Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Új tornateremmel gazdagodik Andocs általános iskolája

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 14:51

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósuló beruházást a programot irányító fejlesztési tárca részéről Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár adta át 2017. április 21-én.

Az energiahatékonyság a fenntarthatóság és versenyképesség alapja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 12:48

Jászberény, 2017. április 21., péntek (MTI) - Megfelelő energia-beszerzéssel és az energiaellátó-rendszerek korszerűsítésével hosszú távon is fenntarthatók és versenyképesek lesznek a hazai cégek és intézmények - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára pénteken, az I. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferencián, Jászberényben.

Hazai forrásból épült tornatermet adtak át Gárdonyban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 11:06

A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében új tornatermet adtak át a Fejér megyei településen, 2017. április 21-én. Az átadó ünnepségeken a programot irányító fejlesztési tárca részéről Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár vett részt.

Középiskolások számára indul karrierprogram az Észak-alföldi régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. április 20. 16:04

Északkelet-Magyarországon különösen nagy szükség van arra, hogy támogassák és motiválják a fiatalokat, akik a program segítségével felépíthetik karrierjüket, versenyképes tudást szerezhetnek - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a projektindító sajtótájékoztatón Kisvárdán.

Ha Brüsszelen múlik, akkor a magyar családok több rezsit fizetnek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 19. 10:15

A szabályozott lakossági áramár nem torzítja a piacot, mert az egyetemes szolgáltatásban részt vevők átmehetnek a versenypiacra - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornának.

Emeletes motorvonatokat vásárol a MÁV-Start a Stadlertől

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 14:08

Negyven darab nagy kapacitású, emeletes motorvonatot vásárol a MÁV-Start a Stadler cégtől, az első KISS elnevezésű járművek 2019 tavaszán állhatnak forgalomba a váci és ceglédi vonalon - jelentették be szerdán a szerződés aláírási ünnepségén, Budapesten.

Új tornatermet adtak át a Hajdú-Bihar megyei Konyáron

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 12:33

A létesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épült, az átadó ünnepséget Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár részvételével tartották 2017. április 12-én.

Két és félmilliárd forintos beruházás a vitorlás turizmus fejlesztésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. április 12. 11:33

Két és félmilliárd forint összértékű beruházás indul a vitorlás turizmus fejlesztésére - hangzott el az MVSZ, Balatonfüred város és Révész Máriusz kormánybiztos közös sajtótájékoztatóján szerdán, Balatonfüreden.

Elindultak a nyugat-balkáni járatok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. április 7. 13:49

A kormány által kiírt pályázaton a repülési jogokat a Wizz Air nyerte el. A légitársaság első járata Tiranába indult el Budapestről 2017. április 5-én. A kormánnyal kötött megállapodás értelmében a cég Podgoricába, Szkopjébe, Pristinába és Szarajevóba is közlekedik hetente kétszer, szerdán és vasárnap.