RSS feliratkozás

Videók

Magyarországnak elkötelezett vállalatokra van szüksége

Magyarországnak elkötelezett vállalatokra van szüksége2016. október 27.

Magyarországnak elkötelezett emberekre és vállalatokra van szüksége, amelyek mögött ott áll a jól működő gazdaság és a kormány - jelentette ki a miniszterelnök a herendi Jáger Parkban csütörtökön.
Kormányinfó 67 - Nincs jogi alapja Renzi fenyegetésének

Kormányinfó 67 - Nincs jogi alapja Renzi fenyegetésének 2016. október 27.

Jelenleg semmilyen jogi, politikai alapja nincs annak, amivel az illegális bevándorlás ügyében az olasz miniszterelnök fenyegeti a közép-európai országokat, köztük Magyarországot - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 67. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.
Átfogó program indul a hazai vízi szabadidősport fejlesztésére

Átfogó program indul a hazai vízi szabadidősport fejlesztésére2016. október 26.

Révész Máriusz kormánybiztos a sajtótájékoztatón azt mondta: 14 milliárd forint áll majd rendelkezésre arra, hogy a gyalogosan túrázók, a kerékpárosok, a kajakosok és kenusok, a lovasok és a vitorlázók számára országos szinten javítsák a szabadidős tevékenységek feltételeit.

A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

A magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni2016. október 25.

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát – hangoztatta Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Szolnokon, a Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ közös gyakorlatán.
Hármas célrendszer határozza meg a kormány hajléktalanügyi politikáját

Hármas célrendszer határozza meg a kormány hajléktalanügyi politikáját2016. október 25.

Hármas célrendszer határozza meg a kormány hajléktalanügyi politikáját: a prevenció, az ellátás és a reszocializáció - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
A magyarok mondtak először nemet az önkényuralomra

A magyarok mondtak először nemet az önkényuralomra2016. október 24.

Fazekas Sándor az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen kitüntetéseket és elismeréseket adott át.
Meg kell menteni Brüsszelt az elszovjetesedéstől

Meg kell menteni Brüsszelt az elszovjetesedéstől2016. október 23.

Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta Orbán Viktor a Kossuth Lajos téren, az 1956-os forradalom 60. évfordulóján rendezett állami díszünnepségen.
Átadták Budapesten a Lufthansa Technik repülőgépmérnöki központját

Átadták Budapesten a Lufthansa Technik repülőgépmérnöki központját2016. október 21.

Átadták Budapesten a Lufthansa Technik új repülőgépmérnöki központját, amelyben ötven, magasan képzett mérnök kap munkát. Az eseményen Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy a világ ipara és gazdasága új korszakba lép, amelyben a high-tech, a közlekedés automatizálása és a digitalizáció dominál.
A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető 2016. október 21.

Az államháztartás idei első kilenchavi adatainak tükrében elmondható, hogy a módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe

56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe2016. október 21.

Ötvenhatmilliárd forint uniós forrás érkezik a magyar egészségügybe - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.
Hat megyei jogú város az energiahatékonyság javítására együttműködési megállapodást írt alá

Hat megyei jogú város az energiahatékonyság javítására együttműködési megállapodást írt alá2016. október 20.

Hat megyei jogú város (Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Szombathely, Veszprém) együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM), hogy konzorciumi formában közösen nyújtják be az energiahatékonyságot, energiatakarékosság javítását, az energiafüggőség csökkentését célzó pályázataikat az Európai Unióhoz az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás (ELENA) programban.
A magyar a szabadság népe

A magyar a szabadság népe2016. október 20.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója azt üzeni, hogy a magyar a szabadság népe, amely az árral szemben is kiáll az igazáért - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Jövőre 34 milliárd forintot fordít rehabilitációs foglalkoztatásra a kormány

Jövőre 34 milliárd forintot fordít rehabilitációs foglalkoztatásra a kormány2016. október 20.

Jövőre 34,3 milliárd forintot fordít a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs foglalkoztatására a kormány - jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
Jövő év őszén újra lesz OMÉK és nagyobb hangsúlyt kap a szakmaiság

Jövő év őszén újra lesz OMÉK és nagyobb hangsúlyt kap a szakmaiság2016. október 19.

A jövő év őszén újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) és nagyobb hangsúlyt kap a szakmaiság, mivel a vásár történetében lesz először nulladik, azaz szakmai nap - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az OMÉK beharangozó sajtótájékoztatóján.
Novembertől emelik a legénységi állomány keresetét

Novembertől emelik a legénységi állomány keresetét2016. október 19.

Novembertől emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.
Az Emmi a középfokú végzettségű bölcsődei nevelők felsőoktatási képzését segítené

Az Emmi a középfokú végzettségű bölcsődei nevelők felsőoktatási képzését segítené 2016. október 19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt szeretné, ha a jövőben minél többen választanák a bölcsődei pályát, és a most középfokú végzettségű kisgyermeknevelők közül minél többen szereznének felsőoktatási végzettséget; ennek érdekében több egyszerűsítést is bevezetnének. Erről Novák Katalin és Palkovics László tartott sajtótájékoztatót.