RSS feliratkozás

Videók

Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma 2008-hoz képest

Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma 2008-hoz képest2015. augusztus 29.

Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma a büntetés-végrehajtási intézetekben 2008-hoz képest - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
További 3 milliárd forint iparfejlesztésre és munkahelyteremtésre

További 3 milliárd forint iparfejlesztésre és munkahelyteremtésre2015. augusztus 29.

A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési forrásból idén 3 milliárd, jövőre pedig 15 milliárd forinttal támogatja azokat az ipari vállalatokat, amelyek bővítik kapacitásaikat és új munkahelyeket teremtenek. A tárca honlapján ma megjelenő program részleteit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón ismertette.
142 ezren vettek részt a nyári ingyenes gyermekétkeztetési programban

142 ezren vettek részt a nyári ingyenes gyermekétkeztetési programban2015. augusztus 28.

A pénteki nappal lezárult a nyári gyermekétkeztetési program, amelynek köszönhetően mintegy 142 ezer gyermek részesült ingyenes étkeztetésben a szünidőben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a hajdúhadházi Földi János Általános Iskolában.
Kormányinfo 20 - Új jogszabályok készülnek a déli határ védelme érdekében

Kormányinfo 20 - Új jogszabályok készülnek a déli határ védelme érdekében2015. augusztus 27.

Több törvényt is módosíthat a parlament a jövő heti rendkívüli ülésen, ahol megtárgyalják a déli határ védelme érdekében tett eddigi és további lépéseket is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo 20 – Mit miért tesz a kormány? című sajtótájékoztatón, melyet Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral tartott közösen.
A kormány megbecsüli a vállalkozásokat

A kormány megbecsüli a vállalkozásokat2015. augusztus 27.

A kormány megbecsüli a vállalkozásokat, forráshoz jutásukat pedig azzal is segíti, hogy 2017 nyaráig kiírja az irányítása alá tartozó operatív program pályázatait - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán, amelyen ezúttal turisztikai vállalkozásokat tüntettek ki.
Új típusú gyorsforgalmiút-kategóriát vezetne be az NFM

Új típusú gyorsforgalmiút-kategóriát vezetne be az NFM2015. augusztus 27.

Bővítené a gyorsforgalmi utak típusait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az autópálya és az autóút mellé javasolt harmadik kategória, az M gyorsút megépítése akár 25-30 százalékkal olcsóbb lehet a jelenleginél – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Jelentős az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény iránt

Jelentős az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény iránt2015. augusztus 25.

Idei júliusi kibővítése óta jelentős az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, jellemzően vidéken élők és használt lakás megvételéhez kérték ezt a fajta támogatást - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Csak akkor maradhat meg az ország, ha van hadseregünk

Csak akkor maradhat meg az ország, ha van hadseregünk2015. augusztus 20.

Magyarország évezredes története bizonyította, hogy csak akkor maradhatunk meg, ha van hadseregünk, honvédségünk - hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
A kormány segíti a deviza gépjármű- és személyi hitelek forintosítását

A kormány segíti a deviza gépjármű- és személyi hitelek forintosítását2015. augusztus 19.

Megállapodást kötött a kormány és a Magyar Bankszövetség, az egyezmény szerint a kabinet javasolja az Országgyűlésnek, hogy még az idén forintosítsák a fennálló deviza alapú nem-jelzálog fogyasztói hiteleket.
Újra elindul a vonatközlekedés Budapest és Esztergom között

Újra elindul a vonatközlekedés Budapest és Esztergom között2015. augusztus 19.

2015. augusztus 20-án újra elindul a vasúti forgalom az esztergomi vonal teljes 53 km-es szakaszán a Nyugati pályaudvar és Esztergom között. Augusztus 31-től óránként két vonatpár közlekedik, a legkedvezőbb gyorsított járatok esetében 17 perces menetidő csökkenés lesz.
Rendkívüli parlamenti ülés kezdeményezésére kéri a kormánypárti frakciókat a kabinet

Rendkívüli parlamenti ülés kezdeményezésére kéri a kormánypárti frakciókat a kabinet2015. augusztus 18.

A kormány arra kéri a Fidesz és a KDNP frakcióját, hogy kezdeményezze a parlament rendkívüli ülésének összehívását a büntető törvénykönyv illegális bevándorlással kapcsolatos módosításai miatt - jelentette be Lázár János a keddi kormányülés szünetében újságírók előtt Budapesten.
Valóban új köznevelési rendszer jött létre

Valóban új köznevelési rendszer jött létre2015. augusztus 17.

Az elmúlt években valóban új köznevelési rendszert hoztak létre az oktatás szervezésének szintjén is - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn sajtótájékoztatón.
Sikeres a 250x100 bűnmegelőzési mintaprogram

Sikeres a 250x100 bűnmegelőzési mintaprogram 2015. augusztus 17.

A magyar reformok a bűnmegelőzés területén is működnek, ezt mutatja a rendőrség és a polgárőrség közreműködésében megvalósuló 250x100 biztonság mintaprogram sikere is - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
Elégedettek a hivatásosok az új életpályamodellel

Elégedettek a hivatásosok az új életpályamodellel2015. augusztus 16.

Az eddigi visszajelzések alapján a rendészeti dolgozók többsége megelégedéssel fogadta a július 1-jén bevezetett új életpályamodellt és az illetményemelést is - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára vasárnap.
Az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése

Az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése2015. augusztus 13.

Az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, amelynek megelőzésében fontos szerepe van a nemzetközi együttműködésnek - mondta Berta Krisztina, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára, emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátor csütörtökön a Sziget Fesztiválon, a Belügyminisztérium által rendezett sajtótájékoztatón.
Kormányinfo 19 - Kampányt indít a tranzitországokban a kormány

Kormányinfo 19 - Kampányt indít a tranzitországokban a kormány2015. augusztus 13.

A kormány jövő héten dönt arról, hogy kampányt indít a migrációs tranzitországokban annak érdekében, hogy megtörje a Nyugatra vezető embercsempész-útvonalat – jelentette Lázár János.