Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Stratégiai együttműködés a debreceni Xanga és a GYSEV között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 17:11

A debreceni repülőtéri konténerterminál üzemeltetéséhez kapcsolódóan stratégiai együttműködési megállapodást kötött a repülőteret működtető Xanga cégcsoport és a GYSEV Cargo. A megállapodást pénteken a debreceni repülőtéren írta alá Herdon István, a Xanga, és Skála János a GYSEV Cargo vezérigazgatója.

Harminc település nyerte el idén a „Kerékpárosbarát” címet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 15:21

A kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén 2014. november 21-én, Balatonkenesén.

Öt cég nyert jogosultságot bányászati koncessziós szerződés megkötésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 13:57

A nemzeti fejlesztési miniszter a pályázatok értékelésére létrehozott minősített bizottságok javaslata alapján döntést hozott a második körben meghirdetett bányászati koncessziók megadásáról.

A magyar járműipar 100 ezer embernek ad munkát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 12:36

A kormány támogatja, hogy a járműiparban dolgozók száma tovább nőjön, továbbá, hogy Magyarország vezető szerepet játsszon az elektromos közlekedés területén. Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár és Fónagy János az NFM államtitkára nyitotta meg a Mobilitás autókiállítás és vásárt Budapesten, a Syma csarnokban.

Zökkenőmentes az energiahatékonysági pályázatok befogadása, nagy az érdeklődés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 8:32

A kezdeti technikai nehézségek után zökkenőmentes a lakossági energiahatékonysági pályázatok befogadása, a várakozásoknak megfelelően a kiírások iránt nagy az érdeklődés - mondta Hevesi Zoltán Ajtony, zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-alföldi régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 8:01

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását az észak-alföldi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 21. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

A fogyasztóvédelmi laborok is megnyíltak a Magyar Tudomány Ünnepén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2014. november 20. 16:34

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) háttérintézményei több izgalmas szakmai programmal járultak hozzá a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében 2014. november 3. és 30. között megvalósuló Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat sikeréhez.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a közép-magyarországi régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 19. 8:14

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a közép-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 19. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

Korszakváltás előtt a magyar közlekedésfejlesztés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. november 18. 18:10

Korszakváltás előtt áll a magyar közlekedésfejlesztés - Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerint, a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban fenntartható közlekedési beruházások valósulnak meg.