RSS feliratkozás

Videók

Versenyképes és értékalapú iskola a cél

Versenyképes és értékalapú iskola a cél2016. augusztus 30.

Versenyképes és értékalapú iskola létrehozása a cél - emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón kedden Érden.
Átadták a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjakat

Átadták a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjakat2016. augusztus 30.

Több mint negyven fiatalnak adta át a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár2016. augusztus 30.

Az utóbbi hónapok, évek tapasztalata azt mutatja, "a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár; a bevándorlás tömeges megjelenése óta több mint háromszáz ember vesztette életét terrortámadások következtében Európában", ezeket az akciókat pedig vagy bevándorlók vagy ilyen hátterű emberek követték el - hangsúlyozta Kontrát Károly sajtótájékoztatón.
A V4 a legszorosabb és leghatékonyabb európai szövetség

A V4 a legszorosabb és leghatékonyabb európai szövetség2016. augusztus 29.

A visegrádi együttműködés (V4) a legszorosabb és leghatékonyabb szövetség Európában - mondta Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén.
Indul az új szakképzési rendszer

Indul az új szakképzési rendszer2016. augusztus 29.

Szeptember elsejétől már éles üzemben indulnak az új szakképzési intézmények, a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák – jelentette ki Varga Mihály az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó ünnepségen, Kecskeméten. A miniszter hangsúlyozta: a gazdasági növekedés fenntartásához elengedhetetlen, hogy minden területen megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak Magyarországon.
Kormányinfó 60 - Nem engedhetjük, hogy Brüsszel ránk erőltesse az akaratát

Kormányinfó 60 - Nem engedhetjük, hogy Brüsszel ránk erőltesse az akaratát2016. augusztus 25.

Történelmi jelentőségű és súlyú az októberi kvótareferendum, amelyen a választók remélhetőleg világos döntést hoznak - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 60. Kormányinfón.
Soha ennyi segítséget még nem kaptak a szülők a tanévkezdéshez, mint most

Soha ennyi segítséget még nem kaptak a szülők a tanévkezdéshez, mint most2016. augusztus 24.

A tanévkezdés könnyebb lesz a családok számára idén, mint korábban volt - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár. Palkovics László oktatási államtitkár jelezte: a szeptemberi iskolakezdés feltételei adottak, minden esetleges akadály elhárult.
A sztálinizmus és a Gulág-rendszer a történelem egyik mélypontja volt

A sztálinizmus és a Gulág-rendszer a történelem egyik mélypontja volt2016. augusztus 22.

A sztálinizmus, illetve a gulágok rendszere nemcsak a huszadik század, hanem az egész történelem egyik mélypontja volt: szégyenfolt, sebhely Európa és a világ arcán. Azt kell mondanunk rá, hogy soha többé! - jelentette ki Trócsányi László a totalitárius diktatúrák áldozatai európai emléknapjának előestéjén.
A magyar állam stabil pont a változó világban

A magyar állam stabil pont a változó világban2016. augusztus 20.

A magyar állam stabil pont a változó világban - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombaton.
Kormányinfó 59 - Szükség van a választópolgárokra a kötelező betelepítés megakadályozásában

Kormányinfó 59 - Szükség van a választópolgárokra a kötelező betelepítés megakadályozásában2016. augusztus 18.

Ha a választópolgárok nem állítják meg Brüsszelt, az EU előbb-utóbb betelepít Magyarországra olyanokat, akik "nem közülünk valók", és nem kérdezik meg a véleményünket, erről szól az októberi népszavazás - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Tizenhat nemzet csapatai versenyeznek a Formula Student Hungary konstruktőri versenyen

Tizenhat nemzet csapatai versenyeznek a Formula Student Hungary konstruktőri versenyen 2016. augusztus 18.

A gyakorlati képzés jelentőségét hangsúlyozta az oktatásért felelős államtitkár a hetedik alkalommal megrendezett Formula Student Hungary (FSH) autóipari konstruktőri versenyen Győrben, ahol tizenhat nemzet negyvennégy diákcsapata képviselteti magát.
Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben

Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben2016. augusztus 17.

Szeptembertől a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel egyeztetett béremelés valósul meg az egészségügyben - jelentette ki Mészáros János helyettes államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten.
Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért

Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért2016. augusztus 17.

Az ipar fejlesztésében akkor járunk jó úton, ha minél több magyar vállalat tud megfelelni a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
1,25 milliárd forintos pályázat nyílik elektromos töltőállomások létesítésére

1,25 milliárd forintos pályázat nyílik elektromos töltőállomások létesítésére2016. augusztus 15.

Hétfőn jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata; az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Várakozások feletti növekedés a második negyedévben

Várakozások feletti növekedés a második negyedévben2016. augusztus 12.

Az előzetes adatok alapján a második negyedévben 2,6 százalékkal bővült hazánk GDP-je, ami jóval meghaladta a piaci szereplők várakozását - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Az emberek véleményét Brüsszelben sem lehet figyelmen kívül hagyni

Az emberek véleményét Brüsszelben sem lehet figyelmen kívül hagyni2016. augusztus 11.

Kifejezetten szükségesnek ítélte a kvótareferendummal kapcsolatos nyári tájékoztatási kampányt a kormányszóvivő. Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy a kormány intézkedik az illegális migráció okozta, szeptember 9-én lejáró válsághelyzet meghosszabbításáról.