Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Az Uber szolgáltatásai több szempontból veszélyesek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. február 4. 20:37

Az Uber szolgáltatásai több szempontból veszélyesek, azok gyakran nem felelnek meg a magyar jogszabályoknak - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Átadták a Dél-pesti Kórház megújult röntgengépparkját

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 13:27

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet megújult röntgengépparkját szerdán Budapesten. A csaknem 420 millió forintos beszerzés során három régi, manuális készüléket váltottak ki teljesen új, digitális berendezésekkel.

Rendszerszinten átalakul a hulladékgazdálkodás

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. február 2. 12:35

Országos szinten átalakul a hulladékgazdálkodás, április elsejétől megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amely a szakmai koordinálásért felel - mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közműszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Egyeztetés a demonstráló taxisokkal

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. január 28. 18:25

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága az egy héttel korábbi tárgyaláson elhangzottaknak megfelelően 2016. január 28-án ismét egyeztetett a demonstráló taxisokkal.

A kormány az adófizető taxisok oldalán áll

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. január 21. 13:30

A kormány döntésének megfelelően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor és közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Tasó László tárgyaltak a taxisok képviselőivel. A szervezők a tárgyalás végén ígéretet tettek arra, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket befejezik.

Fókuszban a földmegfigyelés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2016. január 20. 11:47

A hazai űripari és a földmegfigyelési, távérzékelési szakterület képviselői találkoztak a Magyarország Európai Űrügynökséghez való tavalyi csatlakozása nyomán megnyíló lehetőségekről szóló információs rendezvénysorozat második állomásán 2016. január 20-án, Budapesten.

A kormány a szabályosan dolgozó taxisok oldalán áll

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. január 18. 18:00

A kormány a tevékenységüket legálisan, a kormányrendeletben rögzített személyi és műszaki feltételek betartásával végző, adófizető taxisok oldalán áll - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn a taxistüntetés résztvevőit fogadva.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. január 18. 17:22

Befejeződött az első tárgyalás Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter és Tarlós István főpolgármester között az agglomerációs közlekedésről.

NFM: lezárult a KEOP-támogatások kifizetése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. január 11. 11:27

Lezárult a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) támogatásainak kifizetése, forrásvesztés nélkül összesen 1657 milliárd forintot fizettek ki - jelentette be a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.