Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Átvette megbízólevelét Varga Mihály

Átvette megbízólevelét Varga Mihály 2014. április 18.

Varga Mihály a Budapest 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője ma délelőtt átvette megbízólevelét Földváryné dr. Orosz Juliannától a helyi választási bizottság elnökétől. Ebben a választókerületben volt a legmagasabb a választási arány Magyarországon, a választok közel 80% százaléka úgy érezte, hogy él a szavazati jogával – mondta Varga Mihály köszöntőjében.
Javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról

Javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról2014. április 16.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2014. évi konjunktúrajelentése szerint javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról. Varga Mihály az eredményeket értékelve felhívta a figyelmet arra, hogy a befektetői hangulatindex és a magyar bruttó hazai termék (GDP) alakulása összhangban van, és reméli, hogy ez a tendencia idén sem fog megtörni.
A megtermelt jövedelem az élelmiszerláncban hasznosuljon

A megtermelt jövedelem az élelmiszerláncban hasznosuljon2014. április 16.

A gazdaságnak arra van szüksége, hogy a megtermelt jövedelmet a hazai körforgásban tartsuk, a pénz a termelői láncban hasznosuljon, eljusson a termelőkhöz, őstermelőkhöz - mondta Varga Mihály az óbudai Kolosy téri őstermelői piac megnyitásán.
Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny2014. április 14.

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.
Elismerés az autóipari cégeknek

Elismerés az autóipari cégeknek2014. április 4.

A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a tőkebefektetések támogatására, a kabinet egyik legfontosabb stratégiai törekvése, hogy Magyarország fontos kutatási, innovációs térséggé váljon Európában - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán pénteken.
A munkaadók ötmillió forinttal támogathatják adómentesen alkalmazottaik lakáshoz jutását

A munkaadók ötmillió forinttal támogathatják adómentesen alkalmazottaik lakáshoz jutását2014. április 2.

A munkaadók ötévente 5 millió forinttal adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Construma szakkiállítás megnyitóján szerdán Budapesten. Hozzátette, hogy az erről szóló rendeletet szerdán írta alá.
Elbírálták a kkv-knak kiírt munkahelyteremtő pályázatot

Elbírálták a kkv-knak kiírt munkahelyteremtő pályázatot2014. április 2.

Megszületett a döntés a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kiírt idei munkahelyteremtő beruházási pályázat nyerteseiről, 1254 vállalkozás kap összesen 13 milliárd forint támogatást, ami 6541 új munkahely létrehozását segíti - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a startup adócsomag

Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a startup adócsomag2014. április 2.

Még idén ősszel az Országgyűlés elé kerülhet az az adó- és adminisztrációs tehercsökkentő csomag, amely megkönnyíti majd mind az új, innovatív vállalkozások, a startupok, mind pedig az ezekbe fektető cégek életét Magyarországon - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán Budapesten a Startup Tavasz rendezvénysorozat keretében rendezett közép-európai startup verseny megnyitóján.
Hajléktalanokat foglalkoztató üzemet és dísznövényházat adtak át a Ferencvárosban

Hajléktalanokat foglalkoztató üzemet és dísznövényházat adtak át a Ferencvárosban2014. április 1.

Hajléktalanokat foglalkoztató brikettáló üzemet és dísznövényházat adtak át kedden Budapesten a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. területén "Az utcáról a munka világába" mintaprojekt keretében.
2,2 százalék volt az államháztartási hiány tavaly

2,2 százalék volt az államháztartási hiány tavaly2014. március 31.

Az előzetes adatok szerint a GDP 2,2 százaléka volt az államháztartás hiánya tavaly - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy a magyar kormány elküldte a tavalyi államháztartási adatokat az Európai Uniónak.
A külföldi elemzők is látják a kedvező magyar folyamatokat

A külföldi elemzők is látják a kedvező magyar folyamatokat 2014. március 30.

A külföldi elemzők is egyre inkább látják a pozitív folyamatokat Magyarországon - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Átadták a 2013. évi Magyar Innováció Nagydíj elismeréseket

Átadták a 2013. évi Magyar Innováció Nagydíj elismeréseket2014. március 28.

A múlt évi kiemelkedő innováció elismeréseként Kövér László házelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a 2013. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket pénteken a Parlamentben.
Cséfalvay Zoltán: az S&P döntése is megerősíti, hogy érdemes volt egyszerre végigvinni a reformokat

Cséfalvay Zoltán: az S&P döntése is megerősíti, hogy érdemes volt egyszerre végigvinni a reformokat2014. március 28.

A Standard & Poor's (S&P) pénteki döntése is megerősíti, hogy megérte egyszerre, viszonylag gyorsan végigvinni a reformokat és a pénzügyi stabilizációt - mondtaCséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) rendezvényén.
A startupok támogatásához újfajta pályázatokra, intézményekre van szükség

A startupok támogatásához újfajta pályázatokra, intézményekre van szükség2014. március 27.

Cséfalvay Zoltán szerint a startup vállalkozások innovációihoz szükséges környezet megteremtése a befektetésen kívül újfajta pályázatokat és újfajta intézményeket igényel.
Az IMF-től való elszakadás számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette

Az IMF-től való elszakadás számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette2014. március 26.

Számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette, hogy Magyarország az utóbbi években folyamatosan elszakadt a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az IMF-hitel tavalyi előtörlesztése pedig befektetői szempontból fontos bizalomépítő lépés volt - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Egymilliárd euróra bővült az exportélénkítési hitelprogram

Egymilliárd euróra bővült az exportélénkítési hitelprogram2014. március 26.

Az Eximbank exportélénkítési hitelprogramjának (EHP) kerete 750 millió euróról 1 milliárdra bővült, és az igények szerint tovább is bővíthető - jelentette be Varga Mihály szerdán Budapesten.