Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket a nemzeti konzultáció során

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 22. 15:43

Budapest, 2017. március 22., szerda (MTI) - A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára.

Magyarország a szénmentesítés irányába halad

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 10. 8:45

Az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak kiküszöbölésében Magyarországnak olyan eszközei vannak, amelyek figyelembe veszik azt, hogy nem kockáztatható sem a fogyasztók ellátásának biztonsága, sem a dekarbonizációs célok elérése – mondta dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára a Hungarian Energy Investors Forum 2017 konferencián március 9-én, Budapesten.

Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 6. 15:47

Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához, ezt több más uniós tagállam is támogatja, ellentétben Brüsszel véleményével - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón.

A nemzeti szuverenitást nem korlátozhatja az EU energiaügyi szabályozása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 27. 17:07

„A végfogyasztói árszabályozás kivezetése Magyarország számára elfogadhatatlan, mivel szükségtelenül korlátozná a tagállamok mozgásterét a fogyasztók védelmében” – hangsúlyozta a magyar delegáció vezetőjeként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács 2017. február 27-ei ülésén, Brüsszelben.

Új bányászati koncessziós szerződések a hazai ásványvagyon hasznosítására

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 17. 14:18

A fejlesztési tárca 2016 júniusában közzétett bányászati felhívásán nyertes mindkét pályázó, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. is aláírta a koncessziós szerződést.

Biztosított Magyarország energiaellátása a rendkívüli hidegben is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. január 10. 12:15

Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást - mondta Aradszki András sajtótájékoztatón.

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 6. 13:27

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre, a hajléktalanellátó rendszer, valamint a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek munkatársainak felkészítése megtörtént, a földgázellátás pedig folyamatos - mondta közös sajtótájékoztatóján Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

Miniszteri döntés a negyedik bányászati koncesszió nyerteseiről

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 16:09

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. köthet koncessziós szerződést szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Bázakeretttye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területére.

Energia Tanács ülés az energiabiztonságért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 9:31

Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár vezetésével vett részt a magyar delegáció az Energia Tanács ülésén 2016. december 5-én, Brüsszelben, ahol több jelentős energiabiztonságot érintő kérdés is felmerült.