Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben2016. június 21.

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének köszönhetően jövőre mindenki léphet egyet előre. Nemcsak az egyes szakterületek részesülnek többletforrásokban, hanem a különféle társadalmi célokat szolgáló beruházások és fejlesztések is. Ezekre 2.240 milliárd forintnyi uniós és 1.640 milliárd forintnyi hazai forrás jut 2017-ben.
Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban

Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban2016. június 20.

Az egyre erősebb hazai pénzügyi szektor – hitelezési tevékenységének bővítésével – nagymértékben segítheti gazdaságunk versenyképességének javítását, a beruházások mértékének növekedését és így a foglalkoztatottság bővülését is – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Erste Bank AG-val kötött szerződés aláírása utáni budapesti sajtótájékoztatón.
Az adócsökkentés és otthonteremtés éve 2017

Az adócsökkentés és otthonteremtés éve 20172016. június 13.

Jövőre mindenki léphet egyet előre: a 2017. évi költségvetés stabilitást és biztonságot nyújt a magyar családoknak, valamint biztosítja a fejlődés lehetőségét a hazai vállalkozásoknak. A kormány kiemelt célja, hogy a működő magyar reformok eredményeit minden magyar ember megtapasztalhassa.
A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát

A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát 2016. június 10.

A kormány véglegesítette pénteken a buszgyártási stratégiát, amely a következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos hazai támogatást igényel, és amely alapján jelentős kapacitás- és munkaerőbővülés várható az ágazatban - mondta el Varga Mihály Mosonmagyaróváron, a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. jubileumi és csarnokavató ünnepségén.
Jövőre sokkal kevesebb adót kell fizetni

Jövőre sokkal kevesebb adót kell fizetni2016. június 7.

Jövőre lényegesen kevesebb adót kell fizetni, mint 2016-ban - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón, miután az Országgyűlés elfogadta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény módosításokat.
Meghozták az eredményt a magyar reformok

Meghozták az eredményt a magyar reformok2016. május 21.

Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása

A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása2016. május 20.

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás; kormány múlt heti ülésén fogadta el a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.
Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények 2016. május 18.

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Új lendületet ad a kormány az építőiparnak

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak2016. május 13.

Új lendületet kíván adni a kormány a magyar építőiparnak, ezt jelzik a már meghozott intézkedések, illetve az Irinyi tervben megfogalmazott ágazati stratégia - hangsúlyozta Lepsényi István sajtótájékoztatón.
Bemutatták az OECD Magyarországról szóló országtanulmányát

Bemutatták az OECD Magyarországról szóló országtanulmányát 2016. május 6.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ez a jelentés pozitívan értékeli Magyarország makrogazdasági adatait és elismerően ír az elmúlt évek gazdaságpolitikájának eredményeiről.
Május végén, júniusban írják alá a szerződést az Erste Bank Hungary megvásárlásáról

Május végén, júniusban írják alá a szerződést az Erste Bank Hungary megvásárlásáról2016. május 5.

A magyar kormány május végén, júniusban írja alá a szerződést az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékának megvásárlásáról, a legfontosabb kérdéseket már tisztázták - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány2016. május 3.

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti a kormány a parlament elé kedden a tavaszi adócsomaggal, amely mintegy 30 törvényt módosít mintegy 260 paragrafusban - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Modern Kincstár: középpontban az ügyfelek

Modern Kincstár: középpontban az ügyfelek2016. április 28.

A Magyar Államkincstár sikeres szervezet, amelyre a kormány továbbra is támaszkodik költségvetési- és gazdaságpolitikája végrehajtása során - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alapításának húszéves évfordulóját ünneplő intézmény szakmai konferenciáján.
Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé

Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé2016. április 26.

A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember léphessen egyet előre – mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden, mielőtt az Országgyűlés alelnökének átnyújtotta a törvény tervezetét.
Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén

Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén2016. április 20.

Továbbra is kimagasló mértékben, 6,9 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2016. január-februárban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta: ezzel több mint 3 éve folyamatosan emelkednek a reálkeresetek hazánkban.
Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny

Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny2016. április 18.

Megkezdődött hétfőn az idei Szakma sztár fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője 40 szakmában Budapesten a Hungexpo területén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.