Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Németh Lászlóné

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Elutasította a Sláger Rádió keresetét a nemzetközi választottbíróság

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 17. 15:13

A Sláger Rádió befektetői 2011 decemberében nyújtották be választottbírósági kérelmüket a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához (ICSID*). A tulajdonosok szerint Magyarország 2009-ben az országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogra vonatkozó pályázat lebonyolításával és az abban hozott döntéssel megsértette a Hollandiával, Svájccal és Luxemburggal kötött kétoldalú beruházásvédelmi egyezményeket. A felperes 83,3 millió USD (jelenlegi árfolyamon mintegy 18 milliárd forint) összegű kártérítésre tartott volna igényt.

Bővülő feladatkör a fejlesztési tárcánál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 18:30

A kormány 2014 márciusában döntött a fejlesztéspolitikai közreműködő szervezetek megszüntetéséről és feladataik szaktárcákhoz telepítéséről. Ennek jegyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2014. április 15-ével három korábbi közreműködő szervezettől vett át feladatokat.

Iskolapadba ülnek a Digitális Közösség Program tanfolyamának első diákjai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 9:27

Megkezdődött a miskolci nyertes pályázók ingyenes informatikai oktatása a Digitális Közösség Program keretében 2014. április 15-én. A résztvevők egy szintfelmérést követően sajátíthatják el a számítógép- és internethasználat alapjait. A térítésmentes képzés tananyagát az első csoportok visszajelzései és az oktatók tapasztalatai alapján véglegesítik a program szervezői.

Konzultáció indul a teljes szélessávú lefedettség megteremtése érdekében

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 9:27

Csaknem 500 olyan település található hazánkban, amely még nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapinfrastruktúrával. A kormány ezért konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel az érintett települések körzethálózati ellátottságáról és a szolgáltatók fejlesztési terveiről.

Csillagos besorolás már közutaknak is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 9. 10:06

Közel 3000 kilométernyi magyarországi közútszakasz baleseti kockázatát mérik fel és elemzik az uniós finanszírozású SENSoR (South East Neighbourhood Safe Routes – Biztonságos utak a dél-kelet-európai régióban) projektben.

Németh Lászlóné: nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. április 8. 14:38

Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva nonprofit közműszolgáltatót hoz létre, a szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyűlés - jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM-csoport elmúlt négy évi eredményeit értékelő budapesti sajtótájékoztatón kedden.

Újra lehetőségként kell tekinteni a szénvagyonra

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. április 4. 18:56

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter nyitotta meg a Központi Bányászati Múzeum legújabb kiállítását 2014. április 4-én, Sopronban.

Németh Lászlóné: lehet és kell is támaszkodni a geotermikus energiára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. április 4. 12:59

Magyarország adottsága lehetővé, a globális felmelegedés és az energiafüggőség elleni fellépés pedig szükségessé teszi, hogy mind nagyobb mértékben támaszkodjunk a geotermikus energiaforrásokra - hangsúlyozta Németh Lászlóné, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetője pénteken Mosonmagyaróváron.

Környezetbarát üzemanyaggal a jobb levegőminőségért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. április 4. 11:54

A CNG kezdeményezés nemcsak egy alternatív üzemanyag, hanem egy új szemléletmód bevezetését is jelenti – mondta Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár 2014. április 4-én, Budapesten, a FŐGÁZ Zrt. második nyilvános sűrített földgáz (CNG) töltőállomásának átadásán.