Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Jelentős uniós támogatást kap a vasútfejlesztés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 31. 11:56

A 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban ezermilliárd forint jut a kötöttpályás közlekedés fejlesztésére, ebből a nemzetközi TEN-T hálózat (transzeurópai közlekedési hálózat) 800 kilométer hosszban újul meg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Korszerű burkolat, szélesebb sávok és kerékpárút is épült Hatvan és Jászfényszaru között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. július 30. 16:44

Befejeződött a 32. sz. főút felújítása Hatvan és Jászfényszaru között. A 9,9 km hosszú 11,5 tonnás burkolaterősítést követően a felújított útszakaszon biztonságosabban közlekedhetnek az autósok.

Becsey: közlekedési fejlesztések növelhetik a 4-es metró utasszámát

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 30. 12:21

A kormány reméli, hogy a fővárossal közös, a 4-es metróhoz kapcsolódó közlekedési fejlesztéseknek köszönhetően tovább nő a metró utasszáma a következő években - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megjelentek a KEHOP első felhívásai

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. július 29. 9:23

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), 2015. július 28-án meghirdetett öt felhívása ivóvízminőség-javító, szennyvízkezeléssel és hulladékgazdálkodással összefüggő projekteket támogat több mint 57 milliárd forint értékben.

450 milliárd forintnyi pályázattal indít magyar nyelvű honlapot az MFK

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. július 28. 12:02

A több 1000 milliárdos európai pályázati források hatékonyabb felhasználásáért, 66 nyitott pályázattal indít magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ – jelentette be Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, a központ vezetője 2015. július 28-án, Budapesten.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 9:45

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2015. július 25-én és 26-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Jobb lesz a jobb pálya is az M0 M1-M7 közötti szakaszán

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 22. 13:42

A leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítésével folytatódik a körgyűrű M1 és M7 autópályák közötti szakaszának bővítése. A fővárosba érkező autósok a tegnapi forgalomba helyezés után már az új betonburkolatú bal pályán, szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek akár a hétvégi Formula 1 Magyar Nagydíjra is.

A Volán társaságok folytatják a járműállomány fejlesztését

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. július 17. 15:27

Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón kiemelte a helyközi közösségi közlekedésben a szolgáltatások fejlesztése, az új buszok beszerzése azért is különösen fontos, mert mintegy másfél év múlva lejárnak a helyközi autóbusz közlekedés közszolgáltatási szerződései, 2017 január elsejével az uniós elvárások alapján Magyarországon is megkezdődik a távolsági tömegközlekedés liberalizációja.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 17. 9:46

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 18-én és 19-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.