Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Visszaadjuk lakásaikat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek

Tárca nélküli miniszter, 2018. november 20. 14:03

A kormány célja, hogy lehetőleg minden család saját otthonban élhessen. A benyújtott törvényjavaslat szerint visszaadnák lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak.

Tart az egységes vasúti- és autóbuszmenetrend előkészítése

Tárca nélküli miniszter, 2018. november 13. 15:11

Az előkészítő munkával elindult és várhatóan jövő év végéig befejeződik az egységes vasúti és autóbusz-menetrend kialakítása - jelentette be Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke a kedden kezdődött II. Magyar Közlekedési Konferencián, Egerben.

Pénzügyi oktatási centrum nyílt a pécsi közgazdaságtudományi karon

Tárca nélküli miniszter, 2018. november 9. 13:36

Megnyílt a pénzügyi ismeretek terjesztését elősegítő Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán (PTE-KTK).

A közösségi közlekedés a gazdasági fejlődés motorja

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2018. október 8. 15:25

„A kormány a munkaerő áramlását biztosító közösségi közlekedést a gazdasági fejlődés motorjaként, a vidék lakosságmegtartó képességének kulcstényezőjeként kezeli” – mondta Fónagy János, a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a XII. Határok Nélküli Partnerség című konferencián, 2018. október 4-én, Salgótarjánban.

Megalakult az Energetikai Innovációs Tanács

Tárca nélküli miniszter, 2018. október 3. 8:43

A tiszta, fenntartható és okos energia támogatására megalakult az Energetikai Innovációs Tanács kedden Budapesten.

Állami vállalatok vezetőinek indított képzést az ÁSZ

Tárca nélküli miniszter, 2018. szeptember 27. 16:29

Állami tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek képzésével folytatja az etikus vezetőképző programot az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A magyar bányásztársadalom a társadalom szövedékének egyik összetartó ereje

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 3. 10:38

Fónagy János erről a 68. Központi Bányásznap csütörtöki ünnepségén, Pécsen beszélt. A Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar bányásztársadalom nem csupán egy műszaki-gazdasági közösség, hanem értékteremtő, értékmegtartó közösség is, amely "a társadalom szövedékének egyik összetartó ereje".

Oktatási épülettel bővült a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 3. 10:36

A győri Széchenyi téren álló Lloyd-palota két szintjével bővült a vele szemben működő Czuczor Gergely Bencés Gimnázium. Az épületet tavasszal, egy kormánydöntést követően, a magyar állam megvásárolta tulajdonosától és oktatási, hitéleti célokra átadta a győri Szent Mór Bencés Perjelségnek.

Új elnök-vezérigazgató a VOLÁNBUSZ élén

Tárca nélküli miniszter, 2018. augusztus 2. 12:56

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Dávid Ilonát nevezte ki a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Fekete Antal, a cég korábbi vezetője közös megegyezéssel távozik.