Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 8:15

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját, a beruházásnak köszönhetően csökkennek a torlódások, a balesetveszély és a járművek amortizációja.

Átadták az M7-M0-s autópálya törökbálinti csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 13:43

Az autósok péntek délután vehetik birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Naperőmű épült Sajóbábonyban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. július 6. 14:46

Magyarország úgy lehet képes megfelelni az egyre szigorúbb klíma- és környezetvédelmi feltételeknek, ha kizárólagosságot nélkülöző, modern technológiájú és versenyképes erőművekből álló energiaportfóliót alakít ki és működtet" - hangsúlyozta Aradszki András a 200 millió forintos beruházásban megépült 500 kilowatt teljesítményű naperőmű átadásán, 2016. július 6-án, Sajóbábonyban.

Bányászati koncessziós pályázatok 10 területre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 17. 12:31

Tíz magyarországi területre jelentek meg új, nyilvános bányászati koncessziós pályázati felhívások. A lehetséges befektetők szénhidrogén kutatása, feltárása és kitermelése céljából Bázakerettye, Bucsa, Heves, Jászárokszállás, Körösladány, Mezőtúr, Okány-Nyugat, Zala-Kelet és Zala-Nyugat, geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására pedig Győr területére nyújthatnak be pályázatot.

A bányászat garantálhatja a magyar termékek egyedülálló minőségét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 16. 16:01

Kasó Attila miniszteri biztos is részt vett azon a 2016. június 16-i konferencián és kerekasztal-beszélgetésen, ami az ásványi anyagok mezőgazdasági célú felhasználási lehetőségeit vizsgálta. A miniszteri biztos a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei előtt a bányászati fejlesztésekről tartott előadást.

Átadták a negyvenöt milliárd forintból épült dunaújvárosi hőerőművet

Kormányzat, 2016. június 10. 18:59

Negyvenöt milliárd forintos befektetéssel épített hőt és villamos energiát előállító erőművet adtak át pénteken Dunaújvárosban. Az újonnan épített erőművet Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és a tulajdonosok részéről Thomas Prinzhorn avatta fel.

A megvalósult energetikai jogszabály-módosítások hozzájárulnak az e-mobilitás elterjedéséhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 15:00

Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár szakpolitikai előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) megrendezett E-mobilitás konferencián, 2016. június 9-én. Ezt követően az államtitkár részt vett a Közlekedéstudományi Egyesület, a Jedlik Ányos Klaszter, a BCE és annak Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontja által szervezett kerekasztal-beszélgetésen is.

A cseppfolyós földgáz elterjedése növelné Európa ellátásbiztonságát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. május 27. 9:40

A cseppfolyós földgáz (LNG) elterjedése növelné Európa energiaellátásának biztonságát - mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

Hazai ásványi nyersanyagok javíthatják a magyar föld termelékenységét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. május 17. 15:01

Magyarország a mezőgazdaság igényeihez képest szinte korlátlan erőforrásokkal rendelkezik nem-fémes ásványi nyersanyagokból, amelyek fizikai és kémiai adottságaiknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a termőföldek talajjavítására – jelentette ki Kádár Andrea Beatrix energetikáért felelős helyettes államtitkár.