RSS feliratkozás

Videók

A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere

A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere2015. július 28.

Akkor mondható majd sikeresnek a 2014-2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha 5 millió, vagyis a jelenleginél 800 ezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten

Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten2015. július 28.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rekreációját segítő tanösvényt a budapesti Hárs-hegyen.
A válaszadók elsöprő többsége egyetértett a konzultáción megfogalmazottakkal

A válaszadók elsöprő többsége egyetértett a konzultáción megfogalmazottakkal2015. július 27.

A több mint egymillió válaszadó elsöprő többsége egyetértett az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokkal a kormányszóvivő értékelése szerint. Kovács Zoltán hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, az emberek hasonlóan gondolkodtak a 12 kérdésről, s az összegzés szerint - a nagyszabású ellenkampány ellenére - elhanyagolható az elutasító válaszok aránya.
Mintegy 14,5 milliárd forintból újulhat meg az Eiffel-csarnok

Mintegy 14,5 milliárd forintból újulhat meg az Eiffel-csarnok2015. július 27.

Mintegy 14,5 milliárd forint állami támogatásból újulhat meg az Eiffel-csarnok, amely a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárháza lesz.
Mintegy 72 ezren kerültek a felsőoktatásba

Mintegy 72 ezren kerültek a felsőoktatásba2015. július 24.

A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezren nyertek felvételt, ez lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára.
Valamennyi tankönyv határidőre elkészül

Valamennyi tankönyv határidőre elkészül2015. július 22.

A nyomdák határidőre, július 31-ig leszállítják az összes, több mint 12 millió tankönyvet a könyvtárellátó raktáraiba - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.
Magyarország már évszázadokkal ezelőtt is Európa védelmezője volt

Magyarország már évszázadokkal ezelőtt is Európa védelmezője volt2015. július 22.

A nándorfehérvári diadalra emlékezve magunkat és egész Európát emlékeztetni kell arra, hogy Magyarország már évszázadokkal ezelőtt is nemcsak része, hanem védelmezője is volt Európának - hangsúlyozta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára szerdán, Budapesten.
Húsz százalékkal nőtt a magyar dinnyefogyasztás a kampányban

Húsz százalékkal nőtt a magyar dinnyefogyasztás a kampányban2015. július 21.

Húsz százalékkal nőtt a dinnye magyarországi fogyasztása a dinnye népszerűsítését célzó négyhetes kampány alatt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden Zánkán a kampányzáró sajtótájékoztatón.
Kormányinfo 18 - Kétféle határzár épül a szerb-magyar határon

Kormányinfo 18 - Kétféle határzár épül a szerb-magyar határon2015. július 21.

Kétféle határzár építéséről döntött a kormány a keddi ülésén, a könnyen átjárható szakaszokon csaknem négyméteres kerítést épít a Belügyminisztérium és a honvédelmi tárca - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.
Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Johnson Electric Hungary Kft.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Johnson Electric Hungary Kft.2015. július 20.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és az autóipari elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Johnson Electric Hungary Kft. hétfőn, Budapesten.
Emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye

Emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye2015. július 20.

Folyamatosan emelik a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét 2019-ig, első lépésként január 1-jétől havonta ötezer forinttal több maradhat náluk – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
A kormány továbbra is megvédi a tényleges életfogytiglani büntetést

A kormány továbbra is megvédi a tényleges életfogytiglani büntetést2015. július 19.

A kormány sikerrel védte meg a magyar jogrendszerben legsúlyosabb büntetést, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy ez a büntetés megmaradjon - mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
A TeSzedd! Magyarország legsikeresebb önkéntes mozgalma

A TeSzedd! Magyarország legsikeresebb önkéntes mozgalma2015. július 18.


Magyarország legsikeresebb önkéntes mozgalmának nevezte a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót, amelyet az idén ötödik alkalommal hirdetett meg májusban a tárca felkérésére az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága.
Az ILEA segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását

Az ILEA segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását2015. július 17.

A budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémia (ILEA) segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az ILEA 20. évfolyamának évzáró ünnepségén, pénteken.
A Graboplast 3 milliárd forint támogatást kap 8,7 milliárdos beruházásához

A Graboplast 3 milliárd forint támogatást kap 8,7 milliárdos beruházásához2015. július 17.

A padlógyártó Graboplast Zrt. a következő két évben 8,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre exporttevékenységének bővítésére, amihez egyedi kormánydöntés alapján 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Jancsó Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója.
A Volán társaságok folytatják a járműállomány fejlesztését

A Volán társaságok folytatják a járműállomány fejlesztését2015. július 17.

A következő években folytatódik a közúti tömegközlekedés fejlesztése, a korábbi Volán társaságok integrációjából alakult regionális közlekedési központok mintegy 1000 új autóbusz beszerzését tervezik, a már eddig megvett 600 új busz mellé - mondta Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.