Több mint 200 vasúti szakember részvételével rendezték meg az Európai Unió Vasúti Ügynökségének (ERA) támogatásával az ötödik Regionális ERA WorkShopot 2017. november 7-én, Budapesten.

Tóth Andor közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédében kifejtette, hogy az Európában egyedülálló rendezvény magas színvonalú ismeretek megszerzését teszi lehetővé a magyar és közép-európai szakemberek számára. Kiemelte, hogy a negyedik vasúti csomag sikeres bevezetésének támogatása és a hazai piaci szereplők felkészítése a 2019 nyarán bekövetkező változásokra a szakminisztérium kiemelt célja és vállalása.

Tóth Andor bejelentette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az ERA között létrejött együttműködési megállapodásnak is köszönhetően a magyar Nemzeti Biztonsági Hatóság projektekkel csatlakozik a „Shadow Running” programhoz. Magyarország a 2004 óta az Európai Unióhoz csatlakozott tagállamok közül így elsőként segítheti ebben a formában az Ügynökség felkészítését a piaci, szabályozási változásokra.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)