Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság

Dr. Komoróczki István

tervezéskoordinációért felelős államtitkár

Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság

Kiemelt szakmai terület

Vezető hírek

A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 15:43

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014-20-as időszakában az érintett országok ez alapján együttműködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket - egyebek közt ezt állapították meg a hat ország területfejlesztési minisztereinek keddi budapesti tanácskozásán résztvevők.

Egyszerűbb lesz pályázni az EU forrásokra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 12:08

A Kormány döntése értelmében a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. feladatainak jelentős részét mától a Nemzetgazdasági Minisztérium látja el. Az intézményrendszer átalakításának célja, hogy hatékonyabb legyen az uniós fejlesztésekkel és pályázatokkal kapcsolatos feladatok ellátása és megvalósuljon az „egyablakos” pályázatkezelési rendszer – mondta a cég állománygyűlésén Komoróczki István, tervezéskoordinációért felelős államtitkár.

Folytatódik a kétszámjegyű növekedés a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 10. 11:44

A KSH ma közzétett kereskedelmi szálláshelyek februári vendégforgalmi adatai a tavalyi rekordévhez viszonyított markáns, 10-20% körüli növekedést mutatnak. Ugyan a január és a február a kisebb forgalmú hónapok közé tartozik, de a vendégéjszakák száma és a szállásdíj bevételek növekedése optimizmusra ad okot az idei évet illetően.

Magyarországot beválasztották az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) Program és Költségvetési Bizottságába

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. április 4. 14:00

Egyhangúlag választották be Magyarországot a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) Program és Költségvetési Bizottságába az azeri fővárosban rendezett találkozón. A szervezet Európai Regionális Bizottságának 57. ülésén Magyarországot dr. Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára képviselte. A két napos konferencián a világturizmus legfontosabb trendjeiről és az aktuális turizmuspolitikai kérdésekről esett szó.

Átadták az 500. napraforgós nemzeti tanúsító védjegytáblát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. március 29. 13:47

Az 500. védjegy jogosultja a Faluszéli Tóthék Háza lett Szentkozmadombján, Göcsej szívében. A vendégház tulajdonosai dr. Horváth Viktóriától, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkárától és dr. Csizmadia Lászlótól, a FATOSZ elnökétől vették át az 500. védjegytáblát a Budai Arborétium felsőkertjében.

Újabb látványosságok a Nyíregyházi Állatparkban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 20:15

Újabb turisztikai látványosságokkal gazdagodik az idén a Nyíregyházi Állatpark: augusztus végéig elkészül a létesítmény Viktória-háza, szeptember végéig pedig az Andok ösvénye, amelyekben a Dél-Amerikában honos állatok lesznek láthatók.

Egészségügyi szolgáltatóba invesztál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. március 26. 14:25

Két lépcsőben összesen 230 millió forintot fektet be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a telemedicina szolgáltatás területén működő Promedicom Kft.-be - jelentették be a megállapodást bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A turizmusban folytatódik a kedvező trend

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. március 26. 13:13

A turizmusban az első két hónap adatai alapján folytatódik a kedvező trend; a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára különösen a belföldi turizmusnak a SZÉP-kártya költések összegét meghaladó, több mint 20 százalékos bővülését tartja örvendetesnek, mert azt mutatja, hogy nőtt az emberek elkölthető jövedelme.

Együttműködési megállapodás a Corvinus Egyetemmel

Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság, 2014. március 24. 10:58

A Nemzetgazdasági Minisztérium március 24-én együttműködési keret-megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetemmel. A megállapodás célja, hogy a tervezési, stratégiai és szakmai kapcsolatok segítsék a kölcsönös tudás- és tapasztalatcserét, valamint hozzájáruljanak a területi tervezés szakmai megalapozásához.