Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, a légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó HungaroControl idén is megtartotta hagyományos eseményét Budapesten, 2017. február 9-én.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár és Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a rendezvényt.

Kép letöltéseFotó: HungaroControl

Boros Anita kiemelte: „A HungaroControl egy olyan sikeres társaság, amely folyamatosan javuló teljesítményével bizonyítja: innovációban otthon vagyunk, sőt élen járunk Európában, hiszen a társaság nemcsak a magyar állam ékköve, hanem méltán megállja a helyét a régió, sőt az Európai Unió porondján is.”

Mosóczi László szerint a társaság jelentőségét a hazai légiközlekedés forgalmi adatai is jól tükrözik: „A budapesti légikikötő fennállása során 2016-ban először fogadott több mint 11 millió utast, zsinórban harmadik éve múlva felül a korábbi rekordot. Ferihegyről ma már több mint 100 célállomás érhető el közvetlenül, és még mindig világosan láthatóak a növekedési tartalékok a rendszerben.”

Kép letöltéseFotó: HungaroControl

A HungaroControl évek óta nyereséges állami tulajdonú vállalat, nem részesül költségvetési támogatásban. Éves árbevételének több mint 98%-át partnereik, a légitársaságok fizetik, folyamatos fejlesztéseivel pedig a közvagyon gyarapítását segíti elő.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)