Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Videók

A kormány elé kerül a versenyképességi javaslatcsomag

A kormány elé kerül a versenyképességi javaslatcsomag2018. november 27.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács elfogadta a versenyképesség javítására irányuló fő javaslatokat, amelyet a kormány elé terjeszt – jelentette be Varga Mihály a testület ülését követő sajtótájékoztatón.
Idén ismét prémiumban részesülhetnek a nyugdíjasok

Idén ismét prémiumban részesülhetnek a nyugdíjasok2018. szeptember 18.

Jól teljesít a magyar gazdaság, ezért idén év végén ismét nyugdíjprémiumban részesülhetnek a nyugdíjasok - mondta a kormany.hu-nak Varga Mihály. A mai gazdaság jó teljesítményéhez és sikeréhez ők is hozzájárultak, ezért nekik is részesülniük kell a sikerekből.
Egymilliárd forintos járműipari fejlesztés kormányzati támogatással

Egymilliárd forintos járműipari fejlesztés kormányzati támogatással2018. szeptember 6.

A kormány gazdaságpolitikájában kiemelt helyen áll a versenyképesség javítása, többek között ezért fordítunk 2019-ben mintegy négyezer milliárd forintot fejlesztések finanszírozására – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter az Ikarus Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházásának átadásán.
2010-hez képest 765 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon

2010-hez képest 765 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon2018. július 27.

A 2010-es adatokhoz képest 765 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, közülük 610 ezren az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el - mondta pénteken Simon Attila István, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.
Az Országgyűlés elfogadta a biztonságos növekedés költségvetését

Az Országgyűlés elfogadta a biztonságos növekedés költségvetését2018. július 20.

A parlamenti tárgyalás lezárása után változatlanok a 2019-es büdzsé alapjai: a középpontban továbbra is Magyarország biztonságának megőrzése, a gazdasági növekedés fenntartása, a családok támogatása és a teljes foglalkoztatás elérése áll – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a jövő évi költségvetés zárószavazását követő sajtótájékoztatón. Az Országgyűlés 128 igen mellett 56 nem szavazattal, 69,6%-os többséggel fogadta el a 2019-es költségvetést
A stabilitást és a fejlődést szolgálja a költségvetés

A stabilitást és a fejlődést szolgálja a költségvetés2018. július 6.

Lezárult a jövő évi költségvetés részletes vitája a parlamentben. Banai Péter Benő a kormany.hu-nak elmondta, minden stratégiai fontosságú területen emelkednek a források, közbiztonságra és honvédelemre például 156 milliárd forinttal többet költhetünk az ideinél.
Új program indul a teljes foglalkoztatottság eléréséért

Új program indul a teljes foglalkoztatottság eléréséért2018. június 26.

A munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak és az inaktívak elsődleges munkaerőpiacra való visszatérését támogatja az a program, amelyet még augusztusban elindít két megyében a kormány - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően.
2019-ben tovább csökkennek az adók

2019-ben tovább csökkennek az adók2018. június 19.

Jövőre tovább csökkennek a családok és a vállalkozások adóterhei.
Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés2018. április 19.

A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4 régió továbbra is az Európai Unió növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály a V4 gazdasági miniszteri találkozó utáni sajtótájékoztatón.
Megnyílt a 37. Construma építőipari szakkiállítás

Megnyílt a 37. Construma építőipari szakkiállítás2018. április 11.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára megnyitójában elmondta, hogy az építőipar Magyarország egyik fontos nemzetgazdasági ágazata.
A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja2018. április 6.

A szakképzés színvonalának emelését szolgálja, hogy a kormány az elmúlt két év során hangsúlyt helyezett a szakképzést adó iskolák felújítására és fejlesztésére – hangsúlyozta Varga Mihály a II. kerületi Than Károly Ökoiskola Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola sportpályájának ünnepélyes átadásán.
V4-es egyetértés a kiküldetési irányelvvel kapcsolatban

V4-es egyetértés a kiküldetési irányelvvel kapcsolatban2018. március 22.

Magyarország számára kiemelten fontos a munkavállalók jogainak védelme, ezért hazánk teljes mértékben átültette és alkalmazza a kiküldetési irányelvre vonatkozó szabályokat jogrendszerében – mondta Varga Mihály a V4 munkaügyi miniszteri találkozó utáni sajtótájékoztatón.
Tizennyolc milliárd forintból újul meg az ORFI

Tizennyolc milliárd forintból újul meg az ORFI2018. március 20.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet fejlesztésére és korszerűsítésére mintegy 18 milliárd forintot fordít a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Varga Mihály.
Bővülő duális képzés kormányzati támogatással

Bővülő duális képzés kormányzati támogatással2018. február 26.

A kormány célja, hogy minél több vállalat és tanuló vegyen részt a duális képzésben - mondta Varga Mihály a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. Duális Képzési Központjának átadóján. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a vállalati tanműhelyek hosszú távon is biztosíthatják a vállalkozások számára a munkaerő utánpótlását, ami a mai gazdasági környezetben egyértelmű versenyelőnyt jelent.
Közel kétmilliárdos beruházás Jászberényben

Közel kétmilliárdos beruházás Jászberényben2018. február 7.

A legfontosabb feladatunk, hogy olyan módon emeljük a gazdaság versenyképességét, hogy az elérje a kis- és középvállalkozásokat is – jelentette ki Varga Mihály a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Jászberényben.
A legjobb példákat nézzük, hogy a legjobb példákká válhassunk

A legjobb példákat nézzük, hogy a legjobb példákká válhassunk2018. február 5.

Magyarország akkor válhat igazán sikeressé, ha az élet egyre több területét szövi át a bizalom légköre – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági tárca versenyképességi konferenciáján.