Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Magyarország szintet lép a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége terén

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 16:04

Magyarország 2022-ig szintet lép a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége terén és felzárkózik az európai országok középmezőnyébe - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M25-ös autóút megvalósításának alapkőletételi ünnepségén, szerdán Andornaktálya határában.

Komoly eredmények a hazai közúti árufuvarozás versenyképességének javításában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 11:10

Az ágazat magyarországi vállalkozásai versenyhelyzetének erősítését célzó kormányzati intézkedéssorozat legtöbb eleme már megvalósult, azonban a szektor számára súlyos kihívást jelentenek a nyugat-európai protekcionista piacvédő lépések – hangzott el Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Wáberer György miniszterelnöki megbízott közös sajtótájékoztatóján 2017. június 28-án, Budapesten.

Magyarország nem támogatta az Európai Tanács következtetéseitől való eltérést az uniós energiahatékonysági cél meghatározásában

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Energiaügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:30

Hazánk nem tartja elfogadhatónak azt a gyakorlatot, amely alapján rövid időszak alatt már második alkalommal írják felül az Európai Tanács politikai iránymutatását.

Két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. június 23. 11:48

A meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Tizenöt sportágat lehet kipróbálni az Olimpia Éjszakáján

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2017. június 21. 11:23

Tizenöt sportágat lehet ingyenesen kipróbálni pénteken este 9 órától a Hősök terén és a Városligetben az Olimpia Éjszakája rendezvény keretében.

Továbbra is nyitva a fűtéskorszerűsítési pályázat

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 20. 13:40

Az Otthon Melege Program hazai költségvetési forrásból meghirdetett fűtéskorszerűsítési alprogramjára elkülönített keretösszegből közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás még a lakosság rendelkezésére áll.

Határozottabb klímapolitika mellett érveltek az uniós tagállamok miniszterei

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 19. 16:52

A klímaváltozás elleni nemzetközi fellépés legújabb fejleményeiről egyeztettek a tagállami vezetők az Európai Unió Környezetvédelmi és Klímapolitikai Minisztereinek Tanácsülésén, 2017. június 19-én, Luxembourgban.

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Kormányzat, 2017. június 19. 14:15

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

A kormány piaci szereplők bevonásával versenyképesebbé teszi az egyetemi informatikus képzést

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2017. június 19. 13:17

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a szakmai napon elmondta: „2017 szeptemberében 21 magyarországi felsőoktatási intézményben indulnak el azok a díjmentes, elsősorban informatikus hallgatóknak szóló képzések, amelyek egy-egy vezető informatikai vállalat naprakész tudásanyagát adják át a diákoknak.