Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Sikeres műszaki főpróbát tartottak szombaton

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 19. 14:33

Sikeres műszaki főpróbát tartott az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombat reggel - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője délután, Budapesten.

27 kerékpáros útszakaszra kötött tervezési szerződést a kormány és a NIF Zrt.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. augusztus 18. 13:25

A kormány és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a sikeres közbeszerzési eljárások után 27 tervezési szerződést írt alá nettó 603 millió forint értékben idén júliusban - jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Biztonságos tanszerek kerülhetnek az iskolatáskákba

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 18. 8:32

A családok jellemzően augusztus második felében szerzik be azokat a tanszereket, amelyeket a diákok az egész tanévben használnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményéből megállapítható, hogy az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos.

Támogatja a kormány az eplényi és a mártaszentistváni sípályák fejlesztéseit

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. augusztus 16. 13:29

Egyenként százötvenmillió forinttal támogatja a kormány az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztéseit - közölte a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáráért felelős kormánybiztos szerdán az MTI-vel.

33 ezer fő fölött van a háztartási nagygépek cseréjéhez támogatást igénylők száma

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 16. 12:14

Az Otthon Melege Program keretében elérhető pályázatot ma a nyugat-dunántúli régióban is óriási érdeklődéssel fogadta a lakosság, eddig közel 6 800 pályázó jelezte támogatási igényét.

Elfogadták a biztosítási tervet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 15. 17:17

Elfogadták az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztosítási tervét - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs (OT) vezetője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Közel 700 millió forintból fejlesztik az észak-magyarországi és észak-alföldi lovas turisztikai infrastruktúrát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. augusztus 15. 14:58

Közel 700 millió forintot szán a kormány az észak-magyarországi, valamint észak-alföldi lovas turisztikai infrastrukturális fejlesztésekre - jelentette be a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban.

Veszélyes etetőszékek és bébikompok kerültek le a boltok polcairól

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 15. 12:14

Két hónapon át zajlott és a közelmúltban zárult le a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékek, járókák és bébikompok országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A termékeket üzletekben és laboratóriumban is vizsgálták, kilenc típust a hatóság kivont a forgalomból.

Már több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. augusztus 14. 13:00

Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramját az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, eddig 10 ezernél több pályázó jelezte támogatási igényét.