Folytatódnak a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tornaterem beruházások Konyáron is. A diákok várhatóan a 2016/2017-es tanévben birtokba vehetik az új tornatermet, melyet Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelentett be az alapkőletételi ünnepségen 2016. május 20-án.

A Hajdú-Bihar megyei Konyáron 322 millió forintból épül tornacsarnok a település rendezvényterén, a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája közvetlen közelében. Homlokzati kialakításában a szomszédos klasszicista templom egyszerű oszloptagozatait idézi, hófehér színével ahhoz igazodik. A fejlesztés központi szerepet játszik a település életében, hiszen a tornaterem a mindennapos testnevelésórákon túl - oktatási időn kívül - más közösségi rendezvények megtartására is alkalmas.

Kép letöltéseFotó: Budai Béla (NSK)

Boros Anita elmondta: „A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015 áprilisában vette át a program lebonyolítását, és az azóta eltelt időszakban sikerült a megvalósítás pályájára állítani a beruházásokat. A felgyorsult fejlesztéseknek köszönhetően az új létesítményeket a tervek szerint már a következő tanévben átadhatjuk, biztosítva ezzel a mindennapos rendszeres sportolás lehetőségét.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első  ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A Programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A Program keretében Hajdú-Bihar megyében a konyári beruházás mellett Bárándon tornaszoba, Kabán, Nagyrábén és Sárrétudvarin tornaterem, Derecskén tanuszoda, Mikepércsen tanterem épül.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)