Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Magyarország nem támogatta az Európai Tanács következtetéseitől való eltérést az uniós energiahatékonysági cél meghatározásában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:30

Hazánk nem tartja elfogadhatónak azt a gyakorlatot, amely alapján rövid időszak alatt már második alkalommal írják felül az Európai Tanács politikai iránymutatását.

Stratégiai jelentőségű a magyar-horvát földgázkapcsolat kiépítéséről szóló szándéknyilatkozat

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2017. június 20. 18:29

Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy a jövőben déli irányból is tudjon gázt vásárolni, ezért stratégiai fontosságú a magyar-horvát kétirányú földgázkapcsolat megteremtéséről szóló szándéknyilatkozat - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a dokumentum aláírása után.

A kormány számára stratégia cél az e-mobilitás erősítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 14:46

A kormány számára stratégia cél az e-mobilitás erősítése, ezért szeretné, ha 2020-ra 30 ezer elektromos autó járná az ország útjait a Jedlik Ányos tervnek köszönhetően - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára pénteken, Mogyoródon egy elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőpont átadásán.

Magyarország jelentősen előrelépett az energiaellátás biztonságában az IEA szerint

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 15. 15:10

Magyarország jelentősen előrelépett az energiaellátás biztonságában a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) értékelése szerint az utóbbi években - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az IEA magyar energiapolitikát értékelő jelentésének bemutatóját követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az energiaellátás biztonsága fontosabb a piaci érdekeknél

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 30. 17:41

A megújuló energiaforrások megfelelő integrálásához jelentős fejlesztésekre van szükség műszaki, szabályozási és piactervezési oldalról is – hívta fel a figyelmet Kádár Andrea Beatrix energetikáért felelős helyettes államtitkár a 2. Közép-Kelet-Európai Energiapolitikai Fórumon, 2017. május 30-án, Budapesten.

Érden is elkészült az új tornacsarnok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 16:18

Egy évvel az alapkőletétel után átadták az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium területén megépült tornatermet.

Az atomenergia az éghajlatvédelmet szolgáló dekarbonizációs eszköz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 9:07

Az energetikának – és benne a nukleáris energiatermelésnek – továbbra is az emberiség jólétét és a fenntartható fejlődést kell szolgálnia – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a 2017. május 22-23. között Prágában megrendezett Európai Nukleáris Energia Fórum (ENEF) ülésén.

Az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az uniós energiaügyi miniszterek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 9:43

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország azt nem támogatja – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács informális találkozóján a máltai Vallettában, 2017. május 18-án.

Ha Brüsszelen múlik, akkor a magyar családok több rezsit fizetnek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 19. 10:15

A szabályozott lakossági áramár nem torzítja a piacot, mert az egyetemes szolgáltatásban részt vevők átmehetnek a versenypiacra - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornának.