Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Magyar-román közútfejlesztési keretmegállapodást írt alá Seszták Miklós Bukarestben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. július 24. 16:21

Magyar-román közútfejlesztési keretmegállapodást írt alá csütörtökön Bukarestben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Liviu Dragnea román regionális fejlesztési és közigazgatási miniszterrel, ennek nyomán húsz, határon átnyúló közúti és kerékpáros út épülhet meg európai uniós forrásokból.

A kormány nem államosít, hanem az állami szerepvállalást növeli

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. július 19. 8:43

A kormány nem államosít, hanem stratégiai ágazatokban növeli az állami szerepvállalást - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Hírlapnak.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. július 18. 10:44

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását az érintett szakminiszterek veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggeszthetik. Az országos tisztifőorvos 2. fokú hőségriasztást adott ki, amely péntektől vasárnapig lesz érvényben. Az előrejelzések szerint a legmagasabb hőmérséklet a következő napokban meghaladja a 30 fokot.

Megerősítette stratégiai együttműködését a Mahart PassNave és a Volánbusz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. július 16. 13:33

Megerősítette stratégiai együttműködését a Mahart PassNave Kft. és a Volánbusz Zrt., az erről szóló dokumentumot szerdán írták alá Budapesten, a felújított Dömös hajó avatásán.

A kormány stratégiai partnerként tekint a MÁV-ra

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. július 12. 14:45

A kormányzat stratégiai partnerként tekint a MÁV-ra és elkötelezett a vasúttársaság fejlesztése mellett - erről a nemzeti fejlesztési miniszter beszélt szombaton a nyíregyházi vasutasnapon.

A kormány kulcsszerepet szán a vasútnak

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. július 11. 16:26

A kormány továbbra is kulcsszerepet szán a vasútnak, és ezzel szeretné növelni Magyarország versenyképességét - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a 64. vasutasnap budapesti rendezvényén.

A vasutasok elhivatottsága nélkülözhetetlen a folyamatos megújuláshoz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. július 10. 12:11

A kormány célja, hogy a vasút visszanyerje régi méltóságát és erejét, egyre vonzóbbá váljon az utasok számára – mondta Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár a 64. Vasutasnap alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen 2014. július 10-én, Sopronban.

44 millió euró uniós támogatásban részesülhetnek az éghajlat-politikai projektek 2014-ben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. július 9. 14:42

Összesen több mint 44 millió euróra pályázhatnak a köz-, magán- és civil szféra szereplői az Európai Unió LIFE Éghajlat-politikai Alprogramja keretében 2014-ben. A LIFE program idei pályázati felhívásai 2014. június 18-án jelentek meg.

Átadták a Gémtech Kft. új gyártócsarnokát a szabolcsi Napkoron

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. július 4. 17:56

A projektzáró ünnepségen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta, a magyar gazdaság teljesítőképessége és közvetve a magyar emberek életszínvonala a kis- és középvállalkozások (kkv) sikerén múlik, ezért minden eszközzel azon kell dolgozni, hogy erősödjön ez a vállalkozói réteg.