Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Forráskimerülés miatt szünetel a társasház-felújítási pályázatok benyújtása a közép-magyarországi régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. május 3. 10:00

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram esetében a pályázatok benyújtását a közép-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2015. május 3. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Forráskimerülés miatt szünetel a társasház-felújítási pályázatok benyújtása a nyugat-dunántúli régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 30. 18:00

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram esetében a pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2015. április 30. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Módosul a háztartási nagygép-csere program elszámolási határideje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 30. 9:59

Lezárult az Otthon Melege Program Háztartási nagygép-csere alprogramjára beérkezett pályázatok feldolgozása. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a mai napig 24 780 pályázat támogatását hagyta jóvá, tehát a pályázatok több mint 95 százaléka már támogatásban részesült.

Csütörtöktől pályázhatnak a társasházak energiahatékonysági támogatásra

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 30. 8:22

Tíz milliárd forintos kerettel, 50 százalékos támogatási intenzitással indul el az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramja.

Letették a Wuppermann-csoport új magyarországi üzemének alapkövét Gönyűn

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. április 29. 17:48

A járműgyártás mellett egy új iparággal erősödik Győr térsége, amely hosszú távon nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is jelentős gazdasági régióvá teszi a várost és vonzáskörzetét – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Wuppermann AG új gyárának alapkőletételén.

Több mint ezermilliárd forint jut környezeti és energiahatékonysági fejlesztésekre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. április 29. 14:35

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 1174 milliárd forint jut környezetfejlesztési és energetikai támogatásokra - számolt be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Balatonról szóló szakmai konferencián Siófokon.

Busz és vonat Keszthelyen már egy helyen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 29. 11:56

A keszthelyi autóbusz-állomás korszerűsítése és a térség helyközi közösségi közlekedési szolgáltatásainak összehangolása követendő mintául szolgálhat az országban létesülő további intermodális csomópontok fejlesztéséhez Debrecentől Szombathelyig – mondta el Vitézy Dávid miniszteri biztos 2015. április 29-én.

Bemutatták a csíksomlyói búcsúba közlekedő II. Rákóczi Ferenc mozdonyt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 27. 13:59

Az idén II. Rákóczi Ferenc tiszteletére díszítették fel a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz zarándokvonat mozdonyát. Tasó László kiemelte: az Országgyűlés döntése értelmében Rákóczi-emléknapot tartanak a jövőben minden év március 27-én, a fejedelem születésnapján.

Elstartolt a XVI. Balatonkör

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 25. 14:31

Rekordszámú, közel kétezer kerékpáros, négy különböző hosszúságú távon teljesítette a túrát, a legelhivatottabbak 206 kilométer megtételével megkerülték a magyar tengert. Idén az NFM védnökségében és támogatásában megrendezett túra célja az egészséges életmód és a természetvédelem népszerűsítésre.