Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Újabb 35 nagyvállalat kap állami támogatást

Újabb 35 nagyvállalat kap állami támogatást2017. január 13.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-os döntése alapján összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 35 hazai nagyvállalat, ennek eredményeként több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 1147 új munkahely jön létre Magyarországon - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről2017. január 11.

A magánszemélyek számára az a legkedvezőbb, ha már januárban nyilatkoznak munkáltatójuknál az általuk igénybe vehető adókedvezményekről - hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár.
Bevált a gazdaságpolitika: stabilan zárta az évet az államháztartás

Bevált a gazdaságpolitika: stabilan zárta az évet az államháztartás2017. január 6.

A kormány adócsökkentési politikájának és eredményes költségvetési gazdálkodásának köszönhetően az államháztartás egészének hiánya 2016-ban ismét igen alacsonyan alakult és ezzel összefüggésben a GDP-arányos államadósság is érdemben csökkent – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az adatokat ismertető sajtótájékoztatón.
A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon2017. január 5.

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most, döntő részben a versenyszférában bővült a foglalkoztatás 2010 óta - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét

A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét2017. január 3.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljesítette 2016-os költségvetési bevételi tervét, ezzel az adóhatóság dolgozói is a prémiumfeltételeket - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Folytatódik a reálbérek emelkedése

Folytatódik a reálbérek emelkedése2016. december 30.

Jobban megéri dolgozni 2017-ben, az adócsökkentések, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének hatására a bérek 8-9 százalékos emelkedésére lehet számítani a következő időszakban - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár.
Biztatóak a magyar gazdasági kilátások

Biztatóak a magyar gazdasági kilátások2016. december 29.

Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP.
Tovább csökken az államadósság

Tovább csökken az államadósság2016. december 28.

Idén és jövőre is tovább csökkenhet a GDP-arányos államadósság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójával, Barcza Györggyel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért2016. december 22.

Átfogó program a indul kis - és közepes vállalkozások fejlődésének elősegítésére, hatékonyságuk növelésére - közölte Lepsényi István a Nemezt Gazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Közel négy éve folyamatos a reálbérek emelkedése

Közel négy éve folyamatos a reálbérek emelkedése2016. december 20.

Magyarország erősödik, közel négy éve folyamatosan emelkednek a reálbérek, 46 hónapja töretlen az emelkedés - mondta Cseresnyés Péter a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva.
Az adó- és járulékszabályok módosítása javítja a gazdaság versenyképességét

Az adó- és járulékszabályok módosítása javítja a gazdaság versenyképességét2016. december 12.

A parlament elfogadta azokat az adó- és járulékszabály-módosításokat, amelyek megteremtik a jogszabályi hátterét annak a hatéves bérmegállapodásnak, amelyet november 24-én írt alá a kormány a szociális partnerekkel. A következő években egyszerre lehet jelentős bérintézkedéseket elindítani, ugyanakkor a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően komoly adócsökkentések is bekövetkezhetnek, jelentősen javítva ezzel a gazdaság hatékonyságát és versenyképességét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot2016. december 5.

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés több éves programját tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.
Színvonalas szakképzéssel és megfelelő bérszínvonallal küzdhető le a munkaerőhiány

Színvonalas szakképzéssel és megfelelő bérszínvonallal küzdhető le a munkaerőhiány2016. december 5.

Szakképzési rendszerünket úgy kell fejlesztenünk, hogy az erős, stabil hátországot jelentsen gazdaságunknak – jelentette ki Varga Mihály a Siemens Zrt. Képzési Központjában. A nemzetgazdasági miniszter Navracsics Tibor uniós biztossal és Dale A. Martinnal, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójával közösen nyitotta meg A szakképzés európai hete magyarországi programsorozatát.
Vállalkozói szemléletváltásra van szükség

Vállalkozói szemléletváltásra van szükség2016. december 2.

A munkáltatók és a munkavállalók szervezeteivel aláírt megállapodásnak köszönhetően a kormány arra számít, hogy már jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által rendezett Vállalkozók napja rendezvényén.
Mindhárom fél "elment a falig" a tárgyalásokon

Mindhárom fél "elment a falig" a tárgyalásokon2016. november 24.

A bértárgyalásokat mindvégig a megállapodásra törekvés jellemezte, mindenki, nemcsak a kormány, hanem a munkaadók és a munkavállalók is "elmentek a falig" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a bérmegállapodás aláírásakor.
A parlament elfogadta a bürokráciacsökkentés adócsomagját

A parlament elfogadta a bürokráciacsökkentés adócsomagját2016. november 22.

A most elfogadott adócsomag a bürokráciacsökkentést segíti elő, egyben a vállalkozások versenyképességét erősíti, illetve a feketegazdaság további visszaszorítását is eredményezi - mondta Tállai András, miután az Országgyűlés elfogadta a kormány őszi adócsomagját.