Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Az NFM kiterjeszti az Idősügyi Infokommunikációs Modellprogramot

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 20. 13:48

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 480 települést von be a program folytatásába, így novembertől országszerte ötezer 65 év feletti, többségében egyedül élő szépkorú sajátíthatja el az infokommunikációs eszközök használatát.

Méltó és békés megemlékezésre készülünk

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 20. 11:24

Méltó és békés megemlékezésre készülünk október 23-án - közölte Kara Ákos, az operatív törzs vezetője.

Négy népszerű zenekar ad ingyenes Szabadságkoncertet a Millenárison

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 19. 14:25

A nagy fesztiválok rendszeres előadói lépnek fel az idei Szabadságkoncerten 2017. október 23-án, Budapesten, a Millenáris B épületében. A New Level Empire, a Bagossy Brothers Company, a Margaret Island és az Irie Maffia rajongói ingyenes regisztrációs jegyet váltva ünnepelhetnek együtt kedvenceikkel.

Erősíteni kell Magyarország tranzitszerepét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 14:19

Erősíteni kell Magyarország tranzitszerepét és el kell érni, hogy a külföldi áruk ne csak áthaladjanak, hanem meg is "álljanak és hozzáadott belföldi értékkel gyarapodjanak" az országban - mondta Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. logisztikai konferenciáján.

Az uniós klímapolitikát hosszú távon meghatározó döntéseket hozott a Környezetvédelmi Tanács

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. október 18. 14:59

A tagállamok illetékes miniszterei az Európai Unió 2021 és 2030 közötti klímapolitikájának fő elemeit tartalmazó jogszabálytervezeteket vitattak meg és fogadtak el 2017. október 13-án, a Környezetvédelmi Tanács luxembourgi ülésén.

Színes családi programokkal is várjuk az ünneplőket október 23-án

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 18. 13:22

Október 23-a a családok ünnepe is, a Terror Háza Múzeum előtti díszünnepségen túl számos programmal várják a családokat is, a mozi, a múzeum, a koncert és a különleges fényfestés csak néhány program az ünnepi hétvégéről - mondta el Kiss Anita, az ünnepségek szervezéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke az MTI-nek szerdán.

Átadták a Győr-Gönyű országos közforgalmú kikötőt

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 18. 13:12

Átadták a nyolcmilliárd forint állami támogatásból megvalósult Győr-Gönyű országos közforgalmú kikötőt, amely a nyugat-dunántúli régió legnagyobb intermodális központja - hangzott el az átadón egy dunai hajón szerdán.

Interaktív ’56-os diákverseny Budapest utcáin

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. október 18. 12:44

Általános és középiskolások történelmi utazásra indulva, mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit 2017. október 23-tól, Budapesten.

Október 23. a szabadság napja

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 11:59

"A magyar a szabadság népe": ahogy 1956-ban is meg kellett küzdeni a szabadságért, úgy most is "harcolni kell, hogy minden olyan értéket, amely Magyarország számára fontos, meg tudjunk őrizni" - hangsúlyozta Kara Ákos sajtótájékoztatón. Hozzátette: ebben segítenek a nemzeti ünnepek, és ennek jegyében készülnek az október 23-ai megemlékezésekre is.