Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Az ország újjáépítésének elmúlt négy évét méltatta Fónagy János augusztus 20-án

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 20. 16:16

A válság évei után Európában egyedülálló módon sikerült növekedési pályára állítani a magyar gazdaságot, ezt pedig a nemzeti érdekek következetes képviseletével és történelmi erejű összefogással értük el – fogalmazott dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára 2014. augusztus 20-án, Budakalászon, a Szentistvántelepi Római Katolikus Templom kertjében tartott ünnepi megemlékezésen.

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 18. 17:03

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt 2014. augusztus 8-án, Sopronban. A GYSEV Zrt. tematikus Taurus mozdonya az esemény 25 éves jubileumára készült.

Zöldenergia-fejlesztéseket adtak át Kaszaperen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 17. 8:04

A Dél-Alföld első "zöld településévé" vált a Békés megyei Kaszaper azokkal a beruházásokkal, amelyeket az önkormányzat tájékoztatása szerint szombaton adtak át.

Új kommunikációs felületeken tájékoztatja a tárca fogyasztókat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 15. 11:52

A fogyasztók védelme a kormány számára az egyik legfontosabb kihívás és feladat – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter abból az alkalomból, hogy országjárásba kezdett a tárca Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága. A 19 megye és a főváros hatósági vezetőivel való találkozás első állomása Nyíregyháza volt 2014. augusztus 14-én.

Újabb állami vagyonelemek kerülnek ingyenesen az önkormányzatok tulajdonába

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 14. 14:42

A kormány döntése alapján ötvenhét önkormányzat jut ingyenesen száznégy ingatlanhoz, melyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint. Emellett az állam 95 millió forint értékben ad át Jászberény Város Önkormányzatának és több civilszervezetnek olyan ingóságokat, amelyek közvetlenül szükségesek feladataik ellátásához, illetve fejlesztések, beruházások alapjául szolgálnak majd.

Kiemelkedő fél évet zárt a Szerencsejáték Zrt.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 11. 14:02

Az idei év első fél évében a Szerencsejáték Zrt., az állami lottótársaság kimagasló eredményt ért el, a közel 148 milliárd forintos árbevétele 36 milliárd forinttal, 32 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakáét, amelyre a társaság alapítása óta nem volt még példa - jelentette be a vállalat elnök-vezérigazgatója, Szentpétery Kálmán a Seszták Miklóssal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Népszerűek a rezsipontok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 7. 14:05

Az év első felében több mint 4500-an kértek segítséget vagy tanácsot a fogyasztóvédelmi rezsipontokon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) zöldszámára pedig a tavalyi indulás óta közel 13 ezer hívás érkezett.

Az M3-as metró felújítása közös érdek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 6. 16:26

Seszták Miklós és Tarlós István megkezdték az M3-as metró felújításáról szóló egyeztetéseket 2014. augusztus 6-án, Budapesten.

Újjáéledő közösségi terek a tatabányai Óvárosban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. augusztus 5. 15:28

Az adósságteher gúzsba kötötte az önkormányzatokat, az adósságterhek átvállalásával a kormány a cselekvőképes városok előtt nyitotta meg a fejlődés útját - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter kedden tatabányai sajtótájékoztatóján.