Közigazgatási Államtitkárság

Dr. Czepek Gábor

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

A közúti balesetek súlyos sérültjeinek számát is felére csökkentené az Európai Unió a következő évtizedben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 29. 17:15

A tagállamok szakminisztériumainak vezetői – köztük magyar részről Mernyei Ákos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára - Vallettai Nyilatkozatban köteleződtek el a közlekedésbiztonsági mutatók javítása érdekében tett erőfeszítések fokozása mellett 2017. március 29-én, a máltai fővárosban.

Magyar fejlesztések a legújabb európai Sentinel műhold fedélzetén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 7. 11:39

Több mint 70 magyar tervezésű és gyártású eszközzel bocsátották fel a Sentinel 2B műholdat a Francia Guyana-i Kourou-ból, magyar idő szerint 2017. március 7-én, hajnali 2 óra 49 perckor.

Új katalógusban mutatkozik be a magyar űrszektor

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 28. 12:30

Magyarország teljes jogú taggá válása óta másodszor látogatott el hazánkba Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője, akit Mernyei Ákos, európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár fogadott. Az alkalom tiszteletére mutatták be az első Magyar Űrkatalógust 2017. február 28-án, Budapesten.

Megteremtődtek a magyar-ausztrál légijáratok indításának jogi feltételei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 12:17

Mernyei Ákos Péter európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a kétoldalú légügyi kapcsolatokat szabályozó kormányközi megállapodást írt alá David Stuarttal, Ausztrália Magyarországra is akkreditált bécsi nagykövetével 2016. szeptember 23-án, Budapesten.

Tornaterem építése kezdődik Dabason

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 13. 14:30

A közel 500 millió forintos beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Az ünnepélyes alapkőletételt Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Mernyei Ákos európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár részvételével tartották meg 2016. szeptember 13-án.

Átadták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonának sportpályáját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. május 17. 15:21

A magyar kormány közel 15 millió forintnyi támogatást nyújtott az alapítvány Szent József Gyermekotthona multifunkcionális sportpályájának létrehozásához. A létesítményt 2016. május 16-án avatták fel Szovátán.

Harminchoz közelít a fejlesztési tárca stratégiai partnereinek száma

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. március 22. 10:41

Újabb két szakmai szervezettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. március 22-én, Budapesten. A tárcával elsősorban a jogszabályok előkészítése terén szorosabban együttműködő szervezetekhez ezúttal a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége és a Magyar Közös Képviselők Egyesülete csatlakozott.

Kobayashi Ken-Ichiro vezényelt a 70 éves MÁV Szimfonikusok gálakoncertjén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. május 6. 8:16

A MÁV Szimfonikus Zenekar, melynek nevével a zenetörténet meghatározó pillanatai fonódtak egybe, felvállalta azt a küldetést, hogy zeneértő, a művészetekre, a világ sokszínűségére nyitott nemzedékeket neveljen ki – jelentette ki Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára az együttes 70. jubileumi gálahangversenyén.

Bemutatta államtitkárait Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. június 16. 10:37

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.