Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-magyarországi régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 10:08

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását az észak-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 27. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Fogyasztóvédelmi tájékoztató kampány az ünnepek alatt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 13:41

A vállalkozókkal közösen dolgozunk azon, hogy a fogyasztók minél elégedettebben távozzanak a vásárlásaik után – jelentette ki Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a karácsonyt megelőző hatósági ellenőrzések és az erről szóló konzultációk megkezdése alkalmából.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 24. 10:00

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását a dél-alföldi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 24. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Folytatódnak a közlekedésbiztonsági fejlesztések a GYSEV Zrt.-nél

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. november 24. 9:13

A GYSEV Zrt. nyertes pályázatának köszönhetően több mint 2,3 milliárd forintos összegből teheti még biztonságosabbá a vasúti közlekedést vonalhálózatán.

Stratégiai együttműködés a debreceni Xanga és a GYSEV között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 17:11

A debreceni repülőtéri konténerterminál üzemeltetéséhez kapcsolódóan stratégiai együttműködési megállapodást kötött a repülőteret működtető Xanga cégcsoport és a GYSEV Cargo. A megállapodást pénteken a debreceni repülőtéren írta alá Herdon István, a Xanga, és Skála János a GYSEV Cargo vezérigazgatója.

Harminc település nyerte el idén a „Kerékpárosbarát” címet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 15:21

A kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén 2014. november 21-én, Balatonkenesén.

Öt cég nyert jogosultságot bányászati koncessziós szerződés megkötésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 13:57

A nemzeti fejlesztési miniszter a pályázatok értékelésére létrehozott minősített bizottságok javaslata alapján döntést hozott a második körben meghirdetett bányászati koncessziók megadásáról.

A magyar járműipar 100 ezer embernek ad munkát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 12:36

A kormány támogatja, hogy a járműiparban dolgozók száma tovább nőjön, továbbá, hogy Magyarország vezető szerepet játsszon az elektromos közlekedés területén. Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár és Fónagy János az NFM államtitkára nyitotta meg a Mobilitás autókiállítás és vásárt Budapesten, a Syma csarnokban.

Zökkenőmentes az energiahatékonysági pályázatok befogadása, nagy az érdeklődés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 8:32

A kezdeti technikai nehézségek után zökkenőmentes a lakossági energiahatékonysági pályázatok befogadása, a várakozásoknak megfelelően a kiírások iránt nagy az érdeklődés - mondta Hevesi Zoltán Ajtony, zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.