Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Az energiaszektor kihívásairól tárgyaltak a budapesti Energia Charta Fórum résztvevői

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. október 7. 12:45

Az energiabiztonság és a fenntartható energiagazdálkodás szempontjából nélkülözhetetlen a nemzetközi együttműködés, amelynek elsődleges törekvése az ellátási útvonalak kockázati tényezőinek felszámolása és az energiakereskedelem támogatása.

Zöld lámpát kaptak a gyorsutak

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. október 7. 9:42

Idén október végéig adottak lehetnek az új gyorsforgalmi útkategória bevezetésének jogszabályi és műszaki szabályozási feltételei a kormány októberi első ülésén született döntés alapján.

1500 megtett kilométer bizonyítja: JóBringázni!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. október 6. 9:33

Balesetmentesen tekert 17 megyén át összesen másfélezer kilométert a JóBringázni Program 1500 résztvevője 2015. szeptember 14-20. között. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramjának keretein belül megvalósult, új közlekedésbiztonsági projektje célját beteljesítve sikeresen mutatta be a biztonságos hazai kerékpáros közlekedés lehetőségeit.

Hulladékkezelő telep épült Kaposváron

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. október 5. 14:44

Az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megépített komplex hulladékkezelő központot adták át hétfőn Kaposváron.

Felgyorsult a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra-Fejlesztési Program végrehajtása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. október 5. 9:24

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) irányítása alatt felgyorsult a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra-Fejlesztési Program végrehajtása. A tárca 2015 szeptemberében négy helyszínen tartott egyeztető fórumokat az érintett önkormányzatok részvételével a közös feladatokról.

Vészjelző karperec és internetkapcsolat védi az időseket - Élesben üzemel a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogram

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. október 1. 11:34

Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogram keretében teszi lehetővé, hogy ellenőrzött körülmények között vizsgálhassuk, hogyan könnyítik és óvják meg a korszerű digitális eszközök a szépkorúak életét – mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a modellprogram élesüzemének bemutatóján.

Otthon Melege Program: 44 ezer család cserélheti újra régi mosógépét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. október 1. 9:19

Három hónapja, július elsején kezdődött meg a pályázatok benyújtása az Otthon Melege Program ötödik, mosógépcserét támogató alprogramjában. A lehetőséget a kezdetektől óriási érdeklődés övezte, végül az eredeti, 500 millió forintos keretösszeg négyszeresére érkezett be pályázat.

Nincs kamionstop a hétvégén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 26. 18:05

A nehéz tehergépkocsik a déli megyékben kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, közlekedésbiztonsági okokból 2015. szeptember 26-án, szombaton 22 óra és szeptember 27-én, vasárnap 22 óra között is országos korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai közúthálózaton.

Erősödő vidéki közösségek

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 25. 18:06

Negyedik alkalommal rendezett országos találkozót a Herman Ottó Intézet az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) szakemberei, a címbirtokos szervezetek képviselői számára. A mintegy kétszáz település IKSZT-it képviselő résztvevőket Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára köszöntötte a konferencián.