Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Idén is sokakhoz jutott el az Európai Mobilitási Hét üzenete

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 8:00

Közel 250 ezren vettek részt az Európai Mobilitási Hét családi hétvégéjén, az Andrássy úton. A több mint 200 csatlakozott önkormányzatból 169 Autómentes napot is rendezett.

Korszerűsítik az óvodát a szabolcsi Demecserben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. szeptember 22. 15:15

Negyedmilliárd forint állami forrásból bővítik és korszerűsítik az óvoda épületét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben. A beruházás alapkövét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter tette le a felső-szabolcsi kisvárosban pénteken.

Villamosítják a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 14:32

A beruházásnak köszönhetően 2019 nyarára a teljes vonalszakaszon visszaáll a kiépítési pályasebesség, csökken a menetidő Budapest és Sátoraljaújhely között.

Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. szeptember 22. 11:57

Ugrásszerűen megnőtt a beadott és nyertes pályázatok száma a közvetlenül pályázható európai uniós programokon az elmúlt két évben - mondta a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (MKF) ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.

Közel kétezren pályáztak gázkonvektorok cseréjére az első két régióban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 9:35

A földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez második napja lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni az Otthon Melege Program keretében. A közép-magyarországi és a nyugat-dunántúli régiókból eddig közel kétezer kérelem érkezett be.

Mától igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 21. 8:18

Az Otthon Melege Program most induló alprogramjában új gázkonvektorok felszereléséhez nyerhető el legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatás. A pályázati lehetőség régiónként eltérő időpontokban nyílik meg, elsőként 2017. szeptember 21-étől a budapesti és Pest megyei magánszemélyek előtt.

Az év végéig döntés születhet a negyedik paksi blokk üzemidő-hosszabbításáról

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 15:59

Magyarországon az atomenergia a villamosenergia-termelés megbízható forrásaként biztosítja a fogyasztók számára a stabil ellátást, és a jövőben is a hazai áramszükséglet jelentős részét fedezheti – mondta felszólalásában a magyar delegáció vezetője, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2017. szeptember 18–22. között zajló 61. közgyűlésén Bécsben.

Hatékonyabban szűrhetőek ki a túlsúllyal közlekedő teherautók

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. szeptember 19. 9:47

Mától küldhet figyelmeztetést a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer a szabálysértő fuvarozóknak, miután 2017. szeptember 19-ével elindul annak objektív felelősség elve alapján funkcionáló automatikus üzemmódja.

Kétszáznál is több hazai település csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjaihoz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 16. 15:38

2017-ben is meghaladta a kétszázat a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányhoz csatlakozó hazai önkormányzatok száma. Az Európai Mobilitási Hét idei, Közös út, közös jövő mottójához híven a környezettudatos közlekedésről szólnak a szeptember 16-22. között, országszerte megrendezett programok.