Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

3,5 milliárd forintos beruházás Rétságon

3,5 milliárd forintos beruházás Rétságon2015. május 22.

Összesen 3,5 milliárd forintos beruházással épült édesipari gyárát avatta az Urbán és Urbán Kft. a Nógrád megyei Rétságon. A több mint harmincéves múlttal rendelkező cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált.
A kormány benyújtotta az adócsökkentés költségvetését

A kormány benyújtotta az adócsökkentés költségvetését2015. május 13.

A kiszámíthatóság, az előreláthatóság és a tervezhetőség jegyében a 2016. évi költségvetés már sokkal több, mint pusztán pénzügyi-tervezési dokumentum: a polgári Magyarország megteremtésének egyik legfontosabb tartópillére.
Három százalék feletti növekedés lehet idén

Három százalék feletti növekedés lehet idén2015. május 13.

Az idén 3 százalék körüli, de inkább 3 százalék feletti növekedés lehet - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón a Parlamentben.
A gazdasági kilátások javulásának köszönhető az építőipar fellendülése

A gazdasági kilátások javulásának köszönhető az építőipar fellendülése2015. május 5.

Jelentősen javultak az általános gazdasági kilátások Magyarországon az elmúlt években, ezért is sikerült kimozdítani a mélypontról az ingatlanpiacot és az építőipart – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság című lap konferenciáján kedden Budapesten.
A pénzügyi kultúra fejlesztése a növekedést is segíti

A pénzügyi kultúra fejlesztése a növekedést is segíti2015. április 23.

Varga Mihály szerint a pénzügyi kultúra fejlesztése a jövő növekedésének egyik motorja lehet, a nemzetgazdasági miniszter erről a pedagógusok számára szervezett országos programsorozat budapesti nyitórendezvényén beszélt csütörtökön.
A modern államkincstár megteremtéséről beszélt Varga Mihály

A modern államkincstár megteremtéséről beszélt Varga Mihály2015. április 9.

A Magyar Államkincstár megújításáról, ügyfélorientált szolgáltató és információs központtá alakításáról is beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Corvinus Egyetemen április 9-én tartott szakmai konferencián.
Ambíciózus vállalkozásokra van szükség

Ambíciózus vállalkozásokra van szükség2015. március 30.

Ambíciózus, a kilátásokat optimistán megítélő vállalkozásokra van szüksége a magyar gazdaságnak ahhoz, hogy a növekedés fenntartható legyen – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseinek átadásán.
A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek

A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek2015. március 27.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a műszaki értelmiségnek kiemelt szerepe van és lesz a magyar gazdaság fejlődésében és előrejutásában. Varga Mihály erről pénteken beszélt Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia műszaki tudományok szekciójának díjátadóján.
A cél a teljes foglalkoztatottság elérése

A cél a teljes foglalkoztatottság elérése2015. március 25.

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ajkai sajtótájékoztatóján.
Megérett a helyzet a felminősítésre

Megérett a helyzet a felminősítésre2015. március 20.

Varga Mihály szerint megérett a helyzet arra, hogy a hitelminősítők felminősítsék Magyarországot, az elmúlt években ugyanis a folyó fizetési mérleg masszív többletet mutat, az államháztartási hiány évek óta 3 százalék alatt van, az ország növekedésében pozitív változás következett be, és a foglalkoztatás is folyamatosan bővül.
Az állampapír a legbiztonságosabb megtakarítás

Az állampapír a legbiztonságosabb megtakarítás2015. március 17.

A legbiztonságosabb megtakarításnak nevezte az állampapírt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Államadósság-kezelő Központ vezetőjével tartott sajtótájékoztatón.
Akkreditált innovációs klaszter címeket adtak át

Akkreditált innovációs klaszter címeket adtak át2015. március 16.

Tizennégy klaszter nyert az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) akkreditált innovációs klaszter pályázaton - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a címet átadó rendezvényen, hétfőn Budapesten.
A tanterv részévé kell tenni a pénzügyi ismeretek elsajátítását

A tanterv részévé kell tenni a pénzügyi ismeretek elsajátítását2015. március 13.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt szeretné elérni, hogy hosszabb távon a tanterv szerves részévé váljon az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása, erről a tárca már belső egyeztetést kezdett az oktatási kormányzattal - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.
Átadták a Szakképzési Díj 2014 elismeréseket

Átadták a Szakképzési Díj 2014 elismeréseket2015. március 12.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a díjátadón elmondta: a kormány célja, hogy 2018-ig a mostani 50 ezer tanulói szerződéssel rendelkező szakmunkástanulók számát 70 ezerre bővítsék.
Magyarország vezető ország lehet az elektromobilitás terén

Magyarország vezető ország lehet az elektromobilitás terén 2015. március 9.

Az a cél, hogy Magyarország az elektromos busz használata és az elektromobilitás terén is Közép-Európa vezető országa legyen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Cél, hogy a nőknek ne kelljen választani a család és a karrier között

Cél, hogy a nőknek ne kelljen választani a család és a karrier között2015. március 5.

A kormány nagyon sokat tett azért, hogy a nőknek ne kelljen feltétlenül választani a család és a karrier, munkába állás között. Több családpolitikai intézkedéssel javították a nők munkába állásának lehetőségeit, valamint igyekeztek segíteni azt is, hogy a vállalkozásokon keresztül is megkapják ezt a lehetőséget – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.