Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Pontszerű fejlesztések helyett hálózatos kerékpárútrendszer épül

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. június 26. 16:34

Több mint 30 önkormányzat jelezte a Közlekedés Operatív Program kerékpárút-hálózat fejlesztését támogató pályázati lehetőségének május közepi újranyitása óta, hogy a feltételeknek megfelelő beruházást tervez. Ha a fejlesztési tárcához mostanáig beérkezett minden pályázat elnyeri a remélt támogatást, a projektekben országszerte 55-60 kilométer új kerékpárútszakasz épülhet – mondta el Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár 2015. június 26-án, Nyírbogáton.

Péntek délutántól fellélegezhet Miskolc belvárosa

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. június 26. 15:29

Megnyílt a forgalom előtt az új nyomvonalon megépült 5,8 kilométer hosszú, Miskolcot észak-északkelet irányból elkerülő út. A közlekedőknek már nem kell a belvároson áthaladniuk, így a piros lámpák és dugók miatti várakozás nélkül akár 20-30 perccel is csökkenhet a menetidejük – mondta el Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az ünnepélyes átadáson.

50 millió forintra emelkedett a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kerete

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. június 26. 13:32

A Széchenyi Kártya Program 2002 óta segíti eredményesen a magyar vállalati szektor erősödését. A kis- és középvállalkozások lehetőségeinek további bővítését teszi lehetővé a Széchenyi Folyószámlahitel eddig 25 millió forintos keretének megduplázása.

Fónagy: a kormány elfogadta az új taxisrendeletet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. június 26. 12:50

A kormány elfogadta az új taxisrendeletet, amelynek egyes, elsősorban az autókra vonatkozó műszaki követelményei 2018. január elsejétől lépnek életbe, és amely „infokommunikációs eszközön megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra" is, így például az Uberre is vonatkozik.

Állásfoglalás az Imperial Tobacco Magyarország Kft. ajánlatával kapcsolatban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. június 25. 13:45

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Imperial Tobacco Magyarország Kft-nek 2015. június 24. napján a dohánykiskereskedelmi-ellátói feladatok elvégzésére benyújtott ajánlatával kapcsolatban a következőkről tájékoztatja a közvéleményt:

Június 24-től regisztrálhatnak a mosógépcsere alprogram kereskedői

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. június 23. 14:03

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, a mosógépek energiahatékonyságot eredményező cseréjét támogató alprogram elektronikus pályázati honlapja.

Még 21 korszerű elővárosi motorvonatot szállíthat a Stadler

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. június 23. 10:24

A MÁV-START Zrt. kihirdette a 6+15 villamos motorvonat beszerzésre kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredményét: a nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Stadler Bussnang AG lett. A korszerű, akadálymentes, 200 ülőhelyes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok Budapest elővárosában szolgálják majd az utazóközönséget.

NFM: a fogyasztóvédelem célja a tudatos és fenntartható fogyasztás

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2015. június 19. 9:12

A fogyasztóvédelem jövőképe a tudatos és fenntartható fogyasztáson alapuló társadalom elérése - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön egy konferencián, Budapesten.

Gyorsabb, rugalmasabb dohányértékesítés a központi trafikellátóval

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. június 18. 11:44

Gyors, államilag felügyelt, versenysemleges és megkülönböztetéstől mentes dohányellátást biztosít az egész országban a 2015. november 1-jén induló központi trafikellátó. Az új rendszerrel a trafikosok rugalmasabban, egyenlő feltételek mellett szerezhetik be a számukra ideális mennyiségű és összetételű árukészletet, szükség esetén könnyen utánrendelhetnek.