Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Hat év alatt 180 milliárd forintot fordítottak a hazai épített örökség megmentésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. június 25. 14:23

Az elmúlt hat évben nemzeti és uniós forrásból 180 milliárd forintot fordítottak a hazai épített örökség megmentésére, megújítására - hangsúlyozta Fónagy János a kápolnásnyéki Halász Gedeon Központ szombati avatásán.

Megvan a forrás az M3-as autópálya továbbépítésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 13:01

A magyar kormánynak a lehetősége és a forrása is megvan arra, hogy azonnal folytassa a jelenleg Vásárosnaményig tartó M3-as autópálya továbbépítését Beregdaróc irányába - közölte Tasó László a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Költségvetés - Turisztikai kormánybiztos: jövőre minden eddiginél több forrás jut a turizmusra

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. június 22. 12:43

Jövőre minden eddiginél többet, 21 milliárd forintot fordít a kormány a turisztikai célelőirányzaton és az újonnan létrehozott turizmusfejlesztési célelőirányzaton keresztül az ágazat fejlesztésére - jelentette be Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Már a következő tanévben használhatják az új tanuszodát az abádszalókiak

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. június 21. 17:11

A teljes egészében költségvetési forrásból megvalósuló beruházás alapkövét Fónagy János parlamenti államtitkár helyezte el. Beszédében kiemelte: a tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a városi önkormányzatot.

Ősszel folytatódhat a Jól Vezess – Vezetéstechnikai tréningprogram

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 15:02

Népszerűnek és hasznosnak bizonyult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2016 tavaszán több mint 800 járművezető számára biztosított ingyenes lehetőség a vezetői ismeretek és képességek fejlesztésére – foglalta össze a pilotprogram tanulságait Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár 2016. június 21-én, Zsámbékon.

Debrecenben kezdte országjárását a turizmusért felelős kormánybiztos

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. június 21. 9:09

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos a Modern Városok Program keretében 2016. június 20-án, Debrecenben egyeztetett a megyeszékhely polgármesterével, a kormány turizmussal kapcsolatos döntéseiről, a hajdúsági nagyváros fejlesztési lehetőségeiről és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való együttműködésről.

250 milliárd forint jut közlekedésfejlesztésre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 20. 13:26

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb tizenkilenc közlekedésfejlesztési beruházáshoz nyerhet el támogatást az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) magyar keretéből. A végleges, formális döntést július elején hozza majd meg a tagállamok küldötteiből álló bizottság. A javasolt projektlista alapján a hazai közlekedési ágazat újabb 250 milliárd forintnyi uniós fejlesztési támogatáshoz juthat.

Bányászati koncessziós pályázatok 10 területre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 17. 12:31

Tíz magyarországi területre jelentek meg új, nyilvános bányászati koncessziós pályázati felhívások. A lehetséges befektetők szénhidrogén kutatása, feltárása és kitermelése céljából Bázakerettye, Bucsa, Heves, Jászárokszállás, Körösladány, Mezőtúr, Okány-Nyugat, Zala-Kelet és Zala-Nyugat, geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására pedig Győr területére nyújthatnak be pályázatot.

A bányászat garantálhatja a magyar termékek egyedülálló minőségét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 16. 16:01

Kasó Attila miniszteri biztos is részt vett azon a 2016. június 16-i konferencián és kerekasztal-beszélgetésen, ami az ásványi anyagok mezőgazdasági célú felhasználási lehetőségeit vizsgálta. A miniszteri biztos a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei előtt a bányászati fejlesztésekről tartott előadást.