Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Miniszteri döntés a negyedik bányászati koncesszió nyerteseiről

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 16:09

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. köthet koncessziós szerződést szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Bázakeretttye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területére.

Energia Tanács ülés az energiabiztonságért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 9:31

Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár vezetésével vett részt a magyar delegáció az Energia Tanács ülésén 2016. december 5-én, Brüsszelben, ahol több jelentős energiabiztonságot érintő kérdés is felmerült.

Szakmai konferencia a hazai ásványi anyagok mezőgazdasági hasznosításáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 17. 12:29

A nemzetgazdaság egyik kiemelt feladata a természeti erőforrásokkal, köztük a mezőgazdasági szempontból értékes ásványi nyersanyagokkal való megfelelő gazdálkodás - jelentette ki Kasó Attila miniszteri biztos a hazai bányászati termékek és ásványi nyersanyagok mezőgazdasági felhasználásáról tartott konferencián 2016. november 16-án, Budapesten.

NFM: az energiapolitika a biztonságos ellátást szolgálja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 15. 16:28

Az energiapolitikai intézkedések a jövőben is a megtartható, biztonságos és versenyképes energiaellátást szolgálják - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiapolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden Siófokon.

A rezsicsökkentés ma is védi a családokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 15. 10:57

Az otthonok felmelegítése az őszi-téli hónapokban a háztartások rezsiköltségeit elkerülhetetlenül megemeli. Ezt a terhet azonban jelentősen mérsékli a kormány által végrehajtott rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően a családok évente átlagosan 110 ezer forintot takarítanak meg - jelentette ki Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

A magyar atomenergiaipar biztonságban látja el a feladatát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 7. 10:35

Egy nyáron lezárult nemzetközi vizsgálat is megerősítette: Magyarország jól felkészült a nukleáris balesetek megelőzésére, kezelésére és elhárítására - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Zajlik a bányászati koncessziós pályázatok értékelése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 11:53

A 2016 júniusában geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására (Győr) és szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére (Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Nyugat és Zala-Nyugat) meghirdetett bányászati koncessziós pályázatokra beérkezett 11 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, míg 3 területre (Heves, Körösladány és Zala-Kelet) nem érkezett ajánlat.

Magyar nukleáris szakértelem a nemzetközi együttműködés szolgálatában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 17:35

Szakértői és intézményei révén Magyarország a jövőben is támogatni kívánja a nukleáris technológia békés célú, biztonságos alkalmazását érintő nemzetközi együttműködéseket és felügyeleti tevékenységeket – hangsúlyozta Aradszki András, a magyar delegáció vezetőjeként a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2016. szeptember 26–30. között zajló jubileumi, 60. közgyűlésén Bécsben.

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 10. 8:50

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését a CESEC munkacsoport idei miniszteri ülésén, amelynek célja a közép- és délkelet-európai földgáz összeköttetések megteremtése és az energiabiztonság megerősítése.