Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Illés Zoltán

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

Tízezren „barlangoltak” a nemzeti parkjainkban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 11. 12:35

Közös kampány keretében népszerűsítette hazánk látogatható barlangjait a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága és az érintett nemzetipark-igazgatóságok, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.

Népszerűek a nemzeti parkok és védjegyes termékeik

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 1. 16:08

Egyre népszerűbb a Nemzeti Parki Termék Védjegy, egy év alatt már 102 gazdálkodó és szolgáltató, összesen 235 terméke kapta meg a címet. Jelenleg is folyamatosan érkeznek be az újabb pályázatok és jelentkezések.

Egy hónap alatt húszezren jelentkeztek a TeSzedd!-akcióra

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 31. 8:31

Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb szemétszedési mozgalmának májusra tervezett akciójához országszerte - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ).

Egységes zöldhatósági adatbázis uniós támogatással

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 14:17

Az Új Széchenyi Terv csaknem 300 millió forintos támogatásával korszerű informatikai zöldhatósági adatbázist alakított ki a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség (TKTF) és öt konzorciumi partnere - jelentette be Kelemen Béla, a felügyelőség igazgatója pénteken projektzáró sajtótájékoztatón.

Tanácsadással és egy kis figyelmességgel a levegő tisztaságáért – új honlap indult

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 27. 11:21

A lakossági, szilárd tüzelőanyaggal üzemelő háztartási fűtőberendezésekből származó károsanyag-kibocsátás egyre jelentősebb méreteket ölt hazánkban. A nem kívánt környezeti hatások csökkentése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium új honlapot indított.

Új elektromos töltőoszlopot adtak át Budapesten

Kormányzat, 2014. március 25. 15:24

Az előkészítés alatt álló Jedlik Ányos program lényege, hogy az ország felkészüljön a közlekedés technikai innovációjára, így az elektromobilitásra is - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára egy új elektromos autó töltőoszlop átadásán kedden Budapesten.

Jelentős környezetszennyezés a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 24. 19:09

Jelentős környezetszennyezés történt pénteken a Hortobágyi Nemzeti Parkban, Nagyiván külterületén - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

Környezetügyi Együttműködési Keretmegállapodás született

Kormányzat, 2014. március 24. 12:01

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Környezetügyi Együttműködési Keretmegállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Nemzeti Környezetügyi Intézettel és a Nemzeti Sportközpontokkal. A megállapodás alapján az év végére elkészül egy tanulmány arról, hogy miként érvényesülhetnek a sport területén a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok.

Kikelt a rétisas fióka

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 14. 13:48

Kikelt a tojásból a hortobágyi rétisas fióka, első mozdulatait az internetes élő közvetítésnek köszönhetően több száz néző izgulta végig.