Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat a kormány

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat a kormány2016. február 4.

Tizennyolc milliárd forinttal ösztönzi a kormány a magyar vállalatokat új munkahelyek teremtésére és modern technológiák alkalmazására, termelőkapacitásuk bővítésére– jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kiskunfélegyházán. A tárcavezető úgy véli: a hazai vállalatok piac- és exportképességének javítása azt követeli, hogy a kormány segítse a magyar iparvállalatok fejlődését.
Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program a központi régióban

Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program a központi régióban2016. január 26.

Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a közép-magyarországi régióban az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében - jelentette be Cseresnyés Péter a keddi budapesti nyitórendezvényen.
Jó évet zárt tavaly a kiskereskedelem

Jó évet zárt tavaly a kiskereskedelem2016. január 25.

Folyamatosan erősödik a kiskereskedelem Magyarországon, a forgalom bővülése már 30 hónapja tart, az eddigi adatok alapján kifejezetten jó évet zárt 2015-ben a kiskereskedelem - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Mától zéró tolerancia az adózásban

Mától zéró tolerancia az adózásban2016. január 22.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a személyszállítással foglalkozó cégek és magánszemélyek betartsák az adózásra és a biztonságos üzemeltetésre vonatkozó szabályokat – fogalmazott Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
35 hónapja folyamatosan nőnek a bérek Magyarországon

35 hónapja folyamatosan nőnek a bérek Magyarországon2016. január 21.

A magyar reformok működnek, a bérek 35 hónapja folyamatosan nőnek, és azok reálértéke is emelkedik Magyarországon - mondta Cseresnyés Péter csütörtökön Budapesten.
A lakásáfa csökkentése könnyebbé teszi az otthonteremtést

A lakásáfa csökkentése könnyebbé teszi az otthonteremtést2016. január 20.

A lakásértékesítés áfakulcsának 27-ről 5 százalékra csökkentése és a lakásépítések adó-visszatérítési támogatása lehetővé teszi, hogy a magyar családok kedvezőbb áron jussanak jó minőségű új otthonhoz - mondta Hornung Ágnes.
Az szja-bevallás legegyszerűbb módja az új bevallási nyilatkozat kitöltése

Az szja-bevallás legegyszerűbb módja az új bevallási nyilatkozat kitöltése2016. január 19.

A személyi jövedelemadó (szja) bevallásának legegyszerűbb módja, ha a munkavállaló felhatalmazza az adóhatóságot a bevallás elkészítésére a február elsejéig benyújtható új bevallási nyilatkozat kitöltésével - hívta fel a figyelmet Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár kedden Budapesten.
Az építőiparnak fel kell készülnie a növekvő igényekre

Az építőiparnak fel kell készülnie a növekvő igényekre2016. január 15.

A kormány minőségi lépést vár az építőipartól, a szektornak is fel kell készülnie a növekvő igényekre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken, Budapesten.
Tavaly nem volt infláció, ennek fő nyertesei a családok és a nyugdíjasok

Tavaly nem volt infláció, ennek fő nyertesei a családok és a nyugdíjasok2016. január 14.

Tavaly nem volt infláció, a stabil árak fő nyertesei a családok és a nyugdíjasok - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Erőteljes és stabil a magyar ipar fejlődése

Erőteljes és stabil a magyar ipar fejlődése2016. január 13.

Erőteljesen, már 27 hónapja stabilan fejlődik a magyar ipar, a termelés 9,5 százalékkal nőtt tavaly novemberben - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára. Lepsényi István hozzátette: a kormány stratégiai célja, hogy a jelenlegi 23 százalékról 30 százalékra emelkedjen az ipari termelés részaránya a magyar GDP-ben 2020-ra.
A várakozásoknál is kedvezőbben alakulnak az államháztartási folyamatok

A várakozásoknál is kedvezőbben alakulnak az államháztartási folyamatok2016. január 6.

Fordulópontként értékelte a tavalyi évet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi államháztartási eredményekről szóló sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott: jelentős mértékben csökkent hazánk gazdaságának sebezhetősége. Az emelkedő béreknek, valamint a foglalkozatás és a fogyasztás jelentős élénkülésének köszönhetően kiegyensúlyozott növekedési pályára állt a magyar gazdaság. A tárcavezető szerint a kedvező folyamatok eredményeként az államháztartás hiánya 2 százalék körül lesz, míg az államadósság szintje várhatóan 76 százalék alá csökken.
Újabb foglalkoztatást segítő programok indulnak 2016 első felében

Újabb foglalkoztatást segítő programok indulnak 2016 első felében2016. január 5.

A kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít az év első felében, elsőként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program kezdődik el – mondta Cseresnyés Péter sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.
Új kezdet, új adóhivatal

Új kezdet, új adóhivatal2016. január 4.

Az adóhivatalnak partnerként kell támogatnia a vállalatokat, a vállalkozásokat és magánszemélyeket abban, hogy minél könnyebben, egyszerűbben és gyorsabban tehessenek eleget adókötelezettségüknek – hangsúlyozta Varga Mihály a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőinek kinevezésekor.
Eredményes a kormány adópolitikája

Eredményes a kormány adópolitikája 2015. december 30.

A kormány adópolitikája elérte a kitűzött célt, a családok anyagi helyzetének javítását, valamint azt, hogy könnyebben juthassanak lakáshoz - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Egyezség született a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról

Egyezség született a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról2015. december 22.

Bruttó 111 000 forintos jövő évi minimálbérről és bruttó 129 000 forintos garantált bérminimumról írt alá egyezséget három munkaadói szervezettel és két szakszervezeti szövetséggel Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.
A vállalkozásbarát kormányzati politika segíti a magyar cégeket

A vállalkozásbarát kormányzati politika segíti a magyar cégeket2015. december 18.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit Budapesten, a hónap beruházója a Magyar Cukor Zrt., a hónap kis- és középvállalkozása a Robinia Group Zrt., míg november startup vállalkozása az IVM Zrt. lett.