Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

Európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Több száz vállalkozás nyert összesen 30 milliárd forint fejlesztési támogatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. november 10. 10:17

Összesen 30 milliárd forintot nyert versenyképességének és termelékenységének erősítésére 530 mikro-, kis- és középvállalkozás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 5 pályázatán, a támogatásokkal csaknem 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Megválasztották az év projektmenedzserét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. november 7. 13:29

Az előttünk álló időszakot a változás és ezzel együtt az új lehetőségek megnyílása jellemzi a gazdasági élet minden területén – hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára „Az Év Projektmenedzsere” díj átadásán.

17 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. november 6. 14:26

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre, a teljes keretösszeg 17 milliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár az MTI-vel hétfőn.

A versenyképesség fokmérője a gazdaság bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 31. 15:37

Míg a World Economic Forum egy hónapja közzétett versenyképességi összevetésében Magyarország kilenc helyet előrelépett, a Doing Business ma publikált rangsorában - annak ellenére, hogy az ország teljesítménye abszolút értékben javult - hátrébb csúszott.

Kockázati tőkealap a közép-magyarországi kkv-k felzárkóztatására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 30. 9:13

A 2017 szeptemberében elindított Irinyi II. Kockázati Tőkealap az első olyan tőkeprogram hazánkban, amely célként tűzte ki a magyar kis- és középvállalkozások Ipar 4.0-s fejlesztéseinek finanszírozását – tájékoztatott Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Hozzátette: az új tőkealap hiánypótló megoldás a hazai ipari cégek felzárkóztatására.

80 milliárd forintra pályázhatnak a Pest megyei települések

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 13:50

Idén 25 milliárd forint, jövőre 50 milliárd forint értékben hirdet meg forrásokat a kormány a kevésbé fejlett Pest megyei települések számára, ami a tavaly lekötött 5 milliárd forinttal együtt 80 milliárd forint állami támogatást jelent - mondta Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

3,3 milliárd forintot kapnak a kkv-k versenyképességük javítására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 18. 15:20

3,3 milliárd forint keretösszeggel jelent meg új pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amely célja a mikro-, kis és középvállalkozások versenyképességének és hatékonyságának növelése pénzügyi ismeretek fejlesztésével és vállalkozói mentorálás biztosításával - ismertette Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős helyettes államtitkára.

Vállalkozások, oktatási intézmények és önkormányzatok nyertek 13 milliárdos támogatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 9:47

Összesen 13 milliárd forint támogatást nyert el kilenc budapesti intézmény bölcsődei és óvodai fejlesztésre, tizenegy budapesti és Pest megyei kis- és középvállalkozás (kkv) piaci megjelenésének támogatására, illetve hét fővárosi és Pest megyei pályázó a leromlott településrészeken élők életkörülményeinek javítására, valamint Érd város közlekedésének fejlesztésére a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára kedden.

Újabb 5,5 milliárd forintot osztottak szét a Ginopból

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 10:11

25 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el versenyképességének és termelékenységének erősítésére közel öt és fél milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amellyel csaknem 11 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.