Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Elfogadható átmeneti megoldás a német minimálbér alkalmazásának felfüggesztése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 30. 16:01

Elfogadható átmeneti megoldásnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók esetében - közölte a tárca az MTI megkeresésére pénteken.

A szén-monoxid-mérők további vizsgálata a fogyasztókat védi

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. január 30. 9:13

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter utasítására a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei rendkívüli ellenőrzés keretében újabb, forgalomban lévő szén-monoxid-mérő készülékek biztonságosságát és megfelelőségét vizsgálják meg 2015 februárjában.

Átadták a demjéni Cascade barlangfürdőt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 29. 20:19

A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a turisztikai létesítmény átadásán 2015. január 29-én.

Március közepéig válthatóak vissza a feleslegessé váló autópálya-matricák

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 29. 18:51

Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás. A januárban bevezetett megyei matricák a továbbiakban nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

Közel 1,7 milliárdos fejlesztés a nyíregyházi papírgyárban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 23. 19:42

Befejeződött az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyárának közel 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztése. A beruházást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adta át a szabolcs-szatmár-beregi üzemben.

Megjelentek az első tételek az Elektronikus Értékesítési Rendszerben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 23. 11:29

Egy pécsi üzemi épület, egy püspökladányi varroda, egy homokszentgyörgyi benzinkút, több személyautó és haszongépjármű – egyebek mellett ezekre, összesen hét felszámolás alatt álló cég vagyontárgyaira pályázhatnak vagy licitálhatnak az érdeklődök az Elektronikus Értékesítési Rendszerben.

Jelentősen növelni kell az ipar arányát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 22. 15:55

Egységes, erős, önálló gazdaságot úgy tudunk építeni, ha jelentősen növeljük az ipar arányát – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön Debrecenben.

Több ponton módosul az útdíjrendszer

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. január 22. 10:39

A kormány a rendszer elvi alapjait megerősítve több módosításról is döntött az útdíjrendszerrel kapcsolatban. Fónagy János bejelentése szerint február 1-jétől a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek, illetve több új díjmentes szakasz is lesz.

Országos roadshowra indul a Csapra fel! kampány

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. január 20. 16:54

Országos roadshown folytatódik a csapvízfogyasztást népszerűsítő Csapra fel! kampány - jelentették be a kampány első szakaszát lezáró budapesti sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint az öt nagy állami víziközmű-szolgáltató vezetője.