A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva ismét meghirdeti egyéni, családi és csoportos kreatív pályázatát. Az alkotások a 2016-os Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva a kötöttpályás közlekedési módokat népszerűsítik majd.

A pályamunkák az idén 170 éves évfordulóját ünneplő vasút mellett a nagyvárosokban közlekedő villamos, a fővárosi metró, a HÉV vagy a fogaskerekű járműveit, továbbá elképzelt lehetőségeket mutatnak be a felesleges egyéni autóhasználat kiváltására. A három kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott technika) külön díjazzák hét csoport (óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, 14-18 éves, fiatal felnőtt, családi és csoportos alkotások) legjobbjait. A környezetbarát eszközök és anyagok felhasználásával készült művek az elbírálásnál előnyben részesülnek.

A hagyományos pályázatot évről évre növekvő érdeklődés mellett rendezik meg a minisztériumok, tavaly több mint 1400 pályamunka érkezett az ország minden részéből és a határokon túlról is.

A pályázatokat 2016. június 30-ig kell postára adni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Európai Mobilitási Hét” pályázat 1440 Budapest, Pf. 1. címre vagy elektronikus úton beküldeni az [[[cPni8TNTN3OxOZW1oZm90b3BhbHlhemF0QG5mbS5nb3YuaHU=]]] e-mailre.

A szeptemberi Európai Mobilitási Hétre tervezett eredményhirdetésen és díjátadón a kiíró tárcák és a támogatók jóvoltából értékes díjak találnak majd gazdára.

A részletes pályázati információkat a www.emh.kormany.hu oldalon érdemes keresniük az érdeklődőknek.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)