Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Videók

Meghozták az eredményt a magyar reformok

Meghozták az eredményt a magyar reformok2016. május 21.

Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása

A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása2016. május 20.

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás; kormány múlt heti ülésén fogadta el a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.
Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények 2016. május 18.

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Új lendületet ad a kormány az építőiparnak

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak2016. május 13.

Új lendületet kíván adni a kormány a magyar építőiparnak, ezt jelzik a már meghozott intézkedések, illetve az Irinyi tervben megfogalmazott ágazati stratégia - hangsúlyozta Lepsényi István sajtótájékoztatón.
Bemutatták az OECD Magyarországról szóló országtanulmányát

Bemutatták az OECD Magyarországról szóló országtanulmányát 2016. május 6.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ez a jelentés pozitívan értékeli Magyarország makrogazdasági adatait és elismerően ír az elmúlt évek gazdaságpolitikájának eredményeiről.
Május végén, júniusban írják alá a szerződést az Erste Bank Hungary megvásárlásáról

Május végén, júniusban írják alá a szerződést az Erste Bank Hungary megvásárlásáról2016. május 5.

A magyar kormány május végén, júniusban írja alá a szerződést az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékának megvásárlásáról, a legfontosabb kérdéseket már tisztázták - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti be a kormány2016. május 3.

A kormányzati ciklus egyik legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti a kormány a parlament elé kedden a tavaszi adócsomaggal, amely mintegy 30 törvényt módosít mintegy 260 paragrafusban - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
Modern Kincstár: középpontban az ügyfelek

Modern Kincstár: középpontban az ügyfelek2016. április 28.

A Magyar Államkincstár sikeres szervezet, amelyre a kormány továbbra is támaszkodik költségvetési- és gazdaságpolitikája végrehajtása során - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alapításának húszéves évfordulóját ünneplő intézmény szakmai konferenciáján.
Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé

Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé2016. április 26.

A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember léphessen egyet előre – mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden, mielőtt az Országgyűlés alelnökének átnyújtotta a törvény tervezetét.
Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén

Közel 7 százalékos reálbér-emelkedés idén2016. április 20.

Továbbra is kimagasló mértékben, 6,9 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2016. január-februárban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta: ezzel több mint 3 éve folyamatosan emelkednek a reálkeresetek hazánkban.
Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny

Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny2016. április 18.

Megkezdődött hétfőn az idei Szakma sztár fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője 40 szakmában Budapesten a Hungexpo területén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.
Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme

Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme2016. április 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon alkalmazottai, akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak, jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Átadták a Datalogic balatonboglári üzemét

Átadták a Datalogic balatonboglári üzemét2016. április 15.

A csaknem 3 milliárd forintos beruházás eredményeként az ipari szenzorokat gyártó olasz cég már közel 200 főnek biztosít munkahelyet - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.
Több mint 4000 program a pénteki Szakmák éjszakáján

Több mint 4000 program a pénteki Szakmák éjszakáján2016. április 13.

Országszerte több mint háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezik meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák éjszakáját pénteken, több mint 4000 programon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek.
Magyarország visszafizette az Európai Bizottságtól felvett hitelt

Magyarország visszafizette az Európai Bizottságtól felvett hitelt2016. április 6.

2016. április 6-án az Európai Bizottság pénzügyileg is jóváírta az utolsó, másfél milliárd eurós részlet visszafizetését, így teljes egészében törlesztettük azt a hitelcsomagot, amelyet az akkori kormány 2008-ban és 2009-ben az IMF-től, illetve az Európai Bizottságtól felvett – jelentette be Varga Mihály.
Bölcsődék és óvodák fejlesztését támogatja a nemzetgazdasági tárca

Bölcsődék és óvodák fejlesztését támogatja a nemzetgazdasági tárca2016. március 31.

A kormány idén több mint 80 milliárd forintot fordít a bölcsődék és óvodák korszerűsítésére, valamint a férőhelyek számának emelésére – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tárca felügyeletével kiírt pályázatokat ismertető sajtótájékoztatóján.