Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. június 23. 11:48

A meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Tizenöt sportágat lehet kipróbálni az Olimpia Éjszakáján

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. június 21. 11:23

Tizenöt sportágat lehet ingyenesen kipróbálni pénteken este 9 órától a Hősök terén és a Városligetben az Olimpia Éjszakája rendezvény keretében.

Továbbra is nyitva a fűtéskorszerűsítési pályázat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 20. 13:40

Az Otthon Melege Program hazai költségvetési forrásból meghirdetett fűtéskorszerűsítési alprogramjára elkülönített keretösszegből közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás még a lakosság rendelkezésére áll.

Határozottabb klímapolitika mellett érveltek az uniós tagállamok miniszterei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 19. 16:52

A klímaváltozás elleni nemzetközi fellépés legújabb fejleményeiről egyeztettek a tagállami vezetők az Európai Unió Környezetvédelmi és Klímapolitikai Minisztereinek Tanácsülésén, 2017. június 19-én, Luxembourgban.

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Kormányzat, 2017. június 19. 14:15

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

A kormány piaci szereplők bevonásával versenyképesebbé teszi az egyetemi informatikus képzést

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. június 19. 13:17

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a szakmai napon elmondta: „2017 szeptemberében 21 magyarországi felsőoktatási intézményben indulnak el azok a díjmentes, elsősorban informatikus hallgatóknak szóló képzések, amelyek egy-egy vezető informatikai vállalat naprakész tudásanyagát adják át a diákoknak.

Megújul a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. június 18. 18:01

Felújítják és bővítik a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületét. A beruházásra 920 millió forintot nyert a fenntartó Kisvárdai Református Egyházközség az Iskolafejlesztés a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése érdekében elnevezésű pályázaton. A beruházás alapkövét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter tette le vasárnap.

A kormány számára stratégia cél az e-mobilitás erősítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 14:46

A kormány számára stratégia cél az e-mobilitás erősítése, ezért szeretné, ha 2020-ra 30 ezer elektromos autó járná az ország útjait a Jedlik Ányos tervnek köszönhetően - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára pénteken, Mogyoródon egy elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőpont átadásán.

A fogyasztóvédelem jogi szempontjairól tartottak konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 11:44

Fogyasztóvédelem a közjog és a magánjog metszetében címmel tartanak konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara szervezésében 2017. június 16-án, Budapesten.