Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Áprilisban kaphatják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 24. 12:27

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Díjazzák a közúti balesetek számának csökkentésében eredményes önkormányzatokat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 24. 8:14

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben is meghirdeti a települések közúti közlekedésbiztonsági helyzetének javítását segítő pályázatát.

A rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket a nemzeti konzultáció során

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 22. 15:43

Budapest, 2017. március 22., szerda (MTI) - A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára.

Meghirdették az idei Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 14:31

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig. A pályázat kiemelt támogatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Egységes forgalomirányítási rendszer lép működésbe a GYSEV teljes hazai vonalhálózatán

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 13:09

Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre.

A tervezettnél korábban vált elérhetővé a szupergyors internet több mint 230 ezer háztartás számára

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. március 18. 13:00

A Szupergyors Internet Program 2018 végéig minden magyar polgár, család és vállalkozás számára elérhetővé teszi a szupergyors internet hozzáférést.

Szerződést kötött a GYSEV Zrt. a magyarországi és az ausztriai Siemensszel új villamos mozdonyok gyártására

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 14. 14:11

Szerződést kötött kedden a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) a Siemens Zrt.-vel és a Siemens AG Austria-val, amelyek konzorciumban idén október végéig öt, a későbbiekben pedig négy Vectron típusú mozdonyt gyártanak a soproni székhelyű vasúttársaságnak.

Az e-kereskedelem és a kettős termékminőség áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. március 14. 12:39

Az e-kereskedelem szabályozása és a kettős termékminőség megszüntetése áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén, de kiemelt feladat maradt a termékbemutatók ellenőrzése is - mondta Kara Ákos sajtótájékoztatón.

Negyven ország sakkozói indulnak a BTF-Szabó László Emlékversenyen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. március 10. 16:20

Negyven ország 340 versenyzőjének részvételével rendezik meg március 18. és 26. között a Bálnában a Budapesti Tavaszi Fesztivál-Szabó László Sakk Emlékversenyt.