Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Gerendai, Széll és Zoób az idei Pro Turismo-díjasok között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 16. 19:01

Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották.

Szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget kapnak az iskolák

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 11:49

Megkezdődik a digitális oktatásfejlesztés: a kormány döntésének köszönhetően 2019 végig 4000 állami általános és középiskola, valamint szakképző intézmény kap szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget. A beruházás 31 milliárd forintból valósul meg.

Református iskola épül a szatmári Fehérgyarmaton

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 15. 11:45

Új református iskola épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, a négymilliárd forintos beruházással, állami támogatással megvalósuló iskolaépület alapkövét vasárnap helyezték el a szatmári kisvárosban.

Korszakhatárt jelöl az M7-Dunaújváros sztrádakapcsolat megkezdődő előkészítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 15:29

Magyarország gyorsforgalmi törzshálózata öt éven belül megközelíti a végleges kiépítés szintjét, a 2022 utáni időszak fő feladata ezért a legforgalmasabb autópályák kapacitásainak bővítése mellett a Budapestet elkerülő összeköttetések építése lesz.

Az állami ingatlangazdálkodás új irányai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 12:15

Idén első alkalommal rendezték meg az „Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában” c. konferenciát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. szervezésében 2017. október 12-én.

A gyermekek biztonsága érdekében veszélyes közlekedési és sporteszközöket vontak ki a forgalomból

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2017. október 11. 13:23

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált laboratóriuma a magyar családok, különösen a gyermekek biztonsága miatt összesen 67 gyermekkerékpár, kerékpáros gyermekülés, gördeszka, görkorcsolya és roller műszaki vizsgálatát végezte el, amelyek közül 26-ot a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. Tizenhét esetben a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

Informatikai fejlesztés a klímavédelem hatékonyságának növelése érdekében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. október 10. 12:20

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 350 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból hozza létre az üvegházhatású gázok nyilvántartására alkalmas Nemzeti Üvegházgáz Adatbázist. A fejlesztés lehetővé teszi a nemzetközi kötelezettségeknek való hatékonyabb megfelelést, összetett szakmai előrejelzési modulokat biztosít. Az adatbázis használata hozzájárulhat Magyarország klímaváltozással kapcsolatos törekvéseinek sikeréhez, a fenntartható gazdaság kialakításához.

Megkezdődött a turisztikai kerékpárutak táblázása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 7. 12:12

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg.