Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Hatezren szerezhetnek hivatásos jogosítványt a kormány támogatásával

Hatezren szerezhetnek hivatásos jogosítványt a kormány támogatásával2015. július 16.

A kormány célja továbbra is az, hogy a gazdasági növekedés támogatása révén egyre többen juthassanak biztos megélhetést jelentő munkához Magyarországon – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az új munkahelyteremtő-programot ismertető sajtótájékoztatón. A kormány 5 milliárd forintos uniós és hazai támogatással mintegy 6000 leendő gépjárművezető részére fedezi a C és E kategóriájú jogosítvány megszerzésének költségeit.
Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása

Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása2015. július 2.

A kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy 1,6 milliárd forintot biztosít az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának felújítására – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön.
Az amerikai vállalatok Magyarországot fontos gazdasági partnernek tekintik

Az amerikai vállalatok Magyarországot fontos gazdasági partnernek tekintik2015. június 30.

Magyarország sikeresen gyűrte le azt a pénzügyi válságot, amelynek gazdasági és társadalmi következményeit most jól példázza Görögország helyzete – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Amerikai-magyar Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán. A tárcavezető hazánk gazdasági helyzetéről szólva elmondta: a várakozásokat rendre meghaladó eredmények befektetőbarát üzleti környezetet biztosítanak a nálunk működő amerikai vállalatok számára is.
Félmilliárd euró hitelt nyújt az Európai Beruházási Bank Magyarországnak

Félmilliárd euró hitelt nyújt az Európai Beruházási Bank Magyarországnak2015. június 29.

500 millió eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A szerződés megkötésének legfontosabb oka az volt, hogy az igen kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelek révén könnyebbé válik az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozása. Az Európai Beruházási Bank által nyújtott kedvező kondíciójú források hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyarország rendelkezésére álló uniós forrásokat mind szélesebb körben tudjuk felhasználni, a gazdaság fejlődése és az emberek életkörülményeinek javítására érdekében.
Adócsökkentést és a munakehelyek megőrzését jelenti az emberek számára a büdzsé

Adócsökkentést és a munakehelyek megőrzését jelenti az emberek számára a büdzsé2015. június 23.

Az emberek számára adócsökkentést, a családok támogatását, valamint a munkahelyek megőrzését jelenti a 2016-os költségvetés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.
Több mint 400 látogató a Múzeumok Éjszakáján a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Több mint 400 látogató a Múzeumok Éjszakáján a Nemzetgazdasági Minisztériumban2015. június 20.

Először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Múzeumok éjszakáján, június 20-áról 21-ére virradóra 456-an látogattak el a tárca József nádor téri épületébe. Az egyórás túra során az érdeklődök megismerkedhettek az épület gazdag múltjával, megcsodálhatták az Alpár Ignác által tervezett épület klasszicizáló stílusjegyeit és Róth Miksa üvegablakait és mozaiktábláit.
Elfogadták a költségvetést megalapozó adótörvényeket

Elfogadták a költségvetést megalapozó adótörvényeket2015. június 16.

Az Országgyűlés kedden elfogadta a jövő évi adótörvényeket, ezzel megteremtették annak lehetőségét, hogy a 2016-os költségvetés valóban az adócsökkentés költségvetése legyen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Parlamentben.
Hazatértek az első fiatalok

Hazatértek az első fiatalok2015. június 12.

Magyarország hazavárja a gazdasági válság idején külföldön munkát kereső fiatalokat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a székesfehérvári Macher kft. telephelyén. A Gyere haza, fiatal-program segítségével az elsők között hazatért Sie Gábor több mint 2 londoni év után döntött úgy, hogy a támogatást elfogadva itthon alapozza meg jövőjét.
Több mint másfél milliárdos fejlesztés Szügyön

Több mint másfél milliárdos fejlesztés Szügyön2015. június 11.

A hazai beruházások növekedését, az innovációt és az új munkahelyek létrejöttét ösztönző kormányzati döntések folytatását ígérte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Parat Ungarn Kft. új üzemcsarnok-avatóján. Az új járműipari beszállítói gyáregység megvalósításának több mint 1,6 milliárd forintos költségét 50-50 százalékban saját, illetve uniós forrásokból biztosította a vállalkozás.
Elsők között az elektromobilitásban

Elsők között az elektromobilitásban2015. június 5.

Hamarosan tárgyalja a kormány az elektromos autók, illetve közúti közlekedés elterjesztését célul kitűző programot, a Jedlik Ányos Tervet – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A dokumentum elfogadásával az Európai Unió egyik első, minden részletre kiterjedő stratégiai koncepciója születik meg.
Egyre hitelesebb a magyar kormány a brüsszeli megítélés szerint

Egyre hitelesebb a magyar kormány a brüsszeli megítélés szerint2015. június 4.

Egyre inkább hiteles a magyar kormány az Európai Bizottság megítélése szerint is – mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt az Európai Bizottság alelnökével.
A hitelezésüket növelő bankok a bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek

A hitelezésüket növelő bankok a bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek2015. június 2.

A kormány tervei szerint a bankok az általuk fizetett bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek, ha 2009-től, a válság kitörésétől növelték hitelnyújtásukat - mondta Varga Mihály.
3,5 milliárd forintos beruházás Rétságon

3,5 milliárd forintos beruházás Rétságon2015. május 22.

Összesen 3,5 milliárd forintos beruházással épült édesipari gyárát avatta az Urbán és Urbán Kft. a Nógrád megyei Rétságon. A több mint harmincéves múlttal rendelkező cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált.
A kormány benyújtotta az adócsökkentés költségvetését

A kormány benyújtotta az adócsökkentés költségvetését2015. május 13.

A kiszámíthatóság, az előreláthatóság és a tervezhetőség jegyében a 2016. évi költségvetés már sokkal több, mint pusztán pénzügyi-tervezési dokumentum: a polgári Magyarország megteremtésének egyik legfontosabb tartópillére.
Három százalék feletti növekedés lehet idén

Három százalék feletti növekedés lehet idén2015. május 13.

Az idén 3 százalék körüli, de inkább 3 százalék feletti növekedés lehet - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón a Parlamentben.
A gazdasági kilátások javulásának köszönhető az építőipar fellendülése

A gazdasági kilátások javulásának köszönhető az építőipar fellendülése2015. május 5.

Jelentősen javultak az általános gazdasági kilátások Magyarországon az elmúlt években, ezért is sikerült kimozdítani a mélypontról az ingatlanpiacot és az építőipart – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság című lap konferenciáján kedden Budapesten.