Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Az év végéig döntés születhet a negyedik paksi blokk üzemidő-hosszabbításáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 15:59

Magyarországon az atomenergia a villamosenergia-termelés megbízható forrásaként biztosítja a fogyasztók számára a stabil ellátást, és a jövőben is a hazai áramszükséglet jelentős részét fedezheti – mondta felszólalásában a magyar delegáció vezetője, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2017. szeptember 18–22. között zajló 61. közgyűlésén Bécsben.

Közösségi házat adtak át Érden

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 7. 14:23

Új közösségi és rendezvényházat adott át Aradszki András államtitkár Érd-Parkvárosban.

Megfelelő intézkedésekkel ellensúlyozhatók a hazai bányászati szektor kihívásai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 1. 18:08

A kormányzat érdekelt a piaci alapú bányászati beruházások megvalósulásában, ezért arra törekszik, hogy intézkedései a jövőben is ösztönözzék a szektorális befektetéseket – mondta Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára Úrkúton, a helyi mangánbánya elmúlt 100 évének tiszteletére rendezett ünnepségen.

Sikertörténet a bányászati koncessziós pályázatok kiírása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 31. 16:22

Tatabánya, 2017. augusztus 31. csütörtök (MTI) - Sikertörténetnek nevezte a bányászati koncessziós pályázatok kiírását Aradszki András energiaügyi államtitkár csütörtökön Tatabányán, a 67. Bányásznap központi ünnepségén. Négy ütemben, összesen 34 felhívásra, 24 szerződést kötöttek bányászati tevékenységet végezni kívánó vállalkozásokkal, aminek eredményeképpen az államháztartásba nettó 8,5 milliárd forint koncessziós díj folyt be.

Magyarország nem támogatta az Európai Tanács következtetéseitől való eltérést az uniós energiahatékonysági cél meghatározásában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:30

Hazánk nem tartja elfogadhatónak azt a gyakorlatot, amely alapján rövid időszak alatt már második alkalommal írják felül az Európai Tanács politikai iránymutatását.

A kormány számára stratégia cél az e-mobilitás erősítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 14:46

A kormány számára stratégia cél az e-mobilitás erősítése, ezért szeretné, ha 2020-ra 30 ezer elektromos autó járná az ország útjait a Jedlik Ányos tervnek köszönhetően - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára pénteken, Mogyoródon egy elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőpont átadásán.

Magyarország jelentősen előrelépett az energiaellátás biztonságában az IEA szerint

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 15. 15:10

Magyarország jelentősen előrelépett az energiaellátás biztonságában a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) értékelése szerint az utóbbi években - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az IEA magyar energiapolitikát értékelő jelentésének bemutatóját követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az energiaellátás biztonsága fontosabb a piaci érdekeknél

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 30. 17:41

A megújuló energiaforrások megfelelő integrálásához jelentős fejlesztésekre van szükség műszaki, szabályozási és piactervezési oldalról is – hívta fel a figyelmet Kádár Andrea Beatrix energetikáért felelős helyettes államtitkár a 2. Közép-Kelet-Európai Energiapolitikai Fórumon, 2017. május 30-án, Budapesten.

Az atomenergia az éghajlatvédelmet szolgáló dekarbonizációs eszköz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 9:07

Az energetikának – és benne a nukleáris energiatermelésnek – továbbra is az emberiség jólétét és a fenntartható fejlődést kell szolgálnia – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a 2017. május 22-23. között Prágában megrendezett Európai Nukleáris Energia Fórum (ENEF) ülésén.

Az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az uniós energiaügyi miniszterek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 9:43

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország azt nem támogatja – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács informális találkozóján a máltai Vallettában, 2017. május 18-án.