Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság

dr. Homolya Róbert

közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Kezdődhet a 67-es gyorsforgalmi út első szakaszának kivitelezése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. június 14. 14:06

Megkezdődhet a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út fejlesztésének első szakasza, miután szerdán aláírták a kivitelezői szerződést Kaposváron.

Új elméleti vizsgakérdések a traktorosoknak is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. június 9. 13:57

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017 szeptemberétől korszerűsíti a közúti járművezető képzéshez kapcsolódó „T” (mezőgazdasági vontató) kategóriás elméleti vizsgakérdéseket. Az eredményes felkészülés érdekében a kérdéssor mától elérhető és szabadon böngészhető az interneten.

A brüsszeli szabályozási tervek hátrányosak a közép-európai fuvarozók számára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. június 8. 19:06

„Az Európai Bizottság friss javaslatai a közúti fuvarozás területén a protekcionista piacvédelmi intézkedéseknek kedveznek, jelentős többletköltségekkel és adminisztratív terhekkel járhatnak az ágazat közép-kelet-európai vállalatai számára. A tervezett előírások rontják az európai versenyképességet, veszélyeztetik a munkahelyeket, és a fuvarozói szolgáltatások árának megemelkedését okozzák, aminek egyértelműen a fogyasztók a vesztesei” - jelentette ki Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a Közlekedési Tanács ülésén 2017. június 8-án, Luxembourgban.

Idén szeptemberben is Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. június 1. 15:20

Több éves szokás szerint nyitókonferenciával léptette intenzívebb szakaszba a kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányára való felkészülést a fejlesztési tárca 2017. június 1-jén, Budapesten. A programsorozat nemzeti koordinátoraként a minisztérium 2017-ben is vissza nem térítendő támogatással segíti a hazai rendezvények megvalósítását.

1400 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében közlekedési célokra

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. június 1. 13:34

Az ideinél is több, csaknem 1400 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedési célokra a jövő évi költségvetésben, amelyből 775 milliárd forint fordítható közlekedésfejlesztésre - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Biztosítottak a források a budapesti kötöttpályás közlekedési fejlesztésekre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 31. 11:37

Biztosítottak a források a tervezett budapesti kötöttpályás közlekedési fejlesztésekre, a tervek szerint 5-10 év alatt valamennyi HÉV-vonalat felújítanak és lecserélik a vonatállományt - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a KözlekedésVilág konferencián.

Bérlettel június teljes első hete május

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 31. 9:11

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két nappal meghosszabbítja a májusra szóló havi és második félhavi vasúti és autóbuszos bérletek érvényességi idejét. A GYSEV, a MÁV-START, a Volánbusz és a régiós közlekedési központok (korábbi Volánok) helyközi járatain e bérleteket 2017. június 7-én 24:00 óráig fogadják el a jegyvizsgálók.

2020-ig 1000 milliárd forintot költenek a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére

Kormányzat, 2017. május 26. 15:15

2020-ig a kormány 1000 milliárd forintot költ a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére - mondta Tuzson Bence pénteken az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkő-letételi ünnepségén Dunakeszin.

Megérkezett az első két új villamos mozdony a GYSEV flottájába

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 9:15

A vasúttársaság márciusban jelentette be, hogy 9 darab Vectron vontató járművet rendel a Siemenstől. Az első új mozdonyt 2017. május 23-án avatták fel a soproni vasútállomáson.