Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Minden uniós jogi előírással összhangban van a földgáztörvény tervezett módosítása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 16:21

A változtatási javaslat a piacra lépés európai szinten is magas, versenytorzító hatású korlátainak lebontását szolgálja.

Még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 15:36

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 25-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramot. A tárca a pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket, és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé teszi a programban való részvételt.

Szélessávot biztosítanának mindenkinek a szakminiszterek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. október 21. 12:07

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter képviselte Magyarországot az infokommunikációs és távközlési tárcavezetők éves találkozóján 2014. október 19-én, a dél-koreai Busanban. A rendezvényen résztvevő 52 ország szakterületi miniszterei a szektor globális jövőképét rögzítő közös nyilatkozatot fogadtak el.

Forgalomba állt a MÁV-START két új IC+ kocsija - Magyar mérnöki tudással, hazai munkával – az utasok kényelméért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 21. 10:39

Forgalomba állt a MÁV-START két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsija, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. A vasúti járműgyártás újjáélesztése Magyarország újraiparosításának egyik motorja lehet - mondta Fónagy János államtitkár a forgalomba helyezés alkalmából tartott ünnepségen.

Módosul a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 17. 16:02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 22-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet.

Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 17. 16:02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 29-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet.

Új államtitkár lépett hivatalba a fejlesztési tárcánál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. október 16. 17:20

Kara Ákos tölti be az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári tisztséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2014. október 16-tól. Közlemény.

Az NFM elindította a környezeti és energiahatékonysági uniós pályázatokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 16. 11:17

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében első körben 58 milliárd forinttal támogatja a települési vízellátáshoz, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó projekteket - mondta Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Szoros együttműködés, rendszeres megbeszélések a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 15. 14:58

Fónagy János parlamenti államtitkár és Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetőivel, közlekedési és infokommunikációs tagozatának képviselőivel egyeztetett 2014. október 15-én, Budapesten.