Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr. Seszták Miklós

nemzeti fejlesztési miniszter

Vezető hírek

Mintaprojekt a miskolci hulladékgazdálkodás rendszere

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 18. 8:22

A hulladékgazdálkodás azon kiemelt közszolgáltatások közé tartozik, amelynek elődleges célja, hogy ne terhelje többletköltséggel a lakosságot, de a szolgáltatások önköltségének elszámolása biztosított legyen, ennek megfelel a miskolci rendszer, amely tökéletes mintaprojekt - jelentette ki Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Miskolcon.

Az épület-felújításokat elősegítő innovatív tevékenységek támogatása közös érdek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 17. 9:32

A termelői és elosztói hálózat, továbbá a végfelhasználói rendszerek fejlesztése egyaránt nélkülözhetetlen a távhőszektor versenyképessé tételéhez. Magyarország ezért olyan támogatási konstrukciók kidolgozását javasolja, amelyek a távhőrendszerek komplex fejlesztését célozzák – mondta Aradszki András államtitkár az Európai Unió energiaügyi minisztereinek 2015. április 15‒16. között megrendezett informális találkozóján, Rigában.

Közlekedésbiztonsági pályázat: már iskolánként 1 millió forint a tét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 17. 9:14

Második fordulójához ért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) általános iskoláknak szóló közlekedésbiztonsági pályázata. Az első körben több mint 500 intézmény szerepelt sikerrel, a közülük újra jelentkezők közül választják ki a legjobb saját koncepciót benyújtó három nyertest.

Átadták a dán Coloplast új gyártócsarnokát Nyírbátorban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. április 16. 19:58

Seszták Miklós adta át a speciális gyógyászati segédeszközöket gyártó dán Coloplast új gyártócsarnokát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Már 27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az Otthon Melege Programban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 16. 12:19

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program három új pályázati konstrukcióját hirdette meg 2014 szeptemberében az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére. A pályázatok célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassa a családokat az ország egész területén.

Megjelentek a barnakőszén és szénhidrogén bányászati koncessziók

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. április 16. 9:00

A nemzeti fejlesztési miniszter pályázati felhívásokat tett közzé barnakőszén feltárására és kitermelésére a „Dubicsány I. – szén” védnevű bányatelek területén, továbbá szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Battonya-Pusztaföldvár Észak, Berettyóújfalu, Dány, Lakócsa, Mogyoród, Nagykáta, Ócsa, Püspökladány és Sellye területeken.

A Föld Napjáig még nyitva a Kerékpárosbarát pályázatok

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 15. 16:56

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghosszabbítja a februárban kilencedik alkalommal meghirdetett Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település pályázatai jelentkezési határidejét.

Április végétől lehet pályázni a társasházak energetikai korszerűsítésére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 15. 15:34

Az Otthon Melege Programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerűsítésére ‒ mondta az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára a Construma ÖkoCity 2015 interaktív kiállítás megnyitóját követően.

Fénysebességre kapcsolunk: korszakváltás a magyar űrtevékenységben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. április 14. 11:01

A három évig sikeresen működő első magyar műhold, a MaSat-1, a Rosetta üstökös kutató űrszondájának hazai fejlesztései és a csatlakozás az Európai Űrügynökséghez megalapozzák a magyar űrtevékenység jövőjét, amely minden eddiginél izgalmasabb korszakához érkezett – jelentette ki Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár abból az alkalomból, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter nevében elismeréseket adott át az űrkutatás terén kimagasló eredményeket elért szakembereknek.