A Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Raffai Lajos Tagiskolája tornaszobájának alapkövét tették le 2016. március 17-én, Bárándon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban megvalósuló beruházás várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben elkészül.

Kép letöltéseFotó: Gombos Tibor/Ladány TV„A köznevelési létesítmények teljes egészében hazai forrásból megvalósuló korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához, gyarapodásához” - mondta az ünnepségen Boros Anita vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó helyettes államtitkár.

A hajdú-bihari községben több mint 182 millió forintból megvalósuló beruházás során egy 12x24 méteres tornaszoba épül, amely a mindennapos testnevelési órák megtartásához biztosít megfelelő helyszínt.

Boros Anita beszédében kiemelte: „Az új létesítmény színvonalas körülmények között teszi lehetővé a sportolást a diákok számára, így a program céljaihoz kapcsolódva megalapozza, hogy a testmozgás életük alapvető és természetes részévé váljon, arra később, felnőtt korukban is igényük legyen.”

Kép letöltéseFotó: Gombos Tibor/Ladány TV

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 26 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a Kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Hajdú-Bihar megyében a bárándi beruházás mellett Kabán, Konyáron, Nagyrábén, Sárrétudvarin és Szerepen tornaterem, Derecskén tanuszoda és Mikepércsen tanterem épül.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)