Tárca nélküli miniszter

Bártfai-Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

A közösségi közlekedés a gazdasági fejlődés motorja

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2018. október 8. 15:25

„A kormány a munkaerő áramlását biztosító közösségi közlekedést a gazdasági fejlődés motorjaként, a vidék lakosságmegtartó képességének kulcstényezőjeként kezeli” – mondta Fónagy János, a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a XII. Határok Nélküli Partnerség című konferencián, 2018. október 4-én, Salgótarjánban.

Megalakult az Energetikai Innovációs Tanács

Tárca nélküli miniszter, 2018. október 3. 8:43

A tiszta, fenntartható és okos energia támogatására megalakult az Energetikai Innovációs Tanács kedden Budapesten.

Állami vállalatok vezetőinek indított képzést az ÁSZ

Tárca nélküli miniszter, 2018. szeptember 27. 16:29

Állami tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek képzésével folytatja az etikus vezetőképző programot az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A magyar bányásztársadalom a társadalom szövedékének egyik összetartó ereje

Tárca nélküli miniszter, Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 3. 10:38

Fónagy János erről a 68. Központi Bányásznap csütörtöki ünnepségén, Pécsen beszélt. A Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar bányásztársadalom nem csupán egy műszaki-gazdasági közösség, hanem értékteremtő, értékmegtartó közösség is, amely "a társadalom szövedékének egyik összetartó ereje".

Oktatási épülettel bővült a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium

Tárca nélküli miniszter, Állami Vagyongazdálkodásért Felelős Államtitkár, 2018. szeptember 3. 10:36

A győri Széchenyi téren álló Lloyd-palota két szintjével bővült a vele szemben működő Czuczor Gergely Bencés Gimnázium. Az épületet tavasszal, egy kormánydöntést követően, a magyar állam megvásárolta tulajdonosától és oktatási, hitéleti célokra átadta a győri Szent Mór Bencés Perjelségnek.

Új elnök-vezérigazgató a VOLÁNBUSZ élén

Tárca nélküli miniszter, 2018. augusztus 2. 12:56

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Dávid Ilonát nevezte ki a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Fekete Antal, a cég korábbi vezetője közös megegyezéssel távozik.

Átalakul az MNV Zrt.

Tárca nélküli miniszter, 2018. augusztus 2. 12:55

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megváltozott feladat- és hatásköréhez kapcsolódóan Szivek Norbert, a társaság vezérigazgatója 2018. augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik az MNV Zrt. éléről. Utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik. Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására.

Új elnök-vezérigazgató a MÁV élén

Tárca nélküli miniszter, 2018. augusztus 2. 12:54

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére. A sikeres menedzser Dávid Ilona, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől és a jövőben a miniszter felkérésére a VOLÁNBUSZ Zrt. irányítását fogja ellátni.

A MÁV az állam stratégiai fontosságú vállalata

Tárca nélküli miniszter, 2018. július 6. 12:59

MÁV a magyar állam stratégiai fontosságú vállalata, míg 2010 előtt a vasúti hálózat leépítése, a vasutasok elbocsátása volt napirenden, mostanra a fejlesztésekről, a munkaerő képzéséről, az egyre sürgetőbb munkába állásról lehet beszélni - hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a MÁV 68. Vasutasnap tisztavató rendezvényén, Budapesten.