Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Érden is elkészült az új tornacsarnok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 16:18

Egy évvel az alapkőletétel után átadták az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium területén megépült tornatermet.

Újabb segítő kezek az infokommunikációs programban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. május 24. 11:24

Több mint ezer közfoglalkoztatott számára tartanak a következő hónapokban áldozatvédelmi képzést a bűnmegelőzési területen tevékenykedő rendőrök.

Megérkezett az első két új villamos mozdony a GYSEV flottájába

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 9:15

A vasúttársaság márciusban jelentette be, hogy 9 darab Vectron vontató járművet rendel a Siemenstől. Az első új mozdonyt 2017. május 23-án avatták fel a soproni vasútállomáson.

Az atomenergia az éghajlatvédelmet szolgáló dekarbonizációs eszköz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 9:07

Az energetikának – és benne a nukleáris energiatermelésnek – továbbra is az emberiség jólétét és a fenntartható fejlődést kell szolgálnia – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a 2017. május 22-23. között Prágában megrendezett Európai Nukleáris Energia Fórum (ENEF) ülésén.

Pályázati felhívás a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2017. évi támogatására

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 9:00

A pályázat célja a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel széles társadalmi alapokra helyezzék a fogyasztóvédelmet, alakítsák ki és erősítsék a tudatos fogyasztói magatartást.

Új tornateremmel gazdagodik a Fejér megyei Pázmánd

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 11:15

A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében újabb tornatermet adtak át Fejér megyében 2017. május 19-én. Az ünnepségen a programot irányító fejlesztési tárcát Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár képviselte.

Az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az uniós energiaügyi miniszterek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 9:43

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország azt nem támogatja – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács informális találkozóján a máltai Vallettában, 2017. május 18-án.

Malajziában ismertették az INPUT programot

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. május 12. 11:52

Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2017. május 11-12-én lezajlott megbeszéléseinek fő célja a kiemelt kormányzati program bemutatása mellett a malajziai startup ökoszisztéma és legjobb gyakorlatok megismerése, a kétoldalú partneri kapcsolatok kiépítése volt.

A hulladékgazdálkodás átalakításának célja az azonos ellátási színvonal biztosítása

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. május 11. 15:19

A kormány egyik fő szempontja volt a hulladékgazdálkodás átalakításánál, racionalizálásánál, hogy az ország valamennyi térségében azonos szakmai, ellátási színvonalat kapjon minden állampolgár - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Miskolcon sajtótájékoztatón csütörtökön.