Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Újjáépült a miskolctapolcai strandfürdő

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. május 30. 13:18

Tíz év után ismét lehet strandolni Miskolctapolcán, a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítményt szombaton adták át.

Országhatárt átszelő kerékpártúrákat támogat a fejlesztési tárca

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 30. 13:06

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen ötmillió forinttal segíti a Kerékpárral 7 határon át programsorozat nyolc nyári, kora őszi rendezvényének megvalósítását. A támogatás célja a környezetbarát és egészséges közlekedési mód népszerűsítése mellett a szomszédos országok magyarlakta térségeivel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése – jelentette be Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár 2015. május 30-án, Ópusztaszeren.

Biztonságosabb sztrádakapcsolatok szüntetik meg a torlódásokat Érdnél és Törökbálintnál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 29. 14:39

Júniusban megkezdődik az M0-M7 törökbálinti és az M7 autópálya kapacitáshiányos Érd, Iparos úti csomópontjainak átépítése. A beruházásoknak köszönhetően 2016 nyarára megszűnnek az állandó torlódások.

Folytatódik az Otthon Melege Program: az NFM 500 millió forinttal támogatja a mosógépek cseréjét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 11:30

Az Otthon Melege Program ötödik alprogramja – a hűtő- és fagyasztógépek, kazánok- és nyílászárók cseréjét célzó, valamint a társasházaknak szóló pályázatok után – új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek számára.

Tasó László: a kormány ezermilliárdot fordít nemzeti forrásból közlekedésfejlesztésre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 27. 12:30

A kormánynak fontos a közlekedés fejlesztése, mivel javítja a gazdaság versenyképességét, ezért 2020-ig mintegy ezermilliárd forintot fordít nemzeti forrásból erre a célra - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Hamarosan az Országgyűlés elé kerül a II. Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. május 27. 9:47

Az éghajlatváltozás káros hatásaival szembeni fellépés közös, nemzeti érdek, melynek kulcsa az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra irányuló egységes szempontrendszer kialakítása, beépítése az ágazati és területi tervezési, döntési és végrehajtási mechanizmusokba.

Nukleáris együttműködés jött létre Magyarország és Kína között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. május 26. 17:18

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Nur Bekri, a Kínai Népköztársaság Nemzeti Energia Hivatalának vezetője a nukleáris oktatás, ismeretterjesztés és a kutatási-fejlesztési tevékenységek területén történő együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá 2015. május 26-án, Budapesten.

35 éve kezdődött az első magyar űrrepülés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. május 26. 13:51

Farkas Bertalan űrrepülése nemcsak azért jelentős, mert a magyarokat a világon hetedikként beemelte az űrhajós nemzetek sorába, hanem azért is, mert megalapozta a hazai űrtevékenység máig ható fejlődési irányait – jelentette ki Kara Ákos Budapesten.

Kiosztották a kerékpárosbarát település és munkahely díjakat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 22. 15:14

55 önkormányzat és 67 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait 2015. május 22-én, Vácon. Az elismeréseket átadó Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy még soha ennyien nem nyerték el vagy újították meg a címet.