenegrói együttműködés részleteiről egyeztetett a gazdasági vegyes bizottság

A magyar-montenegrói együttműködés részleteiről egyeztetett a gazdasági vegyes bizottság2015. március 31.

Montenegró kiemelt külgazdasági partner és ezt a kapcsolatot nemcsak kölcsönös befektetésekkel, hanem kereskedelmi fejlesztésekkel is erősíteni szeretnék – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-montenegrói kormányközi, gazdasági vegyes bizottság ülését követő budapesti sajtótájékoztatón.
Négyszázmilliós támogatás szociális intézmények fejlesztésére

Négyszázmilliós támogatás szociális intézmények fejlesztésére2015. március 31.

Négyszázmilliós keretösszeggel pályázatot hirdetett a kormány az önkormányzati tulajdonú szociális intézmények fejlesztésére, felújítására – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Kezdődik az egységes kérelmek benyújtásának időszaka

Kezdődik az egységes kérelmek benyújtásának időszaka2015. március 31.

A magyar gazdák az egységes kérelem keretében több mint 30 féle agrártámogatást igényelhetnek – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Budapesten sajtótájékoztatón.
Sikeres és eredményes volt az internetkonzultáció első szakasza

Sikeres és eredményes volt az internetkonzultáció első szakasza2015. március 31.

Sikeresnek és eredményesnek nevezte az internetről szóló nemzeti konzultáció első, kérdés- és témajavaslatokat begyűjtő szakaszát budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás, a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.
Huszonegy új átkelő nyílik a szlovák-magyar határon

Huszonegy új átkelő nyílik a szlovák-magyar határon2015. március 30.

Huszonegy új határátkelő nyílik Magyarország és Szlovákia között egy ősszel induló projekt keretében – jelentette be a magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután tárgyalt szlovák kollégájával.
Ambíciózus vállalkozásokra van szükség

Ambíciózus vállalkozásokra van szükség2015. március 30.

Ambíciózus, a kilátásokat optimistán megítélő vállalkozásokra van szüksége a magyar gazdaságnak ahhoz, hogy a növekedés fenntartható legyen – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseinek átadásán.
Az etyeki filmvárosban tartották az uniós fejlesztések nyílt napját

Az etyeki filmvárosban tartották az uniós fejlesztések nyílt napját2015. március 28.

Immár negyedik alkalommal hirdette meg a Miniszterelnökség az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozatot, amely országszerte 77 településen várja az érdeklődőket családbarát programokkal és látványos helyszíneken. A március 28-i eseményen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet.
Közlekedjünk közösen! Szemléletformáló szezonindító a Hungaroringen

Közlekedjünk közösen! Szemléletformáló szezonindító a Hungaroringen2015. március 27.

Az autóforgalom mellett ma már egyre többen választják a közösségi közlekedést, a kerékpárt vagy motorkerékpárt, csökkentve a közutak zsúfoltságát és a károsanyag-kibocsátást. A sokszereplőssé vált közlekedés fokozott figyelmet követel meg minden résztvevőjétől.
A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek

A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek2015. március 27.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a műszaki értelmiségnek kiemelt szerepe van és lesz a magyar gazdaság fejlődésében és előrejutásában. Varga Mihály erről pénteken beszélt Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia műszaki tudományok szekciójának díjátadóján.
2015 a helyi termék éve - fogyasszunk minél több helyben készült élelmiszert!

2015 a helyi termék éve - fogyasszunk minél több helyben készült élelmiszert!2015. március 27.

A helyben előállított, ellenőrzött termékek iránt egyre növekszik a magyar vásárlók érdeklődése, ezt a pozitív folyamatot kívánja erősíteni a Földművelésügyi Minisztérium azzal, hogy az idei évet a Helyi termék évének nyilvánította - jelentette be az FM élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkára a Millenáris Parkban.
Elindult a Kormányinfo

Elindult a Kormányinfo2015. március 26.

Március 26-tól a kormányüléseket követő csütörtökönként rendszeresen tartanak sajtótájékoztatót, ahol a kormány döntéseiről tájékoztatják a közvéleményt – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
A cél a teljes foglalkoztatottság elérése

A cél a teljes foglalkoztatottság elérése2015. március 25.

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ajkai sajtótájékoztatóján.
A vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése

A vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése2015. március 25.

Orbán Viktor elmondta, hogy Sopron esetében három fejlesztés biztosan megvalósul 2018-ig: az M85-ös kétszer kétsávos autóút megépülése, a barokk belváros felújítása, valamint a Fertő-tavi világörökségi terület fejlesztése.
Új üzemcsarnokot épített a Prec-Cast Sátoraljaújhelyen

Új üzemcsarnokot épített a Prec-Cast Sátoraljaújhelyen2015. március 24.

Immár nemcsak Budapesten és környékén, vagy a Nyugat-Dunántúlon van gazdasági pezsgés, hanem Magyarország más régióiban is - mondta Magyar Levente Sátoraljaújhelyen, a német Wolf cégcsoport tulajdonában lévő Prec-Cast Öntödei Kft. új üzemcsarnokának átadásán.