Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Jövőre duplázhat a közútkezelő a Pest megyei útfelújításokban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 13:49

Átadták a 31-es Budapest-Jászberény-Dormánd másodrendű főút felújított, Tápiószecső és Szentmártonkáta közötti szakaszát 2016. szeptember 29-én. A beruházás több mint 6 kilométer hosszan, mintegy 708 millió forint hazai forrásból valósult meg.

Zajlik a bányászati koncessziós pályázatok értékelése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 11:53

A 2016 júniusában geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására (Győr) és szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére (Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Nyugat és Zala-Nyugat) meghirdetett bányászati koncessziós pályázatokra beérkezett 11 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, míg 3 területre (Heves, Körösladány és Zala-Kelet) nem érkezett ajánlat.

Tornaterem épül Jászfelsőszentgyörgyön

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 18:09

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 260 millió forintból épülő tornaterem alapkövét tették le 2016. szeptember 28-án, Jászfelsőszentgyörgyön. Az új létesítményt várhatóan már jövőre birtokba vehetik a diákok.

Magyar nukleáris szakértelem a nemzetközi együttműködés szolgálatában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 17:35

Szakértői és intézményei révén Magyarország a jövőben is támogatni kívánja a nukleáris technológia békés célú, biztonságos alkalmazását érintő nemzetközi együttműködéseket és felügyeleti tevékenységeket – hangsúlyozta Aradszki András, a magyar delegáció vezetőjeként a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2016. szeptember 26–30. között zajló jubileumi, 60. közgyűlésén Bécsben.

Tablókiállítás nyílt Széchenyi István életútjáról Esztergomban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 12:54

Az esztergomi Mária-Valéria híd vámházépületében nyitott kiállítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a tablótárlat Széchenyi István életútját mutatja be középiskolás diákok munkái alapján.

Magyarország nem fél

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. szeptember 23. 21:10

Magyarország nem fél, az ezeréves "történelmi múltunk alkalmas volt arra, hogy megmutassuk Európának, készek és képesek vagyunk" megvédeni az országot és az egész kontinenst - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter Tiszalökön.

Megteremtődtek a magyar-ausztrál légijáratok indításának jogi feltételei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 12:17

Mernyei Ákos Péter európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a kétoldalú légügyi kapcsolatokat szabályozó kormányközi megállapodást írt alá David Stuarttal, Ausztrália Magyarországra is akkreditált bécsi nagykövetével 2016. szeptember 23-án, Budapesten.

Magyarország biztonságos célország az orosz turisták számára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. szeptember 21. 15:58

Az orosz utazó számára az élmény mellet kiemelten fontos a biztonság is, amelyet Magyarország biztosítani tud - hangsúlyozta Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos a Moszkvában szerdán megnyílt Otdih (Pihenés) 22. Oroszországi Nemzetközi Turisztikai Fórumon.

Közel 1200 alkotás érkezett a Mobilitási Hét kreatív pályázatára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 20. 14:57

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által meghirdetett, „Miénk a kötött pálya” című pályázatra benyújtott legjobb alkotásokat értékes nyereményekkel jutalmazták a Római Kalandparkban megrendezett díjátadó ünnepségen, 2016. szeptember 20-án.