Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Modern Kincstár: középpontban az ügyfelek

Modern Kincstár: középpontban az ügyfelek2016. április 28.

A Magyar Államkincstár sikeres szervezet, amelyre a kormány továbbra is támaszkodik költségvetési- és gazdaságpolitikája végrehajtása során - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alapításának húszéves évfordulóját ünneplő intézmény szakmai konferenciáján.
Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé

Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé2016. április 26.

A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember léphessen egyet előre – mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden, mielőtt az Országgyűlés alelnökének átnyújtotta a törvény tervezetét.
Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén

Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén2016. április 20.

Továbbra is kimagasló mértékben, 6,9 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2016. január-februárban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta: ezzel több mint 3 éve folyamatosan emelkednek a reálkeresetek hazánkban.
Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny

Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny2016. április 18.

Megkezdődött hétfőn az idei Szakma sztár fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője 40 szakmában Budapesten a Hungexpo területén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.
Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme

Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme2016. április 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon alkalmazottai, akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak, jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Átadták a Datalogic balatonboglári üzemét

Átadták a Datalogic balatonboglári üzemét2016. április 15.

A csaknem 3 milliárd forintos beruházás eredményeként az ipari szenzorokat gyártó olasz cég már közel 200 főnek biztosít munkahelyet - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.
Több mint 4000 program a pénteki Szakmák éjszakáján

Több mint 4000 program a pénteki Szakmák éjszakáján2016. április 13.

Országszerte több mint háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezik meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák éjszakáját pénteken, több mint 4000 programon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek.
Magyarország visszafizette az Európai Bizottságtól felvett hitelt

Magyarország visszafizette az Európai Bizottságtól felvett hitelt2016. április 6.

2016. április 6-án az Európai Bizottság pénzügyileg is jóváírta az utolsó, másfél milliárd eurós részlet visszafizetését, így teljes egészében törlesztettük azt a hitelcsomagot, amelyet az akkori kormány 2008-ban és 2009-ben az IMF-től, illetve az Európai Bizottságtól felvett – jelentette be Varga Mihály.
Bölcsődék és óvodák fejlesztését támogatja a nemzetgazdasági tárca

Bölcsődék és óvodák fejlesztését támogatja a nemzetgazdasági tárca2016. március 31.

A kormány idén több mint 80 milliárd forintot fordít a bölcsődék és óvodák korszerűsítésére, valamint a férőhelyek számának emelésére – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tárca felügyeletével kiírt pályázatokat ismertető sajtótájékoztatóján.
Idén tovább bővülhet a foglalkoztatottság

Idén tovább bővülhet a foglalkoztatottság2016. március 29.

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, a magyar reformok működnek, hiszen a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma hazánkban, a munkanélküliség ráta pedig 6,1 százalékra süllyedt, ami 11 éves mélypontnak felel meg.
Újabb ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgépek használatát

Újabb ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgépek használatát2016. március 22.

2016. szeptember 30-ától és 2017. január 1-jétől a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
Miniszteri különóra – Pénzügyi alapismeretek gimnazistáknak

Miniszteri különóra – Pénzügyi alapismeretek gimnazistáknak2016. március 16.

Ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek, elengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fővárosi középiskolásoknak tartott rendhagyó tanóráján. A múlt héten zárult Pénz7 programsorozat szervezőinek legfőbb célkitűzése a pénzügyi tudatosság kialakítása.
500 millió euró hitelt kap Magyarország az EIB-től a közúthálózat fejlesztésére

500 millió euró hitelt kap Magyarország az EIB-től a közúthálózat fejlesztésére2016. március 7.

Félmilliárd eurós hitelkeretről írt alá megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke. A kedvezményes hitelből a közúthálózat fejlesztését fogják finanszírozni a következő öt évben.
Rekordmértékben bővült a női foglalkoztatottság

Rekordmértékben bővült a női foglalkoztatottság2016. március 7.

Több mint 200 ezerrel nőtt a munkában álló hölgyek száma a 2010-es szinthez képest, ezzel a rendszerváltoztatás óta nem látott szintre emelkedett a női foglalkoztatottság Magyarországon – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. konferenciáján.
A magyar turizmus világszinten az élen jár

A magyar turizmus világszinten az élen jár2016. március 3.

A magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója nőtt tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtöki megnyitóján, a Budapesti Vásárközpontban.

Irinyi-terv Magyarország újraiparosításáért

Irinyi-terv Magyarország újraiparosításáért2016. március 2.

Az Irinyi-terv célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány iparstratégiáját bemutató sajtótájékoztatón.