Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Videók

Libalakoma kampányt indít a Magyar Turisztikai Ügynökség

Libalakoma kampányt indít a Magyar Turisztikai Ügynökség2017. november 7.

A Szent Márton-napi hagyományok újjáélesztésére, megismertetésére november 11-ig tartó libalakoma kampányt indít a Magyar Turisztikai Ügynökség - jelentette be Guller Zoltán vezérigazgató sajtótájékoztatón.
Mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál a rezsicsökkentésnek köszönhetően

Mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál a rezsicsökkentésnek köszönhetően2017. október 31.

Amióta huszonöt százalékkal csökkentette a kormány a gáz, az áram és a távhő árát, a magyar családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg a rezsicsökkentéseknek köszönhetően, összesen pedig mintegy 1100 milliárd forint maradt a családoknál 2013 eleje óta - mondta Aradszki András sajtótájékoztatón.
Történelmi nyarat zárt a turizmus

Történelmi nyarat zárt a turizmus2017. szeptember 11.

Történelmi nyarat zárt a magyar turizmus, ugyanis a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint júliusban 30 százalékkal nőttek a külföldiektől származó szállásdíjbevételek az előző év azonos időszakához képest - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.
Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére

Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére2017. augusztus 21.

1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez.
27 kerékpáros útszakaszra kötött tervezési szerződést a kormány és a NIF Zrt.

27 kerékpáros útszakaszra kötött tervezési szerződést a kormány és a NIF Zrt.2017. augusztus 18.

A kormány és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a sikeres közbeszerzési eljárások után 27 tervezési szerződést írt alá nettó 603 millió forint értékben idén júliusban - jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.
Támogatja a kormány az eplényi és a mártaszentistváni sípályák fejlesztéseit

Támogatja a kormány az eplényi és a mártaszentistváni sípályák fejlesztéseit2017. augusztus 16.

Egyenként százötvenmillió forinttal támogatja a kormány az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztéseit - közölte a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáráért felelős kormánybiztos.
Tovább fejlesztik a lovas turisztikai infrastruktúrát

Tovább fejlesztik a lovas turisztikai infrastruktúrát2017. augusztus 15.

A Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által elnyert pályázat például lovak pihenésére is alkalmas megállóhelyek kiépítését, képzéseket, informatikai háttér biztosítását foglalja magába - mondta Révész Máriusz Harsányban.
Elindult a háztartási nagygépek csereprogramja

Elindult a háztartási nagygépek csereprogramja2017. augusztus 7.

Hétfőn elindult a háztartási nagygépek csereprogramja, elsőként az észak-alföldi régióban élők nyújthatják be a támogatási igényeiket - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára az Otthon Melege Program háztartási nagygépcsere alprogramjának sajtótájékoztatóján.
Kimagasló a világbajnokság hatása az országimázsra

Kimagasló a világbajnokság hatása az országimázsra2017. augusztus 1.

A vizes világbajnokság hatása kimagaslóan jó Magyarország imázsára, a külföldi turisták elégedettek az országgal - ismertette Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Újraosztották a kisvasutak fejlesztési forrásait

Újraosztották a kisvasutak fejlesztési forrásait2017. július 26.

Újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot, ezzel a kormány újabb lépést tett a keskeny nyomtávú kisvasutak közlekedésbiztonságának javításáért, infrastruktúrájának fejlesztéséért - hangsúlyozta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Mindent biztosítunk egy tökéletes versenyhez

Mindent biztosítunk egy tökéletes versenyhez2017. július 11.

Seszták Miklós szerint a szervezők mindent biztosítanak, hogy tökéletes legyen a pénteken kezdődő magyarországi vizes világbajnokság.
Turisztikai fejlesztési program indul 300 milliárd forintos keretösszeggel

Turisztikai fejlesztési program indul 300 milliárd forintos keretösszeggel2017. július 3.

Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indul el a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
Óriási lehetőség előtt áll a turizmus

Óriási lehetőség előtt áll a turizmus2017. június 28.

dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott előadást a balatoni fejlesztésekről.
Komoly eredmények a hazai közúti árufuvarozás versenyképességének javításában

Komoly eredmények a hazai közúti árufuvarozás versenyképességének javításában2017. június 28.

Az ágazat magyarországi vállalkozásai versenyhelyzetének erősítését célzó kormányzati intézkedéssorozat legtöbb eleme már megvalósult, azonban a szektor számára súlyos kihívást jelentenek a nyugat-európai protekcionista piacvédő lépések – hangzott el Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Wáberer György miniszterelnöki megbízott közös sajtótájékoztatóján 2017. június 28-án, Budapesten.
1400 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében közlekedési célokra

1400 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében közlekedési célokra2017. június 1.

Az ideinél is több, csaknem 1400 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedési célokra a jövő évi költségvetésben, amelyből 775 milliárd forint fordítható közlekedésfejlesztésre - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Új tornateremben sportolhatnak a kistarcsai diákok

Új tornateremben sportolhatnak a kistarcsai diákok2017. május 31.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Pest megyében. Az ünnepségen beszédet mondott Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár és Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.