Közigazgatási Államtitkárság

Dr. Czepek Gábor

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

A közösségtudat a nemzet összetartó ereje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. augusztus 24. 9:18

A világ magyarsága egy közösség, a magyar kormány felelősségtudata az egész Kárpát-medencére kiterjed – mondta el Mernyei Ákos Péter helyettes államtitkár a Vásárhelyi Forgatagon.

5G fejlesztésről szóló nyilatkozatot írtak alá Észtországban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 18. 15:48

„Az 5G nagyobb hatással lesz a mindennapi életünkre, mint a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztések, hiszen befolyással lesz a közlekedésre, egészségügyre, energiára, földművelésre és számos egyéb szektorra” – mondta el Mernyei Ákos Péter a távközlési miniszterek informális találkozóján, 2017. július 18-án, Tallinnban.

A Párizsi Megállapodás jövőjéről egyeztettek az uniós tagállamok miniszterei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 14. 15:45

A Párizsi Megállapodásból fakadó lehetőségekről, elvárásokról és kihívásokról tárgyaltak a környezetvédelmi és klímapolitikáért felelős miniszterek a 2017. július 13-14. között, Tallinnban megrendezett informális találkozón. A magyar delegációt – a klímapolitikai kérdések megvitatásában – Mernyei Ákos Péter Európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár vezette.

A közúti balesetek súlyos sérültjeinek számát is felére csökkentené az Európai Unió a következő évtizedben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 29. 17:15

A tagállamok szakminisztériumainak vezetői – köztük magyar részről Mernyei Ákos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára - Vallettai Nyilatkozatban köteleződtek el a közlekedésbiztonsági mutatók javítása érdekében tett erőfeszítések fokozása mellett 2017. március 29-én, a máltai fővárosban.

Magyar fejlesztések a legújabb európai Sentinel műhold fedélzetén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 7. 11:39

Több mint 70 magyar tervezésű és gyártású eszközzel bocsátották fel a Sentinel 2B műholdat a Francia Guyana-i Kourou-ból, magyar idő szerint 2017. március 7-én, hajnali 2 óra 49 perckor.

Új katalógusban mutatkozik be a magyar űrszektor

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 28. 12:30

Magyarország teljes jogú taggá válása óta másodszor látogatott el hazánkba Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője, akit Mernyei Ákos, európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár fogadott. Az alkalom tiszteletére mutatták be az első Magyar Űrkatalógust 2017. február 28-án, Budapesten.

Megteremtődtek a magyar-ausztrál légijáratok indításának jogi feltételei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 12:17

Mernyei Ákos Péter európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a kétoldalú légügyi kapcsolatokat szabályozó kormányközi megállapodást írt alá David Stuarttal, Ausztrália Magyarországra is akkreditált bécsi nagykövetével 2016. szeptember 23-án, Budapesten.

Tornaterem építése kezdődik Dabason

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 13. 14:30

A közel 500 millió forintos beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Az ünnepélyes alapkőletételt Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Mernyei Ákos európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár részvételével tartották meg 2016. szeptember 13-án.

Átadták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonának sportpályáját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. május 17. 15:21

A magyar kormány közel 15 millió forintnyi támogatást nyújtott az alapítvány Szent József Gyermekotthona multifunkcionális sportpályájának létrehozásához. A létesítményt 2016. május 16-án avatták fel Szovátán.