Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

A cél a teljes foglalkoztatottság elérése

A cél a teljes foglalkoztatottság elérése2015. március 25.

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ajkai sajtótájékoztatóján.
Megérett a helyzet a felminősítésre

Megérett a helyzet a felminősítésre2015. március 20.

Varga Mihály szerint megérett a helyzet arra, hogy a hitelminősítők felminősítsék Magyarországot, az elmúlt években ugyanis a folyó fizetési mérleg masszív többletet mutat, az államháztartási hiány évek óta 3 százalék alatt van, az ország növekedésében pozitív változás következett be, és a foglalkoztatás is folyamatosan bővül.
Az állampapír a legbiztonságosabb megtakarítás

Az állampapír a legbiztonságosabb megtakarítás2015. március 17.

A legbiztonságosabb megtakarításnak nevezte az állampapírt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Államadósság-kezelő Központ vezetőjével tartott sajtótájékoztatón.
Akkreditált innovációs klaszter címeket adtak át

Akkreditált innovációs klaszter címeket adtak át2015. március 16.

Tizennégy klaszter nyert az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) akkreditált innovációs klaszter pályázaton - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a címet átadó rendezvényen, hétfőn Budapesten.
A tanterv részévé kell tenni a pénzügyi ismeretek elsajátítását

A tanterv részévé kell tenni a pénzügyi ismeretek elsajátítását2015. március 13.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt szeretné elérni, hogy hosszabb távon a tanterv szerves részévé váljon az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása, erről a tárca már belső egyeztetést kezdett az oktatási kormányzattal - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.
Átadták a Szakképzési Díj 2014 elismeréseket

Átadták a Szakképzési Díj 2014 elismeréseket2015. március 12.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a díjátadón elmondta: a kormány célja, hogy 2018-ig a mostani 50 ezer tanulói szerződéssel rendelkező szakmunkástanulók számát 70 ezerre bővítsék.
Magyarország vezető ország lehet az elektromobilitás terén

Magyarország vezető ország lehet az elektromobilitás terén 2015. március 9.

Az a cél, hogy Magyarország az elektromos busz használata és az elektromobilitás terén is Közép-Európa vezető országa legyen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Cél, hogy a nőknek ne kelljen választani a család és a karrier között

Cél, hogy a nőknek ne kelljen választani a család és a karrier között2015. március 5.

A kormány nagyon sokat tett azért, hogy a nőknek ne kelljen feltétlenül választani a család és a karrier, munkába állás között. Több családpolitikai intézkedéssel javították a nők munkába állásának lehetőségeit, valamint igyekeztek segíteni azt is, hogy a vállalkozásokon keresztül is megkapják ezt a lehetőséget – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.
Tíz százalék feletti növekedés a külkereskedelemben

Tíz százalék feletti növekedés a külkereskedelemben2015. március 5.

2014 decemberében a külkereskedelmi forgalom kivitele és behozatala egyaránt 11 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg éves szinten 7,1, illetve 8,8 százalékos bővülést mértek.
Válság előtti szinten a kiskereskedelmi bővülés

Válság előtti szinten a kiskereskedelmi bővülés2015. március 4.

Több mint 8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az év első hónapjában, az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 5,5%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 11,1%-kal, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,4%-kal emelkedett az értékesítés volumene.
A gazdaság növekedése fenntartható és stabil marad

A gazdaság növekedése fenntartható és stabil marad2015. március 4.

Magyarország gazdasági növekedése 2015-ben is fenntartható és stabil marad, a 2,5 százalékos növekedési előrejelzés továbbra is reális - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Miskolcon a német érdekeltségű Bosch konszern gyárában.
A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás

A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás2015. február 27.

A jövő héttől kezdődően minden devizahiteles ügyfél számára kézzelfoghatóvá válik, hogy a bankoknak vissza kell adniuk a tisztességtelen, egyoldalú szerződésmódosításból és az árfolyamrésből származó bevételüket - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, annak kapcsán, hogy a pénzügyi intézményeknek március elsejétől meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.
Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban

Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban2015. február 26.

Tavaly 5,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, ennél magasabb értéket utoljára 2004-ben mértek. A témában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott a kormany.hu-nak.
Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben

Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben2015. február 26.

Tizenhét éve nem látott mértékben, 14 százalékkal bővültek tavaly a beruházások Magyarországon, amelyek értéke így meghaladta az 5200 milliárd forintot. Ilyen erőteljes növekedésre az 1998 óta megfigyelt idősor esetében még nem volt példa.
Stabil és erős a gazdasági növekedés

Stabil és erős a gazdasági növekedés2015. február 13.

2014 negyedik negyedévében 3,4 százalékkal nőtt a GDP a KSH friss adatai szerint, így továbbra is stabil és erős a gazdasági növekedés – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Ötmilliárd forintos beruházás Orosházán

Ötmilliárd forintos beruházás Orosházán2015. február 3.

Százötven új munkahely létrejöttét jelentették be Orosházán február 3-án a kanadai érdekeltségű Linamar Hungary Zrt. kibővült és új gépekkel felszerelt üzemcsarnokában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kanadát hazánk fontos gazdasági partnerének nevezte, szavaiból kiderült: a kelet-közép-európai régióban hazánkba áramlik a legtöbb kanadai tőke.