Új közösségi és rendezvényházat adott át Aradszki András államtitkár Érd-Parkvárosban.

T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármester az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón közölte, a 228 millió forintos beruházást a Spar Magyarország finanszírozta, az intézményt Érd városa kedvezményesen, tíz éven keresztül havi bruttó 510 ezer forintért bérli, azután pedig egymillió forint plusz áfáért fogja megvásárolni.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára, helyi parlamenti képviselő kiemelte, hogy egyre több fejlesztés valósul meg a városrészben, megújultak például az orvosi rendelők, az óvodák és több utca kapott aszfaltborítást.

Szólt arról is, hogy a Modern városok program keretében új óvoda és köznevelési centrum létesül, amelynek kivitelezési munkái már megkezdődtek. A projektet a kormány és az Európai Unió 300 millió forinttal támogatta - fűzte hozzá Aradszki András.

Kitért arra, hogy újjáépítik a Teleki Sámuel iskolát is, amelynek tornatermét már korábban felújították, de bővíteni fogják.

Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárságának főosztályvezetője reményét fejezte ki, hogy az új közösségi tér találkozási pont lesz Érd legnépesebb városrészében. Hozzátette: fontosak a hasonló kulturális és gazdasági fejlesztések, amelyek a város minden korosztálya számára biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget.

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a cég számára - amely egy osztrák családi vállalkozás - mindig fontosak voltak a családi értékek, a családokat és a közösségeket mindig igyekeztek támogatni.

A cég közleménye szerint a közösségi ház 737 négyzetméteres telken, 10 hónap alatt épült fel. Alapterülete 373 négyzetméter. Olvasótermében színpad is van.

(MTI)