Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A kormány kiemelt figyelmet fordít az innovációra és a versenyképességre

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 15. 14:32

A kormány kiemelt figyelmet fordít a technológiai fejlődésre, az innovációra és a versenyképesség növelésére - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön egy szakmai rendezvényen.

Negyvenmilliárd forint vállalkozóvá válás támogatására

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 9:01

Negyvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" és az "Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t.

Több mint 7,5 milliárd forintból újíthatnak fel belterületi utakat Pest megyei települések

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 9. 9:14

Összesen több mint 7,5 milliárd forintot nyert el 74 Pest megyei önkormányzat belterületi utak felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Az év projektmenedzsereit díjazták

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 7. 13:14

Ahhoz, hogy egy cég vagy egy ország tudással, innovációval, minőséggel tudjon versenyezni, jól képzett és kreatív emberekre van szüksége – emelte ki Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az Év projektmenedzsere díjak átadásakor.

Magyarország az 53. helyen áll a Világbank Doing Business rangsorában

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 31. 14:26

A végrehajtott adócsökkentéseknek és az építésügyi eljárások gyorsításának köszönhetően a régióban Magyarország teljesítménye nőtt a legnagyobb mértékben a Világbank ma közzétett Doing Business versenyképességi felmérése szerint. A felmérés ugyanakkor több olyan területre is rávilágít, ahol érdemi előrelépés szükséges, így például a beruházásokhoz kapcsolódó eljárások gyorsításában és a vállalkozások adóadminisztrációjában.

Kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatására 10 milliárdos pályázati felhívás jelent meg

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 31. 9:20

Közel 10 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása” című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatott Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Egymilliárd forintból valósít meg turisztikai fejlesztéseket a Győri Egyházmegye

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 26. 14:25

Négy településen öt turisztikai fejlesztést valósít meg a Győri Egyházmegye 1,1 milliárd forintból a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban, ezen belül az Egyházi, kulturális örökség turisztikai fejlesztése pályázat révén, amelynek 7,3 milliárd forintos a keretösszege - közölte Rákossy Balázs a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Átadták a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokát

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 26. 8:36

Átadták csütörtökön a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új, 1400 négyzetméter területű tornacsarnokát. Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárának beszéde szerint az iskolaközpont bővítése méltán hirdeti az "ép testben ép lélek" mondás örök igazságát.

Év végére a gazdaságfejlesztési operatív program szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 25. 12:56

Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet - mondta Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára, a Ginop irányító hatóságának vezetője csütörtökön az Európai Unió versenyképességi operatív programjainak éves nemzetközi konferenciáján, Budapesten.

12 helyet javított Magyarország a versenyképességi ranglistán

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 8:55

A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent. Az előrelépés jól tükrözi a magyar gazdaságban megkezdődött versenyképességi fordulatot, amelyet a piaci szereplők és a hitelminősítők mellett már a legtöbb kutatói-elemzői felmérés is elismer.