Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

2x3 sávosra bővült az M0 déli szektorának M1-M7 közötti szakasza

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 16:47

Magyarország egyik legnagyobb forgalmat bonyolító autóútjának újabb szakaszán biztonságosabb és dinamikusabb lett a haladás, megszűnhetnek a turisztikai főszezonban gyakori balesetek miatt kialakuló torlódások.

Seszták Miklós a direkt brüsszeli források kihasználását ajánlja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. november 27. 7:58

A nemzeti fejlesztési miniszter a direkt brüsszeli források jobb kihasználását ajánlotta a vállalkozóknak csütörtökön Nyíregyházán, ahol gazdasági fórumon mutatták be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei TOP száz kiadványt, amely a legjobb nyírségi cégek eredményeit adta közre.

Magyarország kitart a szabályozott energiaárak mellett

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 16:56

Az Energiaunió irányítási rendszerére vonatkozó tanácsi következtetések elfogadásával az Európai Unió ellátásbiztonságát és versenyképességét növelő, a globális klímacélok elérését segítő folyamat veheti kezdetét – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács ülésén 2015. november 26-án, Brüsszelben.

Átadták a beregi árapasztó tározót

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. november 26. 16:55

Elkészült a beregi térség árvízi védelmét ellátó árapasztó tározó a Tiszán, a több mint 33 milliárd forintból, uniós támogatással felépített létesítményt csütörtökön adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpa határában.

130 milliárd forintnyi közvetlen uniós forrás magyar-magyar közös fejlesztésekre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. november 26. 10:38

Erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi szakemberek számára szervezett szakmai továbbképzést és fórumot 2015. november 25. és 28. között a Magyar Fejlesztési Központ a közvetlenül pályázható uniós források sikeres lehívása érdekében – jelentette be Kiss Antal miniszteri biztos.

Nagyobb sávszélességű, zárt internethálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. november 25. 16:06

Nagyobb sávszélességű, zárt internethálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol a Sulinet plusz program keretében már elkészült a másodpercenkénti 100 megabites sebességű internetelérés.

Újabb nyolc szénhidrogén-koncesszió nyerteséről született döntés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 25. 9:37

A harmadik alkalommal, szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére meghirdetett bányászati koncesszió kapcsán az O&GD Central Kft. négy (Berettyóújfalu, Mogyoród, Nagykáta és Ócsa), a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. két (Battonya-Pusztaföldvár észak és Dány) területre, a HHE GROUP Kft. (Lakócsa) és a hazai koncessziós tenderen első alkalommal résztvevő, a régióban aktív kanadai Bankers Petroleum többségi tulajdonában álló Panbridge Hungary Zrt. (Püspökladány) egy-egy területen nyert jogosultságot koncessziós szerződés megkötésére.

Magyarország az Európai Űrügynökség teljes jogú tagja lett

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. november 25. 8:06

Hosszú évek eddig is szép sikereket hozó együttműködése után végre kijelenthetjük: Magyarország az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagja, és készen áll arra, hogy eredményesen éljen az ebből adódó lehetőségekkel – jelentette ki Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2015. november 24-én, Párizsban, a francia nagykövetségen tartott hivatalos csatlakozási ünnepségen.

Egyszerre kell megfelelni az ellátásbiztonság és a megfizethető energiaárak kritériumainak

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 23. 16:21

Az Energiaunió stratégiájának végrehajtása során elsődleges célként szükséges kezelni az energiaellátás biztonsága és a megfizethető energiaárak kérdéseit, amely elvárásoknak párhuzamosan kell teljesülniük – emelte ki Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a 9. Közép-európai Energia Konferencián 2015. november 23-án, Pozsonyban.