Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot2016. december 5.

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés több éves programját tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.
Színvonalas szakképzéssel és megfelelő bérszínvonallal küzdhető le a munkaerőhiány

Színvonalas szakképzéssel és megfelelő bérszínvonallal küzdhető le a munkaerőhiány2016. december 5.

Szakképzési rendszerünket úgy kell fejlesztenünk, hogy az erős, stabil hátországot jelentsen gazdaságunknak – jelentette ki Varga Mihály a Siemens Zrt. Képzési Központjában. A nemzetgazdasági miniszter Navracsics Tibor uniós biztossal és Dale A. Martinnal, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójával közösen nyitotta meg A szakképzés európai hete magyarországi programsorozatát.
Vállalkozói szemléletváltásra van szükség

Vállalkozói szemléletváltásra van szükség2016. december 2.

A munkáltatók és a munkavállalók szervezeteivel aláírt megállapodásnak köszönhetően a kormány arra számít, hogy már jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által rendezett Vállalkozók napja rendezvényén.
Mindhárom fél "elment a falig" a tárgyalásokon

Mindhárom fél "elment a falig" a tárgyalásokon2016. november 24.

A bértárgyalásokat mindvégig a megállapodásra törekvés jellemezte, mindenki, nemcsak a kormány, hanem a munkaadók és a munkavállalók is "elmentek a falig" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a bérmegállapodás aláírásakor.
A parlament elfogadta a bürokráciacsökkentés adócsomagját

A parlament elfogadta a bürokráciacsökkentés adócsomagját2016. november 22.

A most elfogadott adócsomag a bürokráciacsökkentést segíti elő, egyben a vállalkozások versenyképességét erősíti, illetve a feketegazdaság további visszaszorítását is eredményezi - mondta Tállai András, miután az Országgyűlés elfogadta a kormány őszi adócsomagját.
Megszületett a minimálbér-megállapodás

Megszületett a minimálbér-megállapodás2016. november 22.

Megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek - jelentette be Varga Mihály.
A kormány továbbra is jelentős béremelést akar

A kormány továbbra is jelentős béremelést akar2016. november 18.

A pénteki ülésen nem született megállapodás a jövő évi béremelésekről a kormány és a szociális partnerek között, jövő héten kedden folytatják az egyeztetést - mondta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülését követően.
A kormány 15 százalékos minimálbéremelést javasol

A kormány 15 százalékos minimálbéremelést javasol2016. november 11.

A kormány 15 százalékos minimálbér növelést és 4 százalékpontos munkaadói járulékcsökkentést ajánl 2017-re, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal nőhet jövőre, 2018-ban a minimálbér további 8, a garantált bérminimum 12 százalékkal emelkedhet, a munkáltatói járulék pedig 2 százalékponttal csökkenhet a kormány javaslata szerint - jelentette be Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülését követő sajtótájékoztatón.
A Lenovo-szerverek gyártása 250 új munkahelyet teremt Sárváron

A Lenovo-szerverek gyártása 250 új munkahelyet teremt Sárváron2016. november 11.

A magyar gazdaság eredményei, fejlődési lehetőségei és a kormány támogató gazdaságpolitikája együtt teremtette meg azt a stabil alapot, amelyre a hazai és külföldi vállalkozások saját sikereiket is építhetik – hangsúlyozta Varga Mihály Sárváron, a Lenovo Hungary és a Flex Hungary közös beruházásában megvalósult kapacitásbővítő fejlesztésének átadásakor.
Hasonlóképp látja a gazdaság helyzetét a magyar kormány és az Európai Bizottság

Hasonlóképp látja a gazdaság helyzetét a magyar kormány és az Európai Bizottság2016. november 10.

Hasonlóképp látja a gazdaság helyzetét a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) - mondta a nemzetgazdasági miniszter Valdis Dombrovskisszal, az EB euróért és szociális párbeszédért felelős alelnökével folytatott megbeszélést követően. Varga Mihály hozzátette: a gazdasági növekedést a magyar kormány optimistábban ítéli meg a bizottságnál, a fiskális, pénzügyi pozíciókat viszont hasonlóképp értékelik.
Továbbra is magas maradhat a kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme

Továbbra is magas maradhat a kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme2016. november 9.

A magyar gazdaság eredményei megteremtették a feltételeket ahhoz, hogy a növekedés támogatásában és versenyképességünk növelésében gondolkodhassunk – jelentette ki Varga Mihály az Európai Kereskedelem Napján tartott előadásában.
Korábban nem tapasztalt többlet alakult ki az államháztartásban

Korábban nem tapasztalt többlet alakult ki az államháztartásban2016. november 9.

Korábban nem tapasztalt, 57,3 milliárd forint többlet alakult ki az első tíz hónapban, miután októberben 59,7 milliárd forint töblettel zárt az államháztartás központi alrendszere - mondta Varga Mihály budapesti sajtótájékoztatóján.
Új fejezet következik az adósságcsökkentésben

Új fejezet következik az adósságcsökkentésben2016. november 5.

A Moody's pénteki döntését követően immár mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetési kategóriába került Magyarország, ami új fejezetet nyithat az adósságszolgálatban, el lehet gondolkodni egy ambiciózusabb adósságcsökkentési pályáról - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
A kormány szélesebb körben egyeztet a járulékcsökkentésről

A kormány szélesebb körben egyeztet a járulékcsökkentésről 2016. november 2.

A járulékcsökkentéssel a magyar gazdaság versenyképességét kell erősíteni úgy, hogy 5-6 év távlatában érje el a V4 országok átlagát, Csehország vagy Szlovákia szintjét – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón.
A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető 2016. október 21.

Az államháztartás idei első kilenchavi adatainak tükrében elmondható, hogy a módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
250 új munkahelyet teremt az SAP Hungary Kft. legújabb beruházása

250 új munkahelyet teremt az SAP Hungary Kft. legújabb beruházása2016. október 14.

Magyarország egyre közelebb jut ahhoz, hogy az informatika és a digitális fejlesztések területén is betöltse az adottságainak megfelelő szerepet – jelentette ki Varga Mihály az SAP Hungary Kft. újabb, mintegy négymilliárd forintból megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.