Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

A vidék gazdasági teljesítménye a kkv-kon múlik

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 22. 18:02

A vidék gazdasági teljesítménye alapvetően a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokon (kkv) múlik - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Hajdúdorogon.

Tizenkettedik alkalommal rendeznek kerékpártúrát Liszt Ferenc emlékére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 22. 15:03

Mint minden évben, idén is a nyár utolsó vasárnapján rendezik meg a Liszt Ferenc kerékpártúrát. A zenei programokkal tarkított túra résztvevői a magyar-osztrák határt is átlépve mintegy 25 kilométert tesznek meg 2014. augusztus 24-én. A rendezvény védnökei dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő.

Állami kitüntetéseket adott át Seszták Miklós

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 22. 14:11

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter dr. Áder János köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át a minisztériumhoz tartozó háttérintézmények és vállalatok munkatársainak 2014. augusztus 22-én, Budapesten.

Korszerűsítette csornai telephelyét a Hantech Zrt.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 21. 12:53

A magyar gazdaság túljutott a holtponton és egyértelmű fejlődési pályára állt - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön a Hantech Zrt. csornai telephelyén, amelyet hetvenötmillió százezer forintból korszerűsítettek.

Az ország újjáépítésének elmúlt négy évét méltatta Fónagy János augusztus 20-án

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 20. 16:16

A válság évei után Európában egyedülálló módon sikerült növekedési pályára állítani a magyar gazdaságot, ezt pedig a nemzeti érdekek következetes képviseletével és történelmi erejű összefogással értük el – fogalmazott dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára 2014. augusztus 20-án, Budakalászon, a Szentistvántelepi Római Katolikus Templom kertjében tartott ünnepi megemlékezésen.

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 18. 17:03

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt 2014. augusztus 8-án, Sopronban. A GYSEV Zrt. tematikus Taurus mozdonya az esemény 25 éves jubileumára készült.

Zöldenergia-fejlesztéseket adtak át Kaszaperen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 17. 8:04

A Dél-Alföld első "zöld településévé" vált a Békés megyei Kaszaper azokkal a beruházásokkal, amelyeket az önkormányzat tájékoztatása szerint szombaton adtak át.

Új kommunikációs felületeken tájékoztatja a tárca fogyasztókat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 15. 11:52

A fogyasztók védelme a kormány számára az egyik legfontosabb kihívás és feladat – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter abból az alkalomból, hogy országjárásba kezdett a tárca Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága. A 19 megye és a főváros hatósági vezetőivel való találkozás első állomása Nyíregyháza volt 2014. augusztus 14-én.

Újabb állami vagyonelemek kerülnek ingyenesen az önkormányzatok tulajdonába

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 14. 14:42

A kormány döntése alapján ötvenhét önkormányzat jut ingyenesen száznégy ingatlanhoz, melyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint. Emellett az állam 95 millió forint értékben ad át Jászberény Város Önkormányzatának és több civilszervezetnek olyan ingóságokat, amelyek közvetlenül szükségesek feladataik ellátásához, illetve fejlesztések, beruházások alapjául szolgálnak majd.