Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Újabb blokkok tervezését kellene mérlegelni

Tárca nélküli miniszter, 2017. október 5. 14:43

Megkerülhetetlennek nevezte a paksi bővítést Süli János, az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését.

Erősödik a közép-kelet és délkelet-európai országok árampiacainak összeköttetése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 28. 16:19

A regionális együttműködés új területekre való kiterjesztéséről állapodtak meg a résztvevő országok és az Európai Bizottság képviselői a Közép- és Dél-Kelet-Európa gázpiaci összeköttetések létrehozásával foglalkozó, ún. CESEC magas szintű munkacsoport 2017. szeptember 28-i miniszteri ülésén, Bukarestben.

Megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 27. 14:02

Idén kilenc szénhidrogénes (Békéssámson, Drávapalkonya, Fedémes, Hatvan, Körösladány, Őrség, Somogybükkösd, Somogyvámos és Tab) és egy geotermikus területre (Gádoros) nyújthattak be pályázatot az iparági befektetők. A hét pályázat közül formailag hat minősült érvényesnek, négy területre (Hatvan, Fedémes, Körösladány és Tab) nem érkezett ajánlat.

Az év végéig döntés születhet a negyedik paksi blokk üzemidő-hosszabbításáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 15:59

Magyarországon az atomenergia a villamosenergia-termelés megbízható forrásaként biztosítja a fogyasztók számára a stabil ellátást, és a jövőben is a hazai áramszükséglet jelentős részét fedezheti – mondta felszólalásában a magyar delegáció vezetője, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2017. szeptember 18–22. között zajló 61. közgyűlésén Bécsben.

Közösségi házat adtak át Érden

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 7. 14:23

Új közösségi és rendezvényházat adott át Aradszki András államtitkár Érd-Parkvárosban.

Megfelelő intézkedésekkel ellensúlyozhatók a hazai bányászati szektor kihívásai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 1. 18:08

A kormányzat érdekelt a piaci alapú bányászati beruházások megvalósulásában, ezért arra törekszik, hogy intézkedései a jövőben is ösztönözzék a szektorális befektetéseket – mondta Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára Úrkúton, a helyi mangánbánya elmúlt 100 évének tiszteletére rendezett ünnepségen.

Aradszki: sikertörténet a bányászati koncessziós pályázatok kiírása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 31. 16:22

Tatabánya, 2017. augusztus 31. csütörtök (MTI) - Sikertörténetnek nevezte a bányászati koncessziós pályázatok kiírását Aradszki András energiaügyi államtitkár csütörtökön Tatabányán, a 67. Bányásznap központi ünnepségén. Négy ütemben, összesen 34 felhívásra, 24 szerződést kötöttek bányászati tevékenységet végezni kívánó vállalkozásokkal, aminek eredményeképpen az államháztartásba nettó 8,5 milliárd forint koncessziós díj folyt be.

Magyarország nem támogatta az Európai Tanács következtetéseitől való eltérést az uniós energiahatékonysági cél meghatározásában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:30

Hazánk nem tartja elfogadhatónak azt a gyakorlatot, amely alapján rövid időszak alatt már második alkalommal írják felül az Európai Tanács politikai iránymutatását.

Stratégiai jelentőségű a magyar-horvát földgázkapcsolat kiépítéséről szóló szándéknyilatkozat

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. június 20. 18:29

Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy a jövőben déli irányból is tudjon gázt vásárolni, ezért stratégiai fontosságú a magyar-horvát kétirányú földgázkapcsolat megteremtéséről szóló szándéknyilatkozat - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a dokumentum aláírása után.