Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Átadták az Európai Mobilitási Hét családi kreatívpályázatának díjait

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 14:11

A fenntartható közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan hagyományosan meghirdetett rajz-, fotó- és családi kreatív pályázat legjobb alkotásait díjazták 2014. szeptember 19-én Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Pécs nyerte el elsőként a „Fogyasztóbarát Település” címet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. szeptember 18. 15:49

A települések fogyasztókért tett intézkedéseit kívánja elismerni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltban meghirdetett pályázatán – jelentette ki Koszorús László 2014. szeptember 18-án, Pécsett. A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár az első „Fogyasztóbarát Település” címet Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének adta át.

Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 18. 13:47

Elkészült a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia, amelyet a kormány már el is fogadott - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az Urbania21 Szakkiállításon.

Két vasúti és egy közúti nagyprojektet hagyott jóvá Brüsszel

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. szeptember 18. 8:19

Három magyar közlekedésfejlesztési nagyprojektet fogadott el az elmúlt hetekben az Európai Bizottság. A már zajló kivitelezési munkák eredményeként 21 kilométeren megerősítik és két elkerülővel bővítik a 62-es utat, korszerűsítik Vác vasútállomást és a csatlakozó vágányhálózatot, elkészül a GSM-R vasúti kommunikációs rendszer első üteme. A finanszírozási döntések több mint 67 milliárd forint uniós támogatást biztosítanak a 87,2 milliárd forint összköltségű beruházások számára.

Készül a Jedlik Ányos Terv

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 17. 16:24

Körvonalazódik a Jedlik Ányos Terv, amely meghatározza az elektromobilitás magyarországi elterjedéséhez szükséges szabályozási és támogatási keretet - közölte Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az első Magyar Elektromobilitás Napon szerdán Budapesten.

Jövő hétfőtől elérhetőek az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 17. 14:52

Jövő hétfőtől lesznek elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapestre jöhetnek a közlekedési korridorok koordinátorai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 17. 13:08

A törzshálózati folyosók tervezéséről, irányításáról és finanszírozásáról egyeztettek az uniós tagállamok közlekedésért felelős minisztériumainak vezetői 2014. szeptember 16-17-én, Milánóban.

Európai Mobilitási Hét: előtérben a környezetbarát közlekedés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. szeptember 16. 11:56

A közösségi közlekedés 2010-ben megkezdett korszerűsítése eredményeként folyamatosan javul a közlekedési társaságok működése, a hatékonyabb gazdálkodás pedig lehetővé teszi a szolgáltatási színvonal növelését – mondta el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Európai Mobilitási Hét nyitóünnepségén.

Idén is akcióznak a környezetbarát járműüzemeltetésért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. szeptember 14. 9:40

1500-1700 gépkocsi környezetvédelmi állapotát mérik fel a hagyományos Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióban 2014. szeptember 15. és 19. között, Budapesten, Debrecenben, Győrött és Szegeden. Az ellenőrzéssorozat arra emlékezteti az autósokat, hogy a környezetkárosítás csökkentését leginkább a környezetbarát járműüzemeltetés, a gyári követelményeknek megfelelő állapot fenntartása segítheti.