Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a kalandparkok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2016. május 24. 9:21

A csillebérci kalandparkban 2016. május 22-én történt esemény miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendel el az országban működő összes kalandparkban.

Közel 64 millió euró uniós forrás az éghajlatváltozás elleni küzdelemre

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. május 25. 9:15

Az Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programjának (LIFE) Éghajlat-politika Alprogramja keretében idén összesen 63,6 millió euróra pályázhatnak a köz-, a magán- és a civil szféra szereplői.

Határidőre és költségkereten belül elkészül a Dagály Úszóaréna

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. május 23. 13:32

Az előzetesen tervezett költségek túllépése nélkül, határidőre, vagy még a határidő előtt kész lehet a 2017-es budapesti vizes-világbajnokságnak otthont adó Dagály Úszóaréna - mondta Fürjes Balázs, a beruházásért felelős kormánybiztos hétfőn, a létesítményben megtartott helyszínbejáráson, amelyen Tarlós István főpolgármester és Tóth József, a XIII. kerület polgármestere is részt vett.

Közvetlen charterjárat indításának igénye is felmerült a turisztikai kormánybiztos tokiói tárgyalásain

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2016. május 20. 15:03

Tokióban tárgyalt Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos 2016. május 18-19. között. Látogatása során megbeszéléseket folytatott Tamura Akihitóval, a Japán Turizmus Ügynökség vezetőjével, kormánybiztossal, Macujama Rjoicsivel, a Japán Nemzeti Turizmus Szövetség elnökével.

Konyáron tornaterem beruházás indul

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. május 20. 17:00

Folytatódnak a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tornaterem beruházások Konyáron is. A diákok várhatóan a 2016/2017-es tanévben birtokba vehetik az új tornatermet, melyet Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelentett be az alapkőletételi ünnepségen 2016. május 20-án.

359 millióból épül tanuszoda Tokajban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. május 20. 14:30

Elkezdődhetnek a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tanuszoda beruházások Tokajban is. Ezt Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelentette be az alapkőletételi ünnepségen 2016. május 20-án.

Idén is kiosztották a Kerékpárosbarát Település és Munkahely díjakat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. május 20. 12:32

54 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait 2016. május 20-án, Nyíregyházán.

Keresettek a klímaszerelőknek szóló képzések

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. május 20. 10:11

A regisztrációs lehetőség 2016 márciusi megnyitása óta több mint hatszázan jelentkeztek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által elindított klímagáz képzésekre.

Minden magyar vállalkozásra számít a Digitális Jólét Program

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2016. május 19. 18:47

A Digitális Jólét Program a jövőben is számít minden magyar vállalkozás együttműködésére és támogatására - hangsúlyozta Deutsch Tamás csütörtökön Győrben, a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz Digitálisan! című projekt nyitókonferenciáján.