Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Új bányászati koncessziós szerződések a hazai ásványvagyon hasznosítására

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 17. 14:18

A fejlesztési tárca 2016 júniusában közzétett bányászati felhívásán nyertes mindkét pályázó, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. is aláírta a koncessziós szerződést.

Az NFM-hez tartozó 230 állami cégnél 143 ezer munkavállaló bére emelkedik januártól

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. február 17. 11:49

Több lépcsőben 30 százalékkal emelkedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó mintegy 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére, amire az emelés első évében, 2017-ben 44 milliárd forintot fordít az állam - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.

Hátrányos helyzetű településeken folytatódik az Idősügyi Infokommunikációs Program

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. február 14. 13:56

63 településközponttal bővül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) irányításával megvalósuló innovatív infokommunikációs fejlesztés. A program 5000 egyedül élő, 65 év feletti idős ember számára teszi lehetővé otthoni számítógép, laptop használatát és további 5000 fő saját számítógépével csatlakozhat a programhoz.

Mintegy 3000 milliárd forint jut útépítésre és útkorszerűsítésre a következő években

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. február 13. 17:30

Mintegy 3000 milliárd forint jut útépítésre és útkorszerűsítésre a következő években, az idén több mint 1200 kilométer út újulhat meg, a beruházásokat túlnyomórészt költségvetési forrásból fedezik - mondta Homolya Róbert sajtótájékoztatón.

2016 minden idők legjobb éve volt a turizmusban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. február 11. 11:39

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus, az idegenforgalom minden idők legjobb évét könyvelhette el 2016-ban, és idén is hasonló eredményekre számítanak az ágazatban, miután 2017 a sportturizmus éve lesz - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatón.

Idén is megrendezte az éves partnertalálkozóját a HungaroControl

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. február 10. 12:26

Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, a légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó HungaroControl idén is megtartotta hagyományos eseményét Budapesten, 2017. február 9-én.

Közép-európai érdekképviselet a hírközlés területén: újabb közös V4-es álláspont

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. február 9. 14:34

„A regionális együttműködés az Európai Unión belül is egyre fontosabb szerepet kap, sokkal erősebb a hangunk, ha együtt mondunk valamit! Számos olyan szakterülete van az európai politikának, melyeknél kiemelten fontos, hogy a tagországok külön-külön, szakértőik bevonásával alakíthassanak ki olyan álláspontokat, melyek a lehető legeredményesebben képviselik egy-egy ország, vagy egy egész térség érdekeit” – mondta el Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár 2017. február 6-án, Varsóban, a visegrádi négyek miniszteri szintű egyeztetésén.

Először nyerte el külhoni magyar iskola a ”Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2017. február 8. 12:36

Egyre ismertebb és sikeresebb a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” elismerése, amelyet első alkalommal vehet át határon túlról pályázó iskola, a vajdasági Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola.

Helyettes államtitkár: fel kell készíteni a gyerekeket a világháló veszélyeire!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. február 7. 13:39

Mindenkinek ismernie, használnia kell az internetet, de előtte meg kell tanulni, milyen veszélyeket hordoz ez az eszköz - hangoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden, a biztonságos internet napján Budapesten, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvényén.