Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Új tantermekkel bővült az aranyosapáti iskola

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 15:45

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban támogatott újabb beruházást adtak át, így Aranyosapátiban is új tantermekben kezdődhet a tanév.

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 8:15

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját, a beruházásnak köszönhetően csökkennek a torlódások, a balesetveszély és a járművek amortizációja.

Már hétfőtől érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 24. 9:19

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében a szeptemberre szóló vasúti és autóbuszos dolgozó és tanuló havibérletek érvényességi ideje három nappal nő, azokat így már 2016. augusztus 29-én 0:00 órától elfogadják a GYSEV, a MÁV-START és a Volánok járatain.

Új épületszárnyban kezdődhet meg az oktatás Ecseren

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 23. 11:38

A közeljövőben több, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épülő projekt átadása várható országszerte. A programnak köszönhetően az ecseri Laky Ilonka Általános Iskola diákjai is új termekben kezdhetik a tanévet. A határidőre elkészült beruházást 2016. augusztus 23-án adták.

Átadták a csanádpalotai iskola új tornatermét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 17:00

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében határidőre elkészült csanádpalotai tornaterem-beruházást 2016. augusztus 19-én adták át.

Átadták az M7-M0-s autópálya törökbálinti csomópontját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 13:43

Az autósok péntek délután vehetik birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Újra rekordot dönt az Európai Mobilitási Hét Magyarországon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 18. 9:46

Először haladta meg a kétszázat a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban programot szervező hazai önkormányzatok száma 2016-ban. A nemzetközi honlapon már most minden korábbinál több település jelezte részvételét a szűk egy hónap múlva kezdődő rendezvénysorozatban.

4,5 milliárdból új iskola épül Izsákon

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 17. 15:59

Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb oktatási beruházásának alapkövét tették le 2016. augusztus 17-én, Izsákon. A fejlesztésnek köszönhetően az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületben működik majd.

Több mint 3500 családi ház újulhat meg az Otthon Melege Programban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 15. 15:40

Országosan több mint 3500 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül a családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítését segítő alprogramra. A pályázatot benyújtó magánszemélyek jellemzően 1,2-1,6 millió forint támogatást igényeltek otthonaik energetikai felújításához.