Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban

Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban2015. február 26.

Tavaly 5,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, ennél magasabb értéket utoljára 2004-ben mértek. A témában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott a kormany.hu-nak.
Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben

Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben2015. február 26.

Tizenhét éve nem látott mértékben, 14 százalékkal bővültek tavaly a beruházások Magyarországon, amelyek értéke így meghaladta az 5200 milliárd forintot. Ilyen erőteljes növekedésre az 1998 óta megfigyelt idősor esetében még nem volt példa.
Stabil és erős a gazdasági növekedés

Stabil és erős a gazdasági növekedés2015. február 13.

2014 negyedik negyedévében 3,4 százalékkal nőtt a GDP a KSH friss adatai szerint, így továbbra is stabil és erős a gazdasági növekedés – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Ötmilliárd forintos beruházás Orosházán

Ötmilliárd forintos beruházás Orosházán2015. február 3.

Százötven új munkahely létrejöttét jelentették be Orosházán február 3-án a kanadai érdekeltségű Linamar Hungary Zrt. kibővült és új gépekkel felszerelt üzemcsarnokában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kanadát hazánk fontos gazdasági partnerének nevezte, szavaiból kiderült: a kelet-közép-európai régióban hazánkba áramlik a legtöbb kanadai tőke.
Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből

Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből2015. január 31.

Február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel, és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Minél több szakemberre van szükség a termelésben

Minél több szakemberre van szükség a termelésben2015. január 30.

Minél több szakemberre van szükség Magyarországon a termelésben; ezt a célt szolgálta a szakképzési rendszer átalakítása, amelyet Magyarország a német mintát alapul véve hajtott végre - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter német nagyvállalatoknak rendezett befektetői fórumon.
Sikeres cégeket díjazott Varga Mihály

Sikeres cégeket díjazott Varga Mihály2015. január 23.

Decemberben a hónap beruházója a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. lett, a hónap kis- és középvállalkozása elismerést a Meditop Gyógyszeripari Kft. nyerte, a hónap startup vállalkozása díjat pedig az oktatási játékokat készítő Codie kapta.
Működik a magyar gazdasági modell

Működik a magyar gazdasági modell2015. január 22.

Működik a magyar gazdasági modell - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaság című lap konferenciáján Budapesten.
Felelős döntés volt az árfolyamvédelem

Felelős döntés volt az árfolyamvédelem2015. január 15.

A svájci jegybank mai lépése megerősítette a kormány devizaadósságokat csökkentő törekvéseit. A svájci jegybank mai lépésének következtében nagyarányú árfolyamváltozások következtek be a devizapiacokon. A döntés hatására a forint árfolyama a svájci frankkal szemben jelentősen gyengült. A témában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott a kormany.hu-nak.
A kereskedelemben továbbra is munkaerőhiány van

A kereskedelemben továbbra is munkaerőhiány van2015. január 13.

A kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, folyamatosan nőtt az ágazat teljesítménye, így a magyar helyzet nem indokolta a Tesco lépését.
Újabb rekordév volt a turizmusban 2014

Újabb rekordév volt a turizmusban 20142015. január 13.

Újabb rekordév volt a turizmusban 2014, a legfrissebb, első 11 havi adatok szerint az ágazat teljesítménye a 2013-as után ismét kétszámjegyű bővülést mutat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Zökkenőmentesen működik az ekáer

Zökkenőmentesen működik az ekáer2015. január 6.

A tisztességes gazdálkodókat segíti a január 1-jén bevezetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) - közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője Budapesten.
Megjelentek az EKÁER részletszabályai

Megjelentek az EKÁER részletszabályai2014. december 31.

Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer működéséről szóló miniszteri rendelet, amely a január elsején induló, Európában is egyedülálló árukövető rendszer részletszabályait tartalmazza. A kockázatos termékek körét meghatározó rendeletet szintén közzétették. A részletekről Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője adott tájékoztatást a kormany.hu-nak.
105 ezer forint lesz a minimálbér

105 ezer forint lesz a minimálbér2014. december 29.

Jövőre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a garantált bérminimum összege 122 ezer forint, a vállalkozási szférának ajánlott béremelés mértéke pedig 3-4 százalék.
Közel 4 százalékos reálbér-emelkedés októberben

Közel 4 százalékos reálbér-emelkedés októberben2014. december 19.

3,7 százalékkal nőttek a reálbérek októberben, ezzel 22 hónapja tart a keresetek vásárlóértékének töretlen emelkedése a KSH legfrissebb adatai szerint. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – tekintélyes mértékű, 53 ezres létszámbővülés ment végbe októberben egy év alatt. Erről Varga Mihály nyilatkozott a a kormany.hu-nak.
Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem

Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem 2014. december 19.

Idén októberben 5,2 százalékkal, az év első tíz hónapjában pedig 5,1 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, így Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhatodik hónapja erősödik. A témában Varga Mihály nyilatkozott a kormany.hu-nak.