Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Sikeres cégeket díjazott Varga Mihály

Sikeres cégeket díjazott Varga Mihály2015. január 23.

Decemberben a hónap beruházója a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. lett, a hónap kis- és középvállalkozása elismerést a Meditop Gyógyszeripari Kft. nyerte, a hónap startup vállalkozása díjat pedig az oktatási játékokat készítő Codie kapta.
Működik a magyar gazdasági modell

Működik a magyar gazdasági modell2015. január 22.

Működik a magyar gazdasági modell - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaság című lap konferenciáján Budapesten.
Felelős döntés volt az árfolyamvédelem

Felelős döntés volt az árfolyamvédelem2015. január 15.

A svájci jegybank mai lépése megerősítette a kormány devizaadósságokat csökkentő törekvéseit. A svájci jegybank mai lépésének következtében nagyarányú árfolyamváltozások következtek be a devizapiacokon. A döntés hatására a forint árfolyama a svájci frankkal szemben jelentősen gyengült. A témában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott a kormany.hu-nak.
A kereskedelemben továbbra is munkaerőhiány van

A kereskedelemben továbbra is munkaerőhiány van2015. január 13.

A kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, folyamatosan nőtt az ágazat teljesítménye, így a magyar helyzet nem indokolta a Tesco lépését.
Újabb rekordév volt a turizmusban 2014

Újabb rekordév volt a turizmusban 20142015. január 13.

Újabb rekordév volt a turizmusban 2014, a legfrissebb, első 11 havi adatok szerint az ágazat teljesítménye a 2013-as után ismét kétszámjegyű bővülést mutat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Zökkenőmentesen működik az ekáer

Zökkenőmentesen működik az ekáer2015. január 6.

A tisztességes gazdálkodókat segíti a január 1-jén bevezetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) - közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője Budapesten.
Megjelentek az EKÁER részletszabályai

Megjelentek az EKÁER részletszabályai2014. december 31.

Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer működéséről szóló miniszteri rendelet, amely a január elsején induló, Európában is egyedülálló árukövető rendszer részletszabályait tartalmazza. A kockázatos termékek körét meghatározó rendeletet szintén közzétették. A részletekről Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője adott tájékoztatást a kormany.hu-nak.
105 ezer forint lesz a minimálbér

105 ezer forint lesz a minimálbér2014. december 29.

Jövőre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a garantált bérminimum összege 122 ezer forint, a vállalkozási szférának ajánlott béremelés mértéke pedig 3-4 százalék.
Közel 4 százalékos reálbér-emelkedés októberben

Közel 4 százalékos reálbér-emelkedés októberben2014. december 19.

3,7 százalékkal nőttek a reálbérek októberben, ezzel 22 hónapja tart a keresetek vásárlóértékének töretlen emelkedése a KSH legfrissebb adatai szerint. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – tekintélyes mértékű, 53 ezres létszámbővülés ment végbe októberben egy év alatt. Erről Varga Mihály nyilatkozott a a kormany.hu-nak.
Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem

Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem 2014. december 19.

Idén októberben 5,2 százalékkal, az év első tíz hónapjában pedig 5,1 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, így Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhatodik hónapja erősödik. A témában Varga Mihály nyilatkozott a kormany.hu-nak.
Sikeres vállalkozásokat díjazott a nemzetgazdasági miniszter

Sikeres vállalkozásokat díjazott a nemzetgazdasági miniszter2014. december 17.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit Budapesten.
Az országgyűlés elfogadta a banki elszámoltatás költségvetését

Az országgyűlés elfogadta a banki elszámoltatás költségvetését2014. december 15.

A képviselők elfogadták a 2015-évi költségvetést, amelynek célja a családok megerősítése, a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítése – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Növekedésnek indult az építőipar

Növekedésnek indult az építőipar2014. december 11.

Az építőipar teljesítményét és javuló kilátásait méltatta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) megalakulásának 25 éves jubileumi közgyűlésén csütörtökön, Budapesten.
A magyar kkv-k kétmillió embernek biztosítanak munkahelyet

A magyar kkv-k kétmillió embernek biztosítanak munkahelyet2014. december 5.

A hazai kis- és középvállalkozások fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, mintegy 2 millió embernek biztosítanak munkahelyet, a munkavállalók 73 százalékát foglalkoztatják - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók Napja rendezvényén, melyen a vállalkozók kiemelkedő munkájának elismeréseként kitüntetéseket adtak át.
Három százalék felett bővült a magyar gazdaság

Három százalék felett bővült a magyar gazdaság2014. december 3.

Az idei év harmadik negyedévében – az előzetesen közölttel azonos mértékben – 3,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye éves alapon. Az előző negyedévhez képest 0,5 százalékos volt a bővülés. Az eredményhez minden szektor hozzátett, továbbra is Európa éllovasa vagyunk.
Komoly segítség a devizahiteleseknek

Komoly segítség a devizahiteleseknek2014. november 21.

A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.