Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Aradszki András

energiaügyért felelős államtitkár

Energiaügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A rezsicsökkentés ma is védi a családokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 15. 10:57

Az otthonok felmelegítése az őszi-téli hónapokban a háztartások rezsiköltségeit elkerülhetetlenül megemeli. Ezt a terhet azonban jelentősen mérsékli a kormány által végrehajtott rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően a családok évente átlagosan 110 ezer forintot takarítanak meg - jelentette ki Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

A magyar atomenergiaipar biztonságban látja el a feladatát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 7. 10:35

Egy nyáron lezárult nemzetközi vizsgálat is megerősítette: Magyarország jól felkészült a nukleáris balesetek megelőzésére, kezelésére és elhárítására - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Zajlik a bányászati koncessziós pályázatok értékelése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 11:53

A 2016 júniusában geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására (Győr) és szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére (Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Nyugat és Zala-Nyugat) meghirdetett bányászati koncessziós pályázatokra beérkezett 11 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, míg 3 területre (Heves, Körösladány és Zala-Kelet) nem érkezett ajánlat.

Magyar nukleáris szakértelem a nemzetközi együttműködés szolgálatában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 17:35

Szakértői és intézményei révén Magyarország a jövőben is támogatni kívánja a nukleáris technológia békés célú, biztonságos alkalmazását érintő nemzetközi együttműködéseket és felügyeleti tevékenységeket – hangsúlyozta Aradszki András, a magyar delegáció vezetőjeként a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2016. szeptember 26–30. között zajló jubileumi, 60. közgyűlésén Bécsben.

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 10. 8:50

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését a CESEC munkacsoport idei miniszteri ülésén, amelynek célja a közép- és délkelet-európai földgáz összeköttetések megteremtése és az energiabiztonság megerősítése.

Magyarország nem mondhat le a fosszilis energiahordozókról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 1. 16:09

Az energiabiztonság nemcsak gazdasági, hanem egyre inkább geopolitikai stratégiai kérdés is, ezért a hazai energiapolitikában egyre nagyobb hangsúlyt kap az állami szerepvállalás – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára 2016. szeptember 1-jén, a Bányásznap országos központi ünnepségén, Gyöngyösön.

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 8:15

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját, a beruházásnak köszönhetően csökkennek a torlódások, a balesetveszély és a járművek amortizációja.

Átadták az M7-M0-s autópálya törökbálinti csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 13:43

Az autósok péntek délután vehetik birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Naperőmű épült Sajóbábonyban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. július 6. 14:46

Magyarország úgy lehet képes megfelelni az egyre szigorúbb klíma- és környezetvédelmi feltételeknek, ha kizárólagosságot nélkülöző, modern technológiájú és versenyképes erőművekből álló energiaportfóliót alakít ki és működtet" - hangsúlyozta Aradszki András a 200 millió forintos beruházásban megépült 500 kilowatt teljesítményű naperőmű átadásán, 2016. július 6-án, Sajóbábonyban.