Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Rákossy Balázs

európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

12 helyet javított Magyarország a versenyképességi ranglistán

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 8:55

A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent. Az előrelépés jól tükrözi a magyar gazdaságban megkezdődött versenyképességi fordulatot, amelyet a piaci szereplők és a hitelminősítők mellett már a legtöbb kutatói-elemzői felmérés is elismer.

Több mint 6 milliárd forintot nyertek Pest megyei vállalkozások eszközparkjuk fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 28. 8:47

Pest megyében 224 kis- és középvállalkozás nyert el összesen mintegy 6,2 milliárd forintot eszközparkja bővítésére - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-vel.

K+F versenyképességi és kiválósági együttműködésre jelent meg pályázat

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 26. 8:58

Hárommilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár az MTI-t.

Indul a kerékpárutak és a bölcsődék fejlesztését szolgáló pályázat Pest megyében

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 24. 9:11

A Pest megyei települési önkormányzatok hétfőtől adhatják be támogatási kérelmeiket a területükön lévő kerékpárutak fejlesztésére, szeptember 27-én, csütörtökön 8 órától pedig a bölcsődék bővítését, fejlesztését támogató pályázati felhívásokra - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Új pályázat a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 19. 8:38

Megjelent a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek pályázati felhívása 4 milliárd forintos keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatására lehet pályázni

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 17. 8:38

Megjelent a Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása című pályázati felhívás, melyre mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak október 17-től, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 10. 8:36

A kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen szombaton, Debrecenben.

Érdekképviseletek pályázhatnak a jogszerű foglalkoztatás támogatására

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 7. 8:56

Megjelent "A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása" című pályázati felhívás, amelyre a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban képviselt munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek pályázhatnak október 8-tól a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. A rendelkezésre álló keretösszeg 2,4 milliárd forint.

Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 3. 8:52

Majdnem 60 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram" a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.