Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

Európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 13:17

Alapvetően változtatta meg a kormány a település- és gazdaságfejlesztési források elérhetőségét és a programok megvalósításának módját a 2007-2013 közötti időszakhoz képest, az új rendszer a településeket és a megyéket erősíti - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán Salgótarjánban.

50 milliárd forint jut hajdú-bihari fejlesztésekre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 15:55

Hajdú-Bihar megye települései 50 milliárd forintot használhatnak fel a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) forrásaiból, eddig 30 milliárd forint odaítéléséről született döntés - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

Több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 12:25

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe 118,9 milliárd forint uniós forrás érkezik a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

A Top-beruházások engedélyeztetése kiemelt eljárásrendben történik

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 17. 13:27

A Terület- és településfejlesztési operatív (Top) programban megvalósuló beruházások egyes részelemeinek engedélyeztetése kiemelt eljárási rendben történik a kormányhivatalok bevonásával - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Székesfehérváron, a Top információs napok alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 17. 9:48

Összesen 148 mikro-, kis- és középvállalkozás csaknem 10 milliárd forint uniós támogatást nyert el versenyképességének növelésére, a pénzből új termékeket hozhatnak létre, új technológiákat fejleszthetnek ki, illetve új szolgáltatásokat alakíthatnak ki a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Év végéig a kétharmados készültséget el kell érniük a nyertes TOP-os projekteknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 12. 10:01

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) összesen 1300 milliárd forintnyi "pénzügyi eszköz" áll rendelkezésre, amelyből Békés megye 2014-2020 között 57,94 milliárd forinttal részesül. Az összeg 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani - mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár csütörtökön Békéscsabán.

Hamarosan valamennyi területfejlesztési pályázaton nyertest hirdetnek Csongrád megyében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 11. 11:50

Néhány héten belül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) teljes, 29 milliárd forintos Csongrád megyei keretére kihirdetik a nyerteseket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Heteken belül teljessé válhat a TOP-nyertesek listája Bács megyében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 10. 15:17

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Bács-Kiskun megye rendelkezésére álló 63,2 milliárd forint kétharmadát már lekötötték a sikeresen pályázók, a fennmaradó részről pedig várhatóan heteken belül megszületnek a döntések - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán, a TOP-ról szóló tájékoztató-sorozat első állomásán, Kecskeméten.

ATM for SMEs: a magyarországi kkv-k mikrofinanszírozásának lehetséges forrása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 9. 9:00

Külföldi tapasztalatok, a jó gyakorlatok felhasználásával, közreadásával segítheti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága azokat a kis- és középvállalkozásokat (kkv), startup-cégeket, amelyeknek a hitelhez való hozzáférés nehézséget okoz. Ehhez az Interreg Europe program által támogatott, a kkv-k számára mikrofinanszírozást biztosító Access to Microfinance for Small and Medium-sized Enterprises (angol rövidítéssel: ATM for SMEs) projektben való magyar tagság ad alapot.