Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Biztosított Magyarország energiaellátása a rendkívüli hidegben is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. január 10. 12:15

Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást - mondta Aradszki András sajtótájékoztatón.

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 6. 13:27

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre, a hajléktalanellátó rendszer, valamint a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek munkatársainak felkészítése megtörtént, a földgázellátás pedig folyamatos - mondta közös sajtótájékoztatóján Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

Miniszteri döntés a negyedik bányászati koncesszió nyerteseiről

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 16:09

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. köthet koncessziós szerződést szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Bázakeretttye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területére.

Energia Tanács ülés az energiabiztonságért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 9:31

Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár vezetésével vett részt a magyar delegáció az Energia Tanács ülésén 2016. december 5-én, Brüsszelben, ahol több jelentős energiabiztonságot érintő kérdés is felmerült.

Szakmai konferencia a hazai ásványi anyagok mezőgazdasági hasznosításáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 17. 12:29

A nemzetgazdaság egyik kiemelt feladata a természeti erőforrásokkal, köztük a mezőgazdasági szempontból értékes ásványi nyersanyagokkal való megfelelő gazdálkodás - jelentette ki Kasó Attila miniszteri biztos a hazai bányászati termékek és ásványi nyersanyagok mezőgazdasági felhasználásáról tartott konferencián 2016. november 16-án, Budapesten.

NFM: az energiapolitika a biztonságos ellátást szolgálja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 15. 16:28

Az energiapolitikai intézkedések a jövőben is a megtartható, biztonságos és versenyképes energiaellátást szolgálják - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiapolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden Siófokon.

A rezsicsökkentés ma is védi a családokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 15. 10:57

Az otthonok felmelegítése az őszi-téli hónapokban a háztartások rezsiköltségeit elkerülhetetlenül megemeli. Ezt a terhet azonban jelentősen mérsékli a kormány által végrehajtott rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően a családok évente átlagosan 110 ezer forintot takarítanak meg - jelentette ki Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

A magyar atomenergiaipar biztonságban látja el a feladatát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 7. 10:35

Egy nyáron lezárult nemzetközi vizsgálat is megerősítette: Magyarország jól felkészült a nukleáris balesetek megelőzésére, kezelésére és elhárítására - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Zajlik a bányászati koncessziós pályázatok értékelése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 11:53

A 2016 júniusában geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására (Győr) és szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére (Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Nyugat és Zala-Nyugat) meghirdetett bányászati koncessziós pályázatokra beérkezett 11 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, míg 3 területre (Heves, Körösladány és Zala-Kelet) nem érkezett ajánlat.