Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Már 178 település csatlakozott az idei Európai Mobilitási Hét programjaihoz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. július 22. 8:15

Két hónap van hátra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinációjával 2017. szeptember 16-22. között megvalósuló országos közlekedési-környezetvédelmi programsorozatig. Mostanáig 178 önkormányzat csatlakozott a kampányhoz az Európai Mobilitási Hét Kartájának aláírásával.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. július 21. 9:43

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2017. július 22-én és 23-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

5G fejlesztésről szóló nyilatkozatot írtak alá Észtországban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 18. 15:48

„Az 5G nagyobb hatással lesz a mindennapi életünkre, mint a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztések, hiszen befolyással lesz a közlekedésre, egészségügyre, energiára, földművelésre és számos egyéb szektorra” – mondta el Mernyei Ákos Péter a távközlési miniszterek informális találkozóján, 2017. július 18-án, Tallinnban.

A Párizsi Megállapodás jövőjéről egyeztettek az uniós tagállamok miniszterei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 14. 15:45

A Párizsi Megállapodásból fakadó lehetőségekről, elvárásokról és kihívásokról tárgyaltak a környezetvédelmi és klímapolitikáért felelős miniszterek a 2017. július 13-14. között, Tallinnban megrendezett informális találkozón. A magyar delegációt – a klímapolitikai kérdések megvitatásában – Mernyei Ákos Péter Európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár vezette.

Mindent biztosítunk egy tökéletes versenyhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. július 11. 16:36

Seszták Miklós szerint a szervezők mindent biztosítanak, hogy tökéletes legyen a pénteken kezdődő magyarországi vizes világbajnokság.

Lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közti szakaszának alapkövét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. július 11. 16:04

Berettyóújfalu, 2017. július 11., kedd (MTI) - Ünnepélyes keretek közt kedden lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki (román országhatár) közti szakaszának alapkövét.

Orbán Viktor levélben köszönte meg a vasutasok munkáját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. július 8. 16:36

Harminc százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig a miniszterelnök. Orbán Viktor erről szóló levelét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter olvasta fel szombaton Nyíregyházán, a MÁV vasutasnapi rendezvényén - tájékoztatta a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága közleményben az MTI-t.

Gyökeresen változott meg a magyar vasút 2010 után

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. július 7. 12:47

A magyar vasút 2010 után gyökeresen megváltozott, működési rendszere hosszú távon kiszámítható, tervezhető, fejlesztési irányai ismertek, biztatóak, van nemzeti közlekedési infrastruktúra fejlesztési stratégia, személyszállítási törvény - mondta Fónagy János, a vasutas tisztavató ünnepségégen a 67. vasutasnap budapesti központi ünnepségén.

Egész nyáron folytatódik a budapesti taxishiénákkal szembeni fellépés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. július 5. 12:21

Napi szintű ellenőrzéssel szűri ki a szabályszegő taxisokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság nyári fővárosi akciója, a munkába vidéki kollégákat is bevontak a szakemberek. A forgalmas drosztokon és próbavásárlással végzett ellenőrzéseken már június utolsó két hetében is közel 150 gépjármű esett át.