Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető 2016. október 21.

Az államháztartás idei első kilenchavi adatainak tükrében elmondható, hogy a módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
250 új munkahelyet teremt az SAP Hungary Kft. legújabb beruházása

250 új munkahelyet teremt az SAP Hungary Kft. legújabb beruházása2016. október 14.

Magyarország egyre közelebb jut ahhoz, hogy az informatika és a digitális fejlesztések területén is betöltse az adottságainak megfelelő szerepet – jelentette ki Varga Mihály az SAP Hungary Kft. újabb, mintegy négymilliárd forintból megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.
Az év további részében sem számít az NGM nagymértékű pénzromlásra

Az év további részében sem számít az NGM nagymértékű pénzromlásra2016. október 11.

A fogyasztói árak alakulása összhangban van a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslésével, az év további részében sem számít a minisztérium nagymértékű pénzromlásra - mondta sajtótájékoztatón Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.
A kormány hatékonyan és eredményesen használja fel a gazdaságfejlesztési forrásokat

A kormány hatékonyan és eredményesen használja fel a gazdaságfejlesztési forrásokat 2016. szeptember 19.

Az uniós fejlesztési támogatások hatékony és átlátható felhasználásának kiemelt szerepe van és lesz abban, hogy a magyar gazdaság megőrizze az elmúlt évek növekedési lendületét – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság és az Európai Számvevőszék, valamint a tagállamok audit hatóságainak 25., jubileumi konferenciáján Budapesten.
A növekedés lendületének fenntartása a cél

A növekedés lendületének fenntartása a cél2016. szeptember 14.

Közép-Kelet-Európa lehet a növekedés motorja az Európai Unióban a következő 10-15 évben, ehhez jó helyzetértékelésre, a mindig megfelelő reagálásra és komoly felkészültségre van szükség – hangsúlyozta Varga Mihály a Válságkezeléstől a gazdasági növekedés beindításáig című nemzetközi konferencián.
A közterhek mérséklésének következő területe a járulékcsökkentés lehet

A közterhek mérséklésének következő területe a járulékcsökkentés lehet 2016. szeptember 13.

Megegyezik a kormány és gazdasági partnerei nézete arról, hogy a közterhek csökkentése keretében legközelebb a járulékokat mérsékeljék; az őszi adótörvény-csomagban lesznek munkaerőpiacot, foglalkoztatást kedvezően érintő javaslatok - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Kiegyensúlyozott gazdasági környezet segíti a magyar vállalkozásokat

Kiegyensúlyozott gazdasági környezet segíti a magyar vállalkozásokat2016. szeptember 7.

A 2013-as növekedési fordulat óta minden évben 3 százalék körüli értékkel emelkedett a bruttó hazai termék (GDP), és az idén is kedvező adatra számítunk – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.
Indul az új szakképzési rendszer

Indul az új szakképzési rendszer2016. augusztus 29.

Szeptember elsejétől már éles üzemben indulnak az új szakképzési intézmények, a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák – jelentette ki Varga Mihály az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó ünnepségen, Kecskeméten. A miniszter hangsúlyozta: a gazdasági növekedés fenntartásához elengedhetetlen, hogy minden területen megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak Magyarországon.
Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért

Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért2016. augusztus 17.

Az ipar fejlesztésében akkor járunk jó úton, ha minél több magyar vállalat tud megfelelni a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
1,25 milliárd forintos pályázat nyílik elektromos töltőállomások létesítésére

1,25 milliárd forintos pályázat nyílik elektromos töltőállomások létesítésére2016. augusztus 15.

Hétfőn jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata; az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Várakozások feletti növekedés a második negyedévben

Várakozások feletti növekedés a második negyedévben2016. augusztus 12.

Az előzetes adatok alapján a második negyedévben 2,6 százalékkal bővült hazánk GDP-je, ami jóval meghaladta a piaci szereplők várakozását - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
A kormány célja a teljes foglalkoztatottság

A kormány célja a teljes foglalkoztatottság 2016. július 29.

A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvező tendencia a munkaerőpiacon a következő hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken - mondta Varga Mihály Budapesten, sajtótájékoztatón.
A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet

A gyógyszergyártás a magyar ipar húzóágazata lehet2016. július 13.

A kormány kiemelt szerepet szán a jövőben a gyógyszeriparnak, amely az egyik kitörési pontja lehet a hazai gazdaságnak – emelte ki Varga Mihály a pilisborosjenői Meditop Kft. beruházásának átadásakor.
Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni

Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni2016. július 11.

Az egyre bővülő lehetőségeket kínáló gazdasági környezetre és a kormány támogatására építhetik sikereiket a hazánkban működő vállalkozások – hangsúlyozta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: az első negyedévi szerényebb adatok ellenére – az áprilisi és májusi kedvező eredményeket látva – a kormány továbbra is 2,5 százalékos növekedéssel számol.
Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció

Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció2016. július 6.

Jövőre is folytatódik a 3 éve indított Munkahelyvédelmi Akció, amely jelentősen hozzájárult a munkanélküliség és a munkáltatók terheinek csökkentéséhez - közölte Cseresnyés Péter Budapesten, sajtótájékoztatón.
Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt

Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt2016. június 28.

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma - közölte Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.