Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Kiosztották a kerékpárosbarát település és munkahely díjakat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 22. 15:14

55 önkormányzat és 67 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait 2015. május 22-én, Vácon. Az elismeréseket átadó Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy még soha ennyien nem nyerték el vagy újították meg a címet.

Új buszpályaudvart avattak Móron

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 16:30

Az avatóünnepségen Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte: kilenc önkormányzat összefogásával – Mór, Balinka, Bodajk, Csákberény, Isztimér, Kincsesbánya, Magyaralmás, Pusztavám és Söréd – valósultak meg a közösségi közlekedéssel kapcsolatos fejlesztések.

A Nemzetközi Energia Charta a globális energiaszabályozás fontos mérföldköve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2015. május 20. 18:28

A 2015. május 20-21-én zajló, a Nemzetközi Energia Charta elfogadására rendezett miniszteri konferencián a magyar delegáció tagjaként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár és Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára képviselte hazánkat Hágában.

Uniós támogatással fejlesztik a fogyasztóvédelmi rendszert

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2015. május 20. 13:32

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) konzorciumban 350 millió forint uniós támogatással fejleszti a fogyasztóvédelmi rendszert a 2007-2013-as időszak forrásaiból az Állam Reform Operatív Program (ÁROP) keretében.

Tovább javul a vasúti közlekedés biztonsága a GYSEV Zrt. hálózatán

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 19. 12:04

Újabb, 2 milliárd 325 millió forint összköltségű, célzottan a közlekedésbiztonságot javító fejlesztések indulnak a GYSEV hálózatán. „Az Érj haza biztonságban! országos program vasúti elemeinek megvalósítására közel 20 milliárd forintot szán a kormány a következő években” - hangsúlyozta Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár a soproni nyitórendezvényen, 2015. május 19-én.

Egyszerűsödik a fogyasztói panaszok rendezése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2015. május 18. 17:35

A fogyasztókat segíti az az uniós jogszabály, amely Magyarországon is általánossá válik, így egy erős fogyasztóvédelmi irány felé mozdul el a jogalkotás. Ennek keretében a fogyasztóknak lehetőségük nyílik a vállalkozásokkal szembeni vitás ügy bírósági eljáráson kívüli egyszerű, gyors és ingyenes rendezésére. Az új szabályozás tehát így a fogyasztók és vásárlók biztonságát erősíti.

Saját törvényt kaphat a troli és a sífelvonó

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. május 15. 15:20

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium törvénymódosítási kezdeményezése a jogalkalmazás megkönnyítése érdekében önálló törvényben javasolja szabályozni a vasúttól eltérő kötöttpályás rendszerek működtetését.

Kara Ákos: minden háztartásban elérhető lesz a szélessávú internet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. május 14. 15:47

Néhány éven belül minden háztartásban elérhető lesz a másodpercenkénti harminc megabites sávszélességű internet – mondta az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, a távközlés világnapja alkalmából rendezett konferencián.

Hat helyett tizenkét körforgalom épülhet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 14. 15:12

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat mintegy nettó 840 millió forint kivitelezési költséggel. A beruházások eredményeként új körforgalmak teszik biztonságosabbá a közlekedést az autósok és a gyalogosok számára Egerben, Győrben, Kalocsán és Szekszárdon.