Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Új típusú gyorsforgalmiút-kategóriát vezetne be az NFM

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 27. 14:20

Bővítené a gyorsforgalmi utak típusait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az autópálya és az autóút mellé javasolt harmadik kategória, az M gyorsút megépítése 25-30 százalékkal olcsóbb lehet a jelenleginél - jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Megkezdődik a győri körforgalom átépítése

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 26. 13:32

A 83 sz. főút belterületi szakaszán, a Szauter Ferenc utca – Nagy Imre út kereszteződésében meglévő 2x1 sávos körforgalom 2x2 sávosra bővül, a kivitelezés év végére fejeződik be.

Több mint kétszázezer letöltésnél tart a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. augusztus 25. 16:24

Egy hónappal ezelőtti elindítása óta mintegy 210 ezres oldalletöltést ért el a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap, a www.palyazatokmagyarul.eu oldal - közölte Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

Újra elindul a vonatközlekedés Budapest és Esztergom között

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 19. 12:16

2015. augusztus 20-án újra elindul a vasúti forgalom az esztergomi vonal teljes 53 km-es szakaszán a Nyugati pályaudvar és Esztergom között. Augusztus 31-től óránként két vonatpár közlekedik, a legkedvezőbb gyorsított járatok esetében 17 perces menetidő csökkenés lesz.

Kecskeméti fórum a gazdákat érintő kérdésekben – Terítéken a 2014-2020-as uniós tervezési időszak

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2015. augusztus 17. 16:31

Újra Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum! A Hírös Hét Fesztivál keretében az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 16. alkalommal rendezte meg. A rendezvény fővédnöke Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára volt, aki egy előadás keretében beszélt a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdéseiről is.

Fontos kormányzati lépések a hazai szélessávért – épül a Digitális Magyarország

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 14. 9:20

A szolgáltatók fejlesztéseit segítő új jogszabályok, valamint az országos internet hálózatra vonatkozó friss felmérés megalapozza a 2018-ra vállalt kormányzati cél megvalósulását a legalább 30 Mbit/s sávszélességért – összegezte az elmúlt időszak eredményeit Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 13. 10:04

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2015. augusztus 15-én és 16-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Biztonságosabbá vált a Galgamente kapuja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 10. 13:12

Hazai költségvetési forrásból épült korszerű és biztonságos körforgalom a 3. számú főút és a 3105. jelű út csomópontjában, Bag külterületén.

Átmenetileg korlátozzák a munkavégzést az autópályákon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 7. 8:18

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedéspolitikáért felelős Államtitkársága az M3, M5 és M7 autópályákon megkezdett vagy a közeljövőben indítani tervezett közlekedésbiztonsági beavatkozások kivitelezési munkálatainak időbeli korlátozását rendelte el. Az intézkedést a tartós kánikula miatt életbe lépett, harmadfokú hőségriadó és az érintett szakaszok forgalmának zavartalan lebonyolítása indokolta.