Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

2016 végére minden hazai iskolában lesz internet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. március 31. 11:19

Magyarország lerakta a fenntartható, kiegyensúlyozott növekedés alapjait, a soron következő szintlépés legfontosabb tényezője az infokommunikációs szektor, amely értéktöbbszöröző hatásával más ágazatokét felülmúló bővülést képes generálni, lendületet adva a nemzetgazdaságnak és javítva a magyar emberek általános életminőségét - mondta el Solymár Károly Balázs a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián.

Közlekedjünk közösen! Szemléletformáló szezonindító a Hungaroringen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 14:32

Az autóforgalom mellett ma már egyre többen választják a közösségi közlekedést, a kerékpárt vagy motorkerékpárt, csökkentve a közutak zsúfoltságát és a károsanyag-kibocsátást. A sokszereplőssé vált közlekedés fokozott figyelmet követel meg minden résztvevőjétől.

A nyersanyag-gazdálkodás elsődleges célja a hazai igények kielégítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 11:54

A bányászat általános fellendülésével és a rendelkezésre álló új technológiákkal gyökeresen átalakulhat a hazai ipar – jelentette ki Kasó Attila, a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló feladatokért felelős miniszteri biztos az egerszalóki Országos Bányászati Konferencián, 2015. március 19-én.

A kétoldalú kapcsolatok erősítése lényeges a versenyképességhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. március 26. 13:40

Az európai versenyképesség kulcsa, hogy az uniós szintű szövetséget a kétoldalú, nemzetek közötti kapcsolatok is erősítsék - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az olasz és a magyar építőipari vállalatok részére rendezett üzleti fórumon Budapesten.

Elkészült a Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai épületének energetikai korszerűsítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. március 26. 12:29

Elkészült a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza Ilka utcai épületének energetikai korszerűsítése.

Az NFM tovább szigorítana az árubemutatókra vonatkozó szabályokon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2015. március 25. 14:00

Tovább szigorítana az árubemutatókra vonatkozó szabályokon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a tárca ezért egyeztetést kezdeményezett a társhatóságok és civil szervezetek bevonásával - hangzott el a tárca és a KDNP közös sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Két nappal tovább használhatóak a márciusi helyközi bérletek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 24. 12:20

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében a márciusra szóló vasúti és autóbuszos dolgozói és diákbérletek április 5. éjfél helyett április 7-én 24:00 óráig érvényesek a GYSEV, a MÁV-START és a Volánok járatain.

Ismét munkában a 2000 tonnás óriásgép a Dél-Balatonon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 24. 11:11

A tervezett ütemben zajlik és a nyári menetrendváltásig befejeződhet a dél-balatoni vasútvonal felújításának első üteme. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában Lepsény és Szántód-Kőröshegy között, 32 kilométeren, korszerű, szakaszonként kétvágányú vasúti pályává építik át a lassújelekkel teletűzdelt vonalat.

Szabad jelzés: véglegesítés előtt a taxisrendelet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 23. 20:55

A taxis tevékenységet szabályozó kormányrendelet tervezetét egyeztette a fejlesztési tárca a szakmai érdekképviseletek vezetőivel 2015. március 23-án, Budapesten.