Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Módosul a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 17. 16:02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 22-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet.

Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 17. 16:02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 29-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet.

Új államtitkár lépett hivatalba a fejlesztési tárcánál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. október 16. 17:20

Kara Ákos tölti be az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári tisztséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2014. október 16-tól. Közlemény.

Az NFM elindította a környezeti és energiahatékonysági uniós pályázatokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 16. 11:17

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében első körben 58 milliárd forinttal támogatja a települési vízellátáshoz, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó projekteket - mondta Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Szoros együttműködés, rendszeres megbeszélések a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 15. 14:58

Fónagy János parlamenti államtitkár és Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetőivel, közlekedési és infokommunikációs tagozatának képviselőivel egyeztetett 2014. október 15-én, Budapesten.

Szolgálatba állnak az új motorvonat-flotta első járművei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. október 15. 13:12

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése: a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közösen beszerzett első FLIRT motorvonatait 2014. október 15-én, Budapesten adták át az utasforgalomnak. A MÁV-START négy járműve október 16-ától szállítja az utasokat, és heteken belül forgalomba áll a GYSEV három motorvonata is. A következő hónapokban folyamatosan bővülő flotta 2015 végére lesz teljes.

Újabb állami vagyonelemek kerülnek ingyenesen az önkormányzatok tulajdonába

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. október 10. 17:21

A kormány döntése alapján ismét huszonhárom önkormányzat jut ingyenesen hatvankilenc ingatlanhoz, melyek összértéke mintegy 3,8 milliárd forint. Emellett az állam átadja a Kittenberger Kálmán Nonprofit Kft. állami tulajdonban lévő 40 millió forint értékű társasági részesedését Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának.