Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Motoros védőkorlátokat is telepítenek a parádsasvári elágazásnál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. május 5. 16:01

A Komplex útfelújítási programban megújul a 24-es főút több mint 7,7 kilométeres szakasza a Galyatetői bekötőút és Parád között. Az 568 millió forint hazai forrásból megvalósuló fejlesztés projektnyitó sajtótájékoztatóját 2016. május 5-én, a parádsasvári elágazásnál tartották meg.

Aláírták az infrastruktúra felújításáról szóló támogatási szerződést

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 5. 13:58

Aláírta a 3-as metróvonal infrastruktúrájának felújításáról szóló projekt támogatási szerződést Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Főpolgármesteri Hivatalban.

Hiánypótló iskola-beruházás Pest-megyében, tornacsarnok Fejérben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. május 5. 13:32

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében komplett iskola épül Veresegyházon, Pázmándon pedig tornacsarnokkal bővül a helyi iskola. A fejlesztések alapköveit 2016. május 5-én helyezték el Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár részvételével.

Csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos visszaélések száma

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2016. május 5. 9:29

A tavaly decemberben elfogadott törvényi szabályozás eredményeként az utóbbi időszakban jelentősen kevesebb fogyasztói panasz érkezett a hatóságokhoz. A fejlesztési tárca által elrendelt rendkívüli ellenőrzés megállapításai szerint sikerült visszaszorítani az árubemutatókhoz kapcsolódó termékértékesítésre vonatkozó hitel- és kölcsönszerződéseket.

Magyarország nemzeti és energiastratégai céljainak teljesülését szolgálja a javaslat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. május 4. 15:32

Nemzeti, nemzetstratégai érdekek védelmét és Magyarország energiaellátás-biztonságát célozza az NFM által a parlament elé terjesztett és az információszabadságról szóló törvénnyel teljesen összhangban lévő törvénymódosítási javaslat.

Új körforgalom javítja Kisbér közlekedésbiztonsági helyzetét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. május 4. 9:26

A Komárom-Esztergom megyei városban a 81-es számú főút és a 8218-as jelű út nagy kamionforgalmat kiszolgáló csomópontjában épül körforgalom 2016 őszére. A 205 millió forint hazai forrásból megvalósuló beruházás alapkövét 2016. május 3-án tették le.

Még idén hatályba léphet a történelmi jelentőségű éghajlatvédelmi megállapodás

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. május 3. 19:40

A Párizsi Megállapodás megfelelő keretet biztosít 2020 utánra a világméretű és magyarországi klímavédelmi intézkedések megvalósításához is. Az egyezmény kihirdetéséről szóló törvénytervezetet 2016. május 3-án nyújtotta be az Országgyűlés elé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Új program indul a vállalkozások digitális helyzetének javításáért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2016. május 3. 13:31

A vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - jelentette be Kara Ákos.

Tolna gyöngyszemében épül tornacsarnok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. május 2. 14:44

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 243 millió forintból épülő tornaterem alapkövét tették le Bogyiszlón, 2016. május 2-án.