Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért

Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért2016. augusztus 17.

Az ipar fejlesztésében akkor járunk jó úton, ha minél több magyar vállalat tud megfelelni a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
1,25 milliárd forintos pályázat nyílik elektromos töltőállomások létesítésére

1,25 milliárd forintos pályázat nyílik elektromos töltőállomások létesítésére2016. augusztus 15.

Hétfőn jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata; az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Várakozások feletti növekedés a második negyedévben

Várakozások feletti növekedés a második negyedévben2016. augusztus 12.

Az előzetes adatok alapján a második negyedévben 2,6 százalékkal bővült hazánk GDP-je, ami jóval meghaladta a piaci szereplők várakozását - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
A kormány célja a teljes foglalkoztatottság

A kormány célja a teljes foglalkoztatottság 2016. július 29.

A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvező tendencia a munkaerőpiacon a következő hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken - mondta Varga Mihály Budapesten, sajtótájékoztatón.
A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet

A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet2016. július 13.

A kormány kiemelt szerepet szán a jövőben a gyógyszeriparnak, amely az egyik kitörési pontja lehet a hazai gazdaságnak – emelte ki Varga Mihály a pilisborosjenői Meditop Kft. beruházásának átadásakor.
Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni

Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni2016. július 11.

Az egyre bővülő lehetőségeket kínáló gazdasági környezetre és a kormány támogatására építhetik sikereiket a hazánkban működő vállalkozások – hangsúlyozta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: az első negyedévi szerényebb adatok ellenére – az áprilisi és májusi kedvező eredményeket látva – a kormány továbbra is 2,5 százalékos növekedéssel számol.
Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció

Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció2016. július 6.

Jövőre is folytatódik a 3 éve indított Munkahelyvédelmi Akció, amely jelentősen hozzájárult a munkanélküliség és a munkáltatók terheinek csökkentéséhez - közölte Cseresnyés Péter Budapesten, sajtótájékoztatón.
Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt

Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt2016. június 28.

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma - közölte Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.
Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben2016. június 21.

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének köszönhetően jövőre mindenki léphet egyet előre. Nemcsak az egyes szakterületek részesülnek többletforrásokban, hanem a különféle társadalmi célokat szolgáló beruházások és fejlesztések is. Ezekre 2.240 milliárd forintnyi uniós és 1.640 milliárd forintnyi hazai forrás jut 2017-ben.
Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban

Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban2016. június 20.

Az egyre erősebb hazai pénzügyi szektor – hitelezési tevékenységének bővítésével – nagymértékben segítheti gazdaságunk versenyképességének javítását, a beruházások mértékének növekedését és így a foglalkoztatottság bővülését is – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Erste Bank AG-val kötött szerződés aláírása utáni budapesti sajtótájékoztatón.
Az adócsökkentés és otthonteremtés éve 2017

Az adócsökkentés és otthonteremtés éve 20172016. június 13.

Jövőre mindenki léphet egyet előre: a 2017. évi költségvetés stabilitást és biztonságot nyújt a magyar családoknak, valamint biztosítja a fejlődés lehetőségét a hazai vállalkozásoknak. A kormány kiemelt célja, hogy a működő magyar reformok eredményeit minden magyar ember megtapasztalhassa.
A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát

A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát 2016. június 10.

A kormány véglegesítette pénteken a buszgyártási stratégiát, amely a következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos hazai támogatást igényel, és amely alapján jelentős kapacitás- és munkaerőbővülés várható az ágazatban - mondta el Varga Mihály Mosonmagyaróváron, a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. jubileumi és csarnokavató ünnepségén.
Jövőre sokkal kevesebb adót kell fizetni

Jövőre sokkal kevesebb adót kell fizetni2016. június 7.

Jövőre lényegesen kevesebb adót kell fizetni, mint 2016-ban - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón, miután az Országgyűlés elfogadta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény módosításokat.
Meghozták az eredményt a magyar reformok

Meghozták az eredményt a magyar reformok2016. május 21.

Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása

A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása2016. május 20.

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás; kormány múlt heti ülésén fogadta el a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.
Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények 2016. május 18.

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.