Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az uniós klímapolitikát hosszú távon meghatározó döntéseket hozott a Környezetvédelmi Tanács

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. október 18. 14:59

A tagállamok illetékes miniszterei az Európai Unió 2021 és 2030 közötti klímapolitikájának fő elemeit tartalmazó jogszabálytervezeteket vitattak meg és fogadtak el 2017. október 13-án, a Környezetvédelmi Tanács luxembourgi ülésén.

Színes családi programokkal is várjuk az ünneplőket október 23-án

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 18. 13:22

Október 23-a a családok ünnepe is, a Terror Háza Múzeum előtti díszünnepségen túl számos programmal várják a családokat is, a mozi, a múzeum, a koncert és a különleges fényfestés csak néhány program az ünnepi hétvégéről - mondta el Kiss Anita, az ünnepségek szervezéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke az MTI-nek szerdán.

Átadták a Győr-Gönyű országos közforgalmú kikötőt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 18. 13:12

Átadták a nyolcmilliárd forint állami támogatásból megvalósult Győr-Gönyű országos közforgalmú kikötőt, amely a nyugat-dunántúli régió legnagyobb intermodális központja - hangzott el az átadón egy dunai hajón szerdán.

Interaktív ’56-os diákverseny Budapest utcáin

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 18. 12:44

Általános és középiskolások történelmi utazásra indulva, mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit 2017. október 23-tól, Budapesten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2017. évi támogatására (FV-II-17)

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2017. október 17. 16:07

A pályázat célja a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása annak érdekében, hogy az oktatásban a rendelkezésükre álló eszközökkel a fogyasztóvédelmet széles társadalmi alapokra helyezzék, kialakítsák, erősítsék és terjesszék az általános- és középiskolások körében a tudatos fogyasztói magatartást.

Október 23. a szabadság napja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 11:59

"A magyar a szabadság népe": ahogy 1956-ban is meg kellett küzdeni a szabadságért, úgy most is "harcolni kell, hogy minden olyan értéket, amely Magyarország számára fontos, meg tudjunk őrizni" - hangsúlyozta Kara Ákos sajtótájékoztatón. Hozzátette: ebben segítenek a nemzeti ünnepek, és ennek jegyében készülnek az október 23-ai megemlékezésekre is.

Lemondott a vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 11:29

Boros Anita 2015-től töltötte be tisztségét, és látta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikai államtitkári feladatait is. Szakmai irányítása alatt folytatódott a közvagyon ésszerű, gazdaságos hasznosítása, miközben a vagyonkezelési viszonyok átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé váltak.

További célzott ellenőrzések a szabálysértő fővárosi taxisok kiszűréséért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 17. 9:46

Csaknem 1250 járművet ellenőriztek az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akcióban a közlekedési hatóság szakemberei. A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében a bevált gyakorlat folytatását tervezi.

Gerendai, Széll és Zoób az idei Pro Turismo-díjasok között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 16. 19:01

Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották.

Szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget kapnak az iskolák

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 11:49

Megkezdődik a digitális oktatásfejlesztés: a kormány döntésének köszönhetően 2019 végig 4000 állami általános és középiskola, valamint szakképző intézmény kap szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget. A beruházás 31 milliárd forintból valósul meg.