Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Az ellenőrzések hatására csökkentek a szabálytalanságok a kalandparkokban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2016. július 28. 17:13

Júliusban ismételt ellenőrzést folytattak az ország mindazon kalandparkjaiban, ahol az egy hónappal korábbi ellenőrzés hiányosságokat tárt fel. Pozitív tapasztalat, hogy a legtöbb helyen az előző vizsgálat hatására megszűntek a hiányosságok, ugyanakkor az üzemeltetők továbbra sem fordítanak kellő figyelmet az alapvető követelmények betartására.

Otthon Melege Program: rekordszámú pályázó a hűtőgépcsere-alprogramban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 28. 12:44

Ma délelőtt lezárult az Otthon Melege Program 500 millió forintos keretösszeggel indított háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjét támogató pályázata. A július 4-én újranyitott alprogram által kínált 25-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatásra országszerte 46 ezren jelentkeztek.

Regionális turisztikai központ lesz Debrecen?

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. július 27. 19:24

A Kelet-magyarországi turizmus szempontjából a jövőben vezető szerepet kaphat a hajdúsági főváros. Erről és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) való együttműködésről is tárgyalt Bienerth Gusztáv kormánybiztos és Guller Zoltán vezérigazgató a város polgármesterével, Papp Lászlóval.

Megkezdődött a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal villamosítása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. július 27. 14:19

A Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítása és a kapcsolódó beruházások illeszkednek a kormány koncepciójába, hogy a vasút és az autóbusz találkozása egy városban egy helyen legyen, ezért Dorogon és Esztergomban új autóbusz-pályaudvar is épül - mondta Mosóczi László.

Több mint 6.000 közép-magyarországi pályázó jelentkezett az Otthon Melege Program hűtőgépcsere alprogramjára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 26. 8:51

A közép-magyarországi régióban több mint 6.000 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztó berendezések) energia megtakarítást eredményező cseréjére.

Több mint 3.000 közép-dunántúli pályázó az Otthon Melege Program hűtőgépcsere alprogramjára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 25. 8:41

A közép-dunántúli régióban több mint 3.000 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztó berendezések) energia megtakarítást eredményező cseréjére.

Turisztikai ügynökség: cél a minőségi turizmus

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. július 21. 10:40

A kormány eltökélt a SZÉP-kártya fenntartásában, a 300 milliárd forintos balatoni fejlesztési forrást áttekintik, és szükség szerint átcsoportosítják az új turisztikai stratégiának, a minőségi turizmusnak megfelelően - közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerdán Siófokon sajtótájékoztatón.

Idén is egyedi támogatásban részesülhetnek az önkormányzatok az Európai Mobilitási Hét helyi eseményei kapcsán

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 20. 7:30

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szeptemberi programsorozat nemzeti koordinátoraként 65 millió forintos keretösszeggel segíti a hazai rendezvények megvalósítását.

Több mint 2.500 dél-dunántúli pályázó az Otthon Melege Program hűtőgépcsere alprogramjára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 19. 8:46

A dél-dunántúli régióban több mint 2.500 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztó berendezések) energia megtakarítást eredményező cseréjére.