Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Átadták a Komoró és Tiszabezdéd közötti felújított útszakaszt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 3. 15:47

Átadták a záhonyi komplex közútfejlesztési program keretében uniós és hazai forrásból felújított Komoró és Tiszabezdéd közötti öt kilométer hosszú útszakaszt.

Hivatalosan is átadták az ürömi körforgalmat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 3. 12:30

Az Ürömi és a Bécsi út kereszteződésében gyakori visszatorlódást okozó lámpás kereszteződést három hónap alatt építették át, ezzel jelentősen felgyorsult a környék közlekedése - mondta Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár a körforgalom átadásán.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 3. 11:30

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 4-én és 5-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Átadták a több mint egymilliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. július 2. 18:17

Seszták Miklós adta át csütörtökön a több mint 1,1 milliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort, amely tíz év után nyitotta meg ismét kapuit.

Újabb stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a fejlesztési minisztérium

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 2. 15:03

A hazai klíma- és energiapolitika, valamint a közúthasználattal kapcsolatos szabályozás kialakításában számít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a két új stratégiai partnerre - mondta Fónagy János parlamenti államtitkár, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetséggel és a Magyar Gumiabroncs Szövetséggel kötött stratégiai partnerségi megállapodás aláírásán csütörtökön Budapesten.

Átadták a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. július 2. 15:12

Átadták csütörtökön a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét, amelyre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) európai uniós támogatásból több mint 237 millió forintot fordított.

Forráskimerülés miatt szünetel a mosógépcserére irányuló pályázatok benyújtása a nyugat-dunántúli régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. július 1. 12:14

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram esetében a pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2015. július 1. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Ősz elejére elkészül a Győr keleti elkerülő első szakasza

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. július 1. 10:39

A 813. sz. főút Győrt keletről elkerülő szakasza új nyomvonalon, 2x1 sávval épül, első ütemben 4,4 kilométeren, az M1 autópálya és a Vonal út között. A kivitelezés előrehaladásáról sajtótájékoztató keretében számolt be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő, Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa, országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt, a város polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója 2015. július 1-jén, Győrben.

Országos előadás sorozatot tervez a tárca a klímapolitika témakörében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. június 30. 20:00

Ősz végégig, minden megyére kiterjedő előadássorozatot tervez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a hatékony energiafelhasználást célzó európai uniós pályázatokról és a kormány klímapolitikájáról - mondta el a tárca fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kedden Budapesten a minisztérium által rendezett klímakonferencián.