Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt

Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt2017. július 26.

Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt 1 milliárd renminbi, 130 millió euró összegben - jelentette be Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.
Értékesíti tulajdonrészét az állam a Gránit Bankban

Értékesíti tulajdonrészét az állam a Gránit Bankban2017. július 20.

A Gránit Bank pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt tendert ír ki a pénzintézetben lévő teljes, 36,5%-os állami részvénycsomag értékesítésére - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Újabb vállalat csatlakozik a beszállítóifejlesztési programhoz

Újabb vállalat csatlakozik a beszállítóifejlesztési programhoz2017. július 17.

Csatlakozik a GE Hungary csoport a Nemzeti Beszállítói Programhoz – jelentette be Varga Mihály az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a beszállítóifejlesztési projekt lehetővé teszi, hogy az eddiginél nagyobb arányban járuljanak hozzá a hazai vállalatok a magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek fejlesztéséhez és gyártásához.
A vállalkozások is érezhetik a magyar gazdaság eredményeit

A vállalkozások is érezhetik a magyar gazdaság eredményeit2017. július 14.

A hosszú távú fejlődés lehetőségét azokban a hazai vállalatokban, vállalkozásokban kell keresni, amelyekben megvan a folyamatos innováció és a piachoz való alkalmazkodás képessége – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.
Napelemek teszik hatékonyabbá az energiafelhasználást a Szent Margit Kórházban

Napelemek teszik hatékonyabbá az energiafelhasználást a Szent Margit Kórházban2017. július 5.

A magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 97 mentőállomást újítottak fel országszerte, 23 új rendelőintézetet és 30 új mentőállomást építettünk – emelte ki Varga Mihály az óbudai Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítési beruházásának átadásakor. Az elmúlt hét év alatt 500 milliárdos fejlesztést és 400 milliárdos bérfejlesztést hajtottunk végre az ágazatban – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.
Tanműhely épült Tiszalökön, 60 tanuló képzése kezdődik szeptembertől

Tanműhely épült Tiszalökön, 60 tanuló képzése kezdődik szeptembertől2017. június 29.

Több mint 150 millió forint kormányzati támogatással épült fel az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó Hot and Cold Therm Kft. tanműhelye, amelynek segítségével 60 tanuló folyamatos képzése valósul meg Tiszalökön 2017 szeptemberétől.
Jól vizsgázott a NAV új rendszere, az e-szja

Jól vizsgázott a NAV új rendszere, az e-szja2017. június 22.

Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki Varga Mihály a Tállai Andrással közösen tartott sajtótájékoztatón.
A jövő év a munkából élőkről és a családokról szól majd

A jövő év a munkából élőkről és a családokról szól majd2017. június 15.

A jövő évi büdzsé a munkából élők költségvetése, amely a családok életkörülményeinek javítását és a biztonság erősítését szolgálja – hangsúlyozta Varga Mihály a parlamenti zárószavazást követő sajtótájékoztatón.
Az adócsökkentések hatására 260 milliárd forint marad a családoknál

Az adócsökkentések hatására 260 milliárd forint marad a családoknál2017. június 13.

Az Országgyűlés által elfogadott adóváltoztatások hatására 260 milliárd forinttal csökkennek az adóterhek, ekkora összeg marad a magyar családoknál - mondta Varga Mihály a jövő évi adótörvények parlamenti végszavazását követően.
A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak

A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak2017. június 12.

A jövő évi költségvetés alapértékei változatlanok maradtak, a 2018-as büdzsé továbbra is a munkából élők, a családok életkörülményeinek javítását és a biztonság erősítését szolgálja - mondta Banai Péter Benő a 2018-as költségvetési törvény összesítő módosító csomagjának parlamenti elfogadását követő sajtótájékoztatón.
Az NGM munkavédelmi kampányt indít a mezőgazdaságban dolgozók érdekében

Az NGM munkavédelmi kampányt indít a mezőgazdaságban dolgozók érdekében2017. június 12.

A mezőgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttműködve - jelentette be Cseresnyés Péter sajtótájékoztatón.
A kormány kiáll a fuvarozási szektor hazai szereplői mellett

A kormány kiáll a fuvarozási szektor hazai szereplői mellett2017. június 2.

A kormány határozott célja, hogy megvédje a magyar gazdaság szereplőit a nyugat-európai országok egyoldalú, a hazai piacot hátrányosan érintő rendelkezéseivel szemben – mondta Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a fuvarozói érdekképviseletekkel tartott találkozóját követően leszögezte, a közúti árufuvarozási szektorban a pihenőidő eltöltésének új, szigorúbb szabályairól szóló német rendelet aggályos és betarthatatlan, aminek egyetlen célja, hogy nehéz helyzetbe hozza a közép-kelet európai szállítmányozási cégeket.
Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia2017. május 22.

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia, ezért a kormány javítani kívánja a fuvarozók versenyképességét, valamint az adminisztrációs terhek enyhítésével és az infrastruktúra további fejlesztésével is segíti az ágazatot - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy konferencián.
A versenyképességet javító csomag a parlament előtt van

A versenyképességet javító csomag a parlament előtt van2017. május 18.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács sikeresen elvégezte a munkáját, összeállították Magyarország versenyképességét javító csomagot, amely már a parlament előtt van - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a versenyképességi tanács ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Magasabb növekedési fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság

Magasabb növekedési fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság2017. május 16.

Három éve nem látott mértékben, 4,1 százalékkal növekedett éves összevetésben a magyar gazdaság teljesítménye 2017. első negyedévében. A bővülés mértéke jóval meghaladja a nemzetközi intézmények és a piaci elemzők előzetes várakozását, ugyanakkor alátámasztja a tárca számításait.
Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése

Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése2017. május 11.

Az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.