Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Az állampolgárok bevonásával véglegesítik a szélessávú térképet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. február 27. 9:31

A kormány a Digitális Nemzet Fejlesztési Programban célul tűzte ki, hogy 2018-ra Magyarország teljes területén elérhetővé tegye a 30 Mbit/s sávszélességű internetet. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében országos szintű adatbázis készül a szélessávú lefedettségről.

Még rugalmasabb feltételek a háztartási nagygép-csere programban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 13:00

A nemzeti fejlesztési miniszter január végi döntése alapján 15 812 pályázó vehette kézhez az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere pályázatának támogatói okiratát. Néhány esetben a vissza nem térítendő támogatás felhasználását akadályozza, hogy a kiválasztott berendezés Magyarországon már nem szerezhető be. A szakminisztérium a támogatói okiratok módosításával biztosít több időt a kedvezményezettek számára a hűtők, fagyasztók megvásárlásához.

Idén először közönségdíjat is osztanak a Kerékpárosbarát pályázatokon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 11:23

A fejlesztési tárca tervei szerint a hazai kerékpárút-hálózat jelenleg kb. 4000 kilométeres hossza 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővülhet majd – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Még több idő jut nyílászárócserére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. február 25. 14:07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a támogatott projektek zavartalan, problémamentes megvalósítása és az elszámolás határidőn belüli benyújtása érdekében módosítja a beruházások befejezésének és a pénzügyi elszámolás határidejét.

Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökséghez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 11:58

A mai megállapodással egy rendkívül értékes szövetséget erősítünk meg és emelünk új szintre, hiszen az űrtevékenységen alapuló tudományos és technológiai fejlődés Magyarországon is az értékteremtés egyik legfontosabb húzóerejévé válhat az elkövetkező évtizedekben – jelentette ki Kara Ákos.

Megjelent a társasház-felújítási alprogram pályázati útmutatója

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. február 23. 9:55

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. január 7-én jelentette be, hogy az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjának elindítását tervezi, egyúttal nyilvánosságra hozta a pályázati feltételekről szóló tájékoztatót.

A kormány távlatosan gondolkodik munkahelyteremtő politikájában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. február 20. 16:01

A kormányt távlatos gondolkodás jellemzi munkahelyteremtő gazdaságpolitikájában - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban.

Megtéríti az állam a vörösiszap-katasztrófa okozta nem vagyoni károkat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. február 20. 9:15

A kormány döntése szerint az állam pénzbeli segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa magánszemély károsultjai javára nem vagyoni káruk megtérülése érdekében.

Ingyenes otthoni Microsoft Office használat a felsőoktatásban résztvevők számára is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. február 17. 14:42

A Tisztaszoftver Program keretében a felsőoktatási hallgatók is ingyenesen tölthetik le 5 számítógépre, laptopra, és további 5 mobil eszközre a Word, az Excel, és a PowerPoint legfrissebb változatát.