Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

Európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

39 milliárd forint uniós fejlesztési forrásra pályázhatnak a kkv-k

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. december 2. 15:56

Újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) termelési kapacitásaik bővítésére és kapacitásbővítő beruházásaik támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, összesen 39 milliárd forint értékű fejlesztési forrás érhető el - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Emelkedett a településfejlesztési program idei éves fejlesztési kerete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. december 1. 8:26

Emelte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) éves fejlesztési keretét a kormány; a következő negyedévben meghirdethető keretösszeg 177 milliárd forinttal nőtt, így már közel 1220 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a megyék és megyei jogú városok számára pályázatokon keresztül - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Egyre erősebb a magyar turizmus teljesítménye

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. november 25. 16:54

Egyre erősebb a turizmus teljesítménye Magyarországon annak köszönhetően, hogy biztonságos és kiszámítható úti célnak minősül az ország - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára Bükfürdőn, amikor felavatta a Hotel Caramell wellness és konferenciaközpont 3,5 milliárd forint értékű beruházását.

Társadalmi egyeztetésen a lakóépületek energiahatékonysági pályázati felhívása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. november 24. 9:36

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a lakóépületek energiahatékonyságának és a megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelpályázati felhívását - tájékoztatta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t csütörtökön.

Jótékonysági programot indított a Szülők Háza Alapítvány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2016. november 23. 13:24

A gyermekotthonokban élőket segítő jótékonysági programot indított útjára a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! Ülj mellém! címmel Budapesten. A kezdeményezés célja - az adományokon túl -, hogy személyre szóló élményeket nyújtsanak a gyermekotthonokban élőknek.

A tőzsdének is érdeke a kkv-k megjelenése a tőkepiacon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. november 16. 15:13

Az értéktőzsde fejlődését és a kkv-k forráshoz jutását is segíti majd az a 20 milliárd forintos kezdő tőkével létrejövő Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, amelynek felállításáról a napokban döntött a kormány. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap hatékony formája lehet a magyar kis- és középvállalatok (kkv) tőkeellátásának, feltőkésítésének, és jövő tavaszig új tőkealapok is létrejönnek majd - mondta Rákossy Balázs államtitkár Budapesten az értéktőzsde konferenciáján.

Projektmenedzsereket tüntettek ki

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. november 3. 13:28

Az előttünk álló időszakot a változás és ezzel együtt az új lehetőségek megnyílása jellemzi a gazdasági élet minden területén – hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára „Az Év Projektmenedzsere” díj átadásán.

Új gyógyszereket fejleszt és gyártóüzemet épít az Egis Zrt. Körmenden

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. október 28. 12:12

Új gyógyszereket fejleszt és innovatív gyártóüzemet épít 5,5 milliárd forintos beruházással az Egis Gyógyszergyár Zrt. Körmenden, a projekthez 2,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Növelték a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő hitelprogram összegét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. október 26. 16:02

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-vel szerdán.