Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Gyakorlatközpontú programokkal népszerűsíti a szakképzést a Szakmák éjszakája

Gyakorlatközpontú programokkal népszerűsíti a szakképzést a Szakmák éjszakája 2017. április 19.

Sokkal több fiatal választaná a szakképző intézményeket, ha ismernék a szakképzés előnyeit - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra

Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra 2017. április 18.

Magyarországnak át kell állnia az innováció-vezérelt gazdaságra, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia - mondta Lepsényi István az ELTE-Újbuda Innovációs Nap 2017 című rendezvényen.
Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.

Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.2017. április 13.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít - jelentette be Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.
Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében

Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében2017. április 12.

Közös nevezőn áll a német kereskedelmi kamara és a magyar kormány a magyarországi gazdasági lehetőségek és az eddig elért eredmények megítélésében, ezt a kamara idén 23. alkalommal elkészített konjunktúra-felmérése is mutatja, amit a tárca fontos iránytűnek tekint - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén.
A munkahelyteremtést is segíti a nemzeti konzultáció

A munkahelyteremtést is segíti a nemzeti konzultáció2017. április 12.

A munkahelyteremtő támogatások védelmét is segíti a nemzeti konzultáció, mivel Brüsszel a versenysemlegességre hivatkozva többek között a vállalati beruházási programot is támadhatja - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.
Egységes programot dolgoz ki a magyar munkaerő digitális fejlesztésére az NGM

Egységes programot dolgoz ki a magyar munkaerő digitális fejlesztésére az NGM2017. április 10.

Egységes cselekvési programot dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar munkaerő digitális fejlesztéséért, amely az alapkompetenciák elsajátításától, a felhasználói ismeretek bővítésén át az informatikus képzés megújításáig számos intézkedést tartalmaz - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy szakmai konferencián.
A kormány elfogadta a versenyképességi tanács javaslatait

A kormány elfogadta a versenyképességi tanács javaslatait2017. április 6.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) alakuló ülésén megjelölt hat területet a gazdasági kabinet és a kormány is megtárgyalta, és jóváhagyta, hogy ezekkel kapcsolatban törvénymódosítási javaslatokkal élhessenek, ennek az előkészítése zajlik most - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón, a tanács ülése után.
Indul a Budapest-Asztana légi járat

Indul a Budapest-Asztana légi járat2017. április 3.

A magyar kormány stratégiai partnerének tekinti Kazahsztánt, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy egy közvetlen légi járat teremtsen összeköttetést Magyarország és Kazahsztán között - jelentette ki Varga Mihály a WizzAir új járatának bejelentésekor.
Európai szintű tésztagyár-komplexum épül Gyermelyen

Európai szintű tésztagyár-komplexum épül Gyermelyen2017. március 31.

A gazdaságpolitika jelenleg legfontosabb feladata megerősíteni a magyar vállalkozásokat, hogy emelkedhessen versenyképességünk és megvalósíthassuk társadalompolitikai céljainkat - jelentette ki Varga Mihály a Gyermelyi Zrt. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor.
Teljesültek a 2016-os pénzügypolitikai célok

Teljesültek a 2016-os pénzügypolitikai célok2017. március 31.

Az Európai Bizottság elkészítette az uniós tagországok pénzügypolitikájának értékelését. E szerint 2016-ban a magyar eredményszemléletű hiány 1,7 százalék volt, az államadósság pedig tovább csökkent, és 2016 végén a GDP 74,1 százalékát tette ki, ami egybeesik a gazdasági tárca várakozásaival - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Beindult a lakáspiac a kedvező gazdasági kilátásoknak köszönhetően

Beindult a lakáspiac a kedvező gazdasági kilátásoknak köszönhetően2017. március 30.

2016 a fordulat éve volt a magyar lakáspiacon – jelentette ki Varga Mihály a Figyelő hetilap által szervezett ingatlanpiaci konferencián. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány családokat és a magyar gazdaságot előtérbe helyező politikájának köszönhetően az idei év kilátásai is kedvezőek.
A kormány célja a versenyképesség növelése

A kormány célja a versenyképesség növelése2017. március 23.

A magyar gazdaság új, a korábbinál sokkal kiegyensúlyozottabb és gyorsabb növekedési pályára állt, a fejlett országokhoz való felzárkózáshoz ugyanakkor a termelékenység és a versenyképesség növelésére van szükség - hangsúlyozta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács első ülése után. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány célja, hogy a versenyképesség növelésével együtt a bérek is tovább emelkedjenek Magyarországon.
Kétszámjegyű bérnövekedés januárban

Kétszámjegyű bérnövekedés januárban2017. március 20.

Tíz százalékkal, 273.800 forintra emelkedtek a keresetek januárban, ami azt jelenti, hogy a családok is érezhetik a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodás hatását - jelentette ki Varga Mihály budapesti sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a mérsékelt inflációt figyelembe véve kimagaslóan, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek, ezzel 2013 eleje óta, azaz 49 hónapja töretlen a reálbérek emelkedése hazánkban, ami jól mutatja, hogy Magyarország erősödik.
Tanuszodával bővül Mezőkövesd

Tanuszodával bővül Mezőkövesd2017. március 17.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is kivette a részét az ország fejlődéséből, 2015-ben már ez volt a régió legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó megyéje – jelentette ki Varga Mihály a mezőkövesdi Városi Tanuszoda átadásán.
Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban

Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban2017. március 17.

A magyar gazdaságnak olyan pályára kell átállnia, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden.
Uniós biztossal egyeztetett Varga Mihály

Uniós biztossal egyeztetett Varga Mihály2017. március 16.

A szociális jogok európai pilléréről, a munkavállalók szolgáltatás-nyújtás keretében történő kiküldetéséről és foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekről egyeztetett Varga Mihály Marianne Thyssennel, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztosával.