Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Újraszabályoznák a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergén összetevőinek jelölését

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 16:32

Nemzetközi szakmai konzultációt tartottak szerdán a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergén összetevőinek jelöléséről - közölte a szaktárca.

Nagy sikere volt a Hungarikum pályázatnak

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 15:05

Több mint 100 nyertese van a 2014. évi, nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázatnak.

Idén is találkozhatunk gyapjaslepke hernyókkal az erdőben

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 13:11

A gyapjaslepke (Lymantria dispar) Európában, így Magyarországon is őshonos lepkefaj. Tömegszaporodására és nagy mennyiségű hernyóra 8-10 évente kell számítani. A korábbi, 2004-2006-os, rendkívüli mértékű elszaporodás után 2013-ban ismét tömegesen jelentek meg a hernyók elsősorban Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Hajdú-Bihar, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, de találkozni lehetett velük az ország számos erdőterületén.

Nyertes pályázók is népszerűsítik értékeinket

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 14:18

A nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázaton 113-an nyertek.

Milliárdos kifizetések beruházási jogcímekre

Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 12:37

Az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megkezdte az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) társfinanszírozott 5,7 milliárd forint nem terület- és állatalapú támogatás kifizetését.

Új feltételek az általános és mezőgazdasági csekély összegű támogatásokban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 9:20

A Vidékfejlesztési Minisztérium módosította az agrár- és vidékfejlesztési állami támogatásokkal kapcsolatos egyes eljárási kérdésekről szóló kormányrendeletet, és ezzel párhuzamosan az általános illetve a mezőgazdasági csekély összegű támogatást tartalmazó tárcarendeleteket is.

Több megyében feloldották a tűzgyújtási tilalmat

Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 16:34

Bár a fokozott tűzveszély elmúlt, az erdőben csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad tüzet gyújtani. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak eloltásáról.

2014-ben is Vidék Kaland!

Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 9:02

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA 2014-ben is meghirdeti népszerű programját, a Vidék Kalandot, melyen a városi fiatalok a mezőgazdasággal ismerkedhetnek. A Vidékfejlesztési Minisztérium 6 millió forinttal támogatja a kezdeményezést.

Nem az NFA rendelte el a szántást Kishantoson, a gazdák jogszerűen járnak el

Vidékfejlesztési Minisztérium, Állami Földprogramért Felelős Államtitkárság, 2014. április 12. 14:21

A Nemzeti Földalapkezelőnek (NFA) nincs köze ahhoz, hogy Kishantoson a helyi gazdák megkezdték a szántást - nyilatkozta Bitay Márton szombaton az MTI-nek, és hozzátette: a gazdák jogszerűen használják az általuk elnyert földterületet.

Tízezren „barlangoltak” a nemzeti parkjainkban

Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 11. 12:35

Közös kampány keretében népszerűsítette hazánk látogatható barlangjait a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága és az érintett nemzetipark-igazgatóságok, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.