Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Új tornateremmel gazdagodik a Fejér megyei Pázmánd

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 11:15

A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Fejér megyében 2017. május 19-én. Az ünnepségen a programot irányító fejlesztési tárcát Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár képviselte.

Az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az uniós energiaügyi miniszterek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 9:43

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország azt nem támogatja – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács informális találkozóján a máltai Vallettában, 2017. május 18-án.

Malajziában ismertették az INPUT programot

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. május 12. 11:52

Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2017. május 11-12-én lezajlott megbeszéléseinek fő célja a kiemelt kormányzati program bemutatása mellett a malajziai startup ökoszisztéma és legjobb gyakorlatok megismerése, a kétoldalú partneri kapcsolatok kiépítése volt.

A hulladékgazdálkodás átalakításának célja az azonos ellátási színvonal biztosítása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. május 11. 15:19

A kormány egyik fő szempontja volt a hulladékgazdálkodás átalakításánál, racionalizálásánál, hogy az ország valamennyi térségében azonos szakmai, ellátási színvonalat kapjon minden állampolgár - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Miskolcon sajtótájékoztatón csütörtökön.

Május 11. a Közlekedési Kultúra Napja - Országszerte várják az érdeklődőket a kulturált közlekedést népszerűsítő programok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 11. 11:30

„Biztonságosabbá teszi a közlekedést, ha résztvevői figyelmesebben, kulturáltabban viselkednek egymással” – mondta Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Közlekedési Kultúra Napja nyitó sajtótájékoztatóján 2017. május 11-én, Budapesten.

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. május 10. 13:14

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő támogatással segíti a magyar családokat abban, hogy elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék.

Folyamatos a termékek minőségének ellenőrzése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. május 10. 8:18

Egyebek mellett mosószereket, mosogatószereket, öblítőket és fogkrémeket vizsgál a fogyasztóvédelmi hatóság. A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a termékek minőségét annak érdekében, hogy a silány és rosszabb minőségű áruk lekerüljenek a polcokról. Az eddigi vizsgálatok során, fogkrémeknél találtak szabálytalanságot a szakemberek.

Tizedével több támogatás nyerhető el a határon átnyúló kerékpártúrák szervezéséhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. május 4. 8:07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ban is egyedi támogatási lehetőséget hirdet a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros programok megvalósításához. A „Kerékpárral 7 határon át” programban pályázati úton elnyerhető hozzájárulás összesen 16,5 millió forint.

Megkezdődik a Kelenföld-Százhalombatta vasúti szakasz korszerűsítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 3. 13:38

Több mint 51 milliárd forintból korszerűsítik a Kelenföld-Százhalombatta közötti, 20,5 kilométeres vasúti vonalszakaszt, a fejlesztésnek köszönhetően 2020 végétől óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok - hangzott el a korszerűsítési projekt alapkőletételén szerdán, Budapesten.