A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Pest megyében.

A kormány 2014-ben döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program elindításáról, amelynek első ütemében folyamatosan épülnek a XXI. századi körülményeket biztosító új létesítmények. Kistarcsán összesen 318 millió forintból készült el a tornaterem. A kivitelezés költségeit teljes egészében központi költségvetési forrás fedezte, tehermentesítve a helyi önkormányzatot a fejlesztéssel járó terhek alól.

Kép letöltéseFotó: Hossala Tamás

A programot irányító fejlesztési tárca részéről Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: „A magyar kormány az ifjúság testi egészségének fejlesztését nemzeti ügynek tekinti. A mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1,2 millió gyerek mozog rendszeresen. A családi minták és szokások mellett az egészséges életre való nevelésben az iskola tehet a legtöbbet gyermekeinkért. A program lendületes megvalósításával ehhez kíván megfelelő körülményeket biztosítani a fejlesztési minisztérium.”

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: „A sport megtanítja a fiatalokat csapatban dolgozni, egymást segíteni, egy közös célért küzdeni. A gyermekkori sportolás bizonyítottan pozitív hatással van a felnőttkori sportolási hajlandóságra. A mindennapos iskolai testnevelés és diáksport jelentősége a korosztály fogékonyságában rejlik.”

Kép letöltéseFotó: Hossala Tamás

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a kistarcsai tornateremmel együtt eddig 25 létesítményt adtak át. A program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás épül meg országszerte. Csak Fejér megyében az elmúlt egy hónapban két új tornatermet adtak át Gárdonyban és Pázmándon. Legutóbb Érd gazdagodott egy bútorokkal és sporteszközökkel felszerelt tornateremmel.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)