Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Limai klímakonferencia: Mindnyájan felelősek vagyunk

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. december 19. 14:57

Magunk mögött kell hagynunk az idejétmúlt konfliktusokat és megkülönböztetéseket a hőmérséklet-emelkedés 2°C alatt tartása érdekében, mindnyájan felelősek vagyunk – mondta Fónagy János államtitkár az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény (UNFCCC) Részes Feleinek 20. (COP20) és a Kiotói Jegyzőkönyv Részes Feleinek 10. (CMP10) éves Konferenciáján.

Nagyobb figyelem a legkisebb fogyasztókért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2014. december 18. 15:18

A tudatos fogyasztóvá nevelést már kisgyermekkorban el kell kezdeni – mondta Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a Heim Pál Gyermekkórházban tett látogatáson 2014. december 17-én, Budapesten.

7 milliárd forint a közvilágítás fejlesztésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. december 18. 14:06

A napokban várhatóak a "Közvilágítás energiatakarékos átalakítása" című pályázat támogatói döntéseiről szóló értesítések. A helyi önkormányzatok közvilágítási feladatainak 100%-os, vissza nem térítendő támogatását célzó pályázatot a fejlesztési tárca a Széchenyi 2020 program keretében írta ki.

A téli szünetben is díjmentes balesetbiztosítási védelem a fiataloknak

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. december 18. 10:10

Magyarországon 3 éves korától 18 éves koráig minden gyermek állami finanszírozású általános balesetbiztosításban részesül. A fiatalok számára az év utolsó napjaiban, az ünnepi időszakban is jár a díjmentes szolgáltatás.

Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés a karácsonyi vásárokon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. december 17. 16:03

Az idei karácsonyi vásárokon végzett ellenőrzések 38 százalékánál találtak szabálysértést a fogyasztóvédelmi ellenőrök, egy évvel korábban az az arány még 42 százalék volt - számolt be a javuló tendenciáról Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Seszták: kiemelten fontos a Bakony-Balaton régió

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. december 17. 14:03

A kormány kiemelten fontosnak tarja a Bakony-Balaton régiót, az itt élők komfortérzetének növelését és azt, hogy minél többen jöjjenek ide – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Veszprémben.

Lezárult az Európai Mobilitási Hét idei kampánya

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. december 17. 17:47

A legjobb helyi szervezők díjazásával zárult az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által koordinált hazai kampánya 2014. december 17-én, Budapesten. A közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedésre buzdító nemzetközi eseménysorozat programjait 49 ország egyidőben, szeptember 16. és 22. között rendezi meg.

Gyorsabb és kényelmesebb vonatközlekedés Gyoma és Békéscsaba között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. december 17. 12:12

Határidőre újították fel a Gyoma–Békéscsaba vasútvonalat, melyet Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, Homlok Zsolt, a kivitelező képviselője és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője adott át.

Még 60 millió forint támogatás hűtő- és fagyasztócserére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. december 15. 14:38

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát.