Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 10. 8:50

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését a CESEC munkacsoport idei miniszteri ülésén, amelynek célja a közép- és délkelet-európai földgáz összeköttetések megteremtése és az energiabiztonság megerősítése.

Magyarország nem mondhat le a fosszilis energiahordozókról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 1. 16:09

Az energiabiztonság nemcsak gazdasági, hanem egyre inkább geopolitikai stratégiai kérdés is, ezért a hazai energiapolitikában egyre nagyobb hangsúlyt kap az állami szerepvállalás – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára 2016. szeptember 1-jén, a Bányásznap országos központi ünnepségén, Gyöngyösön.

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 8:15

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját, a beruházásnak köszönhetően csökkennek a torlódások, a balesetveszély és a járművek amortizációja.

Átadták az M7-M0-s autópálya törökbálinti csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 13:43

Az autósok péntek délután vehetik birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Naperőmű épült Sajóbábonyban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. július 6. 14:46

Magyarország úgy lehet képes megfelelni az egyre szigorúbb klíma- és környezetvédelmi feltételeknek, ha kizárólagosságot nélkülöző, modern technológiájú és versenyképes erőművekből álló energiaportfóliót alakít ki és működtet" - hangsúlyozta Aradszki András a 200 millió forintos beruházásban megépült 500 kilowatt teljesítményű naperőmű átadásán, 2016. július 6-án, Sajóbábonyban.

Bányászati koncessziós pályázatok 10 területre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 17. 12:31

Tíz magyarországi területre jelentek meg új, nyilvános bányászati koncessziós pályázati felhívások. A lehetséges befektetők szénhidrogén kutatása, feltárása és kitermelése céljából Bázakerettye, Bucsa, Heves, Jászárokszállás, Körösladány, Mezőtúr, Okány-Nyugat, Zala-Kelet és Zala-Nyugat, geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására pedig Győr területére nyújthatnak be pályázatot.

A bányászat garantálhatja a magyar termékek egyedülálló minőségét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 16. 16:01

Kasó Attila miniszteri biztos is részt vett azon a 2016. június 16-i konferencián és kerekasztal-beszélgetésen, ami az ásványi anyagok mezőgazdasági célú felhasználási lehetőségeit vizsgálta. A miniszteri biztos a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei előtt a bányászati fejlesztésekről tartott előadást.

Átadták a negyvenöt milliárd forintból épült dunaújvárosi hőerőművet

Kormányzat, 2016. június 10. 18:59

Negyvenöt milliárd forintos befektetéssel épített hőt és villamos energiát előállító erőművet adtak át pénteken Dunaújvárosban. Az újonnan épített erőművet Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és a tulajdonosok részéről Thomas Prinzhorn avatta fel.

A megvalósult energetikai jogszabály-módosítások hozzájárulnak az e-mobilitás elterjedéséhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 15:00

Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár szakpolitikai előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) megrendezett E-mobilitás konferencián, 2016. június 9-én. Ezt követően az államtitkár részt vett a Közlekedéstudományi Egyesület, a Jedlik Ányos Klaszter, a BCE és annak Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontja által szervezett kerekasztal-beszélgetésen is.