Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet

A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet2016. július 13.

A kormány kiemelt szerepet szán a jövőben a gyógyszeriparnak, amely az egyik kitörési pontja lehet a hazai gazdaságnak – emelte ki Varga Mihály a pilisborosjenői Meditop Kft. beruházásának átadásakor.
Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni

Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni2016. július 11.

Az egyre bővülő lehetőségeket kínáló gazdasági környezetre és a kormány támogatására építhetik sikereiket a hazánkban működő vállalkozások – hangsúlyozta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: az első negyedévi szerényebb adatok ellenére – az áprilisi és májusi kedvező eredményeket látva – a kormány továbbra is 2,5 százalékos növekedéssel számol.
Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció

Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció2016. július 6.

Jövőre is folytatódik a 3 éve indított Munkahelyvédelmi Akció, amely jelentősen hozzájárult a munkanélküliség és a munkáltatók terheinek csökkentéséhez - közölte Cseresnyés Péter Budapesten, sajtótájékoztatón.
Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt

Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt2016. június 28.

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma - közölte Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.
Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben2016. június 21.

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének köszönhetően jövőre mindenki léphet egyet előre. Nemcsak az egyes szakterületek részesülnek többletforrásokban, hanem a különféle társadalmi célokat szolgáló beruházások és fejlesztések is. Ezekre 2.240 milliárd forintnyi uniós és 1.640 milliárd forintnyi hazai forrás jut 2017-ben.
Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban

Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban2016. június 20.

Az egyre erősebb hazai pénzügyi szektor – hitelezési tevékenységének bővítésével – nagymértékben segítheti gazdaságunk versenyképességének javítását, a beruházások mértékének növekedését és így a foglalkoztatottság bővülését is – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Erste Bank AG-val kötött szerződés aláírása utáni budapesti sajtótájékoztatón.
Az adócsökkentés és otthonteremtés éve 2017

Az adócsökkentés és otthonteremtés éve 20172016. június 13.

Jövőre mindenki léphet egyet előre: a 2017. évi költségvetés stabilitást és biztonságot nyújt a magyar családoknak, valamint biztosítja a fejlődés lehetőségét a hazai vállalkozásoknak. A kormány kiemelt célja, hogy a működő magyar reformok eredményeit minden magyar ember megtapasztalhassa.
A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát

A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát 2016. június 10.

A kormány véglegesítette pénteken a buszgyártási stratégiát, amely a következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos hazai támogatást igényel, és amely alapján jelentős kapacitás- és munkaerőbővülés várható az ágazatban - mondta el Varga Mihály Mosonmagyaróváron, a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. jubileumi és csarnokavató ünnepségén.
Jövőre sokkal kevesebb adót kell fizetni

Jövőre sokkal kevesebb adót kell fizetni2016. június 7.

Jövőre lényegesen kevesebb adót kell fizetni, mint 2016-ban - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón, miután az Országgyűlés elfogadta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény módosításokat.
Meghozták az eredményt a magyar reformok

Meghozták az eredményt a magyar reformok2016. május 21.

Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása

A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása2016. május 20.

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás; kormány múlt heti ülésén fogadta el a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.
Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények 2016. május 18.

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Új lendületet ad a kormány az építőiparnak

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak2016. május 13.

Új lendületet kíván adni a kormány a magyar építőiparnak, ezt jelzik a már meghozott intézkedések, illetve az Irinyi tervben megfogalmazott ágazati stratégia - hangsúlyozta Lepsényi István sajtótájékoztatón.
Bemutatták az OECD Magyarországról szóló országtanulmányát

Bemutatták az OECD Magyarországról szóló országtanulmányát 2016. május 6.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ez a jelentés pozitívan értékeli Magyarország makrogazdasági adatait és elismerően ír az elmúlt évek gazdaságpolitikájának eredményeiről.
Május végén, júniusban írják alá a szerződést az Erste Bank Hungary megvásárlásáról

Május végén, júniusban írják alá a szerződést az Erste Bank Hungary megvásárlásáról2016. május 5.

A magyar kormány május végén, júniusban írja alá a szerződést az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékának megvásárlásáról, a legfontosabb kérdéseket már tisztázták - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány2016. május 3.

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti a kormány a parlament elé kedden a tavaszi adócsomaggal, amely mintegy 30 törvényt módosít mintegy 260 paragrafusban - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.