Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Közel 1,7 milliárdos fejlesztés a nyíregyházi papírgyárban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 23. 19:42

Befejeződött az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyárának közel 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztése. A beruházást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adta át a szabolcs-szatmár-beregi üzemben.

Megjelentek az első tételek az Elektronikus Értékesítési Rendszerben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 23. 11:29

Egy pécsi üzemi épület, egy püspökladányi varroda, egy homokszentgyörgyi benzinkút, több személyautó és haszongépjármű – egyebek mellett ezekre, összesen hét felszámolás alatt álló cég vagyontárgyaira pályázhatnak vagy licitálhatnak az érdeklődök az Elektronikus Értékesítési Rendszerben.

Jelentősen növelni kell az ipar arányát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 22. 15:55

Egységes, erős, önálló gazdaságot úgy tudunk építeni, ha jelentősen növeljük az ipar arányát – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön Debrecenben.

Több ponton módosul az útdíjrendszer

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. január 22. 10:39

A kormány a rendszer elvi alapjait megerősítve több módosításról is döntött az útdíjrendszerrel kapcsolatban. Fónagy János bejelentése szerint február 1-jétől a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek, illetve több új díjmentes szakasz is lesz.

Országos roadshowra indul a Csapra fel! kampány

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. január 20. 16:54

Országos roadshown folytatódik a csapvízfogyasztást népszerűsítő Csapra fel! kampány - jelentették be a kampány első szakaszát lezáró budapesti sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint az öt nagy állami víziközmű-szolgáltató vezetője.

A kkv-k oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 20. 16:19

A kis- és középes vállalkozások (kkv) oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Székesfehérváron, a magyar tulajdonú, évi 500 millió forintot meghaladó árbevételű Adu Alba Kft. új csomagolástechnikai üzemének avatóünnepségén.

Új informatikai beruházás Törökbálinton

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 19. 14:06

Az elkövetkező évek Magyarországon a digitális infrastruktúra fejlesztéséről, a digitális kompetenciák terjesztéséről, a vállalkozások informatizáltságának növeléséről és az állami működésben megkezdett infokommunikációs reform folytatásáról szólnak majd – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Telenor Házban.

Csökkenti a versenyképességet az atomerőművek visszaszorulása Európában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. január 16. 9:35

A versenyképességet és az energiabiztonságot is csökkenti az, hogy Európában visszaszorulóban van az atomenergia – mondta Fatih Birol, az IEA vezető közgazdásza a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján, 2015. január 15-én.

Infokommunikációs akciótervet fogadott el a kormány

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. január 15. 15:26

A kormány 2014 végén elfogadta az infokommunikációs szektor 2014-2020 közötti fejlesztési irányairól szóló ún. Zöld könyvet, amelynek célja, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia által megfogalmazott célkitűzések megvalósításához szükséges lépéseket részleteiben bemutassa.