Tárca nélküli miniszter

Süli János

a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter

Vezető hírek

Az év második felében adnák be Paks II. létesítési engedélyének kérelmét

Tárca nélküli miniszter, 2018. február 16. 14:47

A tervek szerint az év második felében adják be Paks II létesítési engedélyének kérelmét - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a Hungarian Energy Investors Forum 2018 energetikai konferencián pénteken Budapesten.

A háttér-infrastruktúra építésével kezdődik a projekt jövőre

Tárca nélküli miniszter, 2017. december 1. 14:11

A háttér-infrastruktúra, a felvonulási terület kiépítésével kezdődik 2018 elején Paks II projekt megvalósítása, elsőként közel nyolc hektáron üzemcsarnokok, tároló terek, betonüzemek épülnek - mondta a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár pénteken Szekszárdon.

Fontos szerepe van az atomenergiának az európai ellátásbiztonságban és klímavédelemben

Tárca nélküli miniszter, 2017. október 19. 19:40

Az ellátásbiztonság, a megfizethető villamos energiához való hozzáférés, illetve a klímavédelmi célok elérése minden uniós tagállam céljai között szerepel; az atomenergia alkalmazása segíti ezeknek a céloknak az elérését - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az Euratom-szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából megrendezett, a nukleáris energia versenyképességével foglalkozó csütörtöki brüsszeli konferencia után telefonon az MTI-nek.

Újabb blokkok tervezését kellene mérlegelni

Tárca nélküli miniszter, 2017. október 5. 14:43

Megkerülhetetlennek nevezte a paksi bővítést Süli János, az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését.

Hatalmas lehetőség a paksi erőmű bővítése

Tárca nélküli miniszter, 2017. szeptember 10. 16:42

Az egész ország számára hatalmas lehetőségnek nevezte a paksi erőmű bővítését Süli János, a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó szenátusi ülésén.

Hamarosan megkezdődhet az elvégzett paksi munkák kifizetése

Tárca nélküli miniszter, 2017. augusztus 23. 19:04

Dolgoznak a Paksi Atomerőmű bővítésére szóló orosz fővállalkozói szerződés keretében már elvégzett munkák kifizetésén - mondta Aszódi Attila, a Miniszterelnökség Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szerdán az Inforádió Aréna műsorában.

Paksi bővítés - A tárca nélküli miniszter bízik a befejezés határidejének tartásában

Tárca nélküli miniszter, 2017. május 8. 16:13

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bízik abban, hogy Paks II. 2026-ban üzemelni fog, az előkészítő beruházások a jövő év elején indulhatnak.

Miniszteri esküt tett az Országgyűlés előtt Süli János

Tárca nélküli miniszter, 2017. május 2. 15:47

Az Országgyűlés keddi ülésén esküt tett Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter.

A köztársasági elnök kinevezte a beruházásért felelős tárca nélküli minisztert

Kormányzat, 2017. április 26. 12:01

Áder János köztársasági elnök kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré Süli Jánost szerdán Budapesten.